https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

PlaneteRetrogradne PlaneteMerkur u Raku/ Lavu ” Letnji izazovi”

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2019/06/fantasy-3281795_1280-1280x724.jpg

Merkur je ovog leta 2019 zadužen da nam podigne prašinu, ali nas nauči da budemo mnogo toleratniji i strpljiviji nego obično. Zapitaćete se dokle?, ali Merkur kao planeta komunikacije, našeg uma, mentalne satisfakcije, može da vam da odgovor nema prepuštanja, leto je krenulo, a sa njim i novi izazovi i nova učenja.

Od danas od 2:21 am Merkur ulazi u znak Lav, gde će dobiti na posebnoj teatralnosti, mentalnoj superiornosti i potrebi za kraljevskim manirima i potrebama. Tokom celog leta Merkur će se ” vrteti” zbog svog retrogradnog hoda izmedju 23 stepena Raka do 4 stepena Lava, sve do 29.08. kada će ući u znak Devicu, tako da nas u većem delu ovog leta očekuje puno izazova posebno sa strane komunikacije, papirologije, putovanja.Merkur 3-4 godisnje se vraća unazad, kako bi mi stručno rekli kreće retrogradno, i to nije ništa neobično, s tim da u vreme njegovog retrogradnog hoda sve može ići usporenije, sa odlaganjem, pa je potrebno da se razoružate mudrošću, strpljenjem i da svaku odluku donosite polako, bez pritiska, ali ne spontano.

MERKUR U LAVU OD 27.06. -19.07. I OD 11.08. – 29.08.

Merkur u Lavu pre svega povećava jaču samosvest, ego, mentalnu sigurnost, ubedljivost, pa ćemo itekako imati i šta da kažemo i pokažemo. Medjutim, on zna da bude i plahovit, dramatičan, gnevan, paničan, nestrpljiv, pa je ono na šta treba obratiti pažnju da ne donosite brze odluke i odluke u afektu, i da lakše prihvatate sugestije i kritike, jer Merkur u lavu ne voli kritike”. On je uvek u pravu”, jer je siguran u ono što govori, planira, ubediće vas i to veoma samouvereno da to treba da promenite, ali će takodje odavati utisak dobro obaveštene osobe, pa vam nema druge nego da ga slušate. On je pozer, ima specifične pokrete, ponaša se i govori kao da je u pozorištu, ali njemu to mesto odgovara, jer on voli da je u centru pažnje.

Ono što ga krasi je sigurnost u pisanju, iskrenost, otvorenost( „ ni po babu ni po stričevima“), ali odličan smisao da vam prenese ono što najbolje poznaje.Potrebno je da mu samo date mesto da se izrazi i on će to itekako opravdati , jer on voli da uči, mentalni je borac, ali može biti i mentalno navalentan, jer veruje u svoju snagu misli, sebe, ono na čemu radi. Sve ga interesuje i uvek je pun informacija. Itekako, će pokazati nezadovoljstvo ako ga podcenite, kažete mu ružnu reč ili pokušate da ga prevarite. Iako mentalno zahtevan, on je sjajan pedagog, psiholog, zaštitnički raspoložen, ali mu često odredjeni problem deluje veći nego što realno jeste. Ne voli da mu neko menja planove i da ga intelektualno srozava,jer on zna da vredi.

Ovo je Merkur koji donosi tople misli, srdačnost, velikodušnost, često su i prepoznatljive osobe koje ga imaju natalno( ima veoma specifičan glas, pokrete i način interpretacije, pa ih ne možete tako lako zaboraviti). On voli da se izdvaja iz gomile, poseduju jaku strast u govoru, a posebno daje jak vizuelni i kreativni dopronos profesiji kojoj mora biti verno okrenut jer mu je ta životna strana važna. Često pati ako ne uspe da završi obrazovanje do kraja, ali zato sebi zadaje stalne lekcije, stalno uči ili završava dodatne škole. Vrlo mu je bitno da ga drugi čuju, vide, da odaje mentalno poverenje i da je stalno fokusiran na nešto važno i značajno. Sve što radi , radi sa stilom. Može biti dobar promoter, profesor, trener. Ipak, osobe koje ga imaju natalno( posebno zavisi i od aspekata Merkura) mogu biti veoma principijalni, teško menjati mišljenje, stavove, iako se to potpuno kosi sa njihovim okruženjem ili porodicom.

Što više ovu osobu hvalite, podržavate, govorite joj da svoj posao radi najbolje što može, ona će biti sve više i više motivisana. Francuska je područje gde se osobe ovog Merkura mogu veoma dobro osećati ili biti usmerena na proizvode,automobile,  francuski jezik, knjige ili obrazovanje.Osobe koje imaju natalni Merkur mogu se brzo naljutiti, u besu reći što ne misle, ali ih to brzo prodje, pa ih nemojte nekad shvatati lično. Ne izvinjavaju se, ali svojim delom vam pokazuju da vas prihvataju, vole ili da su u tom momentu „ preterali“.Vole tepanje.

U vreme tranzita Merkura u lavu pre svega potrebno je da pokrenete svoje ideje i da ih stavite u prvi plan, da verujete više u sebe i da probate da umanjite dramatizaciju i „ lako nerviranje“, zainteresujte se za nešto novo, otvoreno kažite šta vas muči, šta bi voleli da promenite, slobodno pohvalite svoju decu( možda naidjete i na iznenadjenja), pokrenite hobije, zabave, radujte se i pokažite koliko umete, Lavovski uticaj može doneti pohvale i mogućnost da malo izadjete iz mentalne izolacije, senke i zainteresujete za nešto novo.Pokušajte da se distancirate od svadja, jer ih može biti , a na provokacije odgovorite osmehom.

Ovo leto može doneti dosta vesti u vidu senzacija, većih vesti, promena, ali da će biti svega, sve će biti po principu volimo se, svadjamo se, pa praštamo, pa pokazujemo koliko mentalno možemo da budemo i smeli. 

Merkur u lavu je kreativan Merkur, on voli boje, pesmu, ljubav, on je maštovit, ali uveren da sve može, zbog toga njegov uticaj može doneti jače misli, ali veću sigurnost i pre svega konkretniju komunikaciju i planove.Ovo je Merkur koji privlači simpatije, ali koji će naredne dve nedelje tražiti“ stalnu scenu i mikrofon“. Ovo je Merkur velikog srca, a prijaće mu da čuje lepe reči, radovaće se uspehu drugih, ali koristite umiljatost i lepe reči, jer to može voditi samo jačim emotivnim odnosima.Detalji neće biti u prvom planu, već samo krupne odluke i mentalni izazovi. On je veoma pozitivan u diskusijama, razgovorima koji mogu prelaziti u neku dinamiku, ali zapamtite neće biti neobično da bude situacija da svako brani svoje interese i da nema popuštanja, zato ako mislite da ste u pravu, stojte iza svog mišljenja, ali se ipak trudite da sve vrste daljih razgovora bude korisne, a ne sklone svojeglavim odlukama.

RETROGRADNI MERKUR ( 8.07. -1.08.2019)

Merkur će ovog leta imati tri faze:

Ulazak u prvu senku gde će se stacionirati do svog retrogradnog hoda( 20.06.-7.07) Merkur će se kretati od 23 stepena Raka do 4- stepena lava

Retrogradni hod( 8.07.-1.08) – Merkur ulazi u retrogradnu hod od 4 stepena Lava- do 23 stepena Raka

Druga faza senke dok se Merkur potpuno ne povuče iz retrogradne faze( 1-15.08) Od 23 stepena Raka do 4 stepena Lava kada bi od 15.08. posle 2 sata posle ponoći potpuno bio u takozvanom normalnom fukcionisanju

Zanimljivo je da Merkur u Raku pojačava nostalgiju, unutrašnju preosetljivost brigu, jake misli sa porodicom, domom, ali pojačane kvarove, posebno pojavu poplava koje smo već imali.Kroz retrogradni hod Merkur pojačava odlaganja, zakašnjenja, dramatičnost, nervozu u govoru, ali može nositi pojačanja konflikta na globalnom nivou, posebne skandale ili poteškoće u vezi velikih ceremonija, političkih dešavanja, ali života poznatih.

U svojoj drugoj senci Merkur ima za ulogu, ali direktnim kretanjem od 1.08. od 6:00 am da ponovo dodje do svog samopouzdanja, ponosa, dostojanstvenosti, ali će u tom periodu do 15.08 biti obnove svega onog što nije išlo, a takodje i reorganizacije i resetovanja svega onog što je duže stajalo. Koliko retrogradnost nosi male sumnje i strah, često se dešava da baš stvar koju ste čekali dugo se desi u vreme njegovog retrogradnog hoda, jer on povećava duga čekanja.

Ono na šta morate računati je ogromna diplomatija i balans, pre svega u postupcima, odlukama, rečima. ! Uredjaji su veoma osetljivi. Pošto je vreme godišnjih odmora svakako u porastu može dolaziti od tenzija na putevima, do problema sa kupovinom karata, aranžmanima, ali i turističkim agencijama.Posebno konjukcija Merkura i Marsa može doneti niz pretnji, oštrih reči, kritika, grubog ponašanja, odbrambenih mehanizma, ali pošto će biti u znaku Lava i jake histerije i i ogromne mentalne ljutnje na koju treba obratiti pažnju 9.jula kada Merkur krene retrogradno. Aspekt Merkura i Marsa imali smo 18. juna, a očekuje nas i 3.09.Vreme napete energije, kada će malo faliti da nešto ” eksplodira u glavi”. Zato čuvajte sebe i svoju psihu!

Merkurova prva faza senke nosi i uticaj zvezde Poluluks na 23 stepenu Raka koja je inače borbena, i može izazivati jak gnev, napetost, strahove i gubitak samopouzdanja koji se može osećati krajem juna, ali i u periodu samog kraja jula i početka avgusta meseca.U porastu porodično nasilje, ali ogromni strahovi na emocionalnom nivou posebno što će se osećati opozicija Merkura i Rx Plutona koja može biti na snazi i tokom kraja jula i početka avgusta do 6.08.

Merkur se u retrogradnom hodu vraća u znak Rak 19.07( lokalno vreme 9:07am), a već 21.07 pravi konjukciju sa Suncem na 28 stepenu Raka( lokalno vreme 14:35), što može doneti odlično vreme za sredjivanje računa, čišćenje papirologije koja treba da se baci, ali kontakta sa porodicom, kao i dogovore sa osobama koje niste dugo videli. Mentalna strana krajnje zaštitnička. Dosta komunikacije sa rodjacima, prijateljima, moguća krakotrajna putovanja, sitniji dobici i sredjivanje i regeneracije iz prethodnog perioda, ali potrebe za mirom koja će svima prijati. Voda može posebno pozitivno uticati na psihu, ali emocije nose jaku mentalnu inspiraciju, pa će neka knjiga koja dugo stoji naći vreme za čitanje, kao i obnova učenja. Vodjenje dnevnika mnogima može ipak prijati u vreme nešto osetljivog uticaja Merkura preko znaka Raka.

25.07. imaćemo krajnje simpatičan aspekt konjukcije Rx Merkura i Venere kroz znak Rak što može slati jednu toplu, lepu, srčanu, sentimentalnu energiju, poklone, manje dobitke, kupovine, ali i pozitivno vreme za susrete i zaljubljivanja, posebno kod onih koji su imali prepreke da se sretnu. Umetnost može biti u porastu, kao i zagrljaji, i proslave.

21:47, 11. avgusta Merkur ponovo ulazi u znak Lav

16.08.( 19:08) : Merkur u Lavu u kvadratu sa Uranom koji će od 12.08. krenuti retrogradno sa 6,36 stepena: Posebno može doneti genijalne i ekcentrične ideje, ali i naglost i nepromišljenost, nestrpljenje koje može doneti ozbiljne greške. Biće nekog adrenalina u vazduhu, sklonosti rizicima, neočekivanim kontaktima i vestima, ali priličnoj ekstremnoj nervozi i stresu kroz saobraćaj, kompjutere, društvene mreže i papirologiju. Jako je važno da ovog dana budete posebno strpljivi i odluke donosite polako! Nedostatak koncentracije, dobra provera dokumenata, problemi sa internetom, strujni udari i nagli požari, mentalna isključivost i svojeglavost na sopstvenu štetu, brz govor, pokret, ali nagli dogovori i brzopletost koja neće biti najbolja. Provera svega je veoma važna. Ovaj aspekt možemo indirektno osetiti od 2-8.07.

21.08.: Merkur u Lavu u trigonu sa  Jupiterom u Strelcu ipak može ublažiti stvari i doneti optimizam, puno smeha, srećnih momenata, inspiraciju, srećno vreme za dogovore, putovanja, finansie, inostranstvo. Jupiter će od 11.08 krenuti direktno, pa ćemo i tu imati malu pomoć i podršku od njega. Jako dobro vreme za selidbe, studije, obrazovanje.

Merkur napušta znak Lav 29.08. u 9:49am, a naredni retrogradni hod možemo očekivati krajem godine i to od 31.10.-20.11.

” Ljudi će zaboraviti što ste rekli, zaboravit će i što ste učinili, no nikad neće zaboraviti kako su se osećali zbog vas.”

 Maya Angelou

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2021. All Right Reserved by Astroluna.rs.