https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Dnevna doza Lune – Februar 2019

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2019/02/tutu-2079978_1280-1280x852.jpg

Februar mesec stabilnosti i zaštite, drugi mesec, mesec koji ima 28 dana, mesec u kojem su rodjeni svi oni koji imaju jake vizije i intuiciju, ali svi oni koji se nikad neće odreći maštanja. Ovaj mesec nosiće za mnoge od vas mnogo vraćanja unazad i podsećanja na prošlost.Poverenje i lojalnost će biti na malom testu.. Imaćemo čudne klimatske promene i nagle promene temperatura koje neće prijati mnogima, ali i porast zdrastvenih problema i infekcija, posebno depresija i apatičnih stanja  koja mogu biti u prvom planu. Može biti praznine na emocionalnom nivou i dugih čekanja, vraćanja na one koji su bili veoma značajni u našem emocionalnom odrastanju, dok mentalno ovaj mesec može nositi od genijalnih i novih ideja do potpune jake intuicije, maštanja i telepatije. Ovo je mesec jake mentalne stimulacije, projekata, jako važan za rad, stvaranje pa se treba okrenuti tome. Idealan za hobije, putovanja, sve vidove edukacije. Imaćemo periode kiše /sunca, ali ako se prepustimo klasičnim standardima i sujevernim uticajem možemo stajati u mestu, izbor će biti na vama koliko ćete imati snage da izadjete iz zimske letargije i preuzmete stvari u svoje ruke. U odnosu na januar, februar mesec nudi mir, nudi spor, ali siguran korak ka onom što vam je potrebno. Nudi da osvežite svoje misli i ideje, ali da imate i vreme i prostor za sebe da bi razmislili pre važnih i prvih odluka u proleće. Odličan mesec za dijete i čišćenje organizma posle toliko praznika i teške hrane, ali odličan da se pronadje neki vid samodiscipline. Nećemo izaći iz maštanja, idealizacije koja će nas sačekati posebno u drugoj polovini meseca, ali i od nestrpljivijih prolaznih aspekata koje možemo očekivati sredinom meseca.

” Što više ličiš na samog sebe, to manje ličiš na bilo koga drugog. To je ono što te čini jedinstvenim ”
Volt Dizni

Mesec

U prvi dan Februara 2019 ućićemo sa Mesecom u Jarcu u praznom hodu ali bez aspekata pa nas očekuje veoma zaostali, usporen dan sa dosta zakašnjenja. Ipak ono što može biti senzacija ovog meseca je Mlad Mesec 4.02 u znaku Vodolije koji će nas probuditi i pokrenuti nam promene, ozbiljne transformacije i želje, brzinu da izadjemo na scenu kao pobednici, ali da prosto pokrenemo i menjamo svoj život. Mesec će imati veoma interesatne aspekte 5.02 kada nas očekuje blagostanje, zaštite, dbre lične i emotivne prilike i dobra mentalna potpora. Iako 6.02 možemo biti malko usporeniji praćeni i uticajem Meseca u Ribama, romantika, mašta, kreativne sposobnosti, intuicija neće jenjavati. Posebno budjenje možemo očekivati uz borbene poklike 8.02., ali dan stabilnosti, sigurnosti, dobre organizacije, veoma srećan za ljubav i novac 11 – 12.02 iako je 12.02 pred nama Prva Četvrtina Meseca koja može u kasnim večernjim satima buditi neki vid svojeglavih i neskromnih zahteva, posesivnosti i nervoze. 15.02. može biti idealan dan za porodicu, dom, nekretnine, privatni biznis, porodične proslave, uredjenje doma, goste, a 25. 02 za edukaciju, putovanja, hobije, učenje. Ne trebamo zaboraviti Super Mesec i Pun Mesec 19.02  u kasnim popodnevnim časovima koji će se baš dešavati sa ulaskom Sunca u znak Ribe, ali i kreativni aspekt Merkura i Neptuna. Ovaj Pun Mesec može pojačavati izuzetan rad, ali može doneti jak umor, emotivne testove, jaku potrebu za perfekcijom i kontrolom, ali i zdrastvene probleme, pa je potrebno voditi računa o zdravlju. 26.02. pred nama je Poslednja Četvrtina Meseca koja može doneti udaljavanje od realnih ciljeva, preveliko maštanje, ali moguća malo veća razočarenja o očekivanja. Nesanice, ali stalna pospanost, umor, zaljubljivost posebno će biti u prvom planu od 18-27.02. Mesec ćemo početi ali i završiti pod uticajem Meseca u Jarcu koji pod vladaocem Saturnom može od nas tražiti više trezvenosti i zrelosti, odgovornosti i manje opuštenosti. Mlad Mesec može posebno biti značajan Vodolijama, Rakovima, Lavovima i Vagama, dok period od Punog Super Meseca do Poslednje Četvrtine doneti veliki pad Ribama, Devicama, Blizancima i Strelčevima. Period Prve Četvrtine Meseca nikako neće prijati Bikovima, Škorpijama, Vodolijama i Lavovima. Raspoloženje će varirati, ali će Februar biti sav u nekoj sanjalačkoj energiji i kuli od karata koja će se rušiti s vremena na vreme, ali će biti definitivno mesec kada možemo naučiti veoma važne lekcije o sebi, drugima i kada možemo obnoviti, sresti i imati kontakt sa osobama koje su bile veoma značajne za naše detinjstvo, razvoj i emotivno sazrevanje.

Sunce

Sunce će biti na 11 stepenu Vodolije od ulaska u Februar mesec. 8.02 pred nama će biti jako srećan aspekt sekstila Sunca u Vodoliji i Jupitera u Strelcu koji će nam doneti nadu, optimizam, povoljne materijalne mogućnosti, povoljna pravna rešenja i zaštitu. 18.02. Sunce će biti u veoma pozitivnom sekstilu sa Uranom i doneće prijateljsku energiju, nagle lične promene i srećne okolnosti, odlično vreme za nauku, izume, medicinska istraživanja, kao i sticanje prijatelja i oslobadjanje od ograničenja. Sunce će tačno u 5 minuta posle ponoći 19.02 ući u znak Ribe kojima će moći da poželimo Srećan rodjendan i ulazak u novu Solarnu Godinu. Pred nama će biti vreme nešto mirnije, nežnije, idealističnije energije. 28.02. Sunce će biti u sekstilu sa Marsom koji će ući u znak Bik pa nam ovaj dan donosi jednu krajnje praktičnu, produktivnu i odličnu energiju kroz sport, zaradjivanje novca, prodaju, povoljne lične mogućnosti kroz imovinske i privatne poslove, ali period elana i jako dobrih ciljeva.

Merkur

Merkur će biti u znaku Vodolije na 13 stepenu sa ulaskom u ovaj mesec. 3.02. pred nama je vrlo srećan i originalan aspekt Merkura u Vodolji u sekstilu sa Jupiterom u Strelcu koji je idealan za putovanja, pisanje, izdavaštvo, prevodjenje, obrazovanje, pedagogiju, zaposlenje, važne dogovore i optimističnu komunikaciju kada možemo steći i znanje i čuti nešto novo, zanimljivo. 8.02. Merkur će biti u sekstilu sa Marsom u Ovnu pa je pred nama jedna krajnje otvorena, borbena, brza mentalna energija kada ćemo raditi po pet poslova odjednom, a nekako ćemo biti željni novih saznanja i kada će snalažljivost i hrabrost u govoru, mislima, glavi potpuno vatreno izlaziti napolje kao lava. 9.02. Merkur u sekstilu sa Uranom doneće srećan period za dobre novosti, iznenadjenja, upoznavanja, odličan period da započnete nov posao, kao i pokrenete nešto što ste dugo odlagali. Možete u tom periodu pokazati svoje potencijale i duhovitost. Merkur će ući u znak Riba, znak svog pada, znak u kome se ne oseća dobro od 10.02. i pred nama je energija nežnijih, nesigurnijih, zaljubljivijih misli, povučenije ali kreativnije energije i komunikacije, tajnovitih poduhvata. Baš u vreme Punog Super Meseca Merkur će biti u konjukciji sa Neptunom kroz znak Riba pa može pokrenuti izuzetnu fotogeničnost, smisao za ples, glumu, jaku intuiciju, jaka emotivna prepoznavanja, sklonost porocima, ali povremenim apatičnim stanjima.20.02. Merkur u Ribama u sekstilu sa Saturnom u Jarcu ipak nosi mudre odluke, spore, ali sigurne korake i mogućnost da završite nešto što vam je delovalo nemoguće.Savete treba primati od starijih. Opreznost i konstruktivna razmišljanja biće u prvom planu. Treba obratiti pažnju na 22.02. kada Merkur bude primao kvadrat sa Jupiterom u Strelcu jer tu može biti lažnih obećanja, preterivanja, neumerenosti, razočarenja, potpuno loše samokontrole, sklonosti prehladama i osetljivosti kroz inostranstvo. 23. 02. Merkur će primati jak sekstil sa Plutonom pa ćemo imati period prodorne, telepatske, platonske energije i procene. Posebno tog dana možemo lako otkriti istinu ili doći do nečeg veoma važnog za lični napredak.

Venera

Venera će boraviti u znaku Strelca sve do kasnih večernjih sati 3.02. kada će preći u zemljani, kardinalan, ženski znak Jarac. Vreme koje donosi veliki test na emotivnoj lojalnosti, poverenju i ljubavi, ali period koji može doneti više bračne i emotivne odgovornosti, ozbiljnosti i stabilnosti. Ovo je Venera koja teži ambicijama, ali i sigurnim emocijama. Zbog toga može doneti često dug period samoće ili rezervisanost, probirljivost i dugo čekanje na ljubav. Neće biti neobično da vam se vraćaju bivše ljubavi ali da imate ozbiljan test u svom odnosu. 3.02. Venera sa poslednjim trzajevima znaka Strelca praviće jako lep trigon sa Uranom i doneti neočekivane ulaske u vezu, susrete i dobre početke. 17.02. Venera u Jarcu će biti u sekstilu sa Neptunom i doneti čaroban aspekt sjedinjavanja posle dugog čekanja i teškoća, period poverenja, ali magičnih emocija. 18. 02. baš pred Pun Mesec može biti dan ozbiljnih emotivnih testova, praznine i tuge, zbog konjukcije sa Saturnom ali većih usporenja kroz novac, emocije, može dovesti zahladjenjima posebno u vezama koje su dugo po navici, ali i većim brigama za roditelje. Konjukcija Venere i Plutona može biti fatalna, opsesivna, sklona ozbiljnim povredjivanjima, prepoznavanjima posebno 23.02.

Mars

Mars će biti na 20 stepenu na samom ulasku u ovaj mesec kroz borben znak Ovan. Neka jaka potreba da se dodje do istine ili ispravi nepravda biće veoma važna kroz prvi vikend ovog meseca. Već 2.02. kvadrat Marsa i Plutona može doneti krajnje rušilačku i neprijateljsku energiju, nasilje, kriminal, probleme sa zakonom, opšte loše stanje u zemlji, osvete. Posebno iritatna može biti konjukcija Marsa i Urana 13.02. koja može doneti nagle napade, eksplozije, požare, nagle pretnje ratom, tenzije koje se mogu osećati u vazduhu, mada u povoljnim ličnim aspektima period neočekivanih mogućnosti i okolnosti. Baš u vreme praznika ljubavi 14.02. Mars će ući u zemljani, ženski, plodan znak Bik i doneti puno strasti, istrajnosti, da ćemo više energije trošiti na emocije, seks, ali i da možemo biti više okrenuti hrani, zadovoljstvima.U to vreme može biti jakih padova kursa dinara, ali i osetljivosti kroz berze, osiguravajuće kuće. U ovom mesecu može biti dosta pljački, kradja, gubiaka novca i imovine. Ipak, ulazak Marsa u znak Bik kao da će smiriti energiju i usmeriti je na emotivnu sigurnost.

Jupiter

Jupiter će boraviti od 17 – 21 stepena znaka Strelca, znak svog doma, unoseći veliki elan, veru, nadu, duhovne vrednosti i na neki indirektan način nas štititi ali nam davati poruku da je život samo jedan i da ga ne treba uzaludno trošiti.

Saturn

Saturn će takodje u svojoj egzaltaciji u znaku Jarca, boraviti od 14 – 17 stepena  i imaće ulogu da nam spoji prošla iskustva sa sadašnjim, da nam pomogne da pronadjemo svoj put ali da moramo puno raditi na sebi.

Neptun

Neptun će od 4.02 doći na veoma srećan 15 stepen  i do kraja meseca će biti izmedju zvezde Ahenar i zvezde Anka. Njegov uticaj će u ovom mesecu posebno biti u smeru saosećanja, humanosti, ljubavi, vere, nade, ali pod lošim aspektima i idaja, razočarenja, kradja i jakih snova.Ipak, duhovne vrednosti će biti na visokom nivou i treba ih prepoznati.

Pluton i Mesečevi čvorovi

Pluton će se do kraja meseca pomaći na 22 stepen koji može pokretati stare rane, ali i pitanja koja stoje dugi niz godina.Biće u ovom periodu jakih suočavanja i iskušenja koja moraju na kraju doneti i istinu koja se treba prihvatiti. Severni čvor će biti u Raku, Južni u Jarcu, neki vid karmičkih zadataka može biti da je akcenat na porodici, tradcionalnim vrednostima, ali emocijama. Ovaj mesec teži jednostavnosti, ali znanju i učenju.

Hiron

Hiron od 18.02. prelazi u znak Ovan, znak kome je jako važan identitet i lična strana. Tu može biti posebnih suočavanja sa slabim i najskrivenijim tačkama duboko ukorenjenih u nama sa kojima se moramo suočiti. Ipak, imaćemo mogućnost da nešto uradimo za sebe i usmerimo razumevanje i prave vrednosti u pravom smeru. Posebno osetljivi dani u ovom mesecu su 2, 13,18 i 19.02.

 

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.