https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Venera u Strelcu 1-26.11.2019.

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2019/11/silhouette-2916492_640-1.jpg

Od  juče 1.11.u večernjim satima, imamo promenu Venere koja je ušla u znak Strelca.Idealizam, sloboda, „demokratija“ naše duše, skriveni signali, iskreni razgovori, emocija na svakom koraku i širina koju ova energija daje – može nam dati „ krila“. Venera kao planeta ljubavi, zadovoljstva preko energičnog znaka Strelca može doneti puno pozitivne energije i spontanih dešavanja, sve će ići po principu“ biće na kraju sve dobro“, ali sam sigurna da ćete ovu energiju osetiti ne samo na emotivnom nivou, već i kroz potrebu da se usavršavate,učite, da u ovom periodu pokrenete neke interesatne hobije, da planirate putovanja( posle 20.11.), jer Strelac kao znak nosi energiju šireg spektra.

Osobama koje natalno imaju Veneru u strelcu uvek je potreban prostor, sloboda da bi bili srećni.Oni su malo „ operisani“ od tabua, tradicionalnih ograničenja i pravila i žive i žele da žive, vole na način kako osećaju, uvek sa jakim instiktom i bez plana. Zbog toga nemojte očekivati da vas ova osoba uvek razume, jer ona živi u svetu mašte, svetu gde dobro pobedjuje zlo, ali svetu gde može da se voli bez pritiska sredine i odobravanja pojedinaca.

To je Venera u strelcu, iskrena, otvorena, plemenita, naizgled divlja Amazonka koja ne voli „ okove“, nežna prijateljica koja dodirom leči sve, ali osoba koja ima vizije. Ona ništa ne planira, ništa ne zamera, samo traži sebe. Neki je mogu nazvati idealistom, neki nespretnom, ali ono što je krasi je poetičnost i romantika koja traje koliko i inspiracija, jer ona ništa ne radi na silu.Zbog toga je i njen emotivni kapacitet ograničen, jer ona je okrenuta daljinama, širini, uzbudljivoj zabavi, avanturama, traženju novih kultura i zanimanja.Trajno vezivanje za Veneru u strelcu je neki vid zavisnosti koju ona ne voli, i zbog toga teži da „živi punim plućima“. Pri tome, ne može joj se osporiti da ne zna da voli, čak naprotiv ona je veoma strastvena i topla, ali prosto nešto po principu“ do kraja života“ nije za nju. To ne znači da se ona neće zaljubiti jedno 10 puta i to baš da se zatrese,pa i da pravi viceve na tu temu, ali konzervativnost i prevelika tradicionalna pravila nisu za nju, zbog toga nije slučajno da se osobe ove Venere nekad i teže vezuju, kasnije udaju, žene, postaju majke ili prosto to i ne urade.

Razgovor je veoma bitan za ovu Veneru, jer je ona  u stalnoj potrazi za emotivnim i duhovnim odgovorima, ona voli da filozofira, da mami mudrim sarkastičnim rečima, da se grozi primitivnog načina ponašanja i da joj je teško da razume sve. Najbolje fukcioniše sa osobama koje su na „ istoj talasnoj dužini“ kao ona. Ipak, Venera u strelcu uvek može biti popularna i privlačiti veliki broj prijatelja, a za nju se može potvrditi da je veoma kompromisna. Ona voli da istražuje nove odnose, da upoznaje nove ljude, ne voli podele i često prave prijatelje može naći daleko od kuće, mesta i države rodjenja.Venera u strelcu jako je okrenuta veri i ima parolu da misli da se ništa ne dešava bez razloga, ali nije priklonjena toliko institucijama, već sebi i svojoj molitvi. Ona je veoma korektna, prijateljski naklonjena i ne može se reći da joj ne prija da se dopadne drugima, ipak uvek beži od skandala i svadja. Kada veza ili odnos u kojem je, postaje nepodnošljiv neće imati problem da spakuje kofere i ode. Veoma lepo vaspitana, graciozna, veoma dobar partner, ali njoj je potrebna osoba koja će je stalno „ hraniti“ začinima ljubavi, unositi promenu i dinamiku, jer ona zna da bude nestalna u smislu da je u nekom odnosu dok je on plodan, kvalitetan i inspiritivan, ako toga nema neće pokazivati crtu izdržljivosti i trpljenja jer se to kosi sa njenom dušom.

Samo u situaciji da pronadje slične sebi, ona će se vezati, ali generalno joj odgovara nekonvencionalan odnos. Ona voli jednostavnost, „besplatnu ljubav“ bez rezerve i ljude koji su to što jesu.Veoma je kreativna i može biti prava umetnica/k u onome što radi, ali na svim poljima( ne samo u ljubavi) težiće slobodi, neograničenjima, širenju, pa neće biti neobično da ako oseti da je podcenjena ili necenjena dovoljno u svojoj profesiji da sve promeni preko noći. Ona nije klasična dama, tjs. ne neguje klasičan ženski stil, ali uvek je u različitim fazama, pa od buntovne tinejdzerke zna da iznenadi i fatalnom. Nisu nemoguće veze sa strancima ili osobama druge vere, a nije neobično za ovu Veneru da često slomi tudja srca iako ona nikad nema takvu nameru.

Ne bi valjalo isporovocirati je nasiljem, optužbama, jer može pokazati izuzetnu impulsivnost. Posebno joj prijaju osobe koje su u pokretu, ambiciozne( ne preterano, jer ona ne voli veze sa osećajem da je u vezi sa šefom), osobama koje znaju da se raduju životu i osobe vedrijeg duha. Teško im je kada se vežu za osobe drugačijeg životnog stava i na kraju uvek odlaze. Zbog toga, nikad nemojte robovati sa ovom Venerom, jer ona će vas naučiti da se smejete, ali će vas odbaciti ako pokušate da je zaštitite, stavite u „ kavez“.

Natalna Venera u strelcu pripada i osobama koje vole pošten odnos, koje mogu biti odlični pedagozi, umetnici, mudraci.Ona nije ljubomorna, nikom ne zavidi, već traži svoj put. Kada voli, spremna je da napravi preokret i da se smiri, ali ne karakterno.

” Niko od nas ne zna šta se može dogoditi
u sledećoj minuti, ali i dalje idemo napred.
Jer verujemo. Jer imamo nadu.”
Paulo Koeljo

 

Šta nas očekuje u toku njenog tranzitnog delovanja?

Venera u strelcu voli raznovrsnost, ne rutinu i sigurno je da je pred nama vreme kada ćemo želeti nešto novo da probamo, kada ćemo predrasude staviti u ćošak i kada ćemo želeti da unesemo neku promenu u svoj ljubavni, ali svakodnevni život. Mnogi mogu da očekuju mnogo mogućnosti da upoznaju nove kulture, ali u porastu će biti uzbudjenje, euforija, entuzijazam. Ipak, računajte da nemate nikakav plan, i da sve što stoji, treba da se desi i pomalo neplanirano. U porastu će biti velike želje i snovi, koje i nije nemoguće ostvariti , samo se opustite i pustite da stvari idu lagano. Iskrenost će biti u porastu, pa ne treba zameriti nikom, jer ćete bar imati jasniju sliku o drugima, sebi. Ovo je dobro vreme za provode, zabavu, upoznavanje novih prijatelja, pa izadjite iz kuće i pogledajte malo oko sebe. Odličan period za sport, jer uticaj ove Venere pojačava sportske aktivnosti, posebno brzinu u svemu.

Neće biti neobično da bude više romantičnih izjava ili da čujete da neko priča o svojim odnosima kao savršenim.To neće biti slučajno, jer ova Venera iako ne gaji iluzije o braku, voli i propagira zdrave emotivne veze, odnose, utiče na pobošljanje odnosa, obožava nudizam, nisu joj strane i avanture za jednu noć, jer ona želi da sve proba, al to nikad ne planira. Ona veruje u slobodu misli, tela, u slobodu da kažete šta želite ali vas koči sredina, porodica, pravila, i da izadjete iz odredjene „ ljušture“. Zato živite kako osećate, volite, ne planirajte i predajte se onom što vam prija, bez osuda, moralnih kritika i osećaja griže savesti, jer jedan je život. Mnogi će u ovom periodu dobiti nove ideje i inspiracije, mnogi mogu doživeti jaka nova iskustva koja će im doneti i neku dobru lekciju za dalje, a ovo može biti dobro vreme da pokrenete mnogo toga što ste odavno želeli, ali niste imali snage, vremena i sl. Energija Venere u strelcu doneće i dosta smeha, učenja, mudrosti, ali i istina koje će nekako isplivati na površinu, pa je svakako sugestija da prihvatate stvari kako dolaze, jer ko zna zašto je to dobro.

Energija tranzitne Venere nam nosi vreme kada možemo očekivati malo više snova u vazduhu i sanjarenja i maštanja na javi. Neće biti slučajne ljubavi na prvi pogled, ali situacije takve zaljubljenosti koja može prelaziti u zaslepljenost, gde samo treba klimati glavom i govoriti“ tako je, samo ti uživaj u toj zaludjenosti“. Više osmeha i otvorenijih emotivnih razgovora, ali puno neobičnih spleta okolnosti, malo kompromisa. Mnogo više pažnje i otvorenih ponuda. Druženja sa potpuno različitim profilima ljudi. Traženja ljubavnika i istovremenog prijatelja. Potraga za drugačijim iskustvima.Laka presecanja i otkazivanja. Mnogo više smelosti da se desi ili pokrene ljubav. Ljubav sa nepoznatima.Duge filmske večeri i stvaranje idola.

Svakako, i pojačanog hedonizma i sklonosti emotivnim fantaziranjima. Sve u nekom momentu može delovati ljubičasto.Vreme kada se valja moliti za ono što želite emotivno.Mnogo će se više trošiti materijalno i nekako će prva rečenica biti“ nek ide život“…

Mnogo putovanja i emotivnih ponuda na putovanjima.Odlazak na mesta gde karma može uraditi nešto za ljubav. Emotivna inspiracija, ali i energija „volim te ili beži“…

Sve u svemu, pred nama jeste interesatna energija, ali svakako i energija novih ljubavnih izazova, ali novih načina zarade, s obzirom da Venera kao planeta vlada i novcem, poklonima, zadovoljstvom. Zadovoljstvo će biti ono jako izraženo, jer vladaoc Jupiter ide uvek na veliko. Ona nudi i ludiranje sa modnim stilovima i period eksperimentisanja. Neće biti neobične tetralnije bračne ponude ili ponude na nekom ostrvu.Reagovaće se na bezobrazluk bezobrazlukom a ona nudi i duhovite i vickaste situacije i mnogo smeha bez granica.

Bežaće se od nostalgije, prošlosti, praznih obećanja, ali verovati u onu pravu iskrenu emociju i medju prijateljima, ali partnerima. Neko će se u ovo vreme ugojiti od sreće, a neko uspešno mršaviti uz sve odlične sportske tehnike i duhovna pražnjenja. Mnogima od vas u nekom momentu nešto može početi „ holivudski“, ali treba obratiti pažnju da ipak imate rezervni plan. Venerina poruka biće“ Idi dokle god te srce vodi “.

Neće biti vremena a ni energije za raščićavanja, samo će biti energije može, a ništa se ne mora… Jer treba zapamtiti da ova Venera ne voli samoću, ali ne voli da nešto mora, ne trpi zabrane i posesivne scene, ona se bori za kompletno dobro ljudi i prva je na protestima kao ona koja veruje da nešto treba da se promeni.Možda će i vama podići natpis“ probudite se, vreme je za prave stvari“, videćete i sami, svakako može malo razdrmati energiju neba od iskušenja, do krajnjih poklona.Videćete,zažmurite- zapišite svoje želje… Nada uvek postoji…

Značajniji aspekti Venere u Strelcu u toku njenog delovanja:

5.11.: Venera u Strelcu u inkonjukciji sa Uranom u Biku: povećava želju za većim promenama na polju ljubavi i novca, ali potrebu da se nešto menja. U povećanju afere i neverstva i velikih rizika, ali povećane impulsivnosti u ljubavi, kao i nervoze na emocionalno -finansijskom nivou. Potraga za nekim adrenalinom i raznovrsnošću u ljubavi. Nepotrebna sklonost trošenju novca na ono što vam ne treba. Mogućnost perioda neke distance ili veće nesigurnosti u emocionalnim odnosima. Samo manja pomeranja i nalaženje na zlatnoj sredini mogu doneti dobre ljubavne mogućnosti. Izuzetno srećno vreme za kreativan rad. Povećanje kontakta s aneobičnim osobama, ali i veza koje mogu na neobičan način početi na internetu, raznim seminarima, forumima. Fleksibilnost i unosenje smeha biće potrebno da lakše osetite ovaj aspekt.

 

14.11.: Venera u Strelcu u kvadratu sa Rx Neptunom u Strelcu: Prevelika idealizacija, ali i razočarenja mogu doneti energiju ovog aspekta. Potištenost, poročnost, osećaj praznine i napuštenosti. Pitanja poverenja posebno mogu biti na testu. Loše za davanje pozajmica, kao i kredite. Tajni odnosi ili afere započeti u ovo vreme mogu postati javni i mogu doneti i neki vid skandala. Pojačanje depresije ili prevelikih očekivanja od voljene osobe. Emotivne greške. Veoma teško vreme za zavisnike. Period koji je posebno osetljiv za porodjaje. Raditi posebno na poštovanju sebe, jer veća sumnja može doneti loš splet okolnosti. Odlično vreme za glumu, muziku, ples, plivanje.

24.11.: Venera u konjukciji sa Jupiterom kao vladaocem donosi duplu sreću, zaštitu, ali odlično vreme za igre na sreću, dolazak do većeg novca, poklone, povoljno vreme za materijalnu dobit preko inostranstva,ali i srećno vreme za zakon, obrazovanje, kontakt ili veze sa strancima. Romanse koje počnu u ovo vreme mogu doneti veliku radost. Srećno vreme za potomstvo. Mogućnost izuzetno dobre ponude za posao. Privlačnost ka lepim stvarima, komforu, eliti, otmenijem društvu. Veoma pozitivno vreme za nasledjivanja, početak novih projekata.

„ Svaki susret između muškarca i žene započinje kao da je to prvi susret na svetu.“
Danilo Kiš

Tina Turner -muzička legenda, multimedijalna kraljica rocka ima Veneru u Strelcu

 

# currentmood# ništa bez Tine# venera u strelcu# astroluna

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.