https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Mlad Mesec u Ovnu ( 24.03.2020) – Karmičko raskršće

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2020/03/rest-4933097_1280.jpg

Prvi Mlad Mesec u vanrednim okolnostima. Saturn koji je ušao u znak Vodolije ograničava osećaj slobode i disanja, ali daje kolektivnu nadu da zajedničkim snagama i podrškom koju dajemo jedni drugima možemo očistiti planetu koja je jako umorna da je Korona morala da reaguje… Univezum nas je vratio i da ne zaboravimo sebe u duhovnom smislu i da promenimo navike. U početku jeste teško, ali uvek se setite da postoje i oni ljudi koji se bore za život i budite srećni što ste se danas probudili bez ikakvog zdrastvenog problema, simptoma, zemljotresa, požara i što izolacijom čuvajte druge. Ostanite kući i budite bezbedni…

Mesec od 2 sata posle ponoći u znaku Ovna, kardinalnom, hrabrom vatrenom znaku koji nas može probuditi da posebno brinemo o sebi. Pred nama je danas lunarna faza Mladog Meseca od 10:28 am po našem vremenu koja donosi izuzetna iskušenja, ranjivost s obzirom na kontakt Meseca i sa Lilitom, Kironom – isceljiteljem, ali posebno kontaktom sa Mesečevim čvorovima koji imaju posebnu ulogu unutrašnje transfromacije koja može biti jako bolna. Dišite, upravo dolazimo na raskrsnicu ovih dogadjaja i jako je važno da preguramo period od ove faze, jer Mlad mesec mora nositi uvek nov početak, Ovan – prvi zodijački znak.

Merkur koji od 16.03 ponovo ide znakom Riba donosi strah, zbunjenost i osetljivost na rutinu u ovim okolnostima. Umesto buljenja u vesti na svakih 15 minuta, neki kućni trening, film, topla kupka, dobro čišćenje doma da se osećate psihički bolje može biti neko vanredno rešenje.

Medjutim, bez obzira što je ovo neretko jedna od Mladina koja donosi tugu, gorčinu, preosetljivost, svakako imamo i raskrsnicu naših života kada možemo da okrenemo glavu i pogledamo ono što smo ostavili i krenemo minimalnim koracima da spasemo čovečanstvo u energiji spasenja. A to nije mala stvar. Zato moramo ostati istrajni i disciplinovani, jer vladaoc Mars u konjukciji sa Pluton uopšte nam ne pomaže, medjutim itekako nam donosi i da smo jači nego što mislimo…

Postoji opšta zabrinutost za ono što nas čeka i velika nesigurnost. Pojava anksioznosti, nesanica, velikih predrasuda i dezinformacije posebno je izražena. Mlad Mesec može povećavati strah i veće lične blokade, ali sam kontakt Meseca i Kirona i karmičko raščlanjavanje i lična čišćenja koja će za svakog pojedinca biti veoma dragocena kada sve ovo prodje. Svakako, u povećanju je tendencija da se zagubimo u negativnim emocijama , ali direktno i suočimo sa najvećim strahovima i sopstvenim lošim navikama.

Sada je vreme za tišinu. Sada je vreme za mir, sada je vreme za vas i vaša srca, sada je vreme za dolazak do pozitivne nule od koje ćemo svi zajedno krenuti i koja mora biti bolja za nas… Saturn ima ulogu da pomiri nepomriljive stvari, jer sada i jesmo u ciklusu da ništa nije nemoguće?

Mlad Mesec odigravaće se na 4 stepenu znaka Ovna kada u konjukciji sa Suncem ali prethodnim sekstilom sa Saturnom u Vodoliji donosi vreme strpljenja i mudrosti. Najači uticaj na Mesec mogu imati Mesečevi čvorovi koji upravo ukazuju na genetska prepoznavanja, odricanja, napore svakog od nas da se sa onim što nam se dešava izborimo dostojanstveno. Ipak, možda ćemo morati donositi teške odluke ili prolaziti i kroz jaka iskustva kroz porodicu, jer 4 stepen je stepen Raka i tačno ukazuje na zaštitu koju imamo prema drugima, strahove prema roditeljima, deci, porodici.

Mesečevi čvorovi značajniji u Indijskoj astrologiji, koji  ukazuju na prethodni život, ono što smo ostavili, ali ono što je naša misija jeste pod ovom lunarnom fazom u većem vidu prepoznavanja, preživljavanja, ali ipak i neke jake hrabrosti koja će nas voditi napred. Ovo je vreme zaceljivanja rana koje stoje godinama, ali prepravki, obnove koji dolaze kroz jak bol i individualno i globalno. Zapamtite, ovakvi aspekti se ne dešavaju ni tako često, ali da  li ste se zapitali kada smo i imali ovako nešto? Za sve nas postoji prvi put, zbog toga pokušajmo da budemo bolji, lakši sebi, sa misijom da budemo ujedinjeniji i da nas više ne interesuje ni ko je smo vere, pola, seksualnog opredeljenja, samo najvažnije da imamo srce za ceo svet. To i jeste ono što će oterati ovaj virus koji je došao u pravi čas da nas malo nauči pameti i vrednovanju onog što imamo.

Važno je da vam kažem da na sam uticaj ovog Mladog Meseca je pod uticajem zvezde Deneb Kaitos koja inače simbolizuje uzdržanost i lošu sreću. Ona je slična energiji Saturna pa su nam karmički kodovi trenutno u fazi regeneracije. Zvezda Deneb Kaitos podstiče svadje, nemire, revolucije, nervozu, jake padove, opekotine, požare, posekotine, urušavanja i zbog toga pokušajte da shvatite trenutno stanje lakše i da se smirite.

Zanimljivo je da na uticaju Mladog Meseca imamo asteroid Salacia, nazvana po Boginji mora i supruzi Neptuna. Asteroid Salacia ukazuje na skrivanje,  jake emotivne dubine i samosučavanja,samu izolaciju, posebno što nam je Mlad Mesec u sazvežđu Riba, a sam asteriod predstavlja Trans Neptunov objekat koji ima za posebnu ulogu da opise velike karmičke rane iz koje ćemo izaći kao pobednici. Ne zaboravite to, i zato ako vam je trenutno teško dok ovo čitate, plačete ili ste zamišljeni, razmišljate o onome što je moglo biti a nije se desilo ili onom šta bi sad uradili da se ovo nije desilo, setite se, da ovo jeste proces individualnog pomeranja, koje mora doći kroz bol., ali novo radjanje.

Koliko god da je teško, a jeste, priznajmo, ne zaboravite i ovo da upravo ova faza do faze Punog Meseca 7.04 donosi mnogo istine, mnogo rada na sebi, mnogo pitanja koja moramo postaviti sebi i mnogo žrtvovanja. Ovo je vreme da svako od vas pronadje pravi put za sreću svoje duše, svog srca, a to je zapravo najteže… A oni koji su trenutno sa vama onako kako treba znajte da ih je karma prepoznala…

Budite mi i ostanite zdravi. Stayhome, love – Astro Luna

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.