https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Mars u Vagi od 4.10.-19.11.2019.

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2019/10/lady-justice-2388500_1280-1280x959.jpg

Mars – planeta primarne energije, planeta volje, žestine, agresije , pre svega planeta koja označava borbu,  od danas prelazi  u znak Vage –u kojem je inače u padu.( ili znaku u kojem se energija Marsa instiktivno protivi ) Uticaj ovog tranzitnog Marsa fokusiraće nas na usmerenost na motivaciju da izgradimo trajne partnerske, društvene odnose .Potreba za balansom, pravdom, istinom, ali nesigurnost i ranjivost u ambicijama, realizaciji planova je ono što će biti glavni pokretač ovog tranzitnog uticaja. Možda ćemo morati da više koristimo“ diplomatiju, umerenost, odmerenije manire“ da bi rešili neki konflikt, ali je ovo i uticaj Marsa koji traži „ ferplay“.

S obzirom da je planeta Mars gleda kao malefik u znaku Vage( sud, brak, ortački odnosi) mogla bi doneti veće napore u održavanju zajednica i odnosa sa drugima. Medjutim ne morate sve primati „ zdravo za gotovo“ i bojati se ovog uticaja. Iako je Vaga kao znak – znak lepote, rafiniranosti, ima lepo ponašanje a kako ne bi kad je tu vladaoc Venera, može dolaziti pod uticajem Marsa do toga da će nam biti teško da razumemo primitivne poruke, nesklad, neharmoniju, da se borimo sa emocijama i da budemo ranjiviji i kroz postupke drugih. Pošto u životu postoji pravilo da“ za sve postoji rešenje“, zašto ne bih i energiju koja nam može biti pomalo „ neprijatna“ promeniti u sopstvenu korist, tako što ćemo se boriti sa nesigurnim potezima, konfliktima i koristeći ono najbolje od ovog tranzita – zdrav osmeh, brojanje do 10, vaganje i traženje zlatne sredine, ali promene koje ćemo napraviti u odnosima koji nam nedostaju sa ovim uticajem.

Akcenat će sigurno biti i na tome da želimo više da se dopadnemo drugima i ostavimo utisak, ali da ćemo tražiti veću podršku u svim životnim sektorima života.Vaga kao znak ne voli neslogu, ona traži samo ljubav i poštovanje, ali pod uticajem Marsa ona mora da se probudi i shvati da nije sve „ savršeno“. I kada dolazi do lošije pozicije neke planete to ne znači da treba da „ kukamo nad svojom sudbinom“ i kažemo“ da ne preostaje mi ništa drugo, ili sigurno ću se razvesti“, jer ova planeta od vas traži i odredjene lekcije, da promenite i naučite nešto novo u vašem odnosu sa drugima, da povećate toleranciju i napravite jednu novu ravnotežu u vašem životu.

Venera kao vladaoc prećiće uskoro u znak Škorpije, i u izmenjenom polozaju ili recepciji ove dve planete, svakako je pred nama vreme izuzetno intezivnih emocija, koje će biti posebno bazirane na strastima, ali će diplomatija biti i ozbiljan test na emotivnim odnosima.

Pred nama je period kada će nam energija svakako biti usmerena na lepotu( spolja pre svega),  kada ćemo biti usmereni na harmoniju, osetljivost je generalno na kritikama i strogim autoritetima. Bežaće se od skandala, ali može biti itekako prilike da dolazi do emotivnih poteškoća, posebno zbog uticaja Venere u znaku Škorpije koja vrlo hrabro i provokativno sada može provocirati Marsovu snagu.Mars nije spreman za velike svadje, ali često i kad mu se nešto ne dopadne stavljaće probleme po strani. Želeće da malko ulepša stvarnost, ali tu mu može dosta smetati Venera koja će posebno do kraja oktobra tražiti uslov” ili me voliš ili beži”. Tu će biti generalno baš velikih dvoumljenja šta uraditi i kakve ljubavne odluke doneti, jer Mars ne voli sada baš ni uslove ni toliki pritisak.

Na zdrastvenom nivou Mars može krenuti probleme sa kožom, bubrezima, alergije, probleme sa sinusima, ali i genitalijama. Na opstem nivou biće itekako provokacija na području Kine, Nemačke, Sirije, Avganistana, Argentine, Austrije, posebno velike provokacije u glavnom gradu Francuske.. Biće velikih previranja na političkom nivou, ali i pretnji, jer Mars može biti pod velikim raskorakom usled  provokativnog aspekta koji ga očekuje sa Saturnom i Plutonom od kraja ovog i početka sledećeg meseca. U porastu mogu biti društveni dogadjaji, promocije, javni nastupi i talenti.

Mars ovde nema punu snagu jer on ne želi da se bori, već pregovara i bori se za mir ili kako bi se simbolički reklo on je agresivno miran.On nosi poruku da morate čitati šta on misli i šta mu se dopada. S obzirom da se nalazi u znaku Vage koja prirodno vlada sedmim poljem( brak, partnerski odnosi, javnost) svakako da u ovom periodu povećava konflikte i nerazumevanje na tom nivou, kao i političke pregovore i oscilacije za i protiv.

 

Vreme kada moramo biti objektivni i isključiti emocije u ozbiljnijim stvarima života.Vreme kada će se neke bitne odluke odugovlačiti, ali kada će postojati potreba da se timski traži istina i da se zadovolji pravda. Naravno, sve to može biti pod nekim velikim pritiskom i tenzijom. Vreme kada mogu biti napadnuti nevini i mirne teritorije.Vreme manipulacije uz lak pristup.Vreme koje podstiče veća nezadovoljstva u emotivnim odnosima i povlačenja. Biće potrebno jako puno praktične mudrosti da se odredjene situacije dovedu u balans.Vreme kada se mogu zatvarati nekada dobre kompanije i kada može vladati nesredjen rivalitet u smeru berzi.Vreme kada će neke istine delimično isplivati za javnost. Odlično vreme za umetnost i kreativne talente. Vreme kada će lična iskustva imati bolji efekat na mase.Na ličnom nivou ovo je vreme kada uz veće razumevanje može doći do dobrih rešenja.Imaće takozvani balans u odnosu na druge, a sa druge strane neku vrstu romantičnog takmičenja u emotivnim odnosima.Pred nama su još veća iskušenja, ali zajedničkom podrškom možemo pokušati promeniti stvari.Stop nasilju, Stop agresiji.

Od nekih značajnijih aspekata Marsa spomenuću:

27.10( 15:32): Mars u Vagi u kvadratu sa Saturnom u Jarcu – ovaj aspekt može pokrenuti veoma jaku frustraciju, ali jako lošu kontrolu( emocije, reakcije). Moze se osetiti veoma jak pritisak u odnosu na karijeru, a što ciljevi i ambicije bude veći, pritisak će biti jači na ličnom nivou. Posebna pažnja u odnosu sa šefovima, jer može dolaziti do nekih ograničenja ili trenutnih životnih okolnosti koje ne mogu da donesu potpuno ostvarenje. Itekako može doći do ljutnje i pucanja, posebno ako neki planovi ne donose ostvarenje, a uloženo je dosta napora. Treba se držati proverenih stvari, ali dobro razmisliti o novim projektima. Rizik i trošenje energije na to šta drugi misle o vama, posebno donosi frustraciju. Lakše kroz samostalni rad ili rad u tišini. Ovo je aspekt kada treba pripremiti mali zid i odbranu jer možemo trpeti izuzetn negativan uticaj drugih i provokacije kojih posebno može biti kroz neprijateljstvo. Jako loše vreme za promenu položaja ili ortački odnos! U povećanju prelomi i poteškoće na mentalnom nivou kroz emotivne dogovore. ( naredni kvadrat Marsa i Saturna nas očekuje 24.08.2020, pa ponovo 29.09.2020 kada će Mars retrogradno putovati znakom Ovna)

5.11( 11:24 ) : Mars u Vagi u kvadratu sa Plutonom u Jarcu – ovaj aspekt deluje kao iz serijala ” Game of Thrones” borba za prevlast, destrukcija, kriminal, ubistva, pretnje, puno povreda u partnerskim odnosima i povećanja nasilja, ali pre svega visokih ambicija za vladanjem i dominacijom.To se posebno osetiti kroz emocije u vidu kontrole, maltretiranja, posesivnih epizoda, dok na generalnom nivou jači će maltretirati slabije! Ozbiljna neprijateljstva, rivalitet u braku, partnerskom odnosu koji posebno može biti ugrožen. Dok ne prodje ovaj aspekt treba se drzati umereno, ne reagovati na provokacije i ne menjati ništa. Ovaj aspekt ćemo imati na snazi 9.10, kao i 20.12.2020)

12.11.( 19:22) : Mars u Vagi u sekstilu sa Jupiterom u Strelcu donosi sreću, optimizam, divno vreme za druženje, putovanja, učenje, sport, jednu mnogo lakšu energiju, posebno pozitivnu za timski rad, ali emotivne odnose. U porastu popularnost, nova upoznavanja, materijalni dobici, širenja, dobre mogućnosti. Odlično vreme za igre na sreću i započinjanje novih projekata.

# currentmood# pucaj nicola# mars in libra# astroluna

 

” Rašniraj svoju senku i sljušti.
Igraj se,
čak i kad se brineš.
Dok jesen po nama šiba i pljušti
hoću da magle sa sveta skineš.”
Mika Antić

 

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.