https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Pun Mesec u Biku – 12.11.2019.

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2019/11/people-2603854_1280-1280x853.jpg

Pred nama je jako zanimljiv, intezivan Pun Mesec koji će se naći u znaku Bika naspram opozicije Sunca u Škorpiji na 19,51 stepenu od sutra po lokalnom vremenu od 14:34. Ne zaboravite, da Pun Mesec donosi i neki vid kulminacije ili nastavka onog što ste započeli od Mladog Meseca(28.10.), ali da će mnogi imati posebnu priliku da izbace sve nagomilano( bes, pogrešne ljude, veliku količinu  bola, ali i svega suvišnog). Neki će se lečiti rane pomoću hrane ili nekog hobija. Sa druge strane, max hedonizam i uživanje će biti preduslov energije Meseca u Biku, pa se prepustite i uživajte koliko vas srce vodi, jer jednom se živi, zar ne?

Ovo je i nešto strasniji, ali na neki način i kreativniji uticaj koji ćemo imati na na nebu jer će nam dati tek veoma važne lekcije na području emocija, finansijskih ulaganja. Znakom Bika vlada Venera koja trenutno tranzicira znakom Strelca, pa nam donosi poruku ” za ljubav treba imati dušu, ali i duha”. U porastu će biti jači emotivni brodolomi, kontrole, ispitivanja, analize, ali neće biti neobično da mnogi osećaju da im posebno u ovom periodu trebaju konkretni odgovori, strast i jača pažnja, ali da mogu da se spoje sa onima koje mnogo vole.

Naravno, pošto je kod Škorpije sve komplikovano, duboko, poruka ovog Punog Meseca nosi akcenat velikih želja, jakih čula, jake potrebe za privatnošću i intimnošću, ali i zbog dispozitora Venere naglasku na duhovnosti, ali slobodi.

Uopšte neće biti neobično, da u ovo vreme dolazi do većeg apetita, povećanja osetljivosti genitalija, štitne žlezde, grla, glasnih žica, povećanja gojenja , jake potrebe za slatkišima, hormonalnim problemima na zdrastvenom nivou. Sa emotivnog nivoa, Škorpija će slati energiju strasti, provokacije, manipulacije i velikih emotivnih testova i “ iskušenja”, ali znajte da zbog Meseca u Biku sve može delovati sporije nego što očekujete, sa većom dozom frustracije.

Mesec je i ogledalo naše duše. Kroz njega vidimo najbolje sebe, ali i druge. Kroz opoziciju znaka Škorpiona u nama budi i one negativne reakcije, duboko proživljene, teške, mračneSunce u škorpiji kroz uticaj njegove opozicije sa Mesecom imaće veliku unutrašnju borbu, ali može iskazati emotivnu hrabrost,može vas osloboditi života po navici i naterati da ispraznite sve ono što vas smeta da krenete napred. Nekad to može ići po principu“ iz inata ću da se promenim“, a nekad i usled okolnosti, onako spontano..

 Sa Punim Mesecom u Biku koji je u svojoj egzaltaciji( najvišoj vibraciji) može dolaziti i do nezadovoljstvo oko finansija, dugovanja, jakih emocionalnih reakcija pojedinaca, izbacivanja neke duboke tuge od pre,pesimizma, mračnih misli, ali većih razmišljanja na temu novca, zarade, imovinskih stvari i sl, što može biti razlog i Mesečeve opozicije sa nemirnim Merkurom koji se kreće retrogradno( pojačanje opozicije od 10:52am)

Kontrast izmedju ženskog, zemljanog, praktičnog, razumnog i miroljubivog Meseca u Biku  u opoziciji  krizom orijentisane emotivne energije Škorpije biće u porastu. Mesec u biku će imati težnju ka ispunjenju kroz mir, pojačan hedonizam, uživanje i veliku količinu ljubavi, dok Sunce u škorpiji skretaće  pažnju da ipak “ nije sve tako jednostavno” već veoma složeno, kompleksno i mistično. Zbog toga ćemo imati mali sukob veće količine emocija, ali sukob forme( Bik) i transformacije( Škorpija).

Mesec u biku od 11-13.11. ovog meseca nam nudi jaku potrebu za poljubcima, dodirom, pažnjom, hranom, mirisima raznih vrsta. Pojačanje romantike, i potreba za eksperimentisanjem, biće u porastu medju parovima.Osećaće se veća strast, ali i plodnost. Mirišljave sveće, fine kupke mogu začiniti mnogim parovima koji se vole osećaj-  jače želje. Mesec u biku ima i parolu” volim ono što posedujem” pa će postojati jaka želja za čuvanjem u širem obliku.Medjutim, zbog opozicije Sunca svakako neće biti nemoguće svadje koje će se pretvoriti u jaku strast, ali i ljubomorisanje i zaštita onih koje volite. Svojeglavost na nivou. Povuci potegni vracamo se na stari problem. Mesec uz sve izazove daje nam ovog meseca neko sasvim novo ogledalo i nov komad nakita, sminke koji treba da probamo. Tačka.

Čuvajte energiju i usmerite emocije na stvari koje vam prijaju. Principi transformacija i čišćenja često idu da se posle nečeg lošeg desi i ono najbolje, pa ne treba padati na “prvim ispitima”. Ovaj Pun Mesec mogli bi emotivnije osetiti Bikovi, Škorpije, Lavovi I Vodolije I svi oni čije planete idu na liniji 17-27. stepena Lava, Škorpije, Bika i Vodolije.

Neka egzotika u vazduhu. Misli koje lutaju u crno – belom obliku. Tačka. Igre na sreću upalile pod retro Merkurom. Duhovni spoj Saturna i Neptuna donosi nam raširene ruke i svu slobodu našeg duha da stvaramo, a da smo pre toga ” umrli” i prešli dug put. Tačka. Poneka čaša vina i lep recepti, uz obavezni citat da pokrene dušu. Ples pod zvezdama dok Mesec sija kao da želi da baci najviše energije jer je došlo vreme da se skinu sve prošle energije i da nas podseti da je vreme da živimo.Tačka.Možemo da šetamo goli i oslobodjeni i niko nam ništa ne može, jer volimo svoje telo… Idemo dalje:-))

Mesec od ranih jutarnjih( vreme od 7:15- 10 am) sata bice u veoma lepom sekstilu sa Rx Neptunom, ali trigonu sa Saturnom u Jarcu, pa nam doneti vreme jake mašte, stabilnosti, unutrašnjeg mira, odlične organizacije, obnove i rešavanja starih dnevnih aktivnosti, inspiracije, intuicije, zagrljaja, ali veće odgovornosti koja nam čak i može prijati. Neke spontane reakcije uz obavezan poljubac, i akcija u sasvim nov Full dan… Jaki snovi u ovo vreme mogu govoriti o stvarima koje će se desiti. Dobro vreme da potražite savet od mudrijih/ iskusnijih. Ipak, neka vrata prošlosti mogu se otvoriti i doneti vam lični smisao ili da vam nebo otvori neku kutiju koju ste čuvali ili ste želeli da je otkrijete, a do sad niste uspevali. Jutarnji časovi posebno srećni za porodjaje, ali za začeća, ali i zaljubljivanja.

10:52 am: Mesec u Biku u opoziciji sa Rx Merkurom na 17 stepenu u sazvežđu Kasiopeje donosi sukob emocija i mentalnog, probleme u komunikaciji, nemire i nervozu oko plaćanja, dokumenata, štete, ali pojačane svadje i neki sarkazam pomesan sa tvrdoglavošću, napetost koja može napadati hormone i doneti mentalne nemire. U porastu sklonost gušenju pod pritiskom. Ogovaranja i neprihvatanje okruženja.Obratite pažnju na medjuljudske odnose i kome se poveravate! Brojte do 100.

14:34: Mesec u Biku u opoziciji sa Suncem u Škorpiji na 19,51 – Full Moon – izuzetno intezivne energije može doneti pojačanje poteškoća na emotivnom i seksualnom nivou, povećanje kriminala i pada berzi, tenzične probleme u govoru, loše vreme za pravne poslove, zakon, ali finansijske transakcije i investicije. Ipak, pod uticajem  dispozitora Venere u Strelcu može dolaziti do veoma izražene telepatije.Srecno vreme za umetnost, posebno za ples i pronalaske. Jaka potreba za sigurnošću praćena kontradiktornim uticajima neba. Malo veća opreznost preporučljiva od trovanja( potrebno je pripaziti na mlečne proizvode! )

16:49: Mesec u Biku u trigonu sa Plutonom u Jarcu donosi vreme pozitivne promene, jake fizičke privlačnosti, plodnosti i dobro vreme za karijeru, biznis, finansije, ali pre svega emotivno vreme jake fizičke energije. Odlično vreme da rešite mnoga pitanja koja su stajala, ali da se oslobodite nekih loših navika.

U vreme Punog Meseca veoma značajan sekstil Marsa u znaku Vage i Jupitera u Strelcu biće na snazi na 25 stepenu od 19:22-  donosi vreme napretka, optimizma i srećnih okolnosti. Koliko stvari mogu biti teške, ovaj aspekt može doneti podršku drugih, potvrdu, pozitivne prilike preko inostranstva, partnerskog odnosa, i lak dolazak do istine.  Ovaj aspekt može doneti i nagli porast materijalnih sredstava i odlične finansijske mogućnosti koje ipak moraju biti pod malim velom tajne. Odlično vreme za takmičenja i važna putovanja, odlično vreme za obrazovanje, i važne proslave i javne nastupe. Ipak, u večernjim satima možemo posebno biti osetljivi na mišljenja drugih i lepotu.

Veoma interesantan sekstil Saturna i Rx Neptuna egzaltan od subote donosi ovom Punom Mesecu posebnu čar, da možete dobiti boziju zaštitu, ali darove neba oko stvari na kojima ste cele godine radili. Ukoliko dugo radite na veoma važnom projektu – ovo može biti srećno vreme.

Mesec će od 17h biti u praznom hodu sve do ponoći koje se preporučuje kao odlično vreme da nadjete vreme za sebe i uživate u stvarima koje vas raduju.

Sledeća Lunarna Faza 19.11. Poslednja Četvrtina Meseca

# currentmood# fullmoon in taurus#dnevna doza lune

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.