https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Nedeljni astro pregled od 18-24.12.2023.

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2023/12/christmas-bauble-15738_1280.jpg

U nedelji u kojoj nam dolazi zvanična zima, slavimo slavu Svetog Nikole, kao i rodjendan Jarčeva, a gde se i retrogradni Merkur vraća u znak Strelac, kao i lunarnu fazu pred Pun Mesec – Prve četvrtine Meseca u znaku Riba, ulazimo u preposlednju nedelju ove godine koja može imati puno emotivnih turbulencija, ali i u nedelju priprema pred sam kraj 2023.

Sa astrološkog ugla nedelja izgleda ovako:

Ponedeljak, 18.12.2023.

Zbog uticaja Meseca u Ribama prvi radni dan možemo početi malo emotivno, pasivnije, osetljivije, čak sa malom lenjošću i pojačanim strahovima zbog konjukcije Mesec Saturn. Ipak sekstil Meseca i R Merkura i R Jupitera može doneti dan nekih važnih, sitnijih rešenja, povoljnih vesti i pokretanja nešto optimističnije energije zbog ponovnog trigona izmedju sad retrogradnog Merkura i Jupitera na 5 stepenu. Ovaj aspekt može ipak uticati na povoljnije vesti, blagostanje u rešavanju nečeg bitnog ili ponavljanje nečeg što nije išlo. Mogućnost pozitivne energije preko pozicije inostranstva, obrazovanja, dobrobita preko pravljenja ličnih planova, moguća kraća putovanja iako će energija u ovom danu biti pomalo konfuzna, rasejana i zanesena. Dobro, ko planira duža putovanja ili bitnija potpisivanja. Kada je Mesec u Ribama – mogućnost osetljivosti psihe, pojačane nesanice, bolovi u stopalima ili zadržavanje vode u organizmu.

Utorak, 19.12.2023.- Srećna slava svima koji slave:-))

Mesec u vrlo snažnom trigonu sa tranzitnom Venerom iz znaka Škorpije u ranim jutarnjim časovima može pokrenuti jaku strast, emotivne promene, bliskost, dobro vreme za začeća, ljubav. Nešto provokativniji aspekt Mesec Mars može uz jače emotivne aspekte uticati i na svadje, konflikte i nesrećne situacije u periodu oko 3h. Mogući čudni, opterećujući snovi. Sekstil Meseca i R Urana ipak od ranih jutarnjih časova može doneti dobra predosećanja, vizije i izuzetno jaku intuiciju, ali povoljno vreme za duhovnost, molitve, blage misli. Konjukcija Mesec Neptun može pozitivno pokrenuti inspiraciju, maštu, molitve i doneti vreme mira, sreće, i blagostanja posebno od 15h

Prva četvrtina Meseca na 27 stepenu znaka Riba u kvadratu sa Suncem u znaku Strelca može biti vreme nekog tunela sa izvesnim oscilacijama i sukobom izmedju želja, iluzija, realnosti.Možete doživeti i važno iskustvo koje na vas može ostaviti jak utisak. Možete privuci osobe sa kojima možete razviti poseban odnos. Odlično vreme za psihoterapiju.Sekstil Meseca i Plutona nosi u vreme ove faze jake strasti i ljubavna dešavanja, ali kolektivno i vreme razočarenja i izdaja. Ova faza je posebno dobra da se oslobodite loših navika, oslobodite negativnih emocija i na neki način se emotivno resetujete. Možete osećati dubok i jak odnos prema svojoj porodici, detetu, partneru, ali ova faza nudi najdublji unutrašnji osećaj sa samim sobom. U vreme ove faze možete napuniti baterije, okrenuti se kozmetici, nekim mirom ili u nalaženju vere.

Od 23:40 Mesec prelazi u vatreni znak Ovan. Hrabrost, borbenost, dinamika, nestrpljenje, optimizam, sklonost rizicima i većim planovima. Utorak neće pogodovati osetljivim osobama, i može doneti osetljivost, nesigurnost i povučenost. U porastu pulsirajuće migrene, kao i problemi sa sinusima. Iz jedne mirne faze ovaj dan ipak možemo završiti sa naglim budjenjem.

Sreda, 20.12.2023

Zbog kvadrata Meseca i R Merkura sreda može doneti nesporazume, lošu organizaciju, loše ili brzoplete odluke, promene planova, nesporazume ili osetljivu komunikaciju, lošu koncentraciju, kao i posebne probleme na polju emotivne komunikacije. Može postojati i problem sa autoritetima i ishitrene odluke. Pripazite na reči, odluke! Emocije i logika u problemu, kao i vreme teškog povezivanja stvari.

Venera će se naći u polusekstilu sa Marsom( na snazi do 22.12) – što ipak može doneti romantične epizode, ponude ili susrete. Može doći do neočekivanih susreta praćenih jakom fizičkom privlačnošću, ali i mogućnostima da privučete pažnju. Pripazite na finansije, mogući veći troškovi ili sklonost rasipanju!

Sunce u polusekstilu sa Plutonom takodje može pojačavati želju za uspehom, kao i veće ambicije. Iako današnji dan može doneti nerazumevanje od strane okruženja, odličan je za samousavršavanje, edukacije i rad na sebi.

Četvrtak, 21.12.2023

Jak trigon izmedju Meseca iz znaka Ovna i Marsa iz znaka Strelca može doneti dan izuzetne energije, dinamike, i dan jakih ambicija. Može biti odličan dan za sportska takmičenja ili preuzimanje težih poslova. U pojačanju strast, potreba za ličnim uspehom i subjektivnost.

Ipak, ovaj dan donosi i turbuletnu opoziciju Venere iz znaka Škorpije sa retrogradnim Uranom na 19. stepenu – može doneti neočekivane mogućnosti preko ljubavi/ finansija. Nepredvidljivost, nagli prekidi ili nagla potreba za novim iskustvima, ekcentričnost, buntovnost, potreba za velikim promenama, iznenadjenja. Ovaj aspekt može doneti i haos, nagle rezove, nepredvidjene troškove, ali jake susrete gde možete osetiti izuzetnu fizičku privlačnost. Možete imati i prilike da steknete novo, ali izazovno iskustvo, ali ovaj aspekt može doneti neprijatnosti.Posebna preporuka izbegavanju velikih rizika na polju finansija! Može dolaziti do stanja panike ili šoka, kao i zdrastvenih problema zbog emocija.

Isti dan, sekstil retrogradnog Merkura i Saturna na 2 stepenu, ipak može doneti olakšanje jer možete biti skloni razumnijih odlukama, rešenjima, mudrosti, lakšim organizatorskim sposobnostima, ali povećanoj mentalnoj istrajnosti, čvrstini i poverenju koja će posebno biti važna zbog prethodnog aspekta. Mogući kontakti sa bitnim osobama iz prošlosti.Možete prihvatiti i složenije zadatke.

Petak, 22.12.2023.

Izuzetno destruktivan aspekt Mesec/ Pluton može u ranim jutarnjim časovima nositi jake povrede, preosetljivost, agresivnost, lako otkrivanje tajni i nagla uzbudjenja.

Trigon Mesec – Sunce od 3:50am nosi smirenje i lakšu ravnotežu.

Ursidi je manja meteorska kiša koja maksimalno proizvede otprilike od 5 do 10 meteora. Predstavlja ostatke komete Tuttle koja je otkrivena 1790 godine. Pojavljuje se svake godine od 17. do 25. decembra, a ove godine dostiže maksimum u noći između 21. i 22. decembra. Pošto će Mesec biti u skoro punoj fazi, najmanje svetli meteori će se biti skriveni svetlošću našeg satelita, a dolaziće uglavnom iz sazvežđa Mali medved.

Ovo je dan kada je Zemljin južni pol najbliži Suncu, a ono će dostiže svoju najjužniju tačku. Ujedno ovo je prvi dan zime na severnoj i prvi dan leta na južnoj Zemljinoj hemisferi. Prvi dan zime počinje u 4:21 časova.

Jarčevima možemo čestitati rodjendan:-))

Mesec prelazi u znak Bik od 3:51am. Vreme mira, sigurnosti, hedonizma. Sekstil Meseca i Saturna može najaviti i vreme smirenja, lakše ravnoteže i stabilnijih emocija. Konjukcija Meseca i R Jupitera od 13:55 nosi vreme dobre zarade, sreće, zaštite, povećanog zadovoljstva, optimizma i dobre energije.

Konjukcija Sunca i R Merkura od 19:55 na 0 stepenu pozitivno utiče na mentalno rasudjivanje, koncentraciju, organizatorske sposobnosti i odgovornost. Dobro vreme za pisanje, detaljan i temeljan rad, učenje. Možete se zainteresovati za nešto što ste zanemarili, ili imati dosta kontakta sa rodjacima, prijateljima.

Subota, 23.12.2023.

Merkur u retrogradnom hodu se vraća na 29 stepen znaka Strelca. Iako u retrogradnom hodu, Merkur može povećavati više smeha, vedrine i entuzijazma, ali i vere. Ipak, retrogradnost može uticati na lošiju koncentraciju, brze odluke i greške, pa o tome još uvek moramo povesti računa.

Konjukcija Mesec -R Uran u popodnevnim časovima može doneti prolaznu razdražljivost, uznemirenja, emotivno materijalne oscilacije, ali nagle promene planova. Moguće neočekivane posete, finansijski troškovi, preosetljivost na polju okruženja.

Loš aspekt Meseca i Venere od 20h može uticati na emotivne probleme, ranjivost, neodlučnost, udaljenost, probleme sa porodicom, ali emotivne povrede. Pripazite na finansijske odluke! Mogućnost i povećanja ljubomore i rivaliteta! Dosta osetljivo vreme za berze, porodjaje, emotivne početke.

Nedelja, 24.12.2023

Noć izmedju subote na nedelju može biti vedrija, stabilnija i mirnija.

Mesec prelazi u znak Blizance od 9:15am. Puno putovanja, poruka, komunikacije, druženja, društvenih dešavanja, priprema pred praznike može da počne, ali dosta smeha i pozitivne energije. Dobar dan za druženja, smeh i opuštanje.

Vreme od 12-17h može doneti velike guzve na granicama, zastoje, vreme ograničenja ili prolazne preosetljivosti zbog kvadrata Mesec / Saturn.

Ovog dana imaćemo i važan sekstil izmedju Sunca i Saturna na 2 stepenu koji može uticati na upornost, bolju organizaciju, strpljenje u poslovima koji su vam važni, istrajnost, ali i odricanja zarad nečeg lepog.Dobro vreme da preuzmete da završite nešto ozbiljno ili da prihvatite veće zadatke.Odlično vreme za podučavanje ili liderske sposobnosti.

Srećno – Astro Luna

 

 

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.