https://mlbyytp0evj0.i.optimole.com/Bt2AQsA-hL7NpMwF/w:auto/h:auto/q:auto/https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

PlaneteRetrogradne PlaneteMerkur u Raku od 28.05.- 5.08.2020( Nostalgija i prošlost)

https://mlbyytp0evj0.i.optimole.com/Bt2AQsA-0O7-e_nE/w:auto/h:auto/q:auto/https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2020/06/girl-5235602_1280.jpg

Merkur će u većem delu leta ove godine boraviti u emotivnom, vodenom, ženskom znaku Rak. Njegovo retrogradno kretanje( drugo ove godine) očekujemo od 18.06.-12.07.što je redovna pojava svake godine kada Merkur dva do tri puta krene unazad i ostane 24 dana. Svakako da Merkur prvo ima simboliku ulaska u prvu senku, retrogradnog hoda i završne senke u kojoj ostaje do promene znaka. Ali pre nego što vam objasnim kakav će njegov uticaj biti većeg dela ovog leta da se upoznamo sa osobinama i uticajem Merkura kroz kardinalan znak Rak.

PORUKA MERKURA U RAKU: “ Jednog dana ćeš se probuditi i više neće biti vremena da uradiš stvari koje si oduvek želio uraditi. Uradi ih sad. „ – Paulo Koeljo

Ovo vreme nosi da se prisetimo neke prošlosti pa da nostalgično uzdahnemo i kažemo“ bilo je to dobro vreme“, da melanholično strahujemo za bliske nama ljude, ,ali da razmišljamo na dublji način o porodici, svom detetu, majci, ocu.Telefoni će najpre biti usmereni na one najbliže koji su nam u domu ili za koje smo telepatski vezani, pa tek onda idu misli sa oscilacijama mentalne Lune u ovom periodu na stare ljubavi, neku nepravdu koju duboko preživljavamo u sebi, stare slike sa venčanja i matura, ali i jakih emocija gledajući kako nam deca brzo rastu. Sve u svemu, vidite veoma emotivno, jako, duboko, ali sve sa malim strahom da li će sve biti dobro.

Merkur u raku je brižan, ima vibracije da oseti druge, on je kao prijemnik koji se menja i mislima i komunikacijom iz časa u čas. Čas nasmejan, čas naglo tužan, zabrinut, pa u fazi“ ma baš me briga“. Nije lako ljudima koji ga imaju i natalno, jer koliko god su oni sjajni „ vidovnjaci“ da osete kad im neko blizak nije dobro“, rodjeni psiholozi jer najbolje razumeju tudju muku i nesreću, oni nemaju akumulatore da izbace te brige, pa se to dosta zadržava u sebi, što zna da registruje i zdrastvene probleme( depresije, stomačni problemi, osećaj gušenja). Odlično vreme za uredjenje doma, važne razgovore i izbacivanje onog suvišnog.Bez obzira na nešto impulsivnije aspekte koji nas očekuju, ovo može biti vreme rešavanja nekih problema koji su vas baš opterećivali, ali i period zvezdanih poruka kada vam se  spontano nameće da nešto vidite dublje, šire, da ne donosite nagle zaključke, ali da imate i period jakih impresija.Pratite, biće tu važnih dešavanja.

RETROGRADNI MERKUR U RAKU( 18.06.-12.07.2020)

U vreme posebno ovog retro Merkura pokušajte da pazite na papirologiju, komunikaciju, ali ovo nije najbolje vreme za otvaranje porodičnog biznisa ili potpisivanje poslovnih dokumenata. Može biti odlaganja na polju putovanja, kao i stalnih promena rasporeda. Emocije i misli prave problem. Kontrola emocija biće od izuzetnog značaja. Jako je važno da sve proveravate, najmanji detalj, jer ovo može biti i vreme nepoštenja i manipulacija posebno emocijama( nekim vidom saosećanja). Mogućnost posebno porodičnog nerazumevanja ili osetljivosti preko polja uredjaja u domu, uredjaja povezanih sa vodom, kao i porodične imovine( loše vreme za podele, nasledjivanja, odštete i sl). Reakcije emotivne, subjektivne, ali posebno u vreme ovog retrogradnog Merkura treba izbegavati žurbu, nagle i isključive odluke. Pokušajte da birate reči ili da budete pažljiviji, u poslovnim odnosima jasni. Ima mogućnosti u vreme retrogradnog Merkura da dolazi du gubljenja stvari, depresivnosti, lenjosti i nesigurnosti, ali neočekivanog susreta sa osobama iz prošlosti koja može ostaviti jak utisak na svakog pojedinca. Ovo je i vreme nekih fleševa, jake intuicije, snova, ali i nekih dežavu momenata.

 

Mnogo podsećanja, ali i osećanja griže savesti, nekad bezpotrebno. Velika ranjivost kroz loše dogadjaje posebno na emotivnom ili porodičnom nivou. Nivo osetljivosti i usmerenosti na dom, decu biće izrazito intezivan, pa roditelji mogu i teže doživljavati neku osetljivost svoje dece. Telepatija, podsećanje, obnova, pokretanje nečeg što je dugo stajalo, ali opet preporuka je da brojite do 100, jer ovaj uticaj može doneti izvesna usporenja. U povećanju patriotizam sa jedne strane, ali izraziti fašizam i podele sa druge strane. Može biti izrazitih provokacija na religioznom i verskom nivou. Posebno u povećanju može biti nedostatak samopoštovanja ili osetljivost ili neslažanje na polju okruženja. Posebno u povećanju zadirkivanje, kritike, ali i podcenjivanje i mentalno nasilje. Ovaj uticaj posebno može biti jak svim osobama rodjenim u znaku i podznaku Raka, Jarca, Ovna i Vage, znači kardinalnoj grupi znakova koji mogu imati posebno period jakog uticaja ove planete.

2-18.06. – prva faza  senke Merkura pre ulaska u retrogradni hod, gde će se kretati od 5-14. stepena

18.06.-12.07. – Merkur kreće unazad u 7:00 am ( po nasem vremenu) sa 14 stepena sve do 5 stepena

12.07. -26.07. – poslednja merkurova senka sa 5 stepena sve do 14 stepena.

Najači uticaj Merkura dolazi iz Sirijusa, jedne od najsjajnijih  nepokretnih zvezda, ali i zvezdi Kanopusu. Sirijus je fiksna zvezda koja donosi bogastvo, počasti, potrebu za sigurnošću u svim nivoima, ali pod nesto osetljivim aspektima zna da donese tugu, potištenost i ogorčenost, posebno osetljiva jer može doneti ujede od životinja, posebno pasa. Ipak ova zvezda može doneti jaku povezanost sa religijom, filozofijom i poslovni napredak( u zavisnosti sa kojim planetama vam tranzitni Merkur pravi aspekte).

Da pogledamo neke od važnijih aspekata tranzitnog i retrogradnog Merkura: 

RetrogradnI Merkur imaće vrlo snažnu konjukciju sa Suncem u znaku Raka izmedju dva Pomračenja već 1.07 kada emocije mogu da samo izlaze iz nas, ali kada možemo nešto novo naučiti o sebi i nama bliskim osobama, to može biti period jakih susreta, ipak nekih važnijih rešenja koje stoje, ali izuzetno emotivne mentalne motivacije.

Vrlo nezgodan aspekt Rx Merkura i Marsa koji će od 28.06 preći u kardinalan znak Ovan očekuje nas od 8.07. ( 12:43) koji donosi izuzetnu uznemirenost, emotivnost, pojačane konflikte, svadje, nasilje, pretnje, loše vesti i dogadjaje, ali izuzetnu impulsivnost praćenu jakim emotivnim reakcijama Pokušajte da tog dana mirujete, nadjete mirnije rešenje, a vozačima tog dana posebno je preporuka opreznije vožnje. Ovaj aspekt će nam se ponovo ponoviti kada Merkur krene u poslednju senku 27.07 od 23:47 koji može biti pojačan izuzetno lošom mentalnom energijom, optuzbama, pripazite na dokumenta, komunikaciju, ne žurite, pokušajte da se smirite i ostavite neke obaveze po strani.

Posebno dramatični aspekti dolaze nam sa samog početka avgusta meseca i to 1.08. kada će Merkur biti u opoziciji sa Rx Plutonom i doneti ozbiljnu destrukciju, tugu, mentalne napore, aneksioznost, dominaciju i podcenjivanje, ali isplivavanje nekih tajni koje mogu mnoge da pogode u srce. Jedan od crnih mentalnih dana kada je posebna preporuka neba da se izbegavaju dogovori, potpisivanja, putovanja, neka ozbiljnija komunikacija je 3.08 od 21h kada će Merkur biti u opoziciji sa Rx Saturnom koji će se vratiti u znak Jarac i doneti veliku tugu, melanholiju, porodične probleme, komplekse, strahove i nervozu. U povećanju brige, nesanice, porodično udaljeni odnosi, opterećenja iz prošlosti, zakašnjenja vezana za novac, papirologiju, osetljivost kroz granice, kvarovi.

 

Bitno je da znate da Merkur kreće direktno 12.07 od 10:28 am, a da prelazi u vatreni znak Lav u kome se ipak superiornije i snažnije oseća 5.08 od 5:33 am.

30.07 pred nama je romantičan i krajnje inspirativan aspekt Merkura i Rx Neptuna koji donosi maštovitost, jako dobru intuiciju, važne susrete i izuzetnu telepatiju i snove. Istog dana opozicija Merkura i Rx Jupitera može doneti i trošenje na pogrešnom mestu, ali i idealizaciju i povremen aspekt loše procene drugih. Taj dan nepovoljno utiče na materijalne odluke, posebno novčane pozajmice, ali može doneti osetljivost kroz pasose i sredjivanje dokumenata za inostranstvo. Humanost.

22.07. sekstil Merkura i Urana može doneti osećaj oslobadjanja, jake vizije i neočekivane pozive i iznenadjenja, to može biti dan posebnih prilika, ali period originalnosti i važnih susreta, kao i putovanja i poseta. Zakon privlačenja i ideje koje treba staviti u prvi plan.

Posebno 22.06 zbog uticaja Solarnog Pomračenja može doneti jake kontakte iz prošlosti, susrete sa dragim ljudima koje niste videli, ali vrlo jake emocije koje treba pretočiti na papir, u razgovoru sa nekim, otvaranje svake unutrašnje pore u nama i izuzetan period nekog mentalnog čišćenja.

# currentmood# indeksi# cover kristina ivanovic-  bravo# merkur u raku# nostalgija i prošlost# emocije# otvorite se# inspiracija# dnevna doza lune

 

 

 

 

 

https://mlbyytp0evj0.i.optimole.com/Bt2AQsA-DYmnOzur/w:auto/h:auto/q:auto/https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2020. All Right Reserved by Astroluna.rs.