https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Dnevna doza Lune – 14.03.2019.

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2019/03/moon-266286_1280-1280x842.jpg

Dobar dan, nadam se da ste dobro i da iščekujete što više sunca i poleta pred zvanični početak proleća. Danas nam je sa ugla neba veoma interesantan dan prepun aspekata, gde će se smenjivati energija od potpune uspavanosti do potpune euforije i sreće. Danas imamo i novu mesečevu fazu – Prvu Četvrtinu Meseca, ciklus pred Pun Mesec koji nas očekuje sledeće nedelje. Mesec će do kasnih večernjih sati boraviti na zadnjim stepenima znaka Blizanaca, a negde oko 23 preći u emotivan, sentimenatalan, vodeni znak Rak, znak svog doma u kome se u suštini i najbolje oseća. Danas imamo i dan prepun dešavanja, pa nadam se da ste spremni za neku veću akciju:-))

Neće biti neobično da danas nekog pozovete ” telepatski” i doživite neki vrhunac sreće u pokretu. Idealizacija i trezvenost mogu biti u malom sukobu. Reči mogu oscilirati, ali i koncentracija. Sve mora ići i dalje spontano, bez nekog plana koji ćete dodati naglas. Manje filozofiranja, više akcije i ne zaboravite osmeh koji je tako potreban u susret pravom proleću.. Od večernjih sati dom, porodica, ušuškanost biće veoma važna, kao i osećaj veće sigurnosti. Danas ćemo dobiti i podršku od Marsa koji će uz odličan aspekt sa Saturnom da nam doda snagu posebno ako je u planu neki teži posao koji traži istrajnost, a posebno upornost može biti od velike važnosti.

” Važno je da put kojim idemo vodi negde, ali je isto tako važno da bude dobar. Ne zaboravimo najzad da najviše vremena provodimo na putu.”
Borislav Pekić

2:30 am : Sunce u znaku Riba u kvadratu sa Jupiterom u znaku Strelca na 23,10 stepenu : Sunce u blizini zvezde Markab iz sazvežđa Pegaz koja može doneti dramatična dešavanja na morima, materijalne i emotivne gubitke, eksplozije, loše vremenske prilike, osetljivost kroz saobraćaj. Treba izbegavati rizike ! Opreznost od očekivanja u inostranstvu! Pojačane tenzije na polju druženja, moguća razočarenja. Osobe koje pate od problema sa kilažom, dijabetisom, jetrom posebno ovog dana trebaju biti malo disciplinovanije prema sebi! U povećanju apetit, ali nesigurnost i nervoza ! Loše za ortačke odnose i otvaranje firmi! Opreznost i kontrola na polju poroka. U povećanju operacije i kontakti sa bolnicama. Mogućnost naivnosti i razočarenja u osobe koje su vezane za inostranstvo.

U ovo vreme Mesec će biti na zvezdi Hoedus 1 – do Hoedus 2 izmedju 18,38 – 19, 27 stepena Blizanaca što posebno pojačava nemire, nervozu, pokvarenost, lažna obećanja, štete na ličnom nivou. Ove zvezde često hoće da donesu nagle i loše vremenske prilike koje mogu posebno biti nepovoljne za saobraćaj, ali hronične bolesnike. Na emotivnom nivou mogući problemi sa okruženjem i komunikacijom.

4:25 am: Mesec na zvezdi Nihal na 19,40 stepenu Blizanaca iz sazvežđa Lepus, pojačava nesanice, osetljivost nervnog sistema. Ipak ova zvezda je odlična za sportiste, ali osobe koje se bave obezbedjenjem, sigurnošću, vojnim zanimanjem gde se u ovo vreme može videti produktivnost. U porastu svadje, ulične tuče, ali najviše osetljivost kroz vozače.

6:48 am: Mesec na zvezdi Belatriks na 20,57 stepenu Blizanaca iz sazvežđa Orion, izuzetno ratnička zvezda koja privlači agresivnost i pojačava sukobe i napore. Iako donosi hrabrost, itekako može doneti probleme na polju komunikacije, dogovora, saobraćaja pa je jako važno izbegavati napetost i koristiti koncentraciju. Dobro vreme za pilote, vojnike, policajce, ali i hirurge. Na ličnom nivou postoji sklonost isključim odlukama, brzopletosti, na koju treba obratiti pažnju!

8:30 am: Mesec na zvezdi Kapela iz sazvežđa Auriga, donosi naglu popularnost, važne vesti, počasti, komplimente. Ko očekuje unapredjenje, zaposlenje može u ovo vreme imati uspeha. Dobro vreme za studente. Sklonost radoznalosti, ali mešanju u tudje probleme. Veselija energija, opuštenost, flegmatičnost. Ne tako loše vreme za upoznavanja i putovanja. Odlično vreme za otkrivanje novih ideja, hobije. Odlično vreme za sticanje novih prijatelja. Malo bi trebalo obratiti pažnju na ljude iz okruženja doma! Može biti mogućnosti dobijanja važnih papira, poklona ili paketa.

9:30 am: Mesec na zvezdi Mintaka na 22,24 stepenu Blizanaca, najzapadnija zvezda na pojasu Oriona. Pojačanje osetljivosti kroz rodjake. U povećanju ljubomora, skriveni neprijatelji. Trebalo bi obratiti pažnju kome se poveravate, jer neko može iskoristiti vašu dobru volju. Nepovoljno vreme za hirurške intervencije. Posebno je akcenat na rečima! Može biti porasta kradja i napada i zbog blizine zvezde Ensis.

10:52 am: Mesec u Blizancima u opoziciji sa Jupiterom u znaku Strelca na 23,12 stepenu: Mogućnost razočarenja, prevelikih očekivanja. U porastu neorganizacija, veće rasipanje energije, emocija na pogrešne osobe. Može biti blokada i nepovoljnosti kroz ispite, učenje, potrebna bolja koncentracija ! U osetljivosti novac, i veći troškovi. Pojačani strahovi i tenzije na polju rodjaka, doma, roditelja. Može biti porasta nerazumevanja. Treba paziti i na uredjaje, telefon! Pripaziti na ishranu, pojačana nervoza može doneti problem sa gojenjem. Ne tako loše vreme za organizaione poslove, industriju.

11:04 am : Mars u Biku u trigonu sa Saturnom u Jarcu na 18 stepenu  donosi ozbiljnost, odgovornost, poslove koji se rade na trajnom obliku, odličnu samokontrolu, odlične mogućnosti kroz profesiju/karijeru/status/roditelje. U ovom periodu se može napraviti jaka ravnoteža na ličnom u odnosu na profesionalni život. Period stabilne, lojalne, poverljive energije, ali i partnerskih odnosa. Dobro kroz investicije, berze, imovinske poslove. Ovaj aspekt može dosta pozitivno uticati na prethodni.

11:27 am: PRVA ČETVRTINA MESECA, Mesec na 23,33 stepenu u kvadratu sa Suncem iz znaka Riba na istom stepenu. U vreme ovog ciklusa i Mesec će primati jako loš aspekt sa Rx Merkurom i Jupiterom, pa je posebna preporuka da pripazite na reči, saobraćaj, papire, trgovinu. Nepovoljno vreme za potpisivanja, pokretanje firmi, mada i vreme pojačane nervoze na emocionalnom nivou, problem može biti komunikacija i ozbiljna mentalna sudaranja. Pred nama su i ozbiljni testovi u odnosu na želje, ali okruženje. Odlično vreme za neki vid suptilnog čišćenja svega što vam nije potrebno. U povećanju nesigurnost, tajanstveni potezi, problem sa diskrecijom, ali prilični psihološki period preosetljivosti. Intuicija i vizije velike, ali je poruka neba da morate naći način da se izborite za ono u šta verujete, bez obzira na prepreke. Itekako može dolaziti do kriza identiteta, posla, želja, sudaranja sa emocijama i ranjivosti, ali možete itekako pokazati da imate snage da prodjete još jedno nebesko iskušenje. Ovo je ciklus koji otvara neke vaše skrivene želje koje plašeći nećete moći da ih javno otkrijete. Može biti i izazova na polju emocija, šta je tu iskreno i kako da se postavite. Reči mogu biti problem, ali i način kako vidite sebe dalje. Posebne krize, ali čišćenja mogu se pojaviti kroz aspekte posla, karijere, profesije, pa će mnogi od vas poželeti da nešto ipak promene.

Na generalnom nivou ova Prva Četvrtina Meseca nije baš najbolja i zbog uticaja zvezde Markab i Sunca na njoj jer može doneti izuzetne opasnosti, ali ozbiljna ograničenja. Ono čemu možete verovati je sebi i svom unutrašnjem biću da radite pravu stvar. Zato ne dozvolite da vas drugi menjaju, i okrenite novi list, naravno polako i bez pritiska. U porastu mogu biti kontrole, inspekcije, veći izazovi na polju saobraćaja, papirologije, mentalnog povezivanja. Danas se posebno treba čuvati većih grešaka, pa je preporuka da se sve dobro proveri! Itekako može biti problema na polju telefona, interneta, emailova, sms poruka i zbog kvadrature Meseca i Rx Merkura  od 13:32 koji posebno donosi mentalnu turbuletnost i odustnost. Potrebno je opustiti, se, disati, sve pisati, i malo uneti smeha u društvene i poslovne odnose. Detinjasto ponašanje, nemar, zaboravnost, neorganizacija, odlaganja, kašnjenja jesu u povećanju posebno do 17h. Posebna sklonost svojeglavim odlukama, ali odredjenom fanatizmu može biti prisutno oko 14 časova i zbog Meseca na zvezdi Al Heka. Period od 17h može doneti ipak bolje vesti i neki vid pomirenja, opraštanja i lakše komunikacije. Na emocionalnim odnosima posebno se mogu javiti nesporazumi, udaljenost i povlačenja.

20:20: Mesec će boraviti na zvezdi Polaris, na 28,34 stepenu Blizanaca. Ovo je zvezda univerzuma, otvaranja duše, odlična za transformacije i sreću kroz ličnu inicijativu promena. Povoljno vreme za izlaske, zabave, humanitarne poslove. Dobro vreme za dolazak do istine. Ipak, preporuka opreznosti kroz polje trgovine i prodaje!

Iza nje je i zvezda Betelgez iz sazvežđa Orion, na 28,45 stepenu Blizanaca koja može doneti uspeh preko takmičenja, hobija, društvenih grupnih aktivnosti. Ipak ova zvezda je veoma nepovoljna za avione, helikoptere, visine jer može povećavati broj nesreća i nepovoljnosti.

22.35: Mesec će se naći i na zvezdi Menkalinan koja može biti opasna po pitanju sukoba globalno, protesta, požara, a ceo dan može povećavati i opasnost od cunamija, posebno zemljotresa.

22:50: Mesec ulazi u svoj dom, znak Rak. Mirnija, emotivnija, srdačnija, ali krajnje osetljivija energija. Mir, porodica, ljubav bez granica je u prvom planu. Mesec će do ponoći biti u praznom hodu pa je preporuka odmora i osećaja ušuškanosti. Malo veća nostalgija, okrenutost prošlosti, ali ipak dobro vreme za godišnjice, porodične intimne zabave ili kontakte sa osobama koje dugo niste videli.

23:32: Mesec u Raku u sekstilu sa Uranom u Biku na nultom stepenu nosi ipak energiju nagle sreće, povoljnih vesti po pitanju imovine, finansija, dobro čak i za poslove u domu koji su čekali neko čišćenje. U porastu nagli susreti i emotivne promene.

# currentmood# first quarter moon in gemini # moon in cancer#

 

 

 

 

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.