https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Novembar 2019 – Astro Luna

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2019/11/childhood-2483894_1280-1280x853.jpg

Ulazimo u nov mesec, novembar mesec koji podseća kroz retrogradni Merkur da sva bol, tuga i ono što ne valja treba da ode niz reku i da se nikad ne vrati. Svaka iskrica i trag na duši, loši ljudi i loše energije koju treba eliminisati i pretočiti samo u ono najbolje u Sebi.Osećaj da sve može biti kao nekad i osećaj da ipak ono dobro postoji u ljudima, životu. Vera kao imperativ da život može biti sjajan. Trezvenost i odgovornost koju moramo imati kroz ceo ovaj mesec. Analizu ostavite po strani, dosta je bilo mentalne paralize. Odpustite sve blokade i krenite, step by step u novo.

Dobrodošao nov mesec, sa potpuno novom energijom, ali u vibraciji univerzuma nešto izmedju idealizma i realizma koji će nas pratiti kroz ceo mesec.  Ne zamerite i drugu Merkuru koji baš sa početka meseca sve do 20.11. može da bude ” krivac” za fleke od vina, sitne kvarove, lajavce na kiši, osvetoljubive plašljivce, retardirane hipohondare, jer on ima ulogu u svom intezivnom vraćanju da treba da nastavite tamo gde ste stali. Setite se šta ste to zaboravili i šta je to zapravo što treba da obnovite i krenete napred, korak po korak. Ne žurite, jer imate svo vreme ovog sveta. Retrogradni Merkur može biti prilično osetljiv po pitanju komunikacije, najviše na poljima finansija, trgovine, putovanja, kupovina, pa nije loše da sve što budete planirali, radite mudro i da dobro proverite. Neće biti neobično da vas nekad ” izda” i komp i telefon, da posalje poruku onom kome ne treba, ali da definitivno vas nauči da vaše srce diše.

Zanimljivosti ovog meseca su sledeca:

 

ulazak Venere u optimističan znak Strelac u periodu od 1-26.11. koja će nam doneti pre svega puno radosti, slobode, avantura, idealizma, maštanja, emotivne buntovnosti, ali kreativnosti uz pomoc vladaoca Jupitera koji će ceo mesec biti intezivan s obzirom da je u svom sedištu. Venera ulazi u znak Strelac 1.11. od 21:26 po našem lokalnom vremenu, a menja znak i 26.11. ulazi u nešto ozbiljniji znak Jarac u kome će ostati do kraja godine.

Veoma interesantan aspekt Venere imacemo 24.11. kada bude napravila srećnu konjukciju sa vladaocem Jupiterom pa to može biti divno vreme za ljubav, emotivnu veru, srećne materijalne mogućnosti, kontakte sa inostranstvom, sve vrste edukacije, obrazovanja i osećaja zaštite.

28.11. Venera u znaku Jarca će se naći u trigonu sa Rx Uranom u Biku pa to posebno može biti vreme nekog vida većeg emotivnog budjenja, ali naglih finansijskih promena, emotivnih iznenadjenja posebno kod osoba koje su nešto dugo čekale, ali mnoštva neočekivanih situacija.

Jedini lošiji aspekt Venere imaćemo u njenom kvadratu sa Rx Neptunom 14.11. kada može dolaziti prolaznih očekivanja i razočarenja, prevelike idealizacije za ljude koje ne poznajemo dovoljno, ali mogućnosti manjih šteta, gubitaka kroz novac/ ljubav. Osećaće se neki vid potištenosti/ depresivnosti i emotivne tuge. Poroci i ljubav mogu ići zajedno, kao i patnja zašto ljubav mora da boli?

Mars će boraviti u znaku Vage sve do 19.11 kada ulazi u znak svog sedišta – znak Škorpije, znak seksipila, borbe, privlačnosti. To će biti jako dobra promena u fizičko – energetskom smislu.

Početak ovog meseca, ali i kraj nose izuzetno provokativne aspekte Marsa, kao prvo 5.11. kada Mars bude u prilično napetom kvadratu sa Plutonom što može doneti jake konflikte, pretnje, tenzije, ali i transformaciju da se treba odbaciti ono što ne valja, makar silom. Načeti problemi posebno se tog dana mogu više razbuktavati i doneti posebne posledice.

Mars će ulaskom u znak Škorpije krajem meseca, tačnije 24.11. imati veoma neprijatnu opoziciju sa Rx Uranom što posebno može biti vreme naglih i loših neočekivanih okolnosti, napada, nesreća, tuča i nervoze. Nešto bitniji aspekti Marsa bice i 12.11. kada u sekstilu sa Jupiterom može doneti mir, blagostanje i da se mnoge situacije mogu završiti uz mnogo kompromisa i uz podršku drugih, ali i neba.

Sunce će do 22.12 boraviti u znaku Škorpije, kada ulazi u vatreni, muški znak Strelac u kome se može bolje osećati jer mu vladaoc Jupiter donosi veru, optimizam i duhovnu višu vrednost, ali veću vrednost zakona, ali do tad imaćemo 8.11. sekstil sa Saturnom i trigon sa Rx Neptunom koji može doneti vreme balansa, poverenja, ali da ono što zamislimo i želimo ipak možemo realizovati. Sunce će biti u kazimi( konjukciji) sa Rx Merkurom od 11.11. bas pred Pun Mesec kao retka pojava koji posebno može biti dan jakih poruka, novosti, ucenja, važnih žiotnih lekcija od ličnog značaja. Sunce će 13.11. imati sekstil sa Plutonom pa će imati pomoć u vidu želje da nešto promenimo, obnovimo, regenerisemo, ali da se osećamo jače, snažnije( u zavisnosti od lične astrološke karte).

Veoma zanimljiv sekstil Saturna u znaku Jarca i Rx Neptuna u Ribama 9.11. donosi vreme saosećajne, ali krajnje odgovorne vizije kojom ćemo ići ovog meseca. Postaćemo mekši u stvarima u kojima smo uvek bili kontrolisani, ali svakako duhovno okrenutiji stvarima od većeg značaja. Neptun kreće direktno 27.11. pa će nas osloboditi unutrašnjih psihoza i strahova i dozvoliće nam da se otvorimo više u socijalnom, ali duhovnom nivou, kao i pustiće nam talas ljubavi kojim se možemo voditi od kraja meseca.

O retrogradnosti Merkura pisala sam vam u tekstu Merkur u Škorpiji ( 3.10. -9.12.2019) pa možete pročitati o njegovom tranzitnom i natalnom kretanju i osobinama, ali aspektima koje ćemo imati, ali bitno je da vam spomenem da Merkur kreće sa 11 stepena 20.11. direktno, ali da će biti u svojoj drugoj senci do 7.12. Iako retrogradan, on neće imati posebno teške aspekte sa ostalim planetama, i njegova uloga ovog meseca može biti ipak duboko upijajuća, istraživačka, pa i špijunska da otkrijemo duboke rane svoje duše, ali da sagledamo sebe u potpunosti u onome u čemu grešimo/ ili ono što možemo napraviti za sebe u daljem pozitivnom smislu, kroz ciklus patnje/ čišćenja/ mentalne higijene/ otkrivanju istine o sebi/ ali i putu ka nekom vidu pročišćenja. Block će biti omiljena opcija odbrane od loših energija.

Samo primitivniji krugovi ovaj Merkur mogu doživeti kroz same provokacije, ogovaranja i osvetu, ali neće biti ni to neobično. Mesec možemo početi sa Mesecom u Jarcu koji iako u padu može nad podsetiti na mesec koji smo ostavili iza sebe i svu gorcinu koju treba da bacimo i očistimo sa puno soli, ali uz pozitivan uticaj Venere i sa porukom da je život veoma vredan ali važan.

Južni i Severni Mesečev čvor kroz znak Jarac/ Rak neće imati promenu ovog meseca, ali i dalje će imati ulogu prepoznavanja pravih vrednosti, ali ozbiljne discipline i kontrole u vezi genetskih modela prošlosti. Nekako karmička astrologija poručuje ovog meseca da se trebamo vratiti sebi, svojim korenima, tradcionalnim vrednostima, ali da zadrzimo svoju slobodu i stavove koje ćemo odlično uskladiti sa drugima, s obzirom da će medjuljudski odnosi biti na prvoj liniji onog što je potrebno popraviti, osluškivati i vibrirati ka onom što nam prija. Neka opraštanja će doći kasnije kad se slegnu strasti, ali svakako duboke mentalne statistike mogu nas dovesti ovog meseca u neko sasvim bolje/ više/ i svesnije stanje života.

Kiron će ostati u znaku Ovna, a Lilit u znaku Riba u energiji samoisceljivanja. Saturn će primati najače opterećenje delovanja Plutona uoci Punog Meseca, ali njegov sekstil sa Neptunom i dobri aspekti sa Suncem mogu doneti period kada strpljenje i brzo vraćanje u realnost ipak mogu nam dati osećaj da idemo u pravom smeru i da smo na pravom mestu i da stvari upravo izgledaju onako kako treba da izgledaju.Ono što treba da propadne to će propasti i otići niz vetar, kišu, sneg i doneće pre svega jedan vid nemirnog Urana koji će krajem meseca preseći sve ono što je nagomilano poslednjih meseci.

Što se tiče lunarnih faza ovog meseca:

Prva Četvrtina Meseca u znaku Vodolije 4.11. kao jako budjenje, ali oslobadjanje i suočavanje

Pun Mesec u Biku izuzetno intezivan pred nama je 12.11.

Poslednja Četvrtina Meseca baš uoči ulaska Marsa u znak Škorpije veoma intezivno biće u znaku Lava i to može biti faza izuzetno jake energije

Mlad Mesec kao period novog početka, ali izuzetne vere i optimizma pred nama je 26.11. sa ulaskom i Venere u znak Jarac kao period mirnije emotivne energije.

 

“ Hodajte kroz život otvorenih očiju i s verom. Zavirite u svaki ugao – nikad se ne zna gde je sreća. Sreća je slepa. Na sreću svako ima pravo. Sreća ne zna za razlike u boji kože, polu, socijalnom položaju, titulama i slično. Sreća je velika šansa za sve”. – Matija Bećković

# currentmood#yeke yeke# novembar je stigao# dnevna doza lune# pregled# univerzum me voli#

 

 

 

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.