https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

EklipseTotalna Lunarna Eklipsa – Januar 2019

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2019/01/moon-2146596_1280-1280x853.jpg

Pred nama je intezivan i vrlo dramatičan Pun  Mesec  ali i Totalno Pomračenje Meseca na nultom stepenu vatrenog znaka Lava. Da vas podsetim da smo prethodno Totalno  Pomračenje Meseca ili Lunarnu Eklipsu imali 27.07.2018 na 4 stepenu Vodolije i trajalo je 1 sat i 48 minuta, a naredno možemo očekivati  maja 2021. Zbog toga je ova Totalna Lunarna Eklipsa veoma zanimljiva . Ovo je druga Eklipsa od početka ove godine, prva je bila 6.01. ove godine i to Demilična Solarna Eklipsa ili Pomračenje Sunca koje će posebno doživeti kulminaciju 31.03. ove godine. Pomračenje Meseca nastaje kada se Sunce, Mesec i Zemlja nadju na istoj pravoj. Mesec ulazi u Zemljinu senku i tako se pomrači. Ovo Totalno Pomračenje videće se na većem delu naše planete u odnosu na prethodno Solarno. Usa će imati poseban doživljaj jer naredno Pomračenje Meseca će se videti tek 2022. Ova Totalna Lunarna Eklipsa moćiće da se vidi u većem delu severa i juga Usa, Pacifika, Artika, severnog dela Rusije, zapadnog dela Afrike, ali većem delu Evrope, posebno Islanda, Portugala.

Eklipse su uvek bile poseban dogadjaj i neki vid ” nebeske proslave ” za nas astrologe, dok itekako znaju da izazivaju opšte uznemirenje, mrak, strahove i tenziju. Slažem se da tu ima istine, ali misli pozitivno i pozitivno će ti se vratiti, sve u energiji svakog od nas i prepoznavanju onog što nam je u nekom momentu potrebno. Svemir će nam ovog jutra pokazati igru Meseca u novim bojama.

Pomračenje počinje u 3:36 am po našem vremenu  i trajaće sve do 8:48. Totalno Pomračenje Meseca počinje u 5:41 i trajaće do 6:43. Maksimum Pomračenja biće u tačno 6:12 po našem vremenu. Kraj Totalnog Pomračenja  biće u 7:50, ali potpuni izlazak iz senke u 8:48. Kraj Totalnog Pomračenja mi nećemo videti, ali ukoliko budu vremenski uslovi dobri moćićemo da vidimo deo. Ovo Totalno Pomračenje će trajati 1 sat i 2 minuta. U toku pomračenja Mesec dobije crvenu boju i zato je nazvan Blood Moon, ali i Super Mesec( naćiće se u perigeju) , što ćemo imati prilike da vidimo i 19.02.

U vreme Totalne Lunarne Eklipse, Mesec će se naći na nultom stepenu vatrenog znaka Lava, a Sunce na nultom stepenu Vodolije. Sunce i Mesec će prilično biti napadnuto od strane kvadrata sa Uranom u Ovnu što može uticati na pojačanu uznemirenost, tenziju, dramatizaciju, nemire. Veoma osetljivo vreme za žene, posebno porodjaje. U pojačanju impulsivne, nagle, eksplozivne reakcije, ali i pojave. Mogućnost dosta nervoze u emocionalnim odnosima, ali povećanje osetljivosti kroz senzibilne osobe, posebno kardiovaskularne bolesnike. Nepovoljnosti utiču na mentalnu sliku od pada koncentracije do preporuke da se u  vreme uticaja Pomračenja ne bi trebalo donositi važne i velike odluke, započinjati posao ili raditi nešto važno.Veze započete u vreme posebno Totalne Lunarne Eklipse mogu biti praćene početnom čarolijom, ali izdajom i neverstvom i zbog kvadrature Venere i Neptuna. U povećanju mogu biti nesporazumi, ali veća neprijateljstva, rivaliteti, nezadovoljstva, tvrdoglavost na sopstvenu štetu posebno i zbog veoma energetski lošeg aspekta Marsa u znaku Ovna koji će se naći u kvadratu sa Saturnom u znaku Jarca. Neočekivane loše vesti, tenzija u vazduhu i pojačana osećanja u vidu unutrašnje napetosti, hormonalnih problema, lupanja srca posebno mogu biti u prvom planu. Mogući kvarovi uredjaja, potrebna provera oko avio letova i planiranih putovanja, osetljivosti preko polja interneta, pisanja, pojačana brzopletost u svemu i zbog toga je savet da gajite strpljenje i mudrije odluke s obzirom da će tranzitni Merkur biti u kvadratu sa Uranom u Ovnu pa reakcije mogu biti veoma žustre. Posebna preporuka da se pazi na moguće povrede u vidu preloma, ali izbegava pojačan vid komandovanja i dominacije nad drugima!  Ne pristajte da odluke donosite na brzinu ili pod uticajem drugih. Prijateljstva započeta u ovo vreme mogu imati kratak rok trajanja. Mogući ispadi i posebna osetljivost kroz polje važnih, uticajnih osoba, poznatih ličnosti i osoba iz Kraljevskih porodica.

Pošto Mesec predstavlja i našu dušu, osećanja, tečnosti, žene u našem okruženju, majku, dom definitivno će posebno u toku ovog potpunog Pomračenja imati ulogu da upije, ali pokrene i neke drugačije emocije u nama. Ukupno Pomračenje biće na malim zvezdama, ali najzanimljivija će biti nešto veća glavna zvezda Altair na 1,47 Vodolije koja je veoma borbena zvezda iz sazvežđa Akvila koja posebno ističe rizik, hrabrost za druge, sreću preko zakona i pravnih poslova i vojnih akcija. Ipak, može uticati na zemljotrese i pojačana masovna krvoprolića.

U pozitivnom smislu, ova Lunarna Eklipsa doneće vam mogućnost da stvari gledate sa potpuno druge perspektive, što može doneti pozitivna lična iznenadjenja u vidu ideja. Budite svoji i trudite se da pratite svoje vizije! Smirite energiju i ako osetite pritiske i trudite se da samo pratite svoje srce, jer vam to može biti odličan vodič do sledećeg Lunarnog ali Delimičnog Pomračenja i Eklipse 16.07 ove godine.

 

 

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2021. All Right Reserved by Astroluna.rs.