https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Dnevna doza Lune – Prva Četvrtina Meseca

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2019/08/sunset-4373510_1280-1280x876.jpg

Mesec  šalje tople signale i pojačava strast, pokret i motivaciju od ove nedelje, a  danas ulazi u Prvu Četvrtinu, po našem lokalnom vremenu u 19:31, gde će Sunce iz fiksnog vatrenog znaka Lava biti u kvadratu sa Mesecom na 14,55 stepenu koji će iz spaljenog puta pokrenuti jednu krajnju lunarnu fazu veće borbenosti, ali i fazu kada iz nekakvog mraka izlazimo na čistinu, dišemo punim plućima, tražimo kiseonik. Mesec u Škorpiji koji je u svom padu, generalno pojačava destruktivnost, nasilje, kriminal, ljubomoru i posesivne navike, pa je jako važno kontrolisati moguća negativna stanja u vidu pesimizma. Sunce ima moć da ipak iako može biti izvesnih ” provokacija” donese svetlo u srca svih nas i izbriše crnilo koje se može pojaviti nad našim glavama.

U narednih 8 dana do faze Punog Meseca imamo period ozbiljnog izbacivanja svega što ne valja, ali punjenja dobre energije koji možemo dobijati u hodu, na osnovu dnevnih iskustava i lekcija koje smo započeli od početka godine. Pripremite se i na energiju idem na SVE ILI NIŠTA, ali u emocionalnom smislu TOPLO -HLADNO. Magija u vazduhu pomešanih osećanja. Period sagledavanja podjednako i naših slabosti i hrabrosti koja može doći naglo u naletu kada možemo situacije koje su nas nervirale od ranije rešavati vrlo konkretno. U pojačanju fizička privlačnost i odnosi koji moraju imati više erotike, nečeg zabranjenog, nečeg tako kompleksnog. Često će rečenica biti ” baš mi ništa nije jasno”.

Medjutim, ova lunarna faza i donosi neki vid pozitivnog iskušenja da bi vas naterala da promenite nešto i isterate na čistac svoje veliko srce, ali i preduzimljivost, hrabrost koju inače posedujete u sebi. U porastu moguće veoma loše vremenske prilike, ali i pojava zemljotresa koji mogu imati epicentre u moru. Mesec od ranih jutarnjih časova će biti u opoziciji sa Uranom u Biku i može pojačavati pojavu eksplozija, ubistava, nagle nervoze i osetljivosti, ali posebne pojave prirodnih katastrofa.

Na opštem nivou Prva Četvrtina Meseca povećava nasilje, agresivnost, povećanje konflikata sa istoka prema jugu, kao i donosi povećanu posesivnost, zavist, spletke, tajne, pa je jako važno distancirati se od svega ukoliko to možete. Problem sa egom, autoritetima,dosta poteškoća sa nepravdom, dok  na zdrastvenom planu posebna pažnja onima koji imaju probleme sa kičmom, bešikom i genitalijama, jer ovaj uticaj može doneti veće bolove i krvarenja. Nije dobro u ovo vreme vršiti bitne operacije, a takodje potrebno je dobro razmisliti pre svake emotivne odluke. Emocije i raspoloženje u nekoj fazi destrukcije i malo im fali da izbace bes i gnev kao veliki teret koji je nakupljen. Ipak, treba obratiti da ne naškodite sebi, ali i drugima…

Osobe osetljive psihe posebno se trebaju odmarati i izbegavati veći stres. Na emotivnom nivou će postojati pravilo“ ili nešto ide kako treba ili ne ide i ne treba ga forsirati“. Odlično vreme za sport, umetnost, nagrade, pa osim i ovih malih prepreka ipak biće tu i onih koji će nas nagraditi svojim trudom.Vreme kada mogu odlaziti oni koji su ostavili izuzetan značaj vredan pažnje. Simbolički imaćemo vreme prolaznih tamnih oblaka koje će nam doneti unutrašnje oluje i konflikte posle čega će nam sve delovati mirnije i čistije.Karma, oh darling… Ipak nebo je spremno da oni koji su loši da šansu da postanu bolji.

„ Nikad se ne izvinjavajte jer ste osetljivi i emotivni.Neka to bude pokazatelj vašeg velikog srca i odvažnosti da to drugima pokažete.Pokazivanje svojih emocija je znak snage.“- Brižit Nikol

Mesec je od juče u fazi spaljenog puta u znaku Škorije sve ulaska u Prvu Četvrtinu, ali  do četvrtka 8.08 kasnih večernjih časova kada prelazi u znak Strelac. U vodi je i vrlo kompleksnom znaku Škorpije gde se bude instikti preživljavanja, ali regeneracija, oporavak, ali i duboka emotivnost i povredljivost. U porastu je nepoverenje, ali jaka potreba da istražimo i dosegnemo nepoznato.

Pred samu lunarnu fazu Prve Četvrtine pred nama je i :

9:33 am: Tranzitno Sunce u znaku Lava u trigonu sa Rx Jupiterom u Strelcu na 14,31 stepenu:  koji će nam dati mnogo nade, optimizma, osmeha i povoljnih materijalnih mogućnosti, posebno dobre prilike koje dolaze iz inostranstva, ali polja obrazovanja, nauke, sporta i lične vere. Odlične materijalne mogućnosti, pozitivno vreme za unapredjenja, nastavak obrazovanja, ali povoljan lični razvoj. Odlično vreme za organizatorske sposobnosti i vodjstvo. Odlično vreme za odmore. Ovaj aspekt budi velike želje koje su našle vreme za ispunjenje.

16:02: Mesec u Škorpiji u kvadratu sa Venerom u Lavu na 12,57 stepenu donosi vreme pojačanih emotivnih kriza i nedostatka zadovoljstva. Emotivni problemi, iskušenja, problemi sa ženama, pojačani troškovi i posesivnost. Gubitak emotivnog optimizma i samopouzdanja. Rivalitet. Problem sa okruženjem.

19:31: Prva Četvrtina Meseca

20:03: Mesec u Škorpiji u trigonu sa Rx Saturnom u Jarcu smiruje malo tenziju i donosi bolju ličnu kontrolu. Dobro vreme za pregovore, obećanja, vreme lojalnosti, ali dobro zacrtanih ciljeva. Podrška koja dolazi ili učenje od starijih / iskusnijih. Vreme kada se mogu obaviti poslovi koji su stajali. Vreme ne euforične, ali svakako mirnije energije.

# currentmood# lena# moon in scorpio# 1.st quarter moon#

 

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.