https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Nedeljni astro pregled od 22-28.01.2024.

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2024/01/pexels-cottonbro-studio-8207907-1280x1919.jpg

U nedelji smo zimskog budjenja, ali i prvog Punog Meseca u znaku Lava 25.01. koji nas može naterati da izadjemo iz zone udobnosti i preuzimamo i više odgovornosti i promena. Uran kreće direktno od 27.01. i na nebu nećemo imati nijednu retrogradnu planetu. Ovu nedelju veoma podstiču dva važna aspekta i to konjukcija Merkur / Mars kroz 17 stepen znaka Jarca od 27.01., ali i Venera koja ulaskom u znak Jarac 23.01. nosi pozitivne aspekte 28.01. kroz Jupiter.

Ponedeljak, 22.01.2024

U preposlednju nedelju ovog meseca ulazimo pod uticajem Meseca u Blizancima, koji može doneti već prvog radnog dana, mnogo poruka, komunikacije, dogovora, zakazivanja, aktivnosti i potrebe za pričom, druženjem. Ipak, popodnevni časovi nose i opoziciju izmedju Meseca i Neptuna i mogu doneti preosetljivost, psihološku osetljivost, sklonost greškama, lažima, manipulaciji, promeni planova, lenjosti ili propustima. U porastu prolazna razočarenja.Opozicija Meseca i Venere od 21:40 može nositi i lošu emotivnu komunikaciju, preterano trošenje novca, nestrpljive ili loše emotivne odluke, problematične odnose sa ženskim rodjacima, prijateljima, kao i emotivne krize.

Venera u znaku Strelca biće u polusekstilu sa Plutonom što do 24.01 može doneti pojačanje strasti, flerta, naklonosti.Može biti mogućnosti za bitnim susretima koji mogu promeniti dosta toga.Treba pokrenuti skrivene talente. Ipak, treba se čuvati opsesivnih epizoda u postojećim odnosima jer mogu doneti komplikaciju!

Od 22:52 Mesec ulazi u znak Rak u znak svog doma. Može pokrenuti potrebu za nežnošću, sentimentalnošću, porodicom, prošlošću, može doneti nostalgiju, ali okrenutost intimnosti i najbližima. Mesec u Raku pojačava plodnost, zaštitu, jaku povezanost sa majkom, domo, poreklom, ali i emocijama, koje se mogu menjati iz sata u sat.

Utorak, 23.01.2024.

Mesec i Saturn u pozitivnim aspektima od 9h mogu doneti potrebu za mirom, boljom organizacijom, porodicom, ali da sporo, ali sigurno idete ka svojim ciljevima i završetku obaveza. Sekstil Meseca i Jupitera može pozitivno uticati na polje obrazovanja, porodičnih proslava, dobitaka, poseta, radova u domu i sl. Posebnu pažnju bi trebalo obratiti na opoziciju Meseca i Merkura od 21:50 koja može doneti problem emocija i razumevanja, loše vesti, subjektivnost, plačljivost, osetljive dogovore ili komunikaciju sa voljenom osobom, članovima porodice, detetom. Ovo može biti i vreme loših odluka, a vozačima od početka nedelje je preporuka opreza i bolje koncentracije. U povećanju kvarovi ili kontakti sa osobama koje ne želite da čujete.

Sunce u polusekstilu sa Saturnom ipak može u periodu od 23-27.01 doneti odlične radne sposobnosti, etiku, okrenutosti moralnim vrednostima, istini.Dobro vreme da potražite stručnu pomoć ili da krenete na edukaciju. Dobro vreme za planiranje ili postavljanje dugotrajnih ciljeva.

Venera menja znak – ulazi u zemljani kardinalni znak Jarac u kome će boraviti do 16.02.

O Veneri i njenim aspektima u ovom periodu možete pogledati na mom youtube kanalu:

Sreda, 24.01.2024

Mesec i Mars u opoziciji  u ranim jutarnjim časovima mogu doneti nesanice, uznemirenost, preosetljivost, jake ili problematične snove, stomačne probleme ili probleme sa kostima, zubima, napetost. Ovo vreme traži disanje, pozitivne misli i preporuku da se ne ulazi u neprijatne situacije ili kontakte sa agresivnijim osobama. Vrlo osetljivo vreme za operacije.

Mesec i Rx Uran u sekstilu nose ipak od 22:25am energiju promena, novih ideja, neočekivane lepe situacije, razgovore, ideje, bolje raspoloženje. Trigon Meseca i Neptuna oko ponoci donosi izuzetno jaka predosećanja, emotivne susrete iz prošlosti, kreativnost, jake, ali istinite snove, vreme duhovne plodne energije, ali vreme pomirenja i unutrašnjeg balansa.

Četvrtak, 25.01.2024.

Mesec prelazi u znak Lav. Sunce je u svom izgonu znaku Vodolije. Potreba za pažnjom, dramatika, kreativnost, potreba za slobodom pomešana sa buntovnošću može biti aktivna pred Pun Mesec. Mesec u praznom hodu može doneti vreme do 17:30 sporije energije i preporuke da se izbegavaju važne odluke ili aktivnosti u tom periodu.

Opozicija Meseca i Plutona u znaku Vodolije može povećavati emotivne provokacije, destrukciju, nasilje, ljutnju.

Prvi Pun Mesec ove godine na snazi od 18:55am po našem vremenu na 5 stepenu znaka Lava zbog kvadrata sa Jupiterom može testirati vaše strpljenje, emocije, ali i veru. Inkonjukcija sa Saturnom može povećavati brigu ili opterećenje oko drugih ljudi.Iako je provokativan Full Moon ukoliko bi se koncentrisali samo ono što vam je potrebno i pokušali da budete umereniji, uspeh može biti zagarantovan. Ovaj Pun Mesec neće prijati senzitivnim osobama, ali srčanim bolesnicima. Svakako, fiksni znaci pre svega Lavovi i Vodolije, ali i Bikovi i Škorpije mogu osetiti ovaj Pun Mesec negde malo neuravnoteženo. U vreme Punog Meseca porodjai i operacije srca mogu biti otežane i praćene velikom dramom ili panikom. Emotivna distanca, hladnoća griža savesti, brige oko dece, osetljivost kroz prijatelje, okruženje, ali sklonost preterivanju( da vam problemi deluju i veći nego što zapravo treba da budu) mogu biti u pojačanju. Treba se čuvati manipulacije, ali saosećanja. Ovaj Full Moon traži mnogo strpljenja, lojalnosti, brojanja do 100. Bitno je da čuvate i pokažete hrabrost kada je potrebno, ali da čuvate sebe i budete fokusirani na produktivnije stvari, u suprotnom sve može delovati napeto, uznemirujuće, senzacionalno i skandalozno. Vreme Punog Meseca može doneti naglu pojavu i povećanje prirodnih katatrofa, posebno hladnih talasa, vulkana, ali i zemljotresa. U povećanju potreba za preterivanjem na polju hrane, ali i zakona. Na udaru poznate ličnosti i osobe na visokom položaju.

Petak, 26.01.2024

Petak može nositi dosta naglih promena planova, ali i tenzije. Mesec u kvadratu sa R Uranom nosi stres, brzinu, napetost, povećanje emotivnih prekida, nagle reakcije, nestrpljenje koga se treba čuvati! Nemojte donositi odluke u afektu, jer mogu biti pogrešne!

Subota, 27.01.2024

Kvadrat Sunca i Jupitera može doneti jaku potrebu za luksuzom, pažnjom, dokazivanjem, trošenjem, avanturama, rizicima. Treba pokrenuti hedonizam, ali sa merom, jer ovaj aspekt može doneti dugovanju, moralne probleme, lažna obećanja ili veće želje od trenutnih mogućnosti.Ovaj aspekt može da podstakne optimizam, medjutim i nevolje i zbog toga je jako važna procena mogućnosti.Cenite druge, budite umereni, ne planirajte unapred, živite u sadašnjem vremenu i pokušajte da napravite balans. Bilo bi dobro ne preuzimati previše obaveza.

Od 8:36am Uran kreće direktno i na nebu nećemo imati nijednu retrogradnu planetu što je dobra vest. Uran kreće sa 19 stepena znaka Bika, a u ponovnom retrogradnom hodu biće od 1.09. ove godine. Izlazak Urana iz retrogradnosti može da vam otvori put ka oslobadjanju, promenama, transformacijama, slobodi.

Od 16h Merkur i Mars se susreću u konjukciji na 17 stepenu. Možemo imati veću potrebu za radom, dubokim razmišljanjima i pričom, ali i znanjem, istraživanjima na temu prošlosti. Medjutim, ovaj aspekt može aktivirati jake kritike, svadje, konflikte, napetost u govoru, oštrinu, vojne sukobe, teške uslove, jak borbeni duh. Obratite pažnju šta govorite i kome govorite, da ne bi došli u neprijatnu situaciju! Budite mudri, taktični, odmerite situaciju i svoje okruženje i ne upadajte u polemike koje se mogu završiti loše. Opreznost vozačima, izbegavate brzu vožnju, pripazite na moguće kvarove! U povećanju povrede.

Mesec će tokom celog dana biti u praznom hodu, a od 20:12 prelazi u zemljani znak Devicu. Potreba za savršenstvom, redom može biti u neskladu sa vremenom i mogućnostima. Preterana kritika može doneti emotivnu nesigurnost. Opreznost, ali velike želje i očekivanja mogu pasti u vodu i doneti razočarenja. Ipak, subota može mnogima biti dobar dan za odmor, proslave, ali i rad, samo je potrebna umerenost.

Nedelja, 28.01.2024

Sekstil Venere i Saturna ipak mogu doneti emotivno strpljenje, pomirenje, zajedničke dobre planove i odličan dan za lep vikend udvoje, porodicu. Osobe koje mogu imati planirane susrete, mogu imati emotivni, ali i poslovnin napredak. Ovo je aspekt koji donosi i veliku posvećenost u stvarima koje volite, ali mogućnost manjih dobitaka, poklona. Pozitivno vreme za kuvanje i stvaranje, u emotivnom smislu za obnovu nečega ili investiranje u nešto dugotrajno. U emotivnom smislu smirenje.

Jutarnji časovi mogu nositi kvadrat Mesec Saturn koji može loše uticati na meteropate i osetljive osobe, ali može nositi neka manja opterećenja i brige. Ipak trigon Meseca i Venere mogu doneti srećne okolnosti, stabilnost, mir, dobru organizaciju i balans. Srećan trigon Meseca i Jupitera u popodnevnim časovima mogu doneti poslovni i lični napredak, sreću preko inostranstva, hobija, izlazaka i putovanja.

Srećan aspekt trigona izmedju Merkura u znaku Jarca i Urana iz znaka Bika može doenti neočekivane vesti, inovaciju, dobre promene i izuzetnu mentalnu satisfakciju. Mogući slučajni susreti i nagla sreća, neočekivane posete i kreativni potencijali.

Trigon Venere i Jupitera takodje je obećavajući i može doneti više zadovoljstva, sreće, ljubavi, vere i mogućnosti većih dobitaka, ali sreće kroz emotivne početke, zajednička putovanja. Odlično za finansijska ulaganja. Ovo je i najbolji dan u nedelji jer donosi primirje, obnovu, prekid stresa i vreme ležernije i srećnije energije.

Srećno – Astro Luna

 

 

 

 

 

 

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.