https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Nedeljni pregled od 17-24.06.2024.

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2024/06/448158458_768013908865680_2321832705807486123_n.jpg

Ulazimo u veoma interesatnu nedelju u kojoj počinje zvaničan početak leta u četvrtak 20.06. u 22:50,kada će Sunce preći u kardinalan,vodeni znak Rak. Venera i Merkur od ponedeljka prelaze takodje u vodeni znak Rak i pred nama će biti jedna emotivna,sentimentalnija, nežnija i osetljivija, ali toplija i zaštićenija energija. U subotu 22.06. očekuje nas vrlo intezivan prvi letnji Pun Mesec u znaku Jarca nazvan i kao Mesec Jagode.

Ponedeljak, 17.06.2024. 

Pozitivan aspek Meseca, Sunca i Merkura u ranim jutarnjim časovima nose jake snove, dobar balans, važne vesti u ranim jutarnjim časovima, povoljno vreme za bitne sastanke ili kraća putovanja, dobre vreme za ispite ili bitnije lične – poslovne razgovore.

Od 8:39a, Mesec prelazi u vodeni znak Škorpije i može pokrenuti dublju,emotivniju, tajanstveniju, posesivniju energiju.Pratite intuicijui svoje instikte!

Pod uticajem smo i malo osetljivijeg aspekta Venere i Neptuna koji može doneti osećanje nekog razočarenja, neorganizacije, strahova, ali povećanja obmana na polju finansija, ljubavi. Prelazak Venere u znak Rak pojačava potrebu za domom, porodicom, stabilnim odnosima, decom, materinstvom, roditeljima. Ova Venera će biti na snazi do 11.07. Njen uticaj pokreće jake emocije, bliskost, zaštitnički odnos, ali i okrenutost prošlosti i bivšim ljubavima.

Treba posebno obratiti pažnju danas na aspekt Merkura iz znaka Blizanaca i Neptuna iz znaka Riba na 29 stepenu -koji će se naći u kvadratu jer mogu pokrenuti veće greške, kvarove, probleme sa koncentracijom, u saobraćaju, maglovitost u povezivanju,manipulacije, laže,slatkorečivost i obmane, pa danas je bitno da uključite šesto čulo. Pripazite na lične stvari,dokumenta, može biti povećanih kradja,ali psiholoških problema. Neko može da pokuša da vas slaže ili vam neće reći pravu istinu. U povećanju poročnost ili da se problemi rešavaju putem lekova/ alkohola. U povećanju sažaljivost i osećanje da je vaš problem nepromostiv ili nerešiv! U povećanju spletke,dezinformacije, osećanje izgubljenosti, neispavanosti, teorije zavere, ali osetljivost kroz mladje osobe( narkotici, sekte). U povećanju strahovi,ali preporuka da dobro razmislite o svojim odlukama ili rečima( ne dozvolite da drugi utiču na vašu psihu!)

Mesec u znaku Škorpije i Venera iz znaka Raka od 8:40am imaće prvi aspekt i mogu doneti dobro vreme za zaradu, kupovine, ali ipak jaku emotivnu povezanost, ljubav, zadovoljstvo, emotivne ponude,podršku žena ili dobro vreme za uredjenje doma, privatan biznis. Vreme oko podneva može biti malo nervoznije i destruktivnije čak sa lošim vestima gde u povećanju možebiti nasilje,povredljivost,pritisci ili ljubavni problemi zbog kvadrata Meseca iz znaka Škorpije i Rx Plutona iz znaka Vodolije.

Od 11:08 Merkur prelazi u vodeni znak Rak u kome će boraviti do 2.07. Uticaj Merkura kroz znak Rak može doneti da će nam lepe reči, nežnost, pažnja, tepanje, ljubav naših najbližih biti od velikog značaja. Ovaj Merkur je veoma nervozan i može doneti da kad nam nešto ne ide, da se to prenosi na stomak. Može pokrenuti preveliku osećajnost, nostalgiju, vraćanje na prošlost, uvredljivost i zatvoreno čuvanje svojih problema. Akcenat mislima može biti na domu, porodici i ljubavi.

Merkur i Venera u znaku Raka susrešće se u konjukciji od 14:44 i mogu doneti zanimljive posete,dobre vesti u vezi sa stanom, putovanjima,vest od nekog koga ste voleli ili vam puno znači,dobro vreme za ulepšavanje, upoznavanja, uredjenje doma ili porodične manje proslave.Ipak zbog kvadrata Merkur Neptun obratite pažnju kome možete verovati ili šta potpisujete, bez obzira što ovaj aspekt stvara sliku neke nežne i fine energije.

Jaka opozicija izmedju Meseca i Marsa od 21:10 povećava svadje, rivalitet, nezgodne situacije, skandale,upale( genitalije, grlo, bešika), ali velike emotivne izazove, uznemirenosti impulsivnost, pa u ovo vreme držite se mudrih odluka! U povećanju nasilje,ali i tuče,veliki izazovi ili napadi.

Utorak, 18.06.2024.

Utorak može biti mirniji, mudriji dan,ali dan kada možete uraditi nešto za sebe, ali prihvatiti i stare poslove ili aktivnosti koje zahtevaju više odgovornosti zbog trigona Meseca i Saturna. Utorak je odličan dan za otkrivanje tajni, bolju mentalnu povezanost ili rešavanje nekog problema koji je bio vezan za stari problem,komunikaciju.

Ipak zbog inkonjukcije Merkura, Venere sa Rx Plutonom pripazite na komplikacije na polju prijateljstva, a posebno izbegavate fatalne veze ili kontakte sa osobama koje su opsesivne ili ljubomorne. U poslu se držite svog plana i trudite se da svoju intimu ili privatnost zadržite za sebe. Može biti ponuda koje vam neće prijati ili kontakta sa osobama koje možete osećati kao vrlo ” negativne”.

Sreda, 19.06.2024.

Ova nedelja je inače nešto pojačanija za zemljotrese, poplave i požare i zbog uticaja Punog Meseca krajem nedelje, ali bi trebalo obratiti pažnju i danas jer pojava klimatskih promena, posebno zemljotresa može biti prisutnija već od ranih jutarnjih časova. Možebiti većeg stresa,promena planova, ali i emotivnog stresa zbog opozicije Meseca i Urana od 9h. Ipak,sreda je dan koji nudi jakuveru, može vam doneti super ideje, kreativnost, jaka predosećanja koja vam mogu pomoći u završetku poslova, ali pre svega i unutrašnju snagu, suptilnost, pomoć od osoba od kojih to ne očekujete posebno zbog trigona Meseca i Neptuna od 18h.

Od 18:33 Mesec prelazi u optimističan znak Strelac. Oni koji planiraju odmor, imaju bitne ispite sastanke ili razgovore sa inostranstvom mogu imati promene. Srećan sekstil Meseca i R Plutona možepovećati samopouzdanje, borbenost, ali da popodnevni časovi nose dosta planova, neplanirane izlaske, dosta akcija i bolje raspoloženje. Sreda može biti odlična za pisanje,lekarske preglede, dijagnostike, sitnije kupovine, pozitivna manja iznenadjenja i zbog polusekstila Merkura i Jupitera, ali bi trebalo da se oslonite i na svoj osećaj.

Četvrtak, 20.06.2024.

Iako nam ovog dana stiže zvanično leto, ipak na snazi ćemo imati izuzetno senzitivan aspekt izmedju Sunca i Neptuna i to u kvadratu na 29 stepenu od 20:14.Ovaj aspekt može doneti izuzetnu preosetljivost, umor,slabu volju, unutrašnju uznemirenost, psihološke probleme, razočarenja ili loše procene osoba koje ste idealizovali,obmane, ali i veliku paranoju. Možete izgubiti veru i izgubiti se u trenutnim problemima, pokušajte da se smirite i koristite alternativne metode,jer ovaj aspekt može uticati na zdravljei psihu.Pokušajte da budete realniji i objektivniji!

Opozicija Meseca iz znaka Strelca i Jupitera može dodatno loše uticati da vam problemi deluju veći,da se trošite oko nebitnih sitnica,ljudi,ali da dolazi do hormonalnih problema, nesanica,preterivanja na polju hrane,pica. Preporuka je da ovog dana izbegavate novčane pozajmice ili rizike!

Zvaničan početak leta u 22:50 kada je obdanica najduža,noć najkraća.Stanovnicima južne Zemljine polulopte počinje zima. Sunce će se naći na tački letnjeg solisticijuma.

Od 22:52 Sunce prelazi u prvi vodeni znak, kardinalan ženski znak pod uticajem Meseca – znak Rak. Rakovi će ove godine slaviti rodjendan do 22.07.

Petak, 21.06.2024

Mesec u znaku Strelca i Saturn iz znaka Riba mogu u ranim jutarnjim časovimapokrenuti čudne snove, uznemirenost, brigu,reumatske probleme, gubitak vere, opterećenja, pa pokušajte da se smirite, razmišljate o pozitivnim stvarima koje vas čekaju ili koje planirate.

Ipak,sekstil Merkura iz znaka Raka i Marsa iz znaka Bika pokreće snažnu inicijativu, hrabrost, jako saosećanje, mnogo posla i akcije i bolje budjenje od 18:24.Ovo može biti dobro vreme za takmičenja i brže povezivanje stvari. Mentalna strana sklona boljem samopouzdanju, popularnosti, ubedljivosti u odnosu na druge, bržem toku završetka dnevnih obaveza.

Subota, 22.06.2024.

Zbog uticaja prvog letnjeg meseca koji dolazi baš u vreme znvaničnog početka  leta može dolaziti do pesimizma, brige, okrenutosti prošlosti, emotivnoj težini, podsećanjima, uspomena, ranjivosti, pojačanim nesanicama posebno od 1 sat posle ponoći kada Mesec i Neptun pokrenu kvadrat. Može dolaziti do razočarenja, čudnih snova, unutrašnjih nemira ili osećanja jake iscrpljenosti.

Mesec prelazi u znak Jarac od 1:10am i pokreće jednu umereniju, hladniju energiju više okrenutu ambicijama i materijalnoj sigurnosti.

Mesec Jagoda ili Pun Mesec na 1 stepenu znaka Jarca na snazi je od 3:09am po našem vremenu. Ovaj prvi letnji Full Moon bićeporavnan sa fiksnom zvezdom Spikulum u sazveždju Strelca koja podstiče hrabrost,odvažnost i suptilnost. Ipak ova zvezda za osobe koje imaju problema sa zubima,kostima, posebno ušima i vidom može pokrenuti dodatne probleme.

Ovaj Pun Mesec posebno mogu osetiti kardinalni znaci a najviše Jarčevi i Rakovi koji mogu osećati izazove na polju prošlosti, porodice ili mogu imati izuzetan energetsko emotivni pad. Ovaj Pun Mesec neće pogodovati ni Ovnovima i Vagama. Može podsticati zabunu, jako razmišljanje ili vraćanje na tragove prošlosti ili pokrenuti stare ” demone”.

Opozicija Meseca i Venere oko podneva može doneti ranjivost, kašnjenja, odsustvo emocija, brige na polju ljubavi, novca ili porodičnih odnosa. Posebna opreznost vozačima u periodu od 21h jer opozicija Punog Meseca i Merkura može stvoriti jače udese, ali i probleme sa okruženjem, koncentracijom, osetljivost kroz papire, komunikaciju,društveni život. U povećanju kazne, udesi ili problemi sa zakonom. Cela nedelja a posebno vreme Punog Meseca neće pogodovati starijim osobama, a posebno tinejdzerima koji mogu imati porodične probleme ili probleme sa autoritetima.

Vreme jače snage i dobro vreme za karijeru, sport i brže aktivnosti može biti vreme oko 18h kada će Mesec i Mars da se nadju u trigonu i da donesu vreme neke pojačane pozitivne aktivnosti, obaveza, ali i emotivnih strasti.

Nedelja, 23.06.2024.

Nedelja bi relativno trebala da bude mirnija i da nosi staloženost, bolje poverenje, ali veću usmerenost na obaveze koje imate.Može biti i radna nedelja ili dan kao i svaki radni dan prepun obaveza.Ipak, ovaj dan može doneti završetak nekih poslova koji su stajali na poslu ili kući, bolju organizaciju, ali potrebu da nešto promenite. Večernji časovi pozitivnikroz spontane izlaske, ili druženja sa osobama koje dugo niste videli.

Srećno – Astro Luna

 

 

 

 

 

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.