https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Škorpija podznak Rak

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/12/rak-1-1280x691.jpeg

Senzibilitet i tajanstvenost su u malom sukobu sa jakom emotivnom energijom ovog pripadnika, koji ga tera na stalni nemir i kretanje da bi razumeo svoje potrebe. Ipak, pred nama je izuzetno intuitivna i umetnička priroda  kombinacije Škorpija, podznak Rak, koja će nas inspirisati do krajnjih granica.

Kada me neko pita za ovu kombinaciju, ja znam da kažem“ wow“, takav spoj duple vode, jedne fiksne (Škorpionske) i kardionalne (Rakovske) budi jednu jaku, snažnu emotivnu prirodu koja je  sklona veoma izraženom unutrašnjem -podsvesnom životu. Ova osoba jako pamti sve bitne događaje iz detinjstva, podsvesno je vrcava i hiperemotivna i intelegetna, poseduje snažna čula, ali ona će vas ili odmah prihvatiti ili ćete je odbiti i neće tu biti velike pomoći.

Ona prosto oseća slične “sebi”, koliko god je osećajna i sklona unutrašnjim sukobima sa samom sobom, tvrdoglavošću “do krajnjih granica“ Škorpija–Rak je izuzetno požrtvovana, svoja, živi za ljubav (u velikim količinama) ali kao da je svesna da kod nje ne može sve biti jednostavno, već dolazi do izražaja baš u komplikovanim i neobičnim tajanstvenim situacijama (to je posebno vezano za emocije).

Teži porodičnoj reputaciji i harmoniji, lepo je vaspitana, teži da poseduje što lepši prostor gde bi se izležavala i uživala sa prijateljima, ali ovo nije osoba koja će baš biti toliko pasivna iako pripada duploj vodi, ona je jedna prava čigra, koju ne drži mesto (često sam čula komentar roditelja dece ove kombinacije da ta deca pričaju u snu i misle u ranom periodu da im san i nije toliko potreban). Ipak, kasnije stvari dolaze drugačije, i zbog osetljivosti psihe, emocija, ovoj osobi je jako važno da vodi računa o sebi, svom zdravlju, da spava dosta.

Zbog podznaka u Raku, svakako da porodica, koreni, ugled porodice su za ovu osobu od velikog značaja. Osoba koju izabere za svog životnog saputnika/saputnicu mora voleti i prilagoditi se njenom načinu života i voleti njenu porodicu, jer u suprotnom ona može biti stalno i nezadovoljna.

Škorpija–Rak je veoma sklona naglim promenama raspoloženja i u njoj se svakodnevno bude razna stanja, pa se nemojte iznenaditi da od nagle euforije, aktivnosti samo zastane i odjednom bude potištena. Razlog je dublji, jer ova osoba sve ustvari prima srcu može biti i uvredljiva, zatvorena, medjutim i veoma borbena, prodorna i mentalno jaka kada treba direktno da se suoči sa nečim bitnim za sebe, (uglavnom kad je baš teško, ona dolazi do izražaja svojim savetima i snagom).

Ova osoba „ mora“ imati mnogo hobija, može biti odlična na polju sporta i prosto mora biti stalno „zaposlena obavezama“ da bi svakodnevno bila zadovoljna. Muzika posebno pozitivno utiče na psihu ove osobe. Obožava društvo, ali postoji malo sakriven element da se veoma vezuje za prijatelje i da može biti i malko posesivna kada nekog voli. Često razmišlja o više stvari odjednom, pa nije neobično da je vidite kao rasejanu i malo u svom svetu.

Obožava igru, ne voli naređenja, dominaciju i prosto sa ovom osobom je uvek potrebno razgovarati mirno, bez „visokih tonova“, jer će biti sklona da se inati. Koliko god je ova kombinacija i „naporna“ zbog tolikih emocija i konflikata u samoj duši osobe, toliko nosi izuzetan magnetizam, šarm,snalažljivost. Mali problem mogu biti emocije, pa osoba stalno mora težiti strpljenju, odmerenosti, brojanju do 10. Tu je situacija uvek ili–ili, ili je nešto baš jako, ili se završava dramatično i destruktivno, pa sama osoba može i da pati. Posebno veze koje se baziraju na jakoj fizičkoj privlačnosti mogu doneti samoj osobi da se potpuno podčini situaciji i da prolazi kroz razne situacije.

Pohvalno je da ova kombinacija može biti dobra za potomstvo (čak veće potomstvo), ali da brakom ne treba žuriti, i da joj je prosto potrebno životno iskustvo i poslovna satisfakcija da bi se osećala kompletnom u braku. Ljubav uvek nosi neke velike izazove, može tu biti i „fatalnih“ odnosa koji se neće završavati brakom, ali vreme radi za ovu osobu. Ona će uživati u majčinstvu i biti sklona da sve probleme svoje porodice nosi na ledjima, ali da svojoj porodici bude i veoma velika podrška.

Po pitanju zdravlja, osim osetljivosti organa za varenje, žene ove kombinacije trebaju redovno kontrolisati grudi, genitalije i paziti na creva, muškarci više na jetru. Škorpija Rak obožava slatkiše, voli da istražuje sa hranom, da proba nešto novo, ali nije loše kasnije izbegavati previše ljutu i začinjenu ishranu, jer ona i može doneti probleme. Fizička aktivnost je veoma važna (plivanje je posebno dobro zbog duplog uticaja vode i svi vodeni sportovi), jer to može blokirati problem sa kilažom koji često nastaje kada osoba prolazi kroz teži porodičan, posebno ljubavni period.

U poslu veoma  optimistična, vredna, sklona da pozitivno gleda na poslovne odnose, nove projekte, ali da se dosta rano afirmiše i pokaže svoje talente. Kroz brak može naći potpuni mir, ali je bolje da ne žuri. Pubertet je veoma nemiran i sklon povećanim emocijama, svojeglavosti, buntovnosti, što kroz aktiviranje talenata može biti mirniji.

Škorpija–Rak ne voli autoritete, voli da bude voljena u okruženju, poseduje izuzetnu memoriju i primećuje sve oko sebe. Ona mora živeti u „boljem delu grada“ i prezentovati svoju porodicu na najbolji način. Najteže podnosi porodičnu neharmoniju što kod nje izaziva posebnu unutrašnju ljutnju.

Ona je “veoma” emotivno temperametna, a koliko god joj Rak u podznaku donosi osetljivost, bez obzira na okolnosti ona će se uvek odlučiti za ljubav, nevezano na koji način je veza počela. Ne zaobilaze je tajne veze, povremeni napori,veze sa razlikom u statusu i godinama, ali ona ustvari nikad nije ni sama. Uvek ima puno udvarača, pažnje, jer je i sama sklona koliko god je okrenuta prošlosti, da ide napred.

Poseduje odlično šesto čulo i moć predosećanja pred neki bitan događaj. Ima zaštitnički ali strog odnos prema bliskim rođacima. Često podsvesno traži emotivni ideal kroz svog oca, ali kroz ceo život ima jak uticaj majke i sa njom je povezana na poseban način.

Škorpija–Rak ima mogućnost da puno putuje, odlazi na druge kontinente, ona voli netaknutu prirodu, sveta mesta i ostrva. Ima jaku veru. Treba joj uvek malo vremena da se prilagodi novim stilovima, nepoznatom okruženju, ali kad je upoznate videćete jednu jaku interesatnu osobu koja je puna informacija i koja će vam ponuditi puno ideja i rešenja.

Koliko god je detinjstvo malo nemirno, praćeno i naporima oko škole, nalaženja svog mesta, period kasnije nosi potrebu za mirom, višim obrazovanjem. Škorpija–Rak ima izuzetne profesionalne mogućnosti, smisao za fotografiju, a ona će finansijski uvek napredovati jer ima potrebu da pomaže drugima i da uvek nadje dobro materijalno rešenje. Može početi i rano da zarađuje, što joj može dati motiv da ide samo napred.

Kada dolazi do kriza, onda je ne zaobilaze samoanalize, treba je pustiti i sačekati da je to prođe, jer ova osoba tad može biti sklona da se potpuno zatvori u svoju ljušturu i da na život gleda veoma depresivno. Ovu kombinaciju nosi i jedna od najlepših glumica Julia Roberts. Neodoljiva priroda pomešana sa mističnošću, fascinacijom nosi jednu sjajnu ličnost koja može mnogo.

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.