https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Dnevna doza Lune – 16.03.2020

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2020/03/corona-4912807_1280.jpg

Vanredno stanje širom Evrope stiglo je i u  moju zemlju. Posle prethodnih par dana neprijatnosti shvatila sam da se moram prilagoditi situaciji normalno( iako ništa nije baš normalno) kao i svi ostali. Neka rutina češćeg pranja ruku, veće brige o domu i čišćenju nije teška, ako je potrebna. Posmatrajući ljude od potpune opuštenosti do onih koji su ja kao manijaci sa Mesecom i planetama u Devici samo prali ruke i čistili stolove, stolice i prskali se je prošao kao prvi talas i sad sve to deluje krajnje ” normalno”…

Nije me iznenadilo zbog stelijuma planeta u Jarcu( koji ne vidjamo godinama i vekovima na nebu) da je potrebno da država, zakon ili neko treći objavi nešto i ograniči nas da bi zaštitili sebe i druge. I ove planete u znaku Jarca nisu obećavajuće od početka godine sa izuzetno jakom konjukcijom Saturna i Plutona od 12.01, ali i jakom Eklipsom koja se uvek pojavi kad nešto treba da se baš menja, i od najave ekonomske krize i nastavka iz 2008 stigosmo do virusa koji polako hara Evropom, ali celim svetom. Da li je to trebalo da se desi, da li smo mogli to da sprečimo su pitanja koja moramo staviti u takodje karantin o kojima ćemo mnogo praktičnije razmišljati za nekoliko godina.Da , to  svakako stvara i pesimizam, i destrukciju, ali pre svega ograničenje, i strah od siromaštva, gladi i zbog toga ponašanje i širenje ide i u pogrešnom smeru. Baš ove planete traže da slušamo šta nam se priča, ali nama je lakše da radimo po svome, posebno pod Jarčevskom energijom. Pojačana briga, opterećenje za starije, osetljivost od neizvesnosti, ali i promene planova pred početak proleća mislim da su svima totalno promenili planove. Nebo nam je donelo iskušenja sa kojim se bori cela naša planeta.

A Italijani pevaju i dokazuju da je vredno živeti, da ta jedna naša terasa ipak mesto našeg kosmosa koje nam niko ne može zabraniti da pesmom i ravnopravno svi zajedno pobedimo nedaće. Bravo, možemo mi sve to, ugledajmo se malo i na druge. Ljubav i pesma nam treba, univerzume tvoji smo :-))

Mahnuću svima onima koji su mi daleko i poslati zvezdu ljubavi da što pre budemo zajedno:-)) Očistiću svoju terasu sutra, i pripremiti se na koncert  pod zvezdama, hvala, pozivam sve, na dobroj smo udaljenosti da se vidimo:-))

Ovo je vreme globalnog čišćenja, pa je ovaj virus namešteno došao da nas opameti. Rekla bih i nije morao…  Danas uhvatiti veselog optimistu je nešto što se može nabrojati, ali definitivno ne preostaje nam ništa drugo nego da verujemo da će se sve ovo završiti.  Pokušajmo i naterajmo sebe da mislimo pozitivno ali da takodje istovremeno budemo i disciplinovani.Ako mogu Kinezi da pokažu svima da se ovo može sprečiti, pa možemo i mi.

 

Što se tiče neba, nedelja koja je pred nama najavljuje i novu fazu -, danas  Poslednju Četvrtinu Meseca, lunarnu fazu posle Punog Meseca koji je povećavao zdrastvene probleme i širenje pandemije, ali bogme i panike, ali i zvaničan početak proleća, kao i promenu Saturna u znak Vodolije od nedelje. Ipak nedelja koja nam dolazi može doneti da se malo priberemo, smirimo i prihvatimo situaciju, ali i budemo jači i snažniji u svemu onome što nam se trenutno dešava, ali ne zaboravite dešava celom svetu, posebno Italiji i Španiji gde situacija nije nimalo laka. Moraće tu da ispliva još puno toga, ali pripremite se i na puno širenja laži, manipulacija, dezinformacija jer Merkur danas od 8:44 am ponovo ulazi u znak Ribe u kome je u padu, i može izazivati depresivnost, jako pojačane strahove ali i kreativnost i potrebu za mirom( šta ćeš više od karantina).

Ono što je zanimljivo za danas je i Poslednja Četvrtina Meseca od 10:34 u znaku Strelca u kvadratu sa Suncem u znaku Riba kroz promenjive znake, pa time može doneti ozbiljne oscilacije izmedju razuma, emocija i okolnosti u kojima se nalazimo,.. Optimizam pomešan sa zbunjenošću i porukom, a šta sad? Neko od vas može čak da se oseća sigurnije u izolaciji i bezbednije, ali oni slobodnjaci, mogu osećati da se guše. U globalnom smislu ova faza donosi i neki vid faze kada neke stvari stavljamo na vagu, ali da može biti i neke konfuznosti, neorganizacije, haosa u duši i pojačanih nemira, to svakako da. Poslednja Četvrtina Meseca na 26 stepenu što posebno donosi strah od nesigurnosti, ali i stepenu zaštite univerzuma, pa je svakako dobro ostati dostojanstven i brinuti o sebi, ali bez prevelikog pritiska i tolikog slušanja vesti, jer strahovi svakako i pod uticajem Merkura u znaku Riba mogu sada biti i pojačaniji.

 

Medjutim, kada se radi o medijima, komunikaciji, ne primajte sve odmah i sad, razmislite, pogledajte, osetite lično sve ovo što se dešava… Itekako može dolaziti do još veće zbunjenosti posebno  u naredna tri dana, dal idemo na posao ili ostajemo kući, dal rade radnje, da li ćemo imati dovoljno lekova, da li možemo vidjati roditelje, tako da nam haos još uvek stoji nad glavom, ali pokušajte kroz ovu fazu, poslednju fazu pred Mlad Mesec ipak da verujete sebi i da ne primati stvari zdravo za gotovo…  U celoj ovoj situaciji možemo da se oslonimo na Veneru, koja u Biku osim što ima strah od nesigurnosti( pa ljudi toliko i kupuju hranu), donosi i sklonost nekom kućnom hedonizmu, ali i plodnosti, pa može da se najavi da u ovo vreme ipak može biti začeto puno bebica, pa ovaj karantin nekima može doneti i sreću ali i ljubavi i bliskosti.

Ne mozemo zanemariti i slučaj da moze biti povecanja obolelih. Dišite, brinite o svojoj higijeni, zdravlju, brinite i za druge, ostanite sabrani, iskoristite ovo vreme najbolje što možete u stvarima za koje niste imali tako dugo vremena…

Mesec će danas od 17:25 preći u zemljani znak Jarac i pridružiti se grupi planeta u Jarcu i može doneti povećanje brige, pesimizma, kontrole emocija,  što pokušajte ako osetite da smirite u sebi. Posebna napomena starijim osobama da u naredna dva dana budu pažljiviji. U povećanju osetljivost kičme, kostiju i osetljivost posebno hroničnim bolesnicima. U porastu usamljenost, ali opšta praznina, pa će nam trebati puno smeha, vedrine koju sami izmedju sebe moramo napraviti….

Nešto lakši aspekt od 17:50 izmedju Meseca i Merkura može doneti i nešto što vas ipak može smiriti kroz ličnu novost, poziv i nešto što će vam doneti osećaj sigurnosti. Za one koji danas rade mogu se osećati malo izgubljeno, bez plana, medjutim mnogo jasnija situacija se očekuje od utorka 17.03, posebno od 20.03. kada sa početka proleća imamo i važan aspekt konjukcije Marsa i Jupitera koja će u celoj ovoj situaciji doneti bolju organizaciju, i bolju sliku svega što trebamo da se pridržavamo.

Ostanite mi dobro i zdravo:-)) Vaša Astro Luna – Astrolog Nataša Paunovski

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.