https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Saturn u Vodoliji 1. deo ( 22.03.-2.07.2020)

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2020/03/worship-4088561_1280.jpg

Saturn je promenio svoj znak i ušao u znak svog sedišta – znak Vodolije 22.03. ove godine.  U znaku Vodolije ima svoj noćni domicil. Poslednji put je boravio sećate se u ono najcrnje vreme za naše prostore u periodu od februara 1991- do januara 1994. Ova godina nije ista kao ostale. Ova godina nosi neki vid drugačijeg scenarija za sve nas. Tako je i bilo tih čudnih, teških 90 za naše prostore, ali sa potpunom agresivnijim, ratnim scenariom, ali mukotrpnom borbom i ranama koje su ostale do danas.

Danas se ceo svet bori, sa strahovom, izolacijom, ekonomskim blokadama, podsvesnim begom od smrti, ograničenjem od slobode hodanja,zbunjenosti od toga šta nas čeka. Danas novac nije više vredan, već način da opstanemo i preživimo još jednu kolektivnu krizu.  Verujem da razmišljate ovih dana šta ćete prvo uraditi kad sve ovo prodje, neko mi je rekao ako ikad prodje, sve prodje, pa i ovo će?  Da li ste razmišljali na dublji način da se i naša planeta umorila od nas, naših želja, zagadjenja, naše sebičnosti, i odlučila je da nas na teži način promeni. Verujem da jeste…

Saturn će ove godine nakratko ući u vazdušni, muški fiksan znak Vodolije. Od 17.12 Saturn će krenuti ponovo znakom Vodolije u kome će boraviti do 2023. Daće nam jednu sliku budućnosti  kojoj treba da se usmerimo zajednički( bilo naterani- bilo slobodnom voljom kako se uzme), i onda će se početkom jula vratiti u znak Jarac da nas nauči još jednom lekciji, još jednom neopuštanju, još jednom iskustvu koje kada zacrtamo, biće nam ležernije i lakše,u to sam sigurna. Saturn je planeta i trpljenja, traži ozbiljnu istrajnost, čekanje, koje sve kolektivno čeka. Dovodi do depresije, pesimizma, psiholoških kriza, ali isto tako vodi one koji sve to prodju ka trajnim vrednostima i uspehu. Medjutim, traži ravnopravnost, traži da svi budemo isti i kada je problem u pitanju i kada su lepe stvari u pitanju i traži da budemo čistiji prema zemlji na kojoj živimo.

Saturn u znaku Vodolije definitivno ističe socijalnu energiju, ali energiju izdvojenosti od mase, ali i usamljenosti iz gomile. Osećaj potrebe za humanošću, eksperimentisanjem i traženjem nečega posebnog, lucidne genijalnosti , ali najvažnije poruke ” Budite odgovorni prema svima, Budite ozbiljni i razmišljate o čitavoj planeti, čovečanstvu!”  Pa šta je ta poruka sada, izuzetno vredna jer sama poruka ” Ostanite kuci, da ne bi ugrožavali druge” je samo jedna u nizu Saturnovih lekcija. Medjutim, Vodolija je znak koji voli slobodu, buntovnost, revolucije, žurke, nove trendove, pa šta ćemo onda: E tu je zapravo naša snaga, kad je najteže, ajde da se držimo zajedno, ajde da se ne izdvajamo, jer ćemo na taj način pomoći, da tek onda ovo sve prodje brže. Zaboravimo na trenutak salone lepote, prežderavanje i nepotrebne kupovine, podele na bogate i siromašne, jer sada nas Saturn podseća da imamo najvažniju ulogu: Da sačuvamo sebe, svoje porodice, ali i ovu planetu.. Oni koji se toga ne budu držali, mogu imati ozbiljnije probleme, nevezano da li će korona kriza trajati još mesec ili tri.

Sigurno je da Saturn može da pokrene kolektivna čišćenja i ozbiljne transformacije koje uvek moraju dolaziti kroz krize. Može da vas podstakne da imate i odredjene testove vezane za svoje ambicije, profesiju, prijatelje. Medjutim, ono što ova planeta može da pomogne jeste da ako se uhvatimo konkretnog univerzalnog cilja, itekako možemo očekivati da stvari idu u pozitivnom obliku. Planeta traži ozbiljno izbacivanje smeća, obnovu štete i sada smo tek na početku. Radiće se na društvenoj promeni, ali velikim promenama na polju tehnologije, avio saobraćaja, interneta,  berzi, ali i individualne želje za promenom načina života, i ulogom da pokažemo šta zapravo mi želimo, šta je potrebno da naučimo? Pre svega da se uozbiljimo, da prestanemo da budemo razmaženi, introvertni, agresivni, navaletni, da poštujemo druge, da poštujemo zakone, da uvek i u svakom momentu budemo humani i prijateljski naklonjeni prema drugim rasama, verama i da u svemu vidimo ljude.

Saturn svakako ima scenario za nas. Ali traži naše učešće, a od nekih naših osećanja i iskustva zavisi kako ćemo mi odreagovati na materijalnom, profesionalnom ili prijateljskom nivou.

 

Što se tiče značajnijih aspekata tranzitnog Saturna u Vodoliji do jula 2020:

31.03.( 20:33) : Tranzitni Saturn u konjukciji sa Marsom kroz znak Vodolije: Snažna konjukcija dva malefika može doneti veliki kolektivni mrak, pesimizam i gubitke. Trebaće nam ozbiljno strpljenje i izdržljivost celokupno. Pojava velikih ograničenja i blokada mogu zahvatiti više veći deo sveta i doneti osećaj da nemamo dovoljno kiseonika. U porastu su nesreće, ali ponovne snažne meteropatske promene i velike klimatske nagle promene koje mogu doneti velike ljudske gubitke. Lenjost ili očekivanje da se nešto samo pod sebe desi može doneti dodatne frustracije. Veoma je opasno rizikovati pod ovim aspektima. U povećanju nervne krize, a dosta teško može biti kardiovaskularnim bolesnicima i osetljivijim osobama. Vreme kada možete osetiti da ste odbačeni od grupe ljudi ili da ste prilično neshvaćeni od bliskih osoba može doneti osećaj poniženja. Koliko god ste u mogućnosti trudite se da zaposlite sebe, radite nešto kreativno, produktivno, nešto što će vam skrenuti pažnju od crnih tema, loših misli i osećaja izolacije. Budite dobro. Konjukciju Marsa i Saturna imaćemo 4.04.2022.

4.04.( 19:11) : Venera u znaku Blizanaca u trigonu sa Saturnom u Vodoliji: Iako smo u vanrednim uslovima ovaj aspekt može doneti emotivne promene u vidu upoznavanja, stabilnosti i poverenja u dugim odnosima, ali stabilnosti preko polja prijatelja. Može uticati na novčanu korist, ali i dobre poslovne ponude u ovo vreme, može se povezati sa firmama koje rade. Ovo je aspekt gde u emocionalnim odnosima dolazi do smeha, vedrine, prijateljstva koje prelazi u nešto više. Vreme veselije energije i osećanja nekog mira.

11.04.( 8:24) : Merkur u Ovnu u sekstilu sa Saturnom u Vodoliji: Period olaksanja koje svi možemo osetiti. Nešto će se desiti što će nam dati nadu ka obnovi. Vreme koje može biti lakše kroz papirologiju, komunikaciju, dogovore, čak i za putovanja ukoliko okolnosti to pokažu. Odlično vreme za učenje, kontakt sa osobama koje dugo niste videli, čuli. Merkur ulazi u jako brz znak Ovan i uz podršku Saturna može uz oštroumnost, ali praktičnu stranu doneti odlične odluke koje mogu biti timskog nivoa.  Sklonost čuvanju tajni i mentalnoj stabilnosti. Jaka okrenutost prošlosti, ali kontaktima iz prošlosti. Dobro za rad na sebi.

21.04.( 9:01 am) : Sunce u znaku Bika u kvadratu sa Saturnom u znaku Vodolije: Velike restrikcije i ograničenja, lične blokade i problemi sa autoritetima, sklonost ozbiljnoj samoanalizi, samokritici, ali većem neprilagodjavanju u odnosu na druge. Sklonost podcenjivanju sebe ili nepotrebnoj svojeglavosti u stvarima za koje znate da vam mogu štetiti. Loša procena drugih. Vreme koje može doneti pojačanje negativnih vesti i ozbiljnih napora koji ponovo traže kolektivni test za sve u vidu veće odgovornosti.

28.04.( 19:29) : Merkur u znaku Bika u kvadratu sa Saturnom u znaku Vodolije : U povećanju strahovi, sumnje, nervoza, nepoverenje, loše vesti, ozbiljni mentalni napori, kašnjenja i odlaganja, kašnjenja na polju pravnih, političkih dešavanja, osetljivosti kroz okruženje, veća nerazumevanja. Budite pažljivi sa rečima! Pokušajte da se oslonite na sebe. U povećanju sumorne misli i veća usamljenost, kolektivna briga.

Saturn od 11.05 kreće retrogradno sa 1,57 stepena.  Saturn će 12.05. imati trigon sa Merkurom koji će znakom Blizanaca pa tu se pokreće ponovo sloboda kretanja, bolje vesti, stabilnost, srećnije okolnosti preko polja putovanja, obrazovanja. Vreme poverenja, mentalne stabilnosti i osećaja veće sigurnosti sa psihološkog ugla. Mnogo smeha, vedrine, ali dobre taktike i prilagodljivosti.

22.05.( 14:03): Sunce u znaku Blizanaca u trigonu sa Rx Saturnom u Vodoliji donosi vreme lične sreće, intelektualne stimulacije, okrenutosti znanju, porodici, prijateljima, jednoj genijalnoj energiji i kolektivnoj harmoniji. Vreme boljeg samopouzdanja i globalnih aktivnosti. Vreme podrške prijatelja. Odlično vreme za poslovni i lični napredak. Velike vizije, ali olaksanja.

2.07 od 1:40 am očekuje nas vraćanje Saturna u znak Jarac na poslednji stepen. Pre toga pred nama su dva Pomračenja koja će doneti nove izazove i novi ali drugi ciklus kada moramo pokazati koliko zajedno možemo. Ova rečenica možda jeste kliše, ali je vredna za svakog pojedinca.

Ovo proleće je drugačije. Mirnije i disciplinovanije prožeto redom i nekim čikama koje nam žele dobro, koju mi zemljani uopšte ne volimo. A ko nas pita? Nema ko više ništa da nas pita? Naši preci, pre pre preci su krvavo stvorili nove početke da bi mi živeli normalno. A mi smo postali bahati, sebični, željni užitka i gužve, buke, prašine, sve zarad zadovoljstva. Zaboravili smo sebe u jurnjavi za novcem, a kamoli prirodu i svoje zdravlje, Znam prijatelju moj da klimaš glavom…

Ali pusti to prijatelju moj, ovo proleće korona proleće je proleće koje se pamti. Transformacije, čišćenja duše i tela, oprez na svaki zagrljaj, i ljubav na daljinu. Al pazi prijatelju moj, možemo mi to, čistiji da udjemo u jedno godišnje doba i da od ove godine zagrljeni idemo napred, kao nikad. A ustvari mi i nismo imali imali rečenicu Nikad, uvek smo tražili više opcija. Zato prijatelju moj, Saturne bacam ti kapu što si nas smirio i sredio na pravi način. Samo te molim da nema više obolelih i mrtvih. Znam da mnogo tražim. Ali te molim i obećavam da ćemo mi Zemljani biti bolji. Biti čistiji, duševniji, biti lakši za veliki teret.

Ovo proleće prijatelju moj izgleda dobro i sa novim naočarima od prethodne sezone na terasi, naravno dobro očišćenom i redovnim aplauzom u 20h. Ovo proleće smo malo podgojeni, ali jednostavniji i lepši. Sitnice i osmeh su nam sve na svetu, a tek humanost koja je ona naša zemljana uvek u srži, samo treba da je ispojimo. Napravi ti nas Saturne i pravim ženama, a smiri i muške hormone Hvala ti. Divan si, volimo te.

Hvala ti prijatelju i živelo Proleće u okupiranoj Korona Srbiji, celom svetu puno sreće i dobro zdravlja od univerzuma – Astro Luna

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.