https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Pun Mesec u Jarcu -13.07.2022

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2022/07/a859b3f31369224b031933117902ef2d.jpg

Vreme je za pravo letnje emotivno čišćenje. Gledanje u Mesec i zvezde, neka nostalgija, povremeni uzdah i traženje smisla. Neka dublja razmišljanja o prošlosti koja ” jede dušu” i iritira posebno nekorektnost u sitnicama porodičnih odnosa. Neka preosetljivost pomešana sa subjektivnim osećanjem i pitanjima : Zašto se dešava to što se dešava? Možete imati osećaj da sve stoji u mestu i da ne možete da učestvujete u ničemu na ličnom nivou ili da ste izgubljeni u vremenu, a da sat odkucava…

 

Pun Mesec na snazi od 13.07 od 20: 42 po našem vremenu na 21 stepenu znaka Jarca u opoziciji sa Suncem u znaku Raka. Neka borba osećanja i dostojanstvenosti, ličnog unutrašnjeg nemira i autoriteta da je sve super iako se sve raspada. Osećanje jake senzibilnosti ili osećanja tereta, ali da ne želite da vidite reprizu nekog prošlog leta koje vas je naučilo da ne treba više da se trošite. Možete imati i ” predosećaj” da ono što predstoji je neki deža vu… Mesec će se naći na veoma osetljivoj zvezdi Deneb u sazveždju Orla i može pokrenuti kolektivno stare probleme, rane, podsećanja, jake i čudne snove i nešto što treba da podsvesno izadje. Raspoloženje kao vreme, praćeno promenama pa neće prijati hroničnim, ali posebno senzitivnim osobama.

Ipak, iako ovaj Pun Mesec može da bude veoma senzitivan i sklon pesimizmu, dubljim, ozbiljnim mislima, dispozitor Meseca Saturn koji od 4.06 je retrogradan naćiće se u trigonu sa Venerom. To može doneti dugo očekivane susrete ili rešenja, trajne odnose, poverenje koje će baš uoči i u vreme ovog Punog Meseca biti u centru pažnje, ali mogućnost da ipak, mnogi od vas dožive nešto jako važno, možda i intezivno sudbinski. Ovaj Full Moon nosi i veliku razdražljivost izmedju posla i doma, posebno osećanja zahladjenja kroz porodične odnose ili nesuglasica. S obzirom na opoziciju Sunca i R Plutona( koji će svoju snagu dobiti  posebno 20.07) osećanje osetljivosti kroz autoritete ili sklonost oštrini biće potrebna u poslovnim ili dnevnim aktivnostima.

Baš današnji 13.07 može već posle ponoći biti praćen hroničnim nezadovoljstvom ili sklonošću preterivanju zbog lošijeg aspekta Meseca i Jupitera. Od 14h na snazi je osetljiva opozicija Meseca i tranzitnog Merkura u znaku Raka koja može doneti puno nesporazuma, problema u komunikaciji, uredjajima, saobraćaju, osetljivošću kroz papirologiju, ali posebno porodične odnose i raspoloženje. Imaćete osećaj da vaše srce želi jedno, a da vam mozak šalje potpuno drugačije poruke. Pokušajte da smirite ili poslušajte svoj unutrašnji osećaj.To može biti vreme loših procena, rasudjivanja, prevara, napetosti i negativnog uticaja drugih.

Ono što uoči Punog Meseca može biti iznenadjenje osim veoma važnog aspekta izmedju Venere i R Saturna je od 15:40 i trigon izmedju Meseca i Urana što ipak posle jednog prvog dela dana koji može nositi nekakav osećaj potištenosti, konfuzije osećanja kašnjenja, odlaganja ili nepovoljnih vesti, ipak može doneti i neku promenu koja će se desiti u vama koju ćete napraviti.Lako se može desiti da presečete neki veliki teret ili svojom snalažljivošću rešite nešto što vas je dugo mučilo.Odlično vreme da osluškujete nove ideje ili pokrenete nešto što je dugo stajalo. Pozitivno vreme za dijete, postove ili neki vid promene koja vas može motivisati da se osećate ipak lakše u odnosu na kompletne aspekte.

Ovaj Pun Mesec može biti jako dobar za ozbiljnija istraživanja u svemiru, hemijska i medicinska istraživanja, ali nešto nepovoljniji za poljoprivredu s obzirom na moguće negativne promene vremena( u povećanju su poplave, manji zemljotresi i pojačanost nacionalizma).

Iako je neka svrha čišćenje usled nagomilanih emocija, red, rad i disciplina, mislim da se ipak najbolje stvari mogu dešavati spontano i samonijativno. Neće biti nemoguće da sretnete neke osobe koje su bile zaslužne za vaše rane, ali od kojih ste puno toga naučili. U porastu poslovni rivalitet i  nagli finansijski troškovi, kao i loše vreme za prodaju/ kupovinu nekretnina, imovinsku podelu ili porodične procese, kao i davanje novčanih pozajmica jer su u porastu prevare. U emotivnom smislu moguće su nesigurnosti, zatvorenost, patnja i teško prihvatanje date situacije, ali velike sumnje u pozitivan ishod. U porastu pomešana osećanja i osećanje da nekog istovremeno i volite i mrzite.

Mnogima će prijati mir. U porastu su porodični uticaji, mešanja ili negativni naboj. Ipak zbog veoma pozitivnog uticaja R Neptuna prema Suncu i Merkuru iz neke praznine u ovoj lunarnoj fazi može se napraviti puno toga kreativnog, a posebno dobro vreme može biti osobama koje se bave duhovnim radom, pravom, posebno medicinaskim poslovima. Na emotivnom nivou veliki pritisci mogu biti povećani kroz Škorpije, Rakove i Lavove, ali Jarčevi i Vodolije mogu imati veoma važne poruke univerzuma. Produktivnost mogu imati Bikovi i Blizanci kao i potrebu za opuštanjem, ali većom sigurnošću, dok se od Ovnova traži da ne staju i budu i dalje u većoj akciji. Ovo može biti važno vreme za Vage, Ribe ali i Strelčeve. Devicama treba odmor jer mogu da im se pokrenu stari problemi ili osetljivost kroz planove. Nemojte se iznenaditi da sve kasni, odlaže se i da to uzrokuje emotivnije reakcije.

Cene i dalje mogu rasti, posebno cene benzina i naftnih derivata, a izvesna opterećenja mogu se pojaviti i kroz sektor industrije. Rat je u jeku i može dolaziti do većih  gubitaka, ali provokacija na polju Balkana. Ovaj Pun Mesec može izazivati dijareje, probleme sa želucem, posebno kostima i zubima. Razlog može biti i lavina stresa koja se nakupila.

Ono što može biti olakšavajuće je sekstil Merkura i Urana koji može doneti olakšanje kroz iskušenja i ipak neke dobre vesti i nove mogućnosti koje možete iskoristiti. Ovo može biti dobro vreme za sticanje prijatelja ili neočekivane izlaske, putovanja, koja se mogu pokazati pozitivnim. Sve što je kreativno, eksperimentalno, novo može biti veoma interesatno, a prag potištenosti može doneti i nagli adrenalin i neočekivane vesti. Ovaj Pun Mesec treba iskoristiti uz dozu istrajnosti za manje poslove, veći mir i brigu o svom zdravlju jer budi stare rane/ demone.

Drzite se:-))

Vaša Astro – Luna

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.