https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Nedeljni astro pregled od 5-11.02.2024

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2024/02/pexels-whicdhemein-one-5547551-1280x1704.jpg

Ove nedelje pred nama su aspekti velikog budjenja, slobode, revolucije, ali i neočekivanih kolektivnih situacija. Merkur koji će preći u znak Vodolije, znak svoje egzaltacije imaće jedan od najvažnijih konjukcija sa Plutonom, kao i Venera koja će napraviti trigon sa Uranom. Ova nedelja je nedelja i Mladog meseca u znaku Vodolije, koji pod jakim i napetim aspektom sa Uranom može posebno pokrenuti pobunu, prirodne promene i iznenadjenja.

Ponedeljak, 5.02.2024.

Već od ranih jutarnjih sati Merkur prelazi u vazdušni znak Vodolije u kome će boraviti do 23.02. Sloboda govora, otvorenost, humanost, empatija, okrenutost socijalnim sferama, kolektivnom čovečanstvu, prijateljstvu, pomoći, ugroženima, političkim dešavanjima( koja će se prilično uzburkovati) ali na ličnom nivou i ličnoj edukaciji, promenama u vidu novih ideja i potrebe za promenama koje ćemo sprovoditi sami, biće veoma značajni.

Snažna konjukcija Merkura i Plutona na nultom stepenu Vodolije na snazi od 13:57 može doneti veliku dubinu u mislima, ubedljivost i potrebu za transformacijama. Možete otkriti veliku tajnu ili biti raspoložena za neka dublja, široka istraživanja. Posebno veća usmerenost ka okultnom, novom, neistraženom, duboko sakrivenom. Mogući su jaki ali neobični snovi, jaka predosećanja, čudna iskustva ili upoznavanja sa neobičnim osobama, ali vreme i velike lične spoznaje. Ovaj aspekt je na snazi do 7.02.

Sa energijom Meseca u znaku Strelca ćemo započeti novu nedelju i prvi dan ove nedelje. Osećaće se ipak entuzijazam, vera, okrenutost daljinama, dobro raspoloženje i osećanje da je pred nama nešto značajno i zbog sekstila Meseca i Sunca koji može doneti da se oslobodite nečeg što vas je tištilo, ili prosto osećanja većeg zadovoljstva. Možete danas uticati na druge da promene ključne stvari ili možete započeti ciklus promene u sebi.

Sunce će se naći u polusekstilu sa Venerom iz znaka Jarca i ovaj aspekt može doneti uzivanje i dobro vreme za prijatelje. Danas je dobro vreme za putovanja, obrazovanje, uredjenje doma, ulepšavanje, okrenutost lepim stvarima.

Utorak, 6.02.2024.

Mesec i Neptun u kvadratu, mogu nositi malu konfuziju, umor, presoetljivost, nagle promene raspoloženja, emotivne oscilacije.

Mesec prelazi u znak Jarac od 13:10 i biće u praznom hodu. Pred nama je veća kontrola emocija, odgovornost, ali i pojačaniji pesimizam i briga, prevelika odgovornost sa osećanjem blage potištenosti. Ovog dana mogu kasniti obaveze ili sve može ići kroz manje guranje. Mogućnost i prolaznog nezadovoljstva ili brige oko drugih.

Sreda, 7.02.2024

Mesec u znaku Jarca u odličnim aspektima sa Saturnom i Jupiterom mogu doneti pozitivan dan za organizaciju, završetak starih obaveza, administrativne poslove, ali vreme poverenja, ljubavi, mogućih povoljnosti kroz novac, karijeru.Večernji časovi nose i konjukciju Meseca i Venere i Meseca i Urana koji mogu doneti harmoniju, zadovoljstvo, susrete sa dragim osobama iz prošlosti, sitnije kupovine, ali da sreda inače može biti pozitivna za romanse, obnove starih veza ili bitne materijalne novosti.

Posebno dobro je trigon Venere iz znaka Jarca i Urana koja može aktivirati neočekivane poklone, zadovoljstvo, pozitivne promene na polju karijere, ljubavi ili pozitivne promene koje možete uvesti u svoj partnerski odnos.

Četvrtak, 8.02.2024

Četvrtak donosi snažnu intuiciju, slučajne susrete, inspiraciju i može biti kreativan dan, medjutim kvadrat Sunca i Urana može doneti neprijatne neočekivane situacije, pobunu, problem sa autoritetima, naglo uznemirenje, isključivost i nestrpljenje. Izbegavajte naglost i pokušajte ako se nadjete u situaciji koja donosi napetost da odgovorite otvorenijim, ali fleksibilnim pristupom.

Mars u znaku Jarca i Neptun će se naći u sekstilu i posebno pojačavaju borbu za pravdu i istinu, hrabrost pomešanu sa jakim emocijama, neočekivane emotivne susrete ili neobično plodne dogadjaje. Pokrenite i skrivene talente! Možete se iz svoje vere ili ubedjenja boriti za nešto opšte.

Od 8:54am Mesec i Mars u konjukciji mogu doneti svadje, neprijatnosti, povrede i nervozu.Prelazak Meseca u znak Vodolije pokrenuće promene, ali konjukcija sa Plutonom i praznim hodom može ipak doneti od 15h nervozu, napetost, medjutim ova nedelja otvara sa saznate, da se izborite za nešto pravično, realno, istinito. Mogućnost kolektivnih nesreća i neprijatnosti na polju: Švedske, Finske, Rusije, Srbije( Kosovo), dok velika budjenja otvorena na polju Nemačke, južnog dela Usa.

Petak, 9.02.2024.

Zbog konjukcije Meseca i Merkura mogućnost neočekivanih vesti, bitnih svetskih dešavanja, ali vreme posle ponoći može pogodovati osobama koje rade, pišu, putuju ili imaju bitne sastanke.

Petak može doneti pripremu pred neke bitne dogadjaje ove nedelje, gde će se društvene mreže zagrejati. Može biti napetosti koja se oseća u vazduhu, jake potrebe za slobodom, buntom, ali je petak veoma emotivno osetljiv jer donosi veća nezadovoljstva, trošenja, nagle prekide i nervozu pa se treba uzdržati od nestrpljivih zaključaka. U osetljivosti avio saobraćaj. U porastu prirodne katastrofe i zemljotresi. Povećani požari u poslednje vreme mogu biti posledica nameštanja, manipulacija ili uzimanja teritorija.

Sekstil Merkura i Saturna malo mogu smiriti emocije jer donose da iako vam dan krene turbuletnije, možete biti skloni ipak brzoj regeneraciji, smirenju misli, donosenju dobrih odluka i dalje istraživanju dubljih tema i realnijem povezivanju.

Subota, 10.02.2024.

Tačno u ponoć po našem vremenu na snazi imamo Mlad Mesec u znaku Vodolije na 20 stepenu. Mesec u praznom hodu do 22h može otežavati komunikaciju, nositi da se odredjene obaveze moraju usporiti ili promeniti. Ovaj Mlad Mesec posebno će biti pod uticajem: Pakistana, Rusije, Sirije, Indije, skadinavskih zemalja,Srbije, Bosne, istočne obale Usa, i može zbog snažnog kvadrata Mesec/ Sunce/ Uran doneti neočekivne neprijatnosti, kolektivna dešavanja, pojačane proteste, prirodne promene, neočekivane političke udare i sl. Mlad Mesec će se dešavati na zvezdi Kastra u sazveždju Jarca koja u prevodi znači Tvrdjava.Može biti velikih transformacija.

Mesec prelazi u znak Ribe od 14:44.Pred nama je pasivnija, uspavanije, nežnija, mističnija energija sa više sentimentalnosti. Potreba za odmorom, uživanjem, regeneracijom, ljubavlju biće prisutna. Dobro vreme za umetnost.

Merkur će se naći u kvadratu sa Jupiterom pa treba malo pripaziti na reči u smislu da treba izbegavati preveliko pravdanje, nepotrebnu grižu savesti za nešto za šta niste krivi, ali takodje i obećanja koja se ne mogu ispuniti. U porastu loša koncentracija vozača, pa je preporuka opreznost i sporija vožnja. Može biti dosta magle ili osetljivih vremenskih uslova. Čuvajte se grešaka u stvarima koje dobro poznajete! Nemojte donositi odluke ako niste sigurni u njih!

Nedelja, 11.02.2024.

Ovaj vikend inače treba iskoristiti a odmor, dobar san, regeneraciju organizma i opuštanje. Mesec u konjukciji sa Saturnom može doneti neku prolaznu tugu ili nesanicu.Ipak nedelja može biti dan pozitivne energije i sreće, odmora, i ispunjenja. Ko putuje, može biti lepo. Ko radi, može očekivati i napredak. Sekstil Meseca i Urana može doneti pozitivne emotivne promene i pomirenja.

Srećno – Astro Luna

 

 

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.