https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Nedeljni astro pregled od 24-31.10.2023.

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2023/10/ai-generated-8274022_1920.jpg

Došli smo do samog kraja ovog meseca, koji nam je dao malo oktobarskog sunca i regeneracije, ali na kolektivnom nivou je doneo mnogo loše energije koja će se tek kulimirati pri kraju ovog meseca. Ono što je posebno zanimljivo do kraja ovog meseca je:

Rodjendani Škorpija( Škorpije završavaju jedan važan karmički ciklus i imaju godinu koja će ih naterati da sve promene posebno na emotivnom nivou. Ovo može biti godina sreće preko polja dece, ali godina kada Škorpije mogu otkriti skrivene potencijale koje mogu izbaciti u prvi plan.Škorpije moraju više voditi računa o zdravlju, jer prethodni period je nosio pojačan stres i hronične skrivene probleme. Ova godina im nudi hrabrost, bolje finansijske mogućnosti i velika lična i emotivna budjenja. Ovo se odnosi i na osobe sa podznakom u Škorpiji.)

Sunce i R Saturn u dobrom aspektu već od 24.10 nose poruku ” Svakom po zasluzi” – iako živimo u svetu vleikih nepravdi nebo može pomoći upravo onima koji dugo čekaju na istinu da do nje dodju.

Posebno zanimljivo ove nedelje je druga Lunarna Eklipsa ili delimično pomračenje Meseca 28.10.

Poslednji dan ovog meseca nosi i srećan aspekt izmedju Venere i R Urana i iz ovog meseca možete izaći sa potpuno novim tranformacijama i promenama, ali neočekivanim ličnim i finansijskim obrtom.

 

Utorak, 24.10.2023

Mesec od 10:35 am prelazi u poslednji zodijački znak Ribe. Mesec će biti u praznom hodu do podneva i može povećavati lenjost, melanholičnost, nagle promene raspoloženja, hormonske promene, preosetljivost posebno i zbog konjukcije Meseca i R Saturna koja može uticati na tugu i prazninu, usporenost, apatičnost, zamišljenost ili neorganizaciju. Od podneva Mesec u odličnom aspektu sa Suncem koje je od juče krenulo kroz znak Škorpije, kao i Merkur mogu doneti dan jake emotivne, ali kreativne energije, predosećanja, potrebu za mirom, romantičnost, dobre vesti, podršku od onih od kojih to ne očekujete, telepataiju, jake snove.Jutarnji časovi mogu biti posebno osetljivi za senzitivnije osobe. Mogući problemi sa stopalima, venama i cirkulacijom. Ipak popodnevni časovi mogu biti produktivniji. Danas imamo i značajan aspekt izmedju Sunca iz znaka Škorpije i retrogradnog Saturna iz znaka Riba koji donose da je danas ipak odličan dan za postavljanje dugotrajnih ciljeva, donosi odličan osećaj odgovornosti, procene, nagrade sa neba, ali da će se marljivost i talenat itekako isplatiti. Ovaj tranzit aktivan do 26.10 može doneti rešenja na koja se dugo čeka, ali i važne i dobre odluke i ubrzanja.

Sreda, 25.10.2023

Vreme do 6h može doneti pojačane strasti, odlično vreme za plodnost, rad i učenje. Ipak opozicija Meseca i Venere od 11:50-21:40 može doneti ranjivost, emotivne brige, nepotrebne finansijske troškove, nepovoljnosti kroz kupovine, velike oscilacije. Večernji časovi mogu doneti opuštenost, nove ideje, odlično vreme za druženja i vreme neke čudne regeneracije i budjenja.

Četvrtak, 26.10.2023.

Vreme do 12h nosi i odlično vreme da se posvetite sebi ili znanju. Vreme od utorka do četvrtka je idealno za molitve, medicinske usluge, psihologiju i otvaranje problema koji stoje dugo. Mesec menja znak i ulazi u prvi zodijački znak – znak Ovan od podneva, a kratko će biti u praznom hodu. Iako četvrtak nosi budjenje, mnogo akcije, dinamike, dosta aktivnosti, ipak obratite pažnju jer može nositi i pojačane svadje, nasilje, neprijatnosti, impulsivnije odluke, pulsirajuće migrene i probleme sa sinusima. Uvek vreme pred Pun Mesec može nositi i osećanje neke tenzije.

Petak, 27.10 2023

Dan bez aspekata i većih promena. Ovakav dan treba iskoristiti da se okrenete sebi, svom telu, mudrosti, unutrašnjem strpljenju, fizičkim aktivnostima, lepoti i radu na sebi. Kada se nebo odmara, vi preuzimate inicijativu nad svojom sudbinom i bitnim aktivnostima. Ovo može biti dan u kojem treba gajiti umerenost i oslanjanje na sebe.

Subota, 28.10.2023

Subota posebno može biti izazovna kako i zbog uticaja Punog Meseca, delimične Lunarne Eklipse, tako i zbog vrlo destruktivnog aspekta izmedju Meseca iz znaka Ovna u kvadratu sa Plutonom od 10:20am. U pojačanju svadje, nervoza, pritisci, osećanje loše samokontrole, treba paziti na reči i odluke!

Mesec prelazi u znak Bik od 13:45. On može povećati potrebu za emocijama, hedonizmom, sigurnošću, provodom, izazovima. Mesec se u znaku Bika dobro oseća, i može doneti potrebu da investirate u nešto što će vam doneti osećanje komfora, ili da prosto odete u prirodu i napunite se dobrom energijom. Ono što jeste malo osetljivo, da vreme Punog Meseca pojačava i rivalitet, ljubomoru, posesivnost, loša dela drugih, magijske rituale, sujeverje, ali prilično loše kolektivne promene, posebno na Bliskom istoku. Sekstil Meseca i R Saturna može pred samu Lunarnu Ecklipsu ipak doneti i odgovornost, odličan fokus na rad, disciplinu i želju da razumete druge.

Ono što ćemo imati pred Pun Mesec i drugu delimičnu Ecklipsu je opozicija Marsa iz znaka Škorpije sa retrogradnim Jupiterom iz znaka Bika koja lično može da vas učini ambicioznijim, aktivnijim, medjutim obratite pažnju na finansijske dogovore, ali i emotivne odnose, jer ovo pomračenje može doneti da i novac ili preterivanje u svemu može napraviti ozbiljne probleme. Ovaj aspekt će u centru pažnje stavljati promene na berzama ali u ekonomiji, kao i rušenje i veći intezitet ratovanja. Ono čega se treba čuvati su velika oslanjanja na druge, sebičnost i neumerenost, kao i preveliko samopouzdanje. Umerenost, strpljenje i razumevanje mogu biti ključ uspeha.

Pun Mesec u znaku Bika – kao i delimična druga Lunarna Ecklipsa po našem vremenu od 22:25.Rana severnoamerička plemena su ovaj Mesec zvali Lovački mesec, zato što u ovo doba godine lišće otpada, a divljač je ugojena i spremna za izlov. Još je poznat i kao Putujući mesec i Krvavi mesec.Delimično pomračenje Meseca nastaje kada Mesec prođe kroz Zemljinu polusenku, a samo deo prođe kroz najtamniju senku ili umbru. Tokom ove vrste pomračenja deo Meseca će potamniti dok se kreće kroz Zemljinu senku. Pomračenje će biti vidljivo širom Evrope, Azije, Afrike i zapadne Australije.Ovo Pomračenje koje će se dešavati na 5 stepenu znaka Bika u opoziciji sa Suncem u znaku Škorpije na istom stepenu posebno mogu osetiti Bikovi, Škorpije, Lavovi i Vodolije. Pomračenje će biti vezano i za fiksnu zvezdu Šeraton u sazvežđu Ovna može uticati na počasti, nagle dobitke, dobru reputaciju i bogastvo.Medjutim, ona može izazivati i podlost, loša dela, djavolje ljude i jako negativnu stranu. U vreme Pomračenja povećanje apetita, probleme sa srcem i emotivnih konflikata zbog novca/ ljubomore mogu se završavati i tragično. Izuzetno komplikovano vreme za rat na Bliskom istoku( povećanje žrtava). U povećanju svadje, osetljivost kroz oštre predmete, pljačke, ali najviše poplave, požari i zemljotresi i povećanje terorizma. Ova faza imaće jak uticaj na lične promene sve do 25.03.2024 kada je pred nama i prvo Lunarno pomračenje meseca u 2024.

Nedelja, 29.10.2023

Merkur u znaku Škorpije u opoziciji sa retrogradnim Jupiterom može povećati širinu, mnogo planova, optimizam. Ipak, fokusirajte se na jednu po jednu stvar, i pokušajte da svoje želje organizujete realnije, jer su moguća razočarenja ili pohlepa. Može biti lažnih obećanja i čudnih nesporazuma. Mogući kvarovi i nepotrebni troškovi oko saobraćaja. Mogućnost i preterivanja u pomoći drugima, koji mogu nositi i zdrastvene mentalne probleme( nezahvalnost).

Intezivna konjukcija Merkura i Marsa na 11 stepenu znaka Škorpije može doneti mentalnu hrabrost, direktnost, neustrašivost, ali i komplikacije i nezgodne situacije. Može biti pretnji, provokacija, nezgodnih situacija, povećanja saobraćajnih nesreća i velike nervoze. Pazite na reči! Dobro razmislite o odlukama, rizicima i ne donosite ih u ljutnji! Ovi aspekti posebno mogu povećavati ponovne provokacije na poziciji Bliskog istoka, ali i Kosova, Usa, Nemačke. U povećanju napetost, teroristički napadi.

Iako će Mesec imati zaštitnički aspekt sa Jupiterom, nedelja i jeste dan za uzivanje, pozitivne misli, ipak loš asekt Meseca prema Merkuru i Marsu dodatno opterećuje ovaj dan. Može dolaziti do ljubomore, ogovaranja, napetosti u emotivnim odnosima, ružnih reči. Posebno jutarnji časovi mogu doneti nervoznu energiju. Večernji časovi nešto lakši jer povoljniji aspekt Meseca i Venere mogu doneti sreću, blagostanje, dobre lične mogućnosti i razumevanje, ali ovi aspekti nakon pomračenja mogu doneti niz kolektivnih i ličnih problema i iz tog razloga je generalna preporuka umerenost, dobro promišljene odluke, izbegavati brzopletost i dokazivanje na pogrešnom mestu!

Ponedeljak, 30.10.2023

Tenzican aspekt Meseca i Urana u 1 sat posle ponoći može doneti intezivna bombardovanja, ali i pojavu zemljotresa i eksplozija. Ipak, u početak nove nedelje možemo ući sa lakšim mislima i energijom, ali željom da se oslobodimo svega što nas opterećuje ili da uvedemo neke konkretne promene. Vreme do 14h može biti produktivno i okrenuto završetku bitnih obaveza. Mesec menja znak i ulazi u znak Blizance od 16:10, a njegov kvadrat sa retrogradnim Saturnom može nositi povećane gužve u saobraćaju, osetljivost ili kašnjenja u radu, osetljivost kroz okruženje/ rodjake i vreme koje može povećavati nagle vremenske prilike koje neće odgovarati astmatičarima i hroničnim bolesnicima. Iz tog razloga sve bitnije obaveze treba završiti u prvom delu dana.

Utorak, 31.10.2023

Srećan aspekt Venere i retrogradnog Urana mogu doneti prijatna iznenadjenja, poklone, mogućnost dobitaka, ali i jakih susreta. Ovo može biti odlično vreme za proslave, emotivne promene i susrete, kao i mogućnost odličnih ideja kroz novac. Pozitivno vreme za druženja. Potreba za nečim novim ili uvodjenjem nekih promena u svoj dnevni život mogu vam pomoći da se bolje osećate.

Srećno – Astro Luna

 

 

 

 

 

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.