https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png
https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2022/01/d5fd009d63f7828203be0fe507d70c69.jpg

Dobar dan, Srećna Nova 2022, sa puno nade, pre svega dobrog zdravlja, više ljubavi, druženja, putovanja i mnogo dece:-))

Januar je mesec i nekog vida suočavanja sa svim najdubljim strahovima i nerešenim stvarima iz prošle godine, pa je preporuka da sve radite polako, bez žurbe, slušajući svoje srce/ intuiciju ili osećaj kako god  želite. Ovaj mesec je važan i po promeni Merkura kroz znak Vodolije od 2-26.01. i njegovog retrogradnog hoda od 14.01., vraćanja ponovno u znak Jarac od 26.01.  Merkur će se ponovo vratiti 14.02 u znak Vodolije i boraviti u znaku Vodolije do 10.03.Sa retrogradnom Venerom smo ušli u Novu 2022 koja negde pokreće i stare emotivne rane, čišćenja, transformacije, ali može doneti i osećaj praznine i tuge, ali velike izazove i strahove da li se vratiti unazad ili ići dostojanstveno napred ali sam/a.. Povremeno se može stvoriti osećaj neke propuštene prilike. Venera kreće direktno sa 11 stepena Jarca 29.01.

Godinu ćemo početi sa Mladim Mesecom u znaku Jarca na 12 stepenu negde pokušavajući da zapravo završimo sve ono što nismo stigli u prethodnoj godini, dok Pun Mesec u znaku Raka  nas očekuje 18.01. na 27 stepenu Raka, kada i Uran krene direktno pojačavajući sve veću želju za promenom, posebno sa ulaskom i prelazom Sunca u znak Vodolije od 20.01. Mars će boraviti u optimističnom znaku Strelca do 24.01 kada će preći u znak svoje egzaltacije i doneti da se malo uozbiljimo i pokrenemo prve korake i ciljeve u 2022.

1.01. Sunce u znaku Jarca u trigonu sa Rx Uranom u znaku Bika – ovaj aspekt daje nadu da u ovu godinu udjemo srčano, otvoreni za promene, pozitivni, idealistički naklonjeni ali sa jakim unutrašnjim željama šta želimo u ovoj godini.Za mnoge ovo može biti vreme uzbudjenja i pozitivnih ideja. Potreba da pokrenete promene od sitnih ka velikim. Ali sve mora biti spontano. Veoma srećno vreme za nauku, kompjutere, astrologiju. Jako dobro vreme za sklapanje novih prijateljstava i poznastava. Vreme kada individualno možemo imati osećaj šta je potrebno da uradimo.

2.01.2022( 19:35) : Mlad Mesec u znaku Jarca na 12 stepenu govori o lunarnoj fazi novog početka da se zaleče stare rane ili da se suočite sa svim onim što vas dugo boli i pronadjete način da se toga oslobodite. Ovaj Mlad Mesec ističe i samostalnost, slobodu izbora i oslobadjanje. Odlično vreme da naučite nešto novo, ali da oprostite onima koji su vas povredili i idete dalje. Svakako zbog ulaska Merkura u znak Vodolije od 8:11 am možemo imati mentalno otvoreniju energiju, energiju sreće i odličnih ideja. Ovaj Mlad Mesec posebno može biti važan Jarčevima, Vodolijama i Ribama, dok ga kroz otvaranje starih rana mogu malo osetiti senzibilnije Rakovi, Ovnovi i Vage. Mlad Mesec se spaja sa fiksnom zvezdom Nunki koja utiče na optimizam i veru pa se smatra da je ova prva Mladina dosta dobra.

Merkur će ove zime biti na liniji Vodolija/ Jarac. Neke stare ideje mogu da se promene i usavrše. Ali negde ćemo biti mislima izmedju prošlosti i budućnosti i negde kad taman pomislimo da smo nešto realizovali i stavili tačku, univerzum će nas iskušavati. Merkur će krenuti retrogradno 14.01 sa 10 stepena znaka Vodolije a vratiće se u znak Jarac 26.01., sve do 14.02 kada će ponovo preći u znak Vodolije. Naravno trebaće nam puno strpljenja, jer retrogradni hod donosi stalne promene rasporeda, nesporazume i osetljivost na polju komunikacije, ali osetljivost kroz tehničke aparate, mobilne telefone, saobraćaj, prijatelje.

5.01.2022: Rx Venera u znaku Jarca u sekstilu sa Neptunom iz znaka Riba podstiče saosećanje, brižnost, ali romantičnost i zaljubljivanje. Može biti mogućnosti da dobijete podršku/ pomoć od nekog od koga to ne očekujete. Možete imati osećaj da nekom na poseban način pripadate, a povećaće se telepatija posebno kod osoba koje nisu zajedno, a vole se. Vreme poklanjanja, pozitivnih putovanja, ali vreme nežnije energije. U povećanju jaka intuicija, pa neće biti neobično da sebi nešto kupite što osećate da je za vas. Jaka podrška prijatelja. Neobični susreti i pozitivna energija. Jaka vera koja pomaže ljubavi. Jake poruke univerzuma. Jako važno vreme za Ribe, Bikove, Jarčeve i Rakove.

9.01. Sunce će se naći u konjukciji sa Rx Venerom u znaku Jarca na 18 stepenu –  aspekt jakih susreta, jake emotivne povezanosti i samopouzdanja koje daje ljubav. Dobro vreme za karijeru, ali dolazak do novca koji duže čekate. Možete osećati dobru kontrolu ili autoritet prema voljenim osobama. Odlično vreme da se kupuje nešto jeftinije. Veze iz prošlosti mogu se obnoviti. Jako važno vreme za Vage, Lavove, Jarčeve i Device.

Prva četvrtina Meseca 9.01 od 19.12 kada će Mesec u znaku Ovna da se nadje u kvadratu sa Suncem u znaku Jarca i može pokrenuti svadjalacko ponašanje, preosetljivost, nasilje, napetost i pojačane migrene.

11.01.: Sunce u znaku Jarca u sekstilu sa Neptunom može probuditi idealizam, veru, dobar osećaj koji treba poslušati u proceni drugih, jake kreativne sposobnosti, pomešane sa lakim dolaskom do istine. Jako dobro vreme da se pridružite nekoj grupi za zaštitu životne sredite. Odlično vreme za muziku, hobije, ples. Vera, molitve posebno sa ulaskom Jupitera u znak Ribe mogu povećati samopouzdanje.

Mars u znaku Strelca u kvadratu sa Neptunom iz znaka Riba: Ovo može biti maglovito negativan aspekt koji povećava laži, skandale, sklonost porocima, neprijateljstvima i izdajama. Obratite pažnju kome možete verovati. U povećanju infekcije, pad imuniteta, ali hronični umor i depresije. U povećanju veće zagadjenje. U porastu ogovaranja, laži, sumnje, lažne lekarske dijagnoze, opreznost sa lekovima. ! Može dolaziti do psihološke osetljivosti, a možete biti i svedok neke neprijatne situacije. Uključite racio i trudite se da budete prirodni. U povećanju strahovi.

14.01. Merkur kreće retrogradno sa 10 stepena znaka Vodolije. U porastu kvarovi, nesporazumi, osetljivost tehničkih aparata, osećaj usamljenosti ili ograničenja u odnosu na druge. Za one kojima je prethodni period bio usporen ili nisu mogli rešiti gomilu stvari, može se desiti da ipak vreme retrogradnog Merkura donese i neki pokret. Merkur 26 januara se vraća u znak Jarca usporavajući stvari, i može pokrenuti disciplinu, potrebu za redom i nerešenim stvarima, ali donosi ograničenja i sklonost pesimističnim mislima. Merkur kreće direktno 4.02.

16.01.: Sunce u konjukciji sa Plutonom u znaku Jarca na 26 stepenu  sa jedne strane može doneti moćno samopouzdanje, ambicije i okrenutost karijeri, ali sa druge i dosta destrukcije, neprijatnih dogadjaja u svetu i povećanje prirodnih katastrofa. Može dolaziti do velikih prekretnica posebno kod Lavova, Jarčeva, Škorpija i Ovnova. Ipak obratite pažnju puno manipulacije, sklonosti samouništenju, opsesivnosti, psiholoških kriza i emotivnih napetosti. Može dolaziti do veće osetljivosti na polju ekonomije, banaka i finansijskih transakcija. Može dolaziti do problema na berzama. Na emotivnom nivou povećanje nasilja, a na društvenom i diktature. Jači će želeti da slomiju slabije.

18.01. – Pun Mesec u znaku Raka na 27 stepenu može doneti jaku senzitivnost, suze, stomačne probleme, porodične brige, uznemirenost i velike pritiske na polju rodjaka. Uran u popodnevnim časovima kreće direktno sa 10 stepena Bika i može pokrenuti do leta ipak osećaj promena, slobode, velikih rizika, ali oslobadjanja od svega što ste dugo trpeli. Ovaj Pun Mesec donosi velika čišćenja duše, ali napetost koju posebno mogu osetiti Rakovi, Blizanci, Device, Vodolije.

20.01. možemo Vodolijama čestitati rodjendan i poželeti im sve najbolje:-))

23.01. na snazi konjukcija Sunca i Rx Merkura kroz znak Vodolije na 3 stepenu: Brze misli, razmišljanja, dosta komunikacije, odlično vreme za pisanje, kontakte sa rodjacima i kraća spontana druženja sa prijateljima i takmičenja. Vreme jakih misli i prepoznatljivih susreta. Vreme koje može pokrenuti iznenadjenja, vesti i važne dogovore, ali i kupovine.

24.01. Mars ulazi u znak Jarac gde dobija na istrajnosti, ozbiljnosti, ambicijama i usmerenosti na produktivne i praktičnu stranu. Jarac vlada 10 astrološkom kućom pa ovaj Mars može usmeriti energiju upravo na polje položaja, statusa i karijere. Mars će boraviti u znaku Jarca do 6.03. Donosi upornu energiju da započnete ili završite nešto što vam je teško padalo.

25.01. – Poslednja četvrtina Meseca u znaku Škorpije u kvadratu sa Suncem u znaku Vodolije može povećati destrukciju, ljubomoru, emotivne krize, veliku ljutnju, nasilje i smatra se izuzetno izazovnom fazom ovog meseca.

26.01. Merkur se vraća u znak Jarac u retrogradnom hodu

29.01. Rx Merkur u konjukciji sa Plutonom po treći put  na 26 stepenu donosi ljutnju, tenziju, sklonost perfekciji i sklonost kritikovanju. Ipak, može doneti snažne misli i ubedljivost. Obratite pažnju na papirologiju, pripazite na zakon, obratite pažnju na okruženje.! Lako otkrivanje tajni, sklonost istraživanjima. Jaka okrenutost prošlosti, precima. Ipak, na emotivnom nivou tenzije, traži se strpljenje i mogući kompromisi.

Venera kreće direktno sa 11 stepena Jarca i odmah u trigonu sa Uranom iz znaka Bika donosi oslobadjanje od strahova, uzbudjenja, nagle susrete, dobar društveni život, dosta planova. Venera će boraviti u znaku Jarca do 6.03. Svakako njen izlazak iz retrogradne faze može biti lakši na emotivno- materijalnom nivou. Pozitivno vreme za ulepšavanje, promenu okruzenja, partnera. U vreme retrogradne Venere dolazi do karmičkih susreta, da one koje ste povredili, mogu vas i sl. U povećanju je patnja, kontakti sa prošlošću ili odnosi koji su bazirani na stradanju iz prethodne reinkarnacije.

30.01. – kvadrat Sunca iz znaka Vodolije i vladaoca Urana u znaku Bika može doneti neprijatna iznenadjenja, borbu protiv sistema, autoriteta, nagle i neočekivane političke igre, pobunu, sukobe ega, nasilno ili nestrpljivo ponašanje, sklonost eksplozivnosti i loše reakcije pod pritiskom. Potreba za promenama koje želite treba da bude uz veću dozu fleksibilnosti. U povećanju razočarenja, rastave i nagla odvajanja, promene planova. Pokušajte da poradite na sebi. ! U povećanju nezgodne situacije.

Pozitvni dani ovog meseca: 6,8,20 i 31.

Želim vam lep početak godine i sreću kroz veru, strpljenje i mir – vaša astro Luna – astrolog Nataša Paunovski

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2021. All Right Reserved by Astroluna.rs.