https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Dnevna doza Lune -13.08.2020.

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2020/08/23072b728939c18ffd62f788f89b8063.jpg

Mesec u Blizancima kroz ceo dan bez vaznijih aspekata, samostalno vas pusta da dozvolite da pokrenete svoje misli u pravcu vetra koji vas vodi. Pojacana radoznalost, mnogo trosenja na telefon, promene raspoloženja koje idu od nagle srece do osecaja uspavanosti. Ipak, danas je dobro vreme za mastarenje i neko pokretanje kreativnih ideja koje mogu da vam dobro smire energiju.Moze biti dobro vreme za učenje ili spremanje ispita iako može biti malih oscilacija oko organizacije obaveza. Dosta kontakta sa komšijama, rodjacima ili starim klijentima. Osecaj ipak neke vece sigurnosti preko polja doma, ali potreba za saznanjem i jaka želja za mentalnom satisfakcijom može biti u prvom planu. Mastanja o onom što nije dostupno mogu da vas odvedu u neki kasniji period kada ćete zamišljati gde to želite da putujete i sa kime da provodite vreme, ili koja divna mesta vas čekaju( Merkur u inkonjukciji sa Rx Neptunom već se od danas može jače osećati).

Mala konfuzija, ali brzo vraćanje u svakodnevnicu i obaveze iako sam dan može imati elemente i manje lenjosti.Trebaće vam kroz ceo dan akcija, motiv i da se nešto dešava, da se ne bi uspavali. I dalje možemo biti zbunjeni informacijama koje primamo preko medija. Danas ce ih biti dosta, kao i velikih klimatskih promena, ali i povećanja za neke vremenske nepogode( pojava zemljotresa, cunamija ili sl neće biti neobična). Ne primati stvari zdravo za gotovo… Razmišljati svojom glavom. Mnoge informacije mogu biti i dalje pod velom tajne ili prilično nedostupne za nas obične ljude…

I dalje nam mogu prijati sitnice. Bice tu nekih vesti koje nas mogu obradovati a nisu vezane za lični napredak. Venera u Raku i dalje donosi toplinu, jake emocije, dosta potrebe za pažnjom i razumevanjem. Danas je čak dobro pričati i otvorenije o onome što želite. Jaka okrenutost deci, hobijima, prirodi, sportu može biti korisna. Ukoliko se danas odlučite za boravak u svom domu, možete imati i više vremena da razmišljate o problemima, mogu se povećavati strahovi, tako da je mnogo bolje organizovati malo bolje svoje vreme. Puno priče i razmišljanja o predstojećoj školskoj godini, kao i više strpljenja u vezi sa saobraćajem, registracijama, pripremite se danas i na malo veće redove.

Medjutim danasnji dan je najvise pod uticajem samo jednog u nizu aspekata izmedju Marsa u znaku Ovna u agresivnoj kvadraturi sa Rx Plutonom u znaku Jarca na vrlo osetljivom 23 stepenu. Ovaj aspekt će nam se ponavljati i 9.10 kada Mars krene retrogradno i donese dodatna opterećenja, ali poslednji ciklus ovog aspekta imaćemo i 23.12. Ovo je izrazito agresivan i nepovoljan aspekt jer pojačava veliki kolektivni bes, ljutnju, destrukciju koja moze kulminirati upravo u oktobru ali krajem godine. Desavanja koja su bila u Srbiji pocetkom jula su samo mali naglasak da se odredjena politicka nezadovoljstva prenesu na Belorusiju koja je trenutno aktivna, ali i nase komšije Crnu Goru i Grcku, a o Usa da ne govorimo gde stvari postaju zapaljive iz dana u dan sve vise pred njihove izbore.. Ovaj aspekt će danas biti na snazi po nasem vremenu od 9h ujutru. Sa jedne strane Mars donosi ogromnu pokretačku energiju i čak višak energije ali naporan rad i velike ambicije, dok Pluton u sukobu sa njim može doneti vojne akcije, ozbiljne pretnje, tuče, nasilje, dominaciju i povredjivanja, posebno osvetu. Ovo je malo i kriminalni aspekt koji moze doneti dešavanja tog tipa, uvek kontakt Marsa i Plutona izaziva bes, gorčinu, opsesivna stanja iz kojih se mogu javiti gubici. To je i loše upravljanje energijom koje vodi bolesti. U porastu trgovine ljudima, zlostavljanja i fizički napadi.

Ukoliko ste tip osoba koja tezi kontroli, možete posebno imati problem pod ovim aspektom jer vam život ovih dana može delovati prilično napeto što može izazivati jače zdrastvene probleme gde vase telo može više patiti. Ovaj aspekt traži fokusiranje na strpljenje, ciljeve koje ćete obavljati polako, staloženo, mudro i izbegavanje svih vrsta konfrontacija.Posebno je važno ukoliko osetite energiju ovog aspekta da taktizirate, smirujete strasti i kontrolišete nestrpljenje i eksplozivnost. Može dolaziti i potpune lične blokade, ali pojačanih strahova koji mogu remetiti lični plan.

 

Ovaj aspekt moze doneti i veliki rivalitet, neprijateljstva, dominaciju, probleme sa autoritetima, ali da mnogi pod njim mogu igrati na kartu žrtve. Sada nije vreme za ni vid takmičenja sa drugima ni revansa, već je preporuka neba mira u sebi, vere i težnji okrenutosti stvarima koje vas mogu smiriti i učiniti dnevni život spokojnijim ma šta da vam se dešava. Prilicno ovaj aspekt pojačava egoizam, bezobrazluk na koji treba da reagujete osmehom i ignorisanjem.

Na kolektivnom nivou ovaj aspekt moze doneti skrivene podstrekače rata i nasilja. Kontakt Marsa i Plutona definitivno stvara mnogo vecu frustraciju koja nastaje naglo i stanje unutrašnje tenzije.

Danas treba nalaziti neki pozitivan elan u humoru, jednostavnijim i lakšim temama ili radu na svojoj intelektualnoj bazi i socijalnoj sreći. Ako pak i osetite pritisak obaveza, potrudite se da na sve što se dešava gledate vedrijim putem i delotvornijim putem.

# currentmood# izazovi# mesec u blizancima# dnevna doza lune#

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.