https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Dnevna doza Lune 4-5.05.2019.

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2019/05/jazz-1209352_1920-1280x1829.jpg

Dobar dan , ovaj vikend nam je pod punim sjajem Meseca u Biku koji će u noći izmedju subote i nedelje biti Mlad ili New Moon kao nov početak za sve nas ovog meseca. Mlad Mesec, posebno u plodnom znaku Bika nosi produktivnost, širenje, povećanje izobilja svega što osećamo, mirišemo, dodirujemo.Imaćemo pune ruke i prilično raširene za zagrljaje, poljubce a ni vremenske prilike nam neće pokvariti siguran doživljavaj. Neki hedonizam u hodu, ali opuštenost i sreća kroz opuštanje uz dobru hranu, vino i prijatelje biće u prvom planu. Vladaoc Venera sigurnim koracima korača strastveno i vrlo dostojanstveno kroz znak Ovan, pa ovaj Mlad Mesec nosi i poruku” Budite lepi u ogledalu i sijajte i hranite svoju dušu i spolja i iznutra”.

S obzirom da je Bik znak jakih čula i osećanja, zemljani znak, ima ulogu da uspostavi ravnotežu prirode od koje ćemo uzimati samo najbolje, a takodje ovo vreme pojačava lične želje ka promenama u nama samima i inspiraciju u zadovoljstvu sobom koja se prenosi dalje.Vreme kada više nego obično treba da se okrenemo svojim potrebama i svom telu.Možemo naći i uzrok zašto smo se loše osećali u prethodnom periodu ili zašto je nešto trebalo da se desi, da bi sad znali šta nam odgovara, prija ili od čega želimo da krenemo .Ovo je period kada možemo otkriti nešto o sebi. Ipak, Mlad Mesec simbolizuje uvek ne nov mesečev ciklus, već i nov početak za sve nas. Poruka je svakako mir, ljubav i stabilnost,ali i ličnoj sposobnosti da nas uskladi tamo gde ćemo se osećati jako dobro i kontektuje nas ka pravim vrednostima, ali i faze kada svako od vas treba da postavi pitanje: ŠTA TO ZAPRAVO MENI PRIJA? – sa porukom –uživaj u sebi, jer vas ništa ne sputava da to pokrenete osim dobre volje i upornosti.

Ono što i započnete u ovo vreme može imati  veći rast, ali mora postojati pravilo i osećaja vere u to što želite, jer pozitivna energija Meseca i Sunca nose uticaj na lične talente, želje, osećaj prosperiteta.Ovo je vreme koje je idealno za uživanje u pravom smislu reči ( svako onako kako oseća), poklone, ljubav i pažnju, ali vreme kada treba slušati, pratiti stvari oko sebe i ne donositi brze odluke, sve polako…Mlad Mesec podstiče i rešenja po pitanju finansija, imovini i može doneti i spasonosna rešenja ukoliko ste u prethodnom periodu imali stagnaciju.Svakako, pred nama je vreme čvrstih i intezivnih želja, potreba, ali vreme kada sa poverenjem možemo osećati šta nam je potrebno i uživati u tome .To mogu biti sitnice koje mogu povećavati unutrašnju sreću.

” Moja misija nije da kroz život samo bauljam, već da u životu bujam; i da radim stvari sa strašću, emocijom, saosećanjem, sa humorom i sa stilom.”

 Maya Angelou

Subota , 4.05. nosiće i od 4:16 am: konjukciju Meseca i Urana na 3,09 stepenu  blizu zvezde Mesartim iz sazvežđa Ovna, ali i zvezde Šeraton koje podstiču na izuzetnu hrabrost, smelost, strast, ali neočekivane prilike. Jaki snovi, vizije mogu ove noći predskazati za nešto što će se desiti.U povećanju zemljotresi, oluje, ali pojačani emotivni problemi praćeni naglim svadjama i prekidima. U povećanju osetljivost i nemiri oko finansija! Treba i tokom ovog perioda, ali većeg dela dana izbegavati impulsivne reakcije jer mogu doneti rizik i nepotrebno uletanje u probleme. Sa druge strane sklonost izumima, spasonosnim rešenjima, novim receptima i idejama može nositi ovaj fantastičan aspekt.

12:30: Mesec na zvezdi Šedir na 7,47 Bika iz sazvežđa Kasiopeja pojačava razmaženost i sklonost lakom trošenju novca. U povećanju posesivnost koja može ugroziti partnerske odnose. Ipak, dobar period za nove poslove, posebno ortakluk.

Merkur kroz ceo dan na zvezdi Al Ferg iz sazvežđa Riba na 26 stepenu pojačava brze ideje, intelegenciju, ali na generalnom nivou može doneti dosta kiše, poplava, ali povećanje davljenja. U porastu osetljivost grla, hromonalni problemi, osetljivost genitalija i glave kroz ceo vikend.

U nedelju, 45 minuta posle ponoći po našem vremenu na snazi je Mlad Mesec na 14,10 stepenu Bika, Sunce i Mesec u konjukciji na zvezdi Almah iz sazvežđa Andromeda, donose mnogo radosti, idealno vreme za začeća, kuvanje, ljubav, strast i povećanu fizičku privlačnost medju parovima. Ova zvezda nosi i popularnost, zaštitu i dobrobit od drugih, a posebno je odlična za vojne poduhvate, poslove obezbedjenja.Tu je i zvezda Menkar na  14,19 Bika koja upozorava da se pripazi na napade životinja, i posebno vodi računa o glasnim žicama, ali osetljivosti kroz grkljan, gde usled uzbudjenja ili uznemirenosti može dolaziti do osećaja gušenja. Ipak ova zvezda utiče na opraštanja, pomirenja, osećaj sigurnosti i ušuškanosti.

Na samom početku Mladine nalazi se asteroid Johanna, otkriven davne 1872  uticaće na preporod i vreme kada je dobro započeti nove poslove, ali pokrenuti uspavanu boginju u sebi.

8:03 am: Mesec u Biku u sekstilu sa Neptunom u Ribama na 18 stepenu posebno donosi idealizaciju, zaljubljenost, srećne prilike preko nekretnina, hrane, porodice, uredjenja doma, poseta, ali može doneti pozitivne prilike kroz finansije. Sreća preko kontakta sa inostranstvom, umetnost, poeziju, ples. Treba pratiti intuiciju, jer ovo može biti vreme koje vam može pokazati u kom smeru treba da idete. Vreme jake inspiracije, ali saosećanja. Molitve, šetnje pored vode, dosta kontakta sa vodom i uzimanja vode može prijati organizmu. U porastu humanost i preosetljivost, ali jaka senzitivnost. Srećno vreme za ljubav.

12:23: Mesec u Biku u trigonu sa Rx Južnim čvorom i  Rx Saturnom u Jarcu na 20 stepenu donosi odličnu organizaciju, planiranje, veću odgovornost. Pozitivno vreme za završavanje sitnijih poslova koji su stajali duže, kao i vreme kada možete iako je nedelja odraditi neki dobar posao. Mudrost, opreznost, manje euforije, ali vreme krajnje stabilne energije kada možete dobiti poverenje i razumevanje od drugih. Dobro vreme kroz podršku roditelja.

17:11: Mesec u Biku u trigonu sa Rx Plutonom u Jarcu na 23 stepenu u blizini zvezde Zaurak koja može podsticati strahove, ali neki vid perioda dana koji je idealan za čišćenja. Potrebno će biti više samokontrole, ali optimizma jer mogu prolaziti crne misli, posebna osetljivost na mišljenje drugih. U povećanju generalno samoubistva, ali i emotivne posesivne epizode i napori koji mogu osetiti posebno Lavovi, Škorpije, Rakovi, Ovovi kao i odredjeni pritisci od strane autoriteta. Ipak, ovaj aspekt donosi i šansu da promenite stvari, poradite na samopouzdanju, jačini, ubedljivosti. Može biti značajan i profesionalno. Na emocionalnom nivou donosi jake strasti i dosta emotivnih dešavanja.

19:15: Mesec na zvezdi Kapulus iz sazvežđa Persej donosi dosta grubosti, primitivizma, povećanja koristoljubivosti, nepoštenja pa je jako važno razmisliti pre svake odluke i truditi se izbegavati sukobe! Osobe koje imaju osetljiv vid i probleme sa cirkulacijom, potrebno je da obrate pažnju.

22:43: Mesec na zloćudnoj zvezdi Algol pojačava negativnost, ogromnu emotivnu strast, ali dosta blokada. U povećanju izdaje i nevere. U povećanju osvete, zli komentari, ali emotivne i lične provokacije i iskušenja.

Mesec ulazi u prazan hod do ponoći gde može dolaziti do pada energije, odsutnosti, usporenosti i osećanja lenjosti.

23:58: Mars u Blizancima u opoziciji sa Rx Jupiterom u znaku Strelca 23,22 stepenu: U porastu sebičnost, egoizam, sramota, otkrivanje tajni, javne manipulacije i izdaje, neki osećaj sramote, poniznosti. U opreznosti je preporuka da se pazi na finansije, kao i na obećanja! Mogućnost problema sa rodjacima, ali problema na polju saobraćaja. Ipak, poruka ovog aspekta je veruj u sebe i pobedi. Znači nema lakog odustajanja, apatičnosti i pada posle prvog poraza. Nekako u ovo vreme nije loše rizikovati kakva god da je situacija, bitno je da verujete u nju. Pozitivne vesti moguće na polju politike, nauke i sporta. Nebo otvara puno zabave i daje vam prostor da se malo opustite i pratite svoje želje tokom celog Mladog Meseca čiji ciklus do Punog Meseca do 18.05, posebno donosi dosta realizacije, interesovanja, ali ovaj Mlad Mesec je posebno pod emotivnim utiscima.

# new moon in taurus# u susret proleću# bujamo i rastemo# love# dnevna doza lune#

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.