https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Dnevna doza Lune – Prva Četvrtina Meseca ( U Pokretu)

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2020/01/girl-2174667_1920.jpg

Kako je lep Mesec u Januaru, iza magle sjaji i upija zimu. Slično sjaji u Julu i Avgustu nekom posebnom energijom koja mami da izadjete na balkon i uživate u tom pogledu. Morala sam ga slikati baš uoči ulaska u Novu 2020, tako je mamio svojom energijom i najavom:-))

Pred nama je prva Lunarna faza ovog Meseca kao priprema i najava pred prvu Lunarnu Eklipsu ovog meseca – Prva Četvrtina Meseca, 3.01. u 5:46 am po našem vremenu, Mesec u Ovnu u kvadratu sa Suncem u Jarcu, mesečeva faza kroz dva jaka kardinalna znaka unose zajednički borbu, smirenost, pokret, želje u dogovoru i nalaženju kompromisa.

Mesec će se naći baš na zvezdi Alderamin u sazveždju Kefej koja posebno podstiče maštu i jake snove, ali itekako zna da donesu i izazove( sramotu, brige oko dece, jake migrene u samoanalizama i planiranju). Sunce je stiglo na zvezdu Pelagus u sazvežđu Strelca koja podstiče na veru, donosi odlično vreme za pisanje, govorne sposobnosti, prevodjenje, oštar um, ali interesovanja za daleke zemlje i druge kulture. Svi pod ovom fazom možemo malo više sanjariti i malko se boriti izmedju onog što smo ostavili u 2019 i pomalo zbunjeni očekivanjima sa ulaskom u 2020. Ova faza može doneti pojačanu preosetljivost upravo Ovnovima, Vagama i Ribama, ali svim onima koji imaju neku značajniju planetu izmedju 12-19 stepena znaka Jarca i Ovna.

Ovaj uticaj može uticati na malu problematiku na području ljubavi, dece, može doneti brigu kroz profesiju. Biće tu nekog fantaziranja, malo više napora i odricanja, više očekivanja, manje druženja, veće potrebe za domom i gledanjem sopstvenih problema. Finansijski treba paziti jer Prva Četvrtina nosi i gubitke, kao i nepotrebne troškove.

U porastu će biti logika, ali ko bi se nje držao ovih dana… Mnogi mogu imati problema sa kontrolom emocija, postojaće izražena dužnost prema drugima, ali odbijanje autoriteta, povećanje kvarova, teško prihvatanje promena, meteropatskih raspoloženja, povećanje agresije.Osetljivije i  senzibilnije osobe posebno u ovo vreme mogu dosta plakati, imati izražene migrene kao posledicu emotivnog pritiska. Osetljivost ušiju, utopljavajte se. Nema druge. Distancirajte se od svega što vas može povrediti ili uznemiriti. Mnogi mogu imati problem u traženju sebe, svog života, relaciji karijera –ljubav. Na emotivnom nivou, trenutni aspekti pojačavaju jaku zbunjenost, nostalgiju i  neko čekanje. Treba pripaziti na instalacije  i  povrede oštrim predmetima.Gajite strpljenje, manje žurbu, više umerenost, bar do subote 4.01. kada će Mesec preći već u znak Bika.

„Kad trčim za onim što mislim da želim, moji dani su nalik pećnici napetosti i stresa, ako pak sedim na tronu svoje staloženosti, ravnoteže i strpljenja, ono što želim će doteći do mene i to bez ikakvog bola. Iz ovog stanovišta sam jasno razumeo da ono što želim, takođe želi mene, traži me i privlači me istovremeno. U ovome se krije jedna od velikih tajni postojanja za svakoga ko svoj um oko nje može saviti.“
– Rumi –

Nešto izmedju neke potištenosti i očekivane radosti. I nekih dubljih razmišljanja o svemu što je iza i što želimo da bude.Astrološke priče u poslednje vreme na temu izgubljenih ljubavi, ali onih koji se očekuju. Postoji jak žal za prošlošću i nekim starim dobrim vremenom, ali analiziranju propuštenog.. Kao da svemu fali malo opuštenosti i neka lepa priča sa prijateljima koja spašava inače urbanu i stresnu svakodnevnicu. Sve nešto izmedju može, a ne mora. Kao da postoje očekivanja, ali  osećaj već vidjenog ili nečeg doživljenog. Puno planova, ali i rečenice „ videćemo“. Kao nekog vaganja, ali držanja smera u pozitivnom smislu. Razumevanja i prepoznavanja srodnih duša.

Retro i klasika se vraćaju kao potpuni in, dok turboflični trendovi i face kao totalni out.I pričanje o novcu uspavljuje. Slušanja starih hitova i naizgled otvaranja starih kutija sećanja, ali starih boca vina pokreće neku novu dimenziju duše.. Sve začinjeno nekim očekivanjima u vazduhu, ali sporim realnim koracima , ali i intuitivnim prepoznavanjem da se sad moramo osloniti na sebe. Podrške i prihvatanja saveta što je značajno za ovaj period, ali prikrivanja nesigurnih posebno ljubavnih želja. Sve naizgled mirno, ali iznutra nespokojno.

Ipak, diplomatija i mudrost na vidiku grle reči i traže adekvatna rešenja pred pripremu mnogih pred neke promene na samom početku ove godine. Vreme neke zlatne sredine, ali skupljanja snage za naredne važne odluke. Ipak i osećaja neke pobede da je ono loše prošlo i da je sad vreme za konstruktivnije stvari i da nema više gorčine kroz i teške priče. Osećaj neke spremnosti na neočekivano, naglo, sveže, sve nešto u vazduhu pršti od ideja, mašte i onog što bi trebalo da bude. Slobodni izbori zakočeni različitim uticajima okruženja, samopotvrda i unutrašnja istrajnost nose i period jače samospoznaje nego obično.

Od 10:39: MARS – menja znak i ulazi u znak Strelac u kome će boraviti do 16.02. Tekst o Marsu u znaku Strelca i njegovom tranzitu možete pročitati ovde Mars u znaku Strelca od 3.01.-16.02.2020 ( Nemirni Avanturista)

Od 16:39: Mesec u Ovnu u sekstilu sa Venerom u Vodoliji  na 17 stepenu,  donosi dobro raspoloženje, jak šarm, zadovoljstvo, divno vreme za druženje, ljubav, odlično vreme za prijatelje, upoznavanja. Sreća i podrška od žena. Manje kupovine, pokloni, osećaj lične motivacije. Dobro za pokretanje nečeg novog i izbacivanja svega onog što je potrebno iz prethodne godine. Srećno!

# currentmood# hiphip chinchin# dnevna doza lune# prva četvrtina meseca# mesec u ovnu

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.