https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Dnevna doza Lune – April 2019

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2019/04/engagement-1718244_1280-1280x853.jpg

April nam je stigao. Sa astrološkog ugla ovo će biti krajnje interesantan mesec gde će se preplitati neka energija od potpune uspavanosti do potpunog budjenja i euforije posebno zahvaljujući Merkuru i Veneri u Ovnu koje će pojačati radost, optimizam ali da će mnogi od vas imati želju da se pokrenu i krenu sa početne stanice, ili starta. Jupiter od 10.04. kreće u retrogradni hod sa 24 stepena Strelca sve do 11.08. Merkur od 17.04 posle Merkurove duge zavrzlame u znaku Riba ulazi u vatreni znak Ovan, a Venera od 20.04  kada će i Sunce ući u prvi zemljani znak Bik pa je pred nama jedna življa, dinamičnija i intezivnija energija kako mentalno, posebno emotivno.Potreba za sigurnošću u kombinaciji sa jakim ličnim i emotivnim željama biće veoma prisutna od posebno druge polovine meseca.  I Pluton će krenuti u retrogradni hod sa 23 stepena znaka Jarca sve do 3.10.2019. Mars je od poslednjeg dana Marta uplovio u dinamičan, veseo znak Blizance i tokom celog meseca pružaće energiju smeha, komunikacije, žedji za znanjem, učenjem, putovanjima. Treća planeta koja će krenuti retrogradno i to poslednjeg dana ovog meseca je Saturn sa 20 stepena znaka Jarca sve do 18.09.

” Ukoliko zaljubljenima ne bi gorela duša i ukoliko im ne bi lile suze, na Zemlji ne bi bilo ni vode ni vatre. ”
Rumi

 

SUNCE

Sunce boravi u znaku Ovna do 20.04. do 10:56 am kada će ući u mirniji, ženski znak Bik, ali promenom Venere kao vladajuće planete u ponovni znak Ovan preplićaće nam se period želje za novim avanturama, izazovima, nekim jakim adrenalinom, ali pre svega većim emocionalnim željama, kao i prepoznavanjem sopstvenih prioriteta, takmičenja sa samim sobom, ali i period Sunca kroz znak Ovan donosi i vreme pojačane radoznale želje za nečim novim, ali energiji da radimo više poslova odjednom i držimo telefon, puno se krećemo, zahvaljujući i vladaocu Marsu u znaku Blizanaca.

2.04. Sunce će se naći na zvezdi Alderamin na 12,47 stepenu Ovna u sazvežđu Kefej( Kralj Etiopije) koja posebno može doneti pojačane poteškoće sa decom, sramotu, smrtne slučajeve, tenzije i probleme sa autoritetima, ali osetljivost psihe.

4.04. Sunce će se pomeriti na zvezdu Alferac na 14,18 stepen Ovna koja je zvezda koja pojačava popularnost, materijalne dobitke, naglu srecu, poklone i zadovoljstvo. Novac posebno može dolaziti preko lepih stvari.

10.04. ( 10:48 am) : Sunce u znaku Ovna u kvadratu sa Saturnom u znaku Jarca na 20 stepenu, je krajnje opterećujući aspekt jer može doneti pesimizam, slabljenje samopouzdanja, brige oko roditelja, nadredjenih, opterećenja prošlošću, blokade, zakašnjenja, lošu energiju kroz okruženje, dom, osetljivost preko polja položaja, ali pojačane migrene i probleme sa kostima. U pojačanju sukobi ili veća nezadovoljstva posebno na političkom nivou, ali pretnje koje moraju imati kulminaciju nečeg što stoji duže. Biće potrebno veliko brojanje do 100, ali strpljenje i istrajnost u ovom periodu. Ipak, ukoliko nosite problem duže, preporuka je suočavanja i nekog vida transformacije jer jedino tako možete biti srećniji. Definitivno, aspekt ozbiljne brige i neosetljivosti drugih, ali zabrinutosti.

12.04. Sunce će u ranim jutarnjim satima doći do zvezde Baten Kaitos na 21,57 stepenu Ovna u sazvežđu Cetus koja posebno generalno može doneti emigracije, padove, pobune, tenzije, opasnosti na morima. U pojačanju lični problemi, strahovi i nerazumevanja.

13.04 .( od 10:05 am) : Sunce u znaku Ovna u kvadratu sa Plutonom u znaku Jarca na 23 stepenu posebno pojačava destrukciju, nasilje, pretnje, pucnjave, nagle odluke, tvrdoglavost, nemire i dramatizaciju. U porastu ubistva i nemiri. Mrak i suočavanja sa nečim dubljim. U porastu zlostavljanja i povrede. Ipak, u porastu su vrlo ambiciozni potezi i uspeh kroz karijeru.

14.04. ( 15:42) : Sunce u znaku Ovna u trigonu sa Rx Jupiterom u Strelcu na 24 stepenu, ipak donosi vreme zaštite i ličnog ispunjenja, naglog optimizma i olakšanja. Vreme koje može doneti pozitivne prilike preko inostranstva, ali i finansijskih akcija, posebno onih koje se čekaju od decembra prošle godine. Vreme idealno za obrazovanje, kontakte sa drugim kontinentima. Vreme lične motivacije i boljeg raspoloženja.

20.04.( 10:56) Sunce ulazi u znak Bik – Srećan rodjendan Bikovi 🙂

23.04.( 1:08 am) : Sunce i Uran u konjukciji na 2,30 stepenu – Neočekivane prilike, nezgode, nestrpljivi potezi, ali mogući nagli pokloni i promene materijalnog i emotivnog stanja. Postojaće jaka želja da nešto iz korena promenite i oslobodite se rutine. Idealno vreme za promenu ishrane, a mogu se pod ovim aspektima dosta menjati stvari na berzama, može biti neočekivanih dogadjaja na polju aviona i aerodroma, dok na ličnom nivou posebno ekstravagatnih momenata. Moguća i uzbudljiva iskustva. Ipak kontakt Sunca i Urana često donose veoma jaku napetost, pa je ipak preporuka da se posebno odluke u vezi sa finansijama, emocijama donose mudrije! Posebno može dolaziti do agresivnih ispada kroz autoritete i okruženje. U porastu mogu biti povrede.

24.04. Sunce će biti izmedju zvezda Mesartim i Šeraton od 3,11 -3,58 Bika koje posebno mogu doneti velike rizike i neprilike. Iako se u ovom periodu može osećati i velika hrabrost, ali da mnogi od vas iskreno naprave velike korake i pomalo šokiraju najbliže, ipak u porastu su prirodne katastrofe, zemljotresi, problemi sa zagadjenjem. Do kraja meseca u porastu će biti sudjenja, nasledjivanja, odštete, ali velika trka oko dobijanja novih zakona.

MERKUR

Merkur je u April usao sa 16 stepena Riba, jos je uvek u drugoj senci i sve do 17.04 boraviće u znaku Riba dajući poruku da samo lagano i iz prikrajka treba slušati svoja čula, intuiciju, razgovarati sa sobom, moliti se , meditirati i ostati dosledan sebe. Da će biti konfuzije, maštanja, fantaziranja, padanja imuniteta, nesporazuma, jutarnje apatije biće. Medjutim, Merkuru se za sad ne žuri i stavlja vas na neke duboke izazove koje sami morate prepoznati kao tunel iz koga možete naći izlaz. Vreme kada psiha može biti najemotivnija, ali najranjivija. Ako vam se plače, plačite. Izbacite iz sebe svo ono smeće nastalo usled predrasuda, nastalo usled nekog prošlog vremena. Ali radujte se, onom što dolazi…

2.04 : ( 11:39) : Merkur i Neptun u konjukciji na 17 stepenu donose dublje razmišljanje o okultizmu, misterijama, pojačane spijunaže, ali potpunu konfuziju u glavi i zaboravnost. Meditacija, kontakt sa vodom je posebno važan, smirenje duše i razmišljanje o mestima koje bi želeli da posetite. Inspiracija, pa će umetnicima ići od ruke, kao i neobično plodne ideje i mašta. Ipak kroz ovaj aspekt može biti i manipulacija, laži, podvala, pretvaranja. Sa druge strane mnogi od vas mogu biti opterećeni nekim moralnim problemima, ili biti i previše saosećajni prema drugima što se može i iskoristiti. Potrebno je da nadjete mir u kome bi razmislili šta vam je zapravo trenutno potrebno i kako da to postignete. Izvesna je uspavanost, nesanice, unutrašnja jaka nervoza, aneksioznost. U pojačanju strahovi i paranoja.

7.04. ( 11:19) : Merkur u Ribama u sekstilu sa Saturnom u Jarcu na 20 stepenu: Vreme stabilnijih misli i bolje organizacije. Odlično za završetak nekih starih poslova, obnovu kontakta ili završetak nečeg što je duže stajalo. Dobro je u ovo vreme praviti dugotrajnije planove. Povoljno za potpisivanja. U porastu ozbiljnost, odgovornost, praćena jakim šestim čulom. Dobro za poslovne razgovore, učenje, u porastu temeljnost. Dobro za prenošenje znanja drugima. Mogućnost obnove ili kontakta sa osobama koje dugo niste čuli. Razmišljanja o osobama koje su bile veoma značajne za neki važan period prošlosti.

10.04 ( 23:43) : Merkur u Ribama u sekstilu sa Plutonom u Jarcu na 23 stepenu : Lak dolazak do istine, prodornost, ubedljivost, harizmatičnost, hrabrost koja će se osećati u govoru. Osećaj unutrašnje snage i velike transformacije. Osećaj da je pred vama nešto važno što sami možete pokrenuti ogromnom voljom.

12.04: ( 6:19 am) : Merkur u Ribama u kvadratu sa Rx Jupiterom u Strelcu : Pojačan optimizam i sklonost pravljenju planova unapred. Velika očekivanja. Brzopleti zaključci koji mogu doneti greške. Nedostatak koncentracije i sklonost širini u svemu, ali izvesnim nesporazumi sa okruženjem. Paziti šta potisujete, moguće kazne ili nepotrebni troškovi. U povećanju arogancija ili previše fanatične ideje. Ipak, Jupiter ovde može doneti naglo bolje raspoloženje, iako ne treba žuriti!

17: 04 ( 8:02 am) – Merkur ulazi u vatreni, prvi znak Ovan. Smelija, direktnija, otvorenija, iskrenija, ali i strastvenija komunikacija je pred nama gde sve može ići po principu belo -crno, oćeš – nećeš. U porastu impulsivnost i brzina u govoru. Sklonost donošenju užurbanih odluka u pokretu. Zbog vladaoca Marsa svakako je pred nama i energija kada ćemo puno telefonirati, pričati, imati mogućnost širenja kruga ljudi oko sebe, ali kada možemo pokrenuti neke nove talente i dogovore. Merkur će boraviti u znaku Bika do 6.05.

VENERA

Venera je u April ušla sa 7 stepena Riba, znaka romantičnosti, maštanja, idealizacije, zaljubljenosti. Venera će do 20.04 ići kroz vodeni, ženski znak Ribe gde će intuicija, telepatija, dodiri i emocije ” izmedju redova” imati smisla. Od 20. 04 Venera prelazi u vatreni znak Ovan u kome jeste u padu, ali je pred nama otvorenija energija, gde će susret i zaljubljivanja na prvi kontakt biti u prvom planu, ali dosta avantura, otvorenih ponuda, sms dopisivanja, susreta i upoznavanja na putovanjima, fakultetima, na odmorima.

10.04. ( 8:15 am):  Venera će biti u konjukciji sa Neptunom u znaku Riba na 17,27 stepenu : osećaj zaljubljenosti, neke čarolije koji će se osećati u vazduhu, saosećajnosti, bliskosti sa nepoznatim osobama, neobičnim ljubavnim okolnostima, vladaće velika mašta i pomalo nestvarna energija, kao da će razum na par dana biti isključen iz funkcije. Mnogi mogu pod ovim aspektom stvoriti izuzetno snažne i  bliske veze sa svojim partnerima, doživeti neki svoj” kosmos” , ali sa druge strane Neptun hoće da donese zavaravanja, prevelika očekivanja, razočarenja, pa samo oni koji imaju dobar sklad natalnih i tranzitnih pozicija mogu očekivati nešto lepo, od poklona, pažnje, neobičnih pozitivnih situacija. Vreme sjajne inspiracije, muzika kao” ljubavni začin” i motiv. Mnogi će doživeti ovaj aspekt po parolom ” ništa nije slučajno”. Neće biti neobično da sa potpuno nepoznatim osobama ostvarimo u kratkom vremenu blizak odnos ili da imamo utisak da nekog novog ko ulazi u naš život doživimo kao izuzetno važnog. Biće tu i bežanja od stvarnosti, obaveza, osetljivosti psihe, ali neke energije osećaja magije I pokreta.U povećanju prevare i izdaje, pa budite pažljiviji i slušajte svoj unutrašnji osećaj! Uživanje mogu predstavljati muzika i filmovi.

12.04.( 17:09) : Venera u Ribama u sekstilu sa Saturnom u znaku Jarca na 20 stepenu, sekstil Južni čvor, trigon Severni Mesečev čvor : Jaka lojalnost, poverenje, odgovornost prema voljenoj osobi. Mogućnost vraćanja bivših ljubavi. Karmičke ljubavne zavrzlame ali i podudarnosti i povezanosti. Ovah aspekt ne donosi toliku radost, koliko jake poruke karme i sudbine, ali telepatsku povezanost i brigu o drugima. Dobro da se naplati novac koji duže čekate, ali mogući i manji novčani dobici. Podrška od zrelijih osoba. Dobro kroz polje porodice, ali i profesionalnog statusa. Za osobe koje su dugo same, osećaj nostalgije, vraćanja na prošlosti, ali jake čežnje i usamljenosti.

15.04.( 1:50 am) : Venera u Ribama u sekstilu sa Plutonom u Jarcu na 23 stepenu : Venera u blizini zvezde Markab iz sazvežđa Pegaz može pojačavati nemire i ozbiljne promene u vašem ljubavnom životu. Oni koji su dugo čekali na pravu ljubav mogu doživeti potpuni vrhunac i promenu okolnosti. Dobro kroz upoznavanja preko prijatelja, slučajnih ljubavi koje će ostaviti snažan utisak. Na polju okruženje ubedljivost. Dobra pozicija za dolazak do većih prihoda uz dobar unutrašnji osećaj i prodornost. Odlično vreme za rešavanje ličnih stvari i problema koje treba saseći.

16.04 : Venera u znaku Riba u kvadratu sa Rx  Jupiterom u Strelcu na 24 stepenu : Venera na zvezdi Sadalbari, može nositi dosta problema sa emotivnom komunikacijom i povezivanjem stvari. Tuga, preveliko trošenje, unutrašnja napetost ili veća očekivanja. Skrivene ljubavi posebno na udaru. U povećanju prevare. Retrogradni Jupiter na zvezdi Lesat savetuje da ne pravite iste greške. Trebalo bi obratiti pažnju na organe za varenje, vodu u organizmu, ali i ishranu ! U povećanju nepotrebni materijalni troškovi i osetljivost u inostranstvu ili sa inostranstvom. Treba obratiti pažnju na kontrole. Puno zabluda i napora. Moralni konflikti, udaljavanje od duhovnosti, očaj, gnev, pravljenje grešaka u stanju apatije. Potrebna mudrost u svim, posebno emotivnim odlukama !

20.04 ( 18:12) – Venera ulazi u znak Ovan sve do 15.05.

MARS

Mars samo što je zaplovio u znak Blizance, ali u trećem, vazdušnom znaku će boraviti ceo ovaj mesec. Njegova uloga je biti posebno intelektualna i radoznala, pa ćemo svakako imati njegovu pomoć, da se posebno tokom prve polovine meseca kada će nas Merkur malko mučiti konfuzijom i grižom savesti i nasmejemo na sav glas. Svakako ćemo dosta energije trošiti na komunikaciju, okruženje, braću, sestre, komšije, automobile. Ovo može biti odličan mesec da upišemo neki kurs, prenosimo svoje znanje, ali da se opustimo i pevamo iz sveg glasa. Marsova uloga nije negativna, ali on može biti krivac nekom većem traču, manipulaciju, nekom finom emotivnom spajanju, a posebnu strast će pokazivati na rečima. Idealno vreme za ples, filmove, muziku, jer svestrani Mars može puno.

3.04. Mars će biti na zvezdi Mirfak na 2,05 Blizanaca iz sazvežđa Perseja i posebno može doneti nesporazume, ali upadanje u probleme iz brzopletosti. Potrebno je bolje slušati savete i ne ulaziti skeptično u nešto novo.

13.04. Mars će biti na zvezdi Ain Hiadum na 8,28 stepenu Blizanaca i posebno donosi odličnu energiju kroz govor, javnost, medije, ulice, pisanje.

15.04. Mars će biti na zvezdi Aldebaran na 9,47 stepenu Blizanaca iz sazvežđa Bika  i donosi srećne okolnosti kroz materijalne akcije, ortakluk, zaštitu nečega. Može doneti uspeh kroz poslovni status, privatni biznis, zanimljiva i sudbinska putovanja. Ipak u to vreme možemo nailaziti na lošije vremenske nepogode i opasnost od vetrova. U porastu osetljivost ruku i kroz ovaj mesec disajnih organa i pluća.

26.04. Mars će biti na zvezdi Rigel u sazvežđu Oriona koja posebno donosi odlične novčane mogućnosti, uspeh u karijeri, sreću preko polja imovinskih stvari. Na ličnom nivou ova zvezda utiče na pravednost i objektivnost.

27.04 ( 15:05) : Mars u Blizancima kvadrat Neptun u Ribama na 17 stepenu : Posebno obratite pažnju na ovaj aspekt, može doneti jak pad energije, jaku osetljivost na lekove, ali i poroke. U porastu velike laži, manipulacije, izdaje, kradje. Može dolaziti do samopovredjivanja, ali vrlo neprijatnih saobraćajnih nesreća, kao i poplava. Porast pojačanih strahova i napora kroz okruženje. Ranjivost i nesigurnost , skrivene želje koje nisu ispunjene. Posebna opreznost sa nepoznatim osobama! Može biti dosta problema u mladjoj populaciji i osetljivih dogadjaja. U porastu moguća trovanja i jaki virusi, hipohondrija, ali skriveni skandali. Posebno obratite pažnju kome možete verovati!

30.04. Mars će završiti mesec na zvezdi Nihat koja posebno može doneti uspeh na polju sporta, ali lično putovanja, pokretanja neke rekreacije i može doneti naglu sreću kroz hobije i takmičenja.

JUPITER

Jupiter je trenutno na 24, 12 stepenu. On kreće unazad od 10.04 i do kraja meseca ostaće na 23, 46 stepenu. Zavisno kroz koje u vašoj karti tranzitno prolazi on posebno u retrogradnom hodu traži da se sa mnogo više elana pokrenete da bi dostigli ciljeve i želje. U suprotnom može doneti prevelika očekivanja, rasipanja, ali i sebičnost, oholost, ali i blokade u polju kroz koje prolazi. On je svakako posebno optimističan u znaku Strelca, ali u retrogradnoj fazi u funkciji da vas natera da promenite neke modele i navike o kojima niste brinuli, a koji su bili priličan problem poslednjih godina.

SATURN

I Saturn je spreman za vraćanje unazad od poslednjeg dana ovog meseca. On će varirati izmedju 19-20 stepena ali će sve vreme i biti u konjukciji sa Južnim čvorom i Plutonom gde stavlja ozbiljne testove izdržljivosti. Retrogradni hod Saturna je sasvim normalan i traje nekad i do 4 meseca, gde se on vraća do 7 stepeni unazad. Neke stare lekcije i testovi su ono što vam Saturn može ponuditi više sa ulaskom u sledeći mesec, kao i veća odgovornost i briga kroz polje kroz koje tranzitno prolazi. Veće obaveze su svakako pred vama.

NEPTUN

Neptun će kroz ceo mesec biti na 17 stepenu Riba. Uglavnom će biti glavni krivac za greške, manipulacije i razočarenja, ali njegova uloga u prvom delu meseca je da vam opusti i dogovori neko opuštanje za odmorite mozak.

PLUTON

I Pluton kreće u retrogradni hod od 24.04 gde će ostati do početka oktobra i njegov retrogradni hod i traje do 5 meseci posebno posle opozicije ili kvadrata sa Suncem. Ukoliko ste u prethodnom periodu mnogo brinuli, kontrolisali previše stvari, sada je vreme da se malo opustite i polako pravite promene. Ukoliko ste bili pod pritiskom ili nekim vidom dužeg ograničenja sada bi trebalo da dodje do odpuštanja energije i to i jeste preporuka. Ipak u lošem položaju svakako može doneti da oni koji ne poštuju pravila mogu nailaziti na iste probleme.

Južni čvor u Jarcu ono čemu težimo kao zadatak ovog meseca kretaće se izmedju 22/24 stepena Jarca i biće u konjukciji sa Plutonom tražeći da se oslobodite svega što je bilo, kao rep vaše prošlosti. Biće potrebno mnogo volje, ali i napora da izadjete iz mraka prošlosti i pokrenete nešto novo. Ne treba se bojati da to novo ne može biti dobro.

Severni Mesečev čvor u Raku stavljaće akcenat na emocijama, porodici, miru u sebi, ali jakim emocijama.

Kiron će boraviti izmedju 2 i 3 stepena Ovna tražeći da sastavi svoje rane, ali da ih polako izbaci kao samo jednu životnu lekciju ili etapu. Rad na umerenosti, komunikaciji, objektivnim prepoznavanjima i biranju pravih prijatelja- biće zadatak mnogih ovog meseca.

MESEČEVE LUNARNE FAZE

5.04( 10:50am) – pred nama je Mlad Mesec u Ovnu koji donosi pravu poslasticu i nov početak, lični pokret i promene navike, nagle i neočekivane susrete i planove.

12.04. ( 21:06) : Prva Četvrtina Meseca u znaku Raka u kvadratu sa Suncem u Ovnu donosi preosetljivost, prejaku emotivnost, teško prihvatanje kritika, porodične dileme ili poteškoće, plačljivost, ali svojeglavost.

19.04.( 13:12) : Pun Mesec na poslednjem stepenu znaka Vage u opoziciji sa Suncem u Ovnu posebno udara na partnerske odnose, može doneti političke skandale i svadje, probleme na polju diplomatskih odnosa, pojačane sukobe i osetljivo vreme za bračne odnose.

26.04 ( 18 minuta posle ponoći) : Mesec u Vodoliji u kvadratu sa Suncem u Biku donosi krajnje buntovnu, eksplozivnu i tešku energiju kao i izvesna iskušenja na polju prijatelja, planova, novca.

# april je stigao# magi# andjeli nas čuvaju# čuvajte se# luna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.