https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Merkur u Škorpiji ( 3.10. -9.12.2019)

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2019/10/delight-2166225_1280-1280x822.jpg

Od danas, tačno od 10:15 am Merkur menja znak i ulazi u vodeni, ženski, kardinalan, fiksni znak Škorpiju. On će do 9.12 boraviti u krajnje karmičkom, dubokom, istraživačkom znaku Škorpije, dok od 31.10.-20.11. i biti u retrogradnom hodu koji je treći u toku ove godine. Merkur je imao sličnu energiju u jesen 2013.

Njegov uticaj nosiće veoma tajanstveno dejstvo i potrebu da „ kopamo“ tražeći neke dokaze nastale usled nagle sumnje i nepoverenja, ali i vodjenjem neke samo naše intuicije u borbi protiv onog što mislimo i da je skriveno od nas na neki način. Dolasci do takozvane istine za mnoge neće biti prijatni, jer Merkur izaziva objektivne, nekad i „ surove reakcije trežnjenja“. Sa druge strane, postojaće jaka potreba za onim što je mistično, nedostupno, što se ne može videti ili opipati, nečim što je zabranjeno i nije javno otvoreno..

Stalni gard i mentalna borba, ali i Škorpija ovde pojačava i svadjalačko ponašanje, neko „ vraćanje milo za drago“, ali direktnost i krajnje racionalno mišljenje o svemu. Iako nam je prethodni tranzit Merkura u vagi i doneo fine misli, ali da neke stvari „ uvijemo u paket“, to nije slučaj sa ovim Merkurom.On ispituje, vidi, memoriše i onda nastupa. On uvek kaže šta misli, pa možete se na njega ljutiti do kraja života, ali on neće da folira ako vam želi dobro. Ako ga ne interesujete, ignorisaće vas. Njega je teško prevariti ( to dobro znaju osobe koje  natalno imaju ovaj položaj) jer to su“ madjioničari , Don Korleonovi djaci, mentalni vidovnjaci koji osećaju i itekako mogu da donose odlične procene i zaključke o drugima, ali da osećaju buduće dogadjaje. Neće Merkur imati potrebu za ostavljanjem utiska i tome da mu kažete“ kako si pametan i lep“, već je svestan svoje mentalne dubine i snage i svestan je da se i do svojih ciljeva od polaska u školu do fakulteta, poslovnih ciljeva probija uz svoju prodornost, oštroumnost i stalnu borbu.

Ne treba njemu odobravanje, jer zna šta ko misli o njemu i ko ga voli na pravi način.Nekad to nije lako jer zna da bude veoma zahtevan, posebno sklon jakim frustracijama, pesimizmu i ljutnji kad stvari ne idu dobro, posebno emotivno, ali je svakako i njegova osobina da on ne odustaje, posebno onda kada ga svi otpišu.On dodje kao ono“ ne igraj se sa vatrom“ iako je mentalno voden i izuzetno emotivno, ali ga ne treba provocirati jer niste svesni šta bi bio u stanju da uradi.Voli teži put i priznaje da to njemu pristaje. On je istraživač, psiholog, astrolog, odličan finansijer i bankar, ali zbog mentalne dubine i veliki senzitivac koji veruje sebi i onome čemu teži. Mentalno mu posebno prija mir i osamljena mesta kada ima najbolju koncentraciju. Zanimljivo je iako deluje „ opasno na prvi pogled“, da je jako duhovit i zabavan, iako to nekad imaju i iskricu ironije i malog cinizma, posebno kad treba da napravi zid i odbranu svoje teritorije.

Na svim jezicima sveta postoji poslovica: daleko od očiju, daleko od srca. No, ja tvrdim da je to posve netačno; što su dalje od očiju, to su bliže srcu, osećaji koje nastojimo ugušiti. Ako smo u progonstvu, želimo sačuvati i najmanju uspomenu na svoje korene, ako smo daleko od voljene osobe, svako ko prođe ulicom, podseća nas na nju .“

Koeljo

7.10.( od 8:18 am) : Merkur u Škorpiji u opoziciji sa Rx Uranom u Biku donosi aspekt pobune, jake tvrdoglavosti i inata, ali isključive i brzoplete energije i može izazivati jake greške, loše reakcije i mentalni stres. Opreznost, obratite pažnju na svoje odluke, uredjaje, papirologiju možete greškom napraviti veći problem. Posebno je važno izbegavati moto ” ili crno ili belo”, traženje slobode na pogrešnom mestu i ekcentrično gurati svoje ideje. Ovo jeste aspekt koji pokreće genijalnost, ali itekako može doneti neočekivane probleme u polju komunikacije, telefona, interneta, u odnosima sa drugima. Mogućnost neprijatnih iznenadjenja.Vozači, veća opreznost i kontrola! Nekome danas može pasti mrak na oči i može seći, rezati iz korena i bacati stvari, ali definitivno koliko može biti provokacija sa neba, važno je da pokrenete potencijale, svoje Najbolje ja i da ne žurite, please ljudi:-))

MERKUROVA PRVA SENKA DO STACIONARNE RETROGRADNE FAZE OD 11-31.10(  Merkur će krenuti sa 11 stepena Škorpije sa male zvezde Mimoza, ali nešto veće Akruks koje podstiču mističnost, dobre su za ceremonije, ali istraživanja, a posebno mogu biti naklonjene osobama koje se bave medicinom, poezijom i književnošću, umetnicima).

14.10( 8:57 am) : Merkur u Škorpiji u sekstilu sa Saturnom u Jarcu doneće jako dobru organizaciju, odgovornost, ozbiljnost, temeljnost i lojalnost u svemu što započinjate. Ima mogućnosti ka završetku nekih starih papira, računa, kontakta sa starijim osobama ili osobama koje dugo niste videli. Aspekt staloženosti, ali dobre memorije, okrenutosti profesiji, porodici. Drugi mogu da se oslone na vas. Sklonost realnosti i objektivnosti. 13.novembra ovaj aspekt se ponavlja kada Merkur bude retrogradan, iako ne donosi mnogo vedrine, imaćete prilike da završite nešto što je dugo stajalo.30 novembra ponovo ćemo imati na snazi ovaj aspekt koji kada Merkur krene direktno može doneti priliku mnogima od vas da se rešite dodatnog opterećenja iz prethodnog perioda, ali da se fokusirate na kraj godine i planove koji dolaze.

16.10:( 46 minuta posle ponoći) : Merkur u Škorpiji u trigonu sa Rx Neptunom u Ribama – izuzetno slikovit i srećan pre svega kreativan aspekt koji donosi jaku intuiciju, neobična povezivanja, sreću preko dalekih kontinenata, uslužnih delatnosti, odlično za usavršavanje, pisanje, medicinu, sve vrste meditacija i kurseva iz life couch.Vera i kreativnost, ali i jako predosećanja. Zapisujte svoje želje, pokrenite maštu i najbolje iz sebe. Pozitivno vreme za putovanja, pokretanje novih poslova, vreme sreće, ali emotivnog zadovoljstva. Mogućnost neobičnih utisaka, ali dolaska novih prijatelja u vaš život. Pratite snove. Vreme kada će okultne nauke, psihologija, kao i film, fotografija biti idealni, ali pozitivno vreme za arhitekturu, enterijer, ali i poslove modnog dizajna. 13.11. ovaj aspekt će se ponoviti kada Rx Merkur bude retrogradan koji pokreće posebnu telepatsku stranu i pojačane vizije. 28. novembra kada Merkur krene imamo ponavljanje ovog aspekta koji će pokrenuti romantičnost i zaljubljivost.

20.10: ( 19 minuta posle ponoći) : Merkur u Škorpiji u sekstilu sa Plutonom u Jarcu – lako otkrivanja tajni, prodornost, jaka volja dobro mentalno samopouzdanje sklonost lakom i pronicljivom dolasku do istine, jaki flertovi, zanimljivi kontakti, snažna mašta i vizija. Retrogradni Merkur ponoviće ovaj aspekt i susret sa Plutonom i 10. novembra kada će posebno biti raspoložen da pokrene sav ” mrak ” iz sebe i da iz toga izadje kao pobednik.3. decembra ovaj aspekt će biti na snazi u velikoj mentalnoj motivaciji, proceni, ali u energiji kroz moto” ja mogu sve”..

30.10: ( 23:06) : Merkur i Venera kroz znak Škorpije u konjukciji – baš pred sam ulazak u retro hod Merkur stoji na Veneri željan da joj prizna svoja osećanja. Sve što je bilo ograničeno, zabranjeno, može imati energiju da se otvori. Idealno vreme da dobijete zakasneli poklon ili obnovite stare ljubavi / prijateljstva. Manje poteškoće pojačane kroz komunikaciju, ali svakako eroticna Venera koja će od 8.10. boraviti u znaku Škorpije može uz pomoć svoje harizme rešiti dosta problema bas danas, samo je bitan način. Dobro za pravljenje kompromisa, kraća putovanja, ali jake susrete i upoznavanje( posebno iz prošlosti).

RETROGRADNI HOD MERKURA OD 31.10 ( 16:42) – SVE DO 20.11.( 20:13), MERKUR usporava sa 27 stepena Škorpije i dolazi do 11 stepena 20.11.

11.11.( 16:23) Sunce u kazimi sa Rx Merkurom donosi vreme jakih analiza i testova na svom identitetu. Možete imati prilike da saznate i otkrijete nešto novo o sebi, ali da se izborite sa nekim teškim situacijama o kojima ćete baš u ovo vreme imati prilike da kažete, otvorite sve ono što je dugo stajalo ispod površine. Inače, jako interesantan aspekt jer donosi profesionalnu afirmaciju, ali i potrebu za ogromnim znanjem.

20.11. Merkur izlazi iz retrogradne faze, ali do 7.12 će biti u svojoj drugoj senci( od 11 ka 27 stepenu Škorpije) koja je faza ponavljanja. Nepokretni Merkur ide ka izlasku iz retrogradnosti.

Naredni retrogradni Merkur nas očekuje 16.02.- 9.03.2020 – Merkur od 28. stepena Vodolije / 12. stepena Riba

Tranzit Merkura u Škorpiji:

Vreme tranzita Merkura u škorpiji je vreme ispitivanja, traženja istine, čitanja izmedju redova i intuitivnog i kreativnog razmišljanja.Iz one najlošije faze mogu se napraviti najbolja dela. Ovo je vreme dubokih razgovora koji mogu doneti samo izuzetnu pomoć drugoj strani da se na neki način promeni. Biće tu i opsesije, nekog mentalnog „ ludila“, ali Škorpija kao veoma snažan znak donosi i svojim uticajem poruku da idealizam ostavite po strani i temeljnije razmislite o onome što želite i šta vam je potrebno.Može doći do promene u razmišljanju i načinu komunikacije. Nekako će se sve što je staro i istrošeno ostaviti po stranu i tražiti od vas da se transformišete na vaš jedinstven način.

Neka pravila će se odbaciti, ali svakako će potraga za odgovorima biti i unutar vas, pa ako vas to i plaši ili osećate da je to ono što vam ne odgovara, prihvatite je –jer će biti bolje po vas.Biće prisutna i hrabrost i revolucija,potreba da se sruši ono što ne valja. Kontakt sa mrtvima ili razmišljanja o osobama koji više nema mogu biti prisutna. Bilbordi gde se inati sa vlašću, skriven rasizam koji može biti u porastu, ali pošto je Merkur planeta i trgovine skrivenih dogovora i puno pranja novca i povećanja crne berze.Bićemo i skloni da mnogo brže razmišljamo i budemo energičniji u govoru, malo rezervisani prema nepoznatom i novom.“ Izigravanje“ policajaca posebno može biti aktivno,špijunaža i stalnog traženja krivaca jer Merkur je stavio optuženičku klupu, ali i potrebe da se malo pokažu „ zubi“ posebno kod osoba koje već duže vreme nešto tolerišu. Ono što će biti posebno simbolički aktivno je jak emotivni intezitet, razmišljanja o izgubljenim i davno zaboravljenim ljubavima, ali emotivnim povredima, dok u sadašnjem vremenu i potrebe za testiranjem, kao i jake povezanosti sa onima koje volite u smislu većeg požrtvovanja, pomoći i neprospavanih noći da bi se došlo do rešenja.Biće tu i skrivene uvredljivosti i preživljavanja stvari na težak način.

Ne mogu vam reći pokrenite to, ali odležite jer svakako Merkur može dati snagu da predjete neke loše momente i da iz toga izadjete jači.Veća radoznalost, ali poverenje, skrivanje informacija, tajni razgovori, sms poruke i prisustvo stalne antipatije/simpatije. Možda nekog i zavolite, a na prvi pogled vas iritira.

 

# currentmood# merkur u škorpiji# astro luna#

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.