https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Godišnji HoroskopGODIŠNJI HOROSKOP ZA 2022- ZNAK OVAN

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2021/12/beach-885109_640.jpg

Iako Ovnovi u 2022 sa malom nostalgijom zbog svih iskustava iz 2021 i važnim lekcijama, Ovnovi će imati “ osećaj” da ulaze u godinu velikih potencijala i važnih prilika, ali pripreme pred nešto što su čekali jako dugo. Svakako, ulazak Jupitera kao najsrećnije planete u njihov znak od 11.05.-28.10 i od 20.12.2022 može im doneti jaku svest o sopstvenim vrednostima i ciljevima, ali godinu kada mogu dobiti šansu da oporave sebe i naprave posle tako dugog vremena konkretne promene.

Januar 2022: Januar je mesec kada Ovnovi imaju veću odgovornost da sagledaju svoje planove i završe ono što im duže stoji. Karijera, status, ambicije, ali puno rada i strpljenja koje Ovnovi ne vole kao osobinu mora biti na prvom mestu. Iako neće imati razlog potpune opuštenosti i sreće, Ovnovi mogu imati snage da menjaju stvari. Posebno period do 18.01. je Ovnovima srećan za putovanja, kontakte sa strancima i rešavanja nekih važnih pitanja kroz inostranstvo, a ovo može biti do 24.1 i odličan mesec za studente ovog znaka koji mogu imati jaču mentalnu motivaciju iako će se biti skloni kampanjskom radu. Novac može biti problem ovog meseca, jer sve može kasniti, i može ići sporije. Ipak, od 25.1 Ovnovi mogu imati mogućnost da polako ali sigurno rešavaju mnoga materijalna pitanja ili da očekuju veću zaradu. Poslovi koji mogu raditi van zemlje, ili dodatni poslovi mogu im pomoći.Biće veoma odgovorni, ali ih može jako nervirati nepoštovanje drugih( posebno prva nedelja januara) pa će morati da budu prodorniji u davanju svojih usluga. Ovnovi koji su na višem položaju mogu imati period nesigurnosti i problema sa poslovnim okruženjem, ali većeg pritiska u periodu od 1-4.01, posebno od 22-29.01 kada moraju biti pažljivi jer su moguće neugodnosti, napetost, veliki pritisci i brige oko starijih. Ovnovi koji traže posao mogli bi imati mogućnost neočekivanih preporuka ili podrške prijatelja( dobro za timske poslove do 23.01) u periodu od 3-20.01.Ovnovi koji su vezani za drzavne i javne institucije posebno mogu imati nagle poteškoće u poslednjim danima januara.

Ovnovima će prijati istraživanja, druženja, jako im može prijati da vide neke drage ljude koje dugo nisu videli, a mogu imati i mogućnost obnove jednog poslovnog odnosa iz prošlosti. Biće fascinirani novim stvarima i prijaće im da stalno nešto menjaju u svakodnevnom životu. Imaće malo, ali pravih prijatelja. Ima mogućnosti da ih inspiriše jedna nova osoba preko posla. Ukoliko rešavaju bitnu papirologiju ili imaju važne dogovore sa porodicom povoljniji period im stoji do 29.01 kada posle toga sve može ići usporenije. Ovo je mesec kako i zbog prvog retrogradnog Merkura od 14.01 kada je jako važno da obratite pažnju na moguće kvarove, starije rodjake, okruženje, komunikaciju, posebno mobilne telefone u periodu od 22-30.01. koji može doneti niz neočekivanih problema. Ovnovi koji su samostalni, kroz velika odricanja i rad mogu imati mogućnost uspeha, uz mogućnost od 5,01.da u svoj posao ubace nešto novo. Ovnovima je Januar odličan za sve vidove edukacija, učenja stranih jezika, posebno da pronadju neki mir daleko od mesta rodjenja. Mogu imati jake snove i izuzetno izraženu intuiciju koju bi trebalo da prate od 26.1. Mogućnost i jedne neočekivane kupovine do 10.01 koja vas može obradovati iako ovaj mesec više traži ekonomisanje.

Zdravlje : Ovnovima u ovom mesecu može biti osetljivo, pa pripazite na moguće probleme sa glavom, kostima, stopalima i mišićima( posebno od 24-31.01), ali obratite pažnju na povrede i nagle upale u predelu stomaka od 21-25.01! Vreme Punog Meseca 18.01 može biti jako senzibilan i osetljiv. Pripazite na polje saobraćaja posebno tokom poslednje nedelje januara i trudite se da budete skocentrisani! Manja opterećenja roditeljima otvorenija tokom druge polovine meseca, ali mogu biti rešiva. Ovnovi koji su imali u prethodnom periodu manjih problema sa srcem/ pritiskom preporuka je da posebno obrate pažnju na period od 17-27.01! Vera, unutrašnji mir, kontakt sa vodom, muzika mogu biti jako važni za Ovnove u ovom mesecu i pokušajte da se ne olenjite! Umerene fizičke aktivnosti preporučljive.

Što se tiče ljubavi, ovo je pomalo mesec testiranja vašeg emotivno – partnerskog odnosa gde će vam duša putovati od prošlosti i onog što ste prošli i onog što vam se dešava trenutno. Ovnovi koji su u vezi/ braku mogu dočekati ovaj mesec mirno, ali bez adrenalina na koji su navikli. Trebalo bi obratiti na moguća manja nezadovoljstva u odnosu u periodu od 12-19.01. jer to može biti period neslaganja, osećanja nerazumevanja, ali čak može dolaziti do naglih prekida i razdvajanja! Ovnovima koji su sami nešto interesatniji može biti period od 22-29.01 kada kroz internet, slučajne susrete ili prijatelje mogu upoznati osobu koja će im se dopasti. Zbog uticaja retrogradne Venere neće biti neobično u ovo vreme da razmišljate o prošlosti, ili da poželite da se oslobodite nekog velikog tereta prošlosti. Ovnovi koji mogu obnavljati veze mogu samo sebi davati prolazne poene osećajući da nije dobro da se vraćaju unazad. Kraj meseca može posebno nositi velike emotivne testove i razdor pa iz ovog meseca možete izaći sa željom da želite da nešto potpuno menjate. Prva polovina januara, posebno period do 7.01. može biti vezan za prolazne avanture, ali one neće moći da idu ka vezi. Ovnovi u ovom mesecu uče mnogo o ljubavi, ali mogu imati i realnu sliku šta žele, a šta ne…

FEBRUAR 2022:  Februar mesec je odličan ako želite da potpuno menjate navike i uvedete malo veći red ali neku vrstu većeg čišćenja u vaš dnevni život. Odlično vreme da se okrenete dijeti, sportu, karijeri, i mudrim odlukama. Period od 1-5.02 može nositi jak emotivni intezitet i susrete, ali dobre poslovne mogućnosti. Ono što je dobro što ćete u ovom mesecu biti veoma istrajni, uporni i temeljni u svemu što radite.Posebno period od 14-15.02 može biti značajan jer će i vaša vladajuća planeta Mars biti na fiksnoj zvezdi Wega koja vam može doneti sreću i blagostanje. Obratite pažnju na kraj meseca koji može doneti nemire, nervozu, pritiske, ali neočekivane okolnosti koje vas mogu uznemiriti izmedju 27-28.02. Ovaj mesec može vam doneti i jedan veliki test ko vam je pravi prijatelj i na koga možete da se oslonite, ali vam donosi jaku snagu volje, pa nećete trpeti da vam se iko meša ili dominira i menja vaše planove.  Ovnovi koji planiraju prodaju/ kupovinu nekretnina, selidbe ili nešto sl mogu imati posebno povoljan period od 1-6.02.Nemojte dozvoliti u ovom mesecu preveliko maštanje, idealizaciju i gubljenje vremena na nerealno, ovo je mesec gde je potrebno da napravite dobar start, preoblikujete svoje ciljeve i negde se koncentrišete za status, posao i važne obaveze.

Na polju ljubavi moguće važne promene u periodu od 17-26.02. Ovo može biti period i veće pomoći porodice u vezi sa realizacijom nekih planova. Kraj februara može biti neprijatan Ovnovima koji su u braku pa je jako važno izbegavati isključivost i lak ulazak u svadje! Ovnovi koji su sami neće imati baš nikakav plan, ali mogu imati mogućnost jednog susreta koji će ih privući. Period do 18.02. je jako dobar ukoliko planirate neke važne porodične poslove , a može biti značajan slobodnim Ovnovima za pokretanje važnih fizičkih odnosa preko posla( osoba koju već poznajete, period od 8-16.02.).

Ulazak u Februar može krenuti sporije, i može se desiti da neke važnije obaveze ili plaćanja tek izvršite od 11.02. U mnogo lakši period za rešavanje administracije, registracije, kraća putovanja, kontakt sa prijateljima ili zajednička putovanja možete računati period od 16.02. Početak meseca može nositi neke sitnije neprilike i nagle promene planova zbog drugih. Ceo mesec donosi opreznost oko lekova, smanjite poroke, jer ovaj mesec može biti veoma osetljiv za trovanja, pad imuniteta, posebno problem sa kostima. I dalje aspekt naglih ukočenja/ povreda pojačan krajem i početkom ovog meseca.

Na polju finansija kako novac stigne, tako će brzo dolaziti, ali ćete i dalje osećati da za sve morate da se izborite sa velikom energijom. Preporuka je posebno izbegavanje davanja novčanih pozajmica ili pozamljivanje vrednih stvari! Ovnovi koji čekaju pravne procese ili odštete mogu imati dobar period do 7.02. i od 20.02. Ovo može biti dobar mesec za nov posao ili zaposlenja( posebno od 15.02), ali odličan za neki vid unapredjenja( ukoliko to dugo čekate). Odlično vreme za poslove koje bi mogli raditi preko interneta, polje marketinga, ali i polje turizma, gradjevine. Ovnovi će se u ovom mesecu posebno interesovati za politiku, humanitarne poslove i mogu tu pokazati vodjstvo. Mogu imati odličan potencijal da vode druge, ali isto tako da naglo menjaju i seku stvari na poslu posebno krajem meseca. Ovnovi koji rade za druge, mogu imati veliki poslovni stres do 11.02, ali mogućnost i jedne vesti koja ih može razočarati. Negde ovaj mesec ima poruku koliko uložiš toliko ćeš imati, ali traži mnogo rada, manje samoanalize i manje trošenje energije na sitnice, već konkretizaciju i obnovu onog što ste želeli dugo da uradite. Možete odlično čitati druge, ali imati i jak smisao za psihologiju. Sa uvodjenjem sitnijih promena, možete biti zadovoljniji. Imaćete mogućnost da u ovom mesecu uradite ono što ste propustili, ali da stavite tačku na sve ono što vas je lično kočilo. 16.02 može posebno biti osetljiv dan za pripadnike koji imaju kardiovaskularne probleme, a može biti dan jakih emocija, ali prepreka. To je i dan jakih psiholoških kriza.

Mart 2022:  Koliko god u mart 2022 Ovnovi mogu ući sa nekom žurbom, nervozom i pritiskom, ipak desiće im se neka nagrada i zaštita sa neba koja će im dati veliku snagu.Ovnovi se potpuno bude u ovom mesecu kada se spremaju polako za novu Solarnu godinu i rodjendane, ali dolazak proleća kao najomiljenog doba godine. 6.03 Venera, i Mars njihov vladaoc prelaze u slobodoljubivi i revolucionarni znak Vodolije pa će pitanje slobode, nezavisnosti i potreba za velikim rezovima i transformacijama biti od izuzetne važnosti za Ovnove posebno od 8-19.03. Ovnovi su moguća veća ispunjenja, ali sve vreme velika zaštita univerzuma posebno od 11-15.03 kada će biti i izuzetno intuitivni. Bilo bi dobro obratiti paznju na period od 12-13, ali i period od 15-16.03. kada može doći do pada energije i osećanja neke neispunjenosti.19-20.03. mogu doneti neka stara opterećenja koja se mogu aktivirati, ali osećaj i smer da iz jedne senke ulazite u period kada želite potpuno nov život i kada ste spremni za velike izazove.  Posebno vazni datumi kroz dogovore, vazna licna dešavanja mogu biti 22-23, ali i 28-30.03. koji donose ličnu sreću, jake ambicije i važne srećne promene, kao i odlične mogućnosti na polju obrazovanja, važne vesti, ali veoma bitne kontakte.

Ovo je malo revolucionarni mesec, ali jedan od boljih meseca ukoliko Ovnovi žele da se menjaju fizički, ali mesec gde možete očekivati neočekivano. Iako će biti oscilacija, od naglih promena radnog mesta, okruženja, ali neočekivanih ljubavi. Jako dobar period za studente, polaganje vožnje, učenje stranih jezika, odlazak u inostranstvo može biti period do 18.03, kao i period do 9.03, ali i period od 28-31.03. Mali savet vezan za zdravlje je da ovaj mesec iako donosi velike transformacije može biti veoma osetljiv po pitanju imuniteta, krvotoka, skrivenih bolesti, depresije, poroka, ali može biti izuzetno osetljiv za trovanja( 23-27.03.). Bilo bi dobro da pripazite malo na lična dokumenta, vredne stvari i parking tih dana! Za Ovnove koji planiraju daleka putovanja posebno vazni i naklonjeni dani od 29-31.03. Posebna pažnja tokom prve polovine meseca jer zbog prejakog stresa može dolaziti povećanja moždanog udara. Čuvajte sebe!

Na poslovnom nivou ovo je odličan mesec za promenu posla, pokretanje svog biznisa ili pokretanje nečeg dodatnog. Ovnovi koji su vezani za državne/ javne/ posebno vladine institucije moraju biti pažljivi do 6.03. jer može dolaziti do naglog otkaza i nepovoljnih dešavanja. Mogućnost važne ponude koja može biti vezana za inostranstvo koja može doneti pripremu pred nešto dobro posebno od 11-17.03 i od 27-30.03. Za Ovnove koji se bave samostalnim ili privatnim poslom posebna preporuka da obrate pažnju na 2,3.03., kao i 22 i 28.03 jer može dolaziti do nekih kontrola i promena. 19.03 može biti značajan za Ovnove koji žele da promene radno mesto/ profesiju. Generalna preporuka je da pripazite, jer ovaj mesec može doneti kradje i izdaje preko posla! Sa druge strane, bićete izuzetno autentični, posebni, skloni da privučete pažnju kad se najmanje nadate i da pratite svoj unutrašnji osećaj. Ovaj mesec podstiče naglo povećanje finansija, iako ćete biti skloni da trošite puno. Posebno dobar period za finansije otvoren od 10-18.03. i od 22-26, kao i od 29-30.03. Možete naći novi način zarade ili dobiti mogućnost neočekivane finansijske ponude. Ne žurite u odlukama, donosite ih umerenije! Ovo je mesec koji vam može ponuditi ili divne ljude ili one najgore. Na polju prijateljstva slušajte svoj osećaj i pokušajte da tudji uticaj ne utiče loš na vas! Ukoliko budete osećali neodlučnost u odlukama, samo poslušajte sebe!

Na emotivnom nivou iako ćete težiti slobodi koja će vam biti najvažnija u braku, ovo jeste mesec zaljubljivanja i jakih emocija. Ipak, kao da to neće trajati dugo. Veze koje mogu biti bazirane na prijateljstvu mogu preći u jaku strast. Medjutim, ovaj mesec nosi odredjene emotivne, moralne prepreke, veze sa većom razlikom u godinama. Svaki put kad napravite neki vid emotivnog plana, nebo vas može iznenaditi da se nešto desi mimo vas. Zato se opustite i uživate. Ovo može biti lakši mesec za Ovnove koji planiraju proširenje porodice preko vantelesne oplodnje, ali po pitanju braka ovo može biti posebno opasan mesec za Ovnove koji dugo trpe nezadoovljstvo, jer može dolaziti do brzih prekida i razdvajanja. Ovnovi će mnogo značiti podrška, ali neće trpeti kontrolu i osećaj “ gušenja”. Posebno se mogu osećati skladni emotivno kroz poslovno razumevanje emotivne osobe. Za Ovnove koji su sami mogućnost neočekivanih promena u periodu od 22-27.03. i od 29.03. Roditeljima Ovnovima preporučuje se veće strpljenje u odnosu na decu. Ovaj mesec nije baš najbolji za pravne procese. Ipak donosi da možete otkriti neke svoje skrivene potencijale koji mogu postati veoma vredni. Prelazak planete Merkur u vaš znak od 27.04 donosi posebno snažnu mentalnu motivaciju, brzinu i samopouzdanje.

Sa početka proleća 20.04 slavimo Novu astrološku godinu sa vašim rodjendanima, Srećno Ovnovi – pred vama su veliki izazovi, ali vreme velike sreće i izuzetno velikih ličnih promena. Samo napred, pokažite svoju odvažnost!

April 2022: Iako je ovaj mesec izuzetno plodan i pun inicijative, ali mesec realizacije prvih rezultata Ovnova, mala pažnja se preporučuje ipak u periodu izmedju 3-5.04 koja zbog veoma jake konjukcije Marsa i Saturna kroz znak Vodolije može doneti povrede, fizičke sukobe, nasilje, poteškoće kroz poziciju karijere, prijatelja. Ipak, Ovnovi ulaze u izuzetan pokretački period pun elana i realizacije onog što su započeli u prethodnom mesecu posebno od 6-15.04. koji donosi veoma pozitivne promene na ličnom i profesionalnom nivou. Ovo je jako srećan mesec za lične promene, ali druga polovina meseca može da vam donese da malo zastanete, napunite baterije i razmislite o daljim većim koracima. 18-19.04. mogu biti važni za realizaciju nečeg što ste dugo čekali. Na emotivnom nivou obratite pažnju na sredinu meseca jer može dolaziti do naglih preokreta i povreda. Period od 11-14.04. i period od 23-28.04. može biti veoma naklonjen slobodnim Ovnovima. Ovo može biti mesec tajnih veza, ali veza koje mogu početi romantično, a mnogi Ovnovi mogu imati osećaj velike zaljubljenosti koja ih dodatno može voditi ka motivaciji i promeni. Ovo može biti jako dobar mesec za roditeljstvo, kao i začeća( posebno važan period od 2-29.04., ali i period od 1-4.04., period od 11-14.04. koji može doneti neočekivane, ali srećne promene, obnovu starih ljubavi i važne emotivne razgovore). Poslednja nedelja aprila može doneti lak dolazak do istine, ali moguća razočarenja( 27-28.04), ali i velike emotivne nemire zbog kojih Ovnovi neće moći da spavaju. Ovnovima koji su u braku trebaće neka promena, više nežnosti, ali nešto novo u braku. Ovaj mesec donosi dosta prevara, manipulacije, zavodjenja, pa će biti sa jedne strane važan, ali krajnje izazovan mesec. 7.04 traži mir i mirnije odluke posebno u odnosu sa porodicom, kao i na poslovnom nivou. Neće biti neobično da Ovnovi baš u ovom mesecu prepoznaju i nadju svoju srodnu polovinu, a ovaj mesec je jako srećan za venčanja, veridbe posebno od 9-14.04. kao i 30.04 koji se smatra jednim od najsrećnijih dana ovog meseca.

30.april – Solarna Eklipsa ili Pomračenje Sunca u vreme Mladog Meseca u znaku Bika ipak Ovnovima može biti naklonjeno u emocionalnom smislu, ali im doneti mogućnost dobre zarade, poklona, podrške neba.

Za Ovnove koji se bave kreativnim poslovima ili nekim poslom koji je vezan za pomoć drugima, medicinu ili humanitarni rad ovo posebno može biti odličan mesec, kao i svi oni koji su poslovno vezani za strance( izuzetno pozitivni aspekti od 10-25.04.). Ovnovima u ovom mesecu neće prijati čekanje u redu i biće skloni da sve što mogu Danas, danas i završe. Ipak, u nešto plodniji i mirniji mentalni period, period veće okrenutosti lepoti, finansijama i važnijim dogovorima mogu ući od 12-22.04, dok poslednji dan aprila može da donese dosta smeha, vedrine i puno dešavanja i vesti. Studentima ovog znaka preporuka je da nema opuštanja( 2-11 i period od 16-24.04.). Ovo može biti jako dobar mesec za trgovinu, prodaju/ kupovinu nekretnina, uredjenja doma, vikendice, a Ovnovi će jako prijati priroda, voda i šetnja, kao i kućni ljubimci. Mogu imati čudne, ali jake snove, a najbolje ideje mogu dobijati uz prijatnu atmosferu, hranu ili noću. 12.04 može biti jako važan dan posebno za Ovnove koji su prošli jedan dug težak period gde se može desiti “ čudo”. Ovo nije loš mesec za zaradu posebno od 1-5.04., kao i od 9-14.04. Poslednja nedelja može biti praćena nepotrebnim troškovima i biće potrebniji balans na materijalnom nivou. Preporuka za ovaj mesec je da bi trebalo izbegavati veće kredite, a posebno ulazak u dodatne investicije ili pozajmice, jer to vas dalje može dodatno opteretiti. Preporuka je samo manjih investicija.

Kada je zdravlje u pitanju posebna preporuka je da se pripazi na pritisak, šećer jer je moguć pojačan stres od 11-14.04! Ovnovi mogu biti skloni povredama do 12.04, a posebni problemi mogu biti u vezi sa vidom i kolenima( mišići). Masaže im posebno mogu prijati u ovom mesecu, izleti i udaljeni predeli. Posebno treba paziti na moguće kvarove u vezi sa vodom, kao i moguće poplave( početak meseca). Pripazite na struju, a Ovnovi čiji je posao vezan za fizičke poslove ili bezbednost posebno je važno da budu oprezniji i skocentrisani. Druga polovina meseca nosi pulsirajuće migrene, kao i da raspoloženje dosta zavisi od hrane. Iz tog razloga pripazite na zadržavanje vode u organizmu i moguće povećanje kilaže.Pokušajte da se ne opustite! Ovnovi koji su skloni porocima posebno mogu imati dosta zdrastvenih problema, ali i gubitaka novca u periodu od 27-30.04. Ovo je dobar mesec za čišćenje organizma, ali promenu navika.

Maj 2022: Venera ulazi u vaš znak od 2-28.05, a ovaj mesec je za vas poseban jer i planeta sreće i blagostanja Jupiter prelazi u vaš znak od 11.05, kao i planeta Mars baš u svoj dom znak Ovan. Ovaj mesec vam iz tog razloga nudi jaku snagu, puno sreće, odvažnost, strast i mnogo prostora da pokrenete nešto veliko. Sa druge strane, ono što nam neće ići na ruku je Lunarna Eklipsa 16.05 u znaku Škorpije koja može doneti jak umor, povećanje zdrastvenih problema i emotivnu osetljivost, ali i retrogradni Merkur iz znaka Blizanaca od 10.05. koji će 23.05 preći u znak Bik koji može doneti opterećenja na polju komunikacije, uredjaja, finansija pa će biti ipak potrebno brojanje do 100 do kraja ovog meseca, iako u ovom mesecu možete imati jak temelj da pravite svoj nov život ili rizikujete i osećate najaču veru.

Nemojte se iznenaditi da prva dva dana maja budu opterećujuća kroz novac, ljubav posebno poslovne aktivnosti i da sve kasni. 4-5 mogu doneti važne vesti, rešavanja, važne sastanke i dobre mogućnosti preko ličnog razvoja i putovanja. Osećanje moći, ali velikog pritiska kada bi trebalo izbegavati isključivost i ljutnju posebno treba izbegavati od 6-9.05. koji mogu biti i osetljiviji dani za ljubav, novac i mogu doneti osećaj jake ljutnje i nekog vida rivaliteta.  Period od 10-22.05. može biti lakši za materijalne mogućnosti, zaradu, poslovne aktivnosti, posebno kod Ovnova koji imaju svoj biznis ili se bave nekim vidom samostalnog posla. Neočekivani troskovi, ali nagle i eksplozivne emotivne mogućnosti otvorene od 23-26.05. U mnogo mirniji, stabilniji period kroz novac i poslovnu organizaciju možete ući od 29.05. Ovo može biti iako prepoznatljiv i važan i jako turbulentan mesec praćen raznim iznenadjima, pa se nemojte opuštati, već pokušajte da budete uključeni u sve što se dešava oko vas. Ovo može biti jako interesantan mesec da pokrenete nešto zanimljivo poslovno od 20,05,, ali jako dobar mesec da se okrenete sebi, svom telu, sportu, ili da napravite neku vizuelnu ili fizičku promenu.

Na emotivnom nivou ovo može biti vreme ljubavi na prvi pogled i jake strasti, ali prolaznih avantura. U ljubavi treba izbegavati neki vid rivaliteta, nadmetanja jer to može pokvariti jako dobar početak. Period od 14-22.05. moze biti povoljan slobodnim Ovnovima. Ovnovi koji su u braku mogu imati posebno puno tenzija sa pocetka meseca, a posebno od 24.05 kada posebno treba uneti kompromise jer može dolaziti do neprijatnih situacija. Važni susreti i bitne vesti u vezi sa emocijama mnogim Ovnovima mogu se pokrenuti od 27.05, ali u ovom mesecu može biti i neke tuge, melanholije, nereših odnosa posebno od 14-20.05. koji mogu negativnije uticati na raspoloženje, ali kad god budete osećali nemir možete dobijati snagu kad najmanje očekujete. Ukoliko se nalazite u nekoj prolaznoj krizi, trebaće vremena da se stvari srede, ali pokušajte da ne brzate i ne donosite nikakve nagle odluke jer se stvari mogu pogoršati.Posebno vodite računa o rečima, jer ovo može biti i mesec skandala kada se radi o emocijama, ili nekog osećanja da vam padne “ mrak na oči”.

Ovo jeste period kada možete biti okrenutiji finansijama, ali možete biti skloni velikim oscilijama, od toga da stvari idu sporo, pa naglo kreću, do toga da donosite rizične odluke i mnogo trošite. Pokušajte malko da smirite i emocije i želje( posebno od 14-26.05. i od 27-31.05.). Mogućnost većeg dobitka u periodu od 22-25.05. Pokušajte da u ovom mesecu ne ulazite u kredite, ništa ne prodajete, jer su mogući gubici. Ulažite novac u sebe i svoje talente!

Na polju zdravlja posebno u ovom mesecu treba čuvati psihu i pripaziti na organizam, jer će san, mir biti od velike važnosti. Emocije mogu smetati zdravlju i nositi jak bes, pa je jako važno pronaći način da se dnevno oslobadjate od toga. Hronični bolesnici bi trebalo da budu pažljiviji jer im se može pojaviti nov problem koji je stajao kao problem nekad. Ipak, nagli optimizam se pokreće od 18.05. i imaćete utisak da ste gladni znanja, da je vreme da sve pokrenete odjednom i da idete samo napred. Ovo može biti povoljan period za sredjivanje papirologije koja stoji duže kao problem, a period od 17.05. je lakši kroz Ovnove koji čekaju važna rešenja ili neki vid realizacije preko inostranstva. Na polju zdravlja mogućnost osetljivosti disajnih organa i alergija. Ovaj mesec donosi i nagle prekide prijateljstva i potrebu da se okrenete potpuno novom Ja.

U poslovnom smislu ovo je veoma vazan mesec, posebno druga polovina meseca. Iako ćete ući u mesec sa nekom čudnom energijom, kako mesec bude tekao imaćete sve veću potrebu da nešto menjate i rizikujete. Može biti mogućnosti da u ovom mesecu realizujte nešto što ste pokušavali više puta, ali vam nije polazilo za rukom. Za Ovnove koji planiraju brak, odlicno vreme od 14-21, 27-28.05 i 31.05. Period od 19-28.05. može biti veoma naklonjen kroz rešavanje nekog pravnog procesa, važne dokumentacije, putovanja, ali važne životne odluke.

JUN 2022:  S obzirom da će Mars biti u vašem znaku kroz ceo ovaj mesec sigurno je da ćete imati i kroz ovaj mesec hrabrost, strast prema životu i želju da puno toga promenite. Ono što može malko da vam smeta je stalna sklonost žurbi, brzini, nestrpljenju, isključivim odlukama, pa pokušajte da mislite na sebe i svoje zdravlje. Početak meseca posebno traži ozbiljno ulaganje energije i ako možete malo bolju  kontrolu emocija. Od 5-9.06. možete imati mogućnost da realizujete nešto što ste dugo želeli. Posebno aktivan lični period od 23-26.06 koji može doneti srećne okolnosti preko profesije, okruženja, ali pojačane emocije i važna emotivna dešavanja. Period od 16-19.06. može biti veoma važan za učenje, bitne vesti, poslovne aktivnosti. Na finansijskom nivou period do 6.06, kao i posebno period od 27.06 može biti značajan. Prijaće vam u ovom periodu neki lep odmor, punjenje baterija, ali možete biti okrenuti emotivnoj i materijalnoj sigurnosti i malo pojačanom hedonizmu. Neće vam ništa biti teško, samo da ne čekate dugo. Možete imati smisla za finansije, a ovaj mesec može biti i veoma povoljan kroz imovinske poslove, uredjenje doma, selidbe, posebno od 1-19.06. Mogućnost veće zarade otvoren do 15.06. U poslovnom smislu Ovnovi koji rade samostalno mogu očekivati nove saradnje i promenu saradnika, dok Ovnovi koji rade za druge, malo pritiska oko zarade, ali će druga polovina meseca biti lakša pa će uspeti da sve završe.

Iako u ovom mesecu možete imati želju da napravite balans, imaćete utisak da u sve morate da uložite mnogo energije, i da morate više da budete oslonjeni na same sebe. Mesec bez obzira na jaku potrebu za emocijama, može doneti i dalje dosta turbulencija, nemira, naglih preokreta i tenzija izmedju karijere i ljubavi. Ipak dan važnih ličnih odluka može biti 30.06. Prva polovina posebno može biti srećna kroz upoznavanja, zajednička putovanja, upoznavanja preko rodjaka ili fakulteta, u inostranstvu, dok nešto teži period emocionalno za Ovnove može biti oko zvaničnog početka leta koji može doneti neke oscilacije, tugu, nagle promene raspoloženja, osećaj lakog davanja, a teškog primanja ljubavi posebno do 29.06. 30.06. može biti srećan dan za porodicu, brak, ljubav. Slobodni Ovnovi mogu imati dvostruka iskustva posebno u pretposlednjoj nedelji juna. Ovnovi koji prolaze dug proces problema u braku, mogu imati promene i sklonost tajnim odnosima.  Ovo je jako dobar mesec za proširenje porodice i odnos sa decom. Period druge polovine može biti značajan za odmore, samo obratite pažnju na izbor lokacije, agenciju preko koje idete i novac.

Jun 2022 je mesec ispunjenosti karmickih važnih iskustva i svakako osećanja nekog oslobadjanja i veće snage. Mladji pripadnici mogu imati previranja. Preporuka kroz polje saobraćaja, veća pažnja preporučljiva u periodu od 20-28.06. Na polju zdravlja pripaziti malo na genitalije, grlo, posebno disajne organe. Pokušajte da se ne opuštate, jer i ovaj mesec može doneti naglo povećanje kilograma ili hormonske probleme. Preporuka do 15.06 u šta ulažete novac, jer može dolaziti do manjih šteta! Ovnovi koji su u inostranstvu mogu osećati nostalgiju. Na emotivnom planu čuvati se laži, manipulacija i da zbog tudjeg uticaja dodje do poteškoća posebno od 28-30.06.! Ipak, period od 24-27.06. može doneti puno smeha, vedrine, srećnih okolnosti i olakšanja, posebno na poslovno – emotivnom nivou. Djaci ovog znaka mogu biti pod većim pritiskom oko prijemnog ispita u periodu od 20-23.06.

Merkur kreće direktno 3.06, dok Saturn kreće retrogradno od 4.06, a planeta Neptun retrogradno od 28.06 što donosi mesec plodnih ideja, stalnog pokreta i putovanja, ali stalne komunikacije, dok brige mogu biti vezane za nedostatak socijalizacije i psihu gde krajem meseca mogu se pokrenuti neki stari strahovi. Za Ovnove koji planiraju brak 19 i 29.06 mogu biti veoma naklonjeni dani.18.06. mogu vam se vratiti oni koji su nas naučili ili povredili.

JUL 2022:  Pokušajte da u ovaj mesec ne udjete sa energijom koja može brzo sa sagori. Period od 3-4.07. je idealan da zavrsite neke obaveze koje stoje i da malo stavite tačku na prethodni poslovni period, a pokrenete energiju prema zaradi ili uživanju jer vaš vladaoc Mars ulazi u znak Bik od 5.07.- u kome će boraviti do 20.08. Period od 9-12.07. može biti značajan za status, karijeru ili pokretanje nekih interesatnih novih projekata i poslova, dok u emotivnom smislu posebno jaka i intezivnija energija otvorena od 13-17.07. koji je odličan za ljubav, porodicu, nekretnine, uredjenje doma, važne proslave ili odmore od 17.07. Inače i zbog uticaja tranzitnog Sunca u znaku Rak, ovo može biti divan period za dom, porodicu, posebno moguć jak uticaj žena u porodici. Ovnovi koji su u emotivnom odnosu mogu biti pod prekretnicom i većim stresom u periodu od 18-21.07. kada je bitno spustiti loptu! Odlično vreme za putovanja, odmore, vreme važnih susreta, ali dobrih vesti i pokretanja nečeg novog u poslu preporučljivo od 24-31.07. koji mogu doneti veće samopouzdanje, sklonost zabavi i emotivnim jakim doživljajima. Leto će vam itekako prijati, a možete u ovom mesecu malo raditi, malo uživati i nekako se možete osećati dobro. Rutina i usporenost vam nikako neće prijati.

Na emotivnom nivou, ovo je srećno vreme za venčanja, veridbe, ulazak u zajednički život, potomstvo posebno od 25-31.07. koji su posebno srećni dani, kao i period od 10-13.07. Prvi dan jula može mnogim Ovnovima nositi konfuziju, razočarenje, manje gubitke novca iii potpunu promenu planova koja im može doneti stres, ali i osetljivost preko emotivnog plana. Takodje, period od 17-24.07. može mnogim Ovnovima doneti preosetljivost, suze, emotivne napore, jak pesimizam i brige u vezama( posebno Ovnovi koji su u dužim odnosima). Moguće brige oko majke. Ipak, Ovaj mesec donosi i dosta vedrine, smeha, sreću preko rodjaka, samo je bitno da se što više krećete i zaposlite sebe. Nemojte forsirati ono što ne ide, i bilo bi dobro iako je ovaj mesec senzibilniji zbog uticaja većeg dela meseca tranzitne Venere u Raku da stavite tačku na prethodne odnose. Samo osobe koja pripadaju jedni drugima mogu proći ovaj period kroz važne odluke( brak, dete i sl).

Period od 5.07 posebno donosi ličnu sreću, veliku snagu i velike životne prekretnice Ovnovima, ali i veliku sreću i blagostanje preko inostranstva, polja obrazovanja, dalekih zemalja. Period od 16-23.07. je posebno srećan kroz ulaganja u investicije u inostranstvu. Kraj meseca može doneti jednu dramatičniju energiju i mogućnost naglog prekida jednog odnosa koji je dugo trajao, u osobi koju ste voleli, možete videti stranca. Studentima u znaku Ovna lakši period od 8-12.07. i od 20-31.07. Preporuka je da se ne treba opuštati, jer prvi dani jula, ali sredina meseca je vrlo osetljiva.

Mnogi Ovnovi baš pri kraju ovog meseca mogu biti unapredjeni ili dobiti veće poslovne ponude. Ovo je odličan mesec da budete svesniji koliko vredite.

Na polju zdravlja, mala pažnja se preporučuje vezano za grlo, vid, krajnike, ali posebno stomak, jer Ovnovi u ovom mesecu posebno emotivno i lično mogu doživljavati stvari. Ipak, osećaćete se vitalno, vedro, fizički snažno, imaćete potrebu da živite punim plućima, ali da preživljavate probleme drugih više nego što pokazujete. Moguće poslovne ponude od strane bliskih rodjaka,  medjutim dobro razmislite, jer period do 19.07. nije preporučljiv i može doneti brige i probleme a ovaj mesec donosi i puno krakotrajnih putovanja. U slučaju sredjivanja porodično- imovinskih stvari srećni aspekti otvoreni od 9-14.07., dok važni poslovni dogovori mogu se okrenuti u pozitivnoj saradnji od 25-31,07. Ovaj mesec može nositi probleme sa uredjajima povezanim sa vodom, ali pripazite i na moguće manje štete koje mogu imati veze sa autimobilom, komšijama ili daljim rodjacima. Ovnovi koji imaju svoj privatni biznis preporuka je posebne pažnje u izboru radnika ili kolega jer prva polovina jula, a posebno 17-18.07. mogu doneti neprijatna iznenadjenja. Novac će malko biti oscilirajući u ovom mesecu i bićete skloni da više trošite, iako možete uz velike napore i doći do veće zarade( 24-31.07.). Tokom prve polovine jula, posebno u periodu od 15-18.07. može doći do zakašnjenja novca ili odlaganja u vezi sa neko očekivanom zaradom. U slučaju prodaje, ostavite ipak period od 20-31.07. jula koja može biti uspešnija.

Iako je ovo mesec kada možete doživeti ili videti neke nove stvari i kada možete imati potrebu za mirom, putovanjima i intimom, ipak ceo mesec donosi da se morate osloboditi negativnog uticaja drugih, kao i skrivenih neprijatelja( otkrićete ko je u pitanju). Ovo je mesec kada možete uživati punim plućima i pokazati svoje najbolje talente!

AVGUST 2022: U ovaj mesec Ovnovi moraju računati na veću upornost jer će im želje biti intezivne, ali će se u vazduhu osećati malo veća tenzija koja može kulminirati izmedju 12-16.08. kada Mars mnjihov vladaoc se nadje na zloćudnoj zvezdi Algol. Preporuka je bez novčanih rizika i veća briga za zdravlje! Ipak, sa prelaskom Marsa u znak Blizance koji će biti do proleća 2023, može se javiti dinamičnija, društvena i lakša energija u vazduhu, pa i dosta akcije, komunikacije, dogovora, putovanja, posebno od 23-29.08. kada Ovnovi mogu osećati jaku snagu i preduzimljiviji duh, ali moć u odnosu na druge, posebno svoje ciljeve. Preporuka je da ovaj mesec pripazite na finansije, posebno do 19.08., ali i periodu od 29-31.08. i izbegavajte veće rizike, kredite, pozajmice jer se to malo “ može obiti o glavu”. Posebno je važno da razvijete sistem vrednosti kroz ovaj mesec.

Ovaj mesec donosi izuzetno intezivne emocije, pa će se većina Ovnova zaljubiti. Posebno važan i plodan period otvoren od 1-23.08. koji može doneti jake susrete ili započinjanje značajnih veza. Možete u ovom mesecu prepoznati osobu koju ste tražili, dok period od 20-23.08. i period od 1-6.08. može doneti i obnovu nekih poslovnih, ali emotivnih odnosa i mudrije odluke. Ovo je mesec u kojem vam se može povratiti strast, jaka ljubav i u kojem možete biti popularni, ali osećati lakše samopouzdanje. Ipak, većina Ovnova u periodu od 7-12.08. imaće potrebu da se oslobode ponovo nečega što ne fukcionise ili mogu naglo prekidati odnose( duze veze, veze sa početka godine). Ovo je plodan period za decu, a posebno dobar za upoznavanja( period od 13-22.08. i period od 30-31.08.).Prijaće vam leto i bas od sredine meseca u momentu kada ćete stavljati tačke, ali prolaziti kroz neki stresniji porodičan period, desiće se neočekivane dobre promene. Ovo je jako dobar mesec za venčanja, proširenje porodice, ali odmore posebno tokom druge polovine meseca.

Posebno srećan period za inostranstvo otvoren od 1-22.08. U periodu od 23-31.08. obratite pažnju na finansije u inostranstvu i obećanja( može biti nekih razočarenja). Ovnovi koji su u braku mogu osećati jaču strast, ali imati nešto lakši period od 14.08. Mogućnost neke porodične osetljivosti voljene osobe.

Ovo može biti dobar i naklonjen mesec za studente, kao i polaganje ispita, posebno od 1-9.08., dok 31.08. i 22.08. mogu biti važni kroz važna potpisivanja, promocije, važnije poslovne dogovore ili selidbe.

Trebalo bi obratiti tokom ovog meseca na podelu imovine, kao i porodične dogovore jer može dolaziti do većih tenzija, posebno na finansijskom nivou. U slučaju imovinskih poslova ili nekretnina, lakši period do 23.08.

Na polju zdravlja trebalo bi pripaziti na stomak, posebno na polje grla, vida i apetita. Kraj meseca može pokrenuti alergije i prolazne prehlade. Ovnovi koji imaju problema sa pritiskom/ srcem posebna pažnja od 11-22.08. Smanjite samokritičnost i pokušajte da se opustite! Posao i porodični odnosi mogu uticati na promene raspoloženja. Okrenuti se sitnijim poslovima u domu.

Ovaj mesec može doneti osećaj nezahvalnosti druge, kao i potrebu da se više okrenete svojim prioritetima.

U poslovnom smislu ostavljanje jačeg utiska otvoren je tokom početka i kraja meseca kada se može desiti nešto važnije. Ovaj mesec traži praktičnija rešenja i veću okrenutost zaradi. Ipak, ako možete značio bi vam odmor u ovom mesecu, jer može dolaziti do prolazne melanholičnosti i umora. Veće mentalno trošenje moguće od 8-13.08. Ovnovi koji su okrenuti oblasti proizvodnje, bankarstva medicine i trgovine mogu imati uspeha. Period do 16.08. nije preporčljiv za timske ili ortačke odnose. Ovo je mesec kada Ovnovi mogu imati potrebu da nešto ipak menjaju. Ukoliko dodje do pregovora u julu, avgust može biti mesec promene.

SEPTEMBAR 2022: Septembar je izuzetno aktivan mesec za Ovnove kada neće znati na koju stranu da krenu. Ipak, u ovom mesecu budite pažljivi i dobro se koncentrišite i dobro razmislite pre svake odluke, jer ovo može biti mesec loše koncentracije, kvarova, pravnih procesa, pogrešnih poslovnih procena i odluka. Prvi dani septembra mogu doneti pojačane novčane troškove, ali i emotivnu nervozu. Svakako, i retrogradne kretanje Merkura može pojačavati dosta nesporazuma, grešaka, kazni i opomena, kontrola na koje bi trebalo obratiti pažnju posebno od 2-8.09., kao i periodu od 13-23.09. Posebno obratite pažnju na komunikaciju, dogovore, poslovno okruženje, ponude, ali šta potpisujete izmedju 21-24.09. koji mogu biti izuzetno osetljivi dani. Na zdrastvenom nivou mesec koji donosi pojačanu nervozu, alergije, veoma osetljiv za dijabetičare, ali nosi i unutrašnje emotivne nemire i problem u koncentraciji, posebno od 1-11.09. Pripazite tih dana na obećanja, ali i poziciju zakona! Nemojte se začuditi da u ovom mesecu sve morate da ponovite ili završite iz nekoliko puta. Ovo je mesec kada morate smanjiti svoju prirodnu brzinu, i kada je dobro pokrenuti kompromise ili balans izmedju posla i emocija, jer možete imati osećaj da sve radite pogrešno, ili da vas drugi ne razumeju, ali da se osećate jako napeto, što može uticati do 25.09, na nervni sistem. Pripazite na saobraćaj, moguće kazne, ali manje udesi. Na poslovnom nivou imaćete osećaj neke nepravde ili da nešto morate raditi što vam ne prija. Posebno osetljiv mesec za autoritete! Poslednja nedelja septembra može doneti sklonost jakim upalama, pa pripazite na disajne organe, posebno stomak jer tu sva nervoza može prelaziti.

Ovo je jako dobar mesec za putovanja, ali dolazak do većih finansija, iako će sve ići kroz neku borbu, pritisak, posebno kod Ovnova koji rade samostalno. 29-30.09. mogu doneti lakši osećaj mentalne komunikacije, ali važne vesti koje vas mogu obradovati.

Za slobodne Ovnove, period do 10.09. može biti interesantan i praćen jakim emocijama. U ovom mesecu su moguće emotivne veze preko posla. Ovnovi koji su u braku mogu imati nagla hladjenja, osećaj apatičnosti i nezadovoljstva posebno kroz period od 11-14.09., kao i periodu od 23-24, posebno osetljiv 29.09.  25,28 i 30.09. može biti srećan dan za Ovnove koji planiraju brak, ali može biti pozitivniji dan za proslave i važnija društvena dešavanja.

Ovo je mesec kada je jako važno sačuvati zdravlje i pokušati se ne trošiti toliko, jer u suprotnom su mogući zdrastveni problemi posebno sa samog početka i samog kraja meseca. Poslednja septembra zbog prelaska retrogradnog Merkura u znak Device može doneti greške pri dijagnozama i medicinskoj papirologiji, pregledima, ali može doneti jaču sklonost besu, ljutnji, problemima sa probavom. Iako je ovo mesec u kojem možete biti radoholični, pokušajte da ne preterujete. Bićete veoma skloni perfekciji, redu, ali ovaj mesec donosi da najbolje rezultate možete praviti ukoliko budete malo flegmatičniji, optimističniji i opušteniji sa rasporedom. Jako dobar mesec za razne vrste kurseva, seminara, učenja stranih jezika. 28.09 je posebno pozitivan dan ka jačanju partnerskog odnosa i ličnom razvoju. 13-15.09. mogu doneti konfuznost, sklonost brzopletosti, osetljivosti i lošoj koncentraciji. Period od 21-23.09. mogu doneti prolazno nezadovoljstvo, depresivnost ili sklonost brigama. Neka očekivanja neće dobro krenuti, ali ipak sam kraj meseca može doneti naglo rešenje ili sreću iako ćete imati osećaj da je ovaj mesec jako zahtevan za vas, ali da se trudite i ne dobijate nikakvu potvrdu neba. Pokušajte da budete malo strpljiviji! Period od 8-10.09. donosi odličnu intuiciju i procenu, kao i dobro vreme za završetak starih poslova. Ovo može biti zahtevniji i osetljiviji period za studente, nešto lakši za djake, medjutim može dolaziti do preokreta na polju prosvete, ograničenja, protesta i jakih kolektivnih nemira.

Posebna preporuka je da izbegavate finansijsko – poslovne rizike. Dobar mesec za Ovnove koji se bave privatnim biznisom, osim da je samo važno obratiti pažnju na kontrole i izbor saradnika. Ovo može biti mesec nekakvih emotivnih iskusenja gde će najveći problem biti uticaj drugih, mešanje drugih ili velike razlike u karakteru. Ovnovi koji su u inostranstvu mogu imati posebno velike napore u ovom periodu koji mogu uroditi plodom. Posebno je važno u ovom mesecu izbegavati preterivanja i okrenuti se svom zdravlju, veselijim temamama. Ovnovi koji planiraju putovanja ili odmor, period do 12.09. može biti lakši, ali je generalni utisak da se obrati pažnja na dokumenta.

OKTOBAR 2022:  Ovo može biti posebno interesantan mesec za Ovnove koji se bave pravima, politikom, javnim poslom gde mogu imati jako dobre promocije, medjutim ovo može biti izuzetno plodan period za veridbe, venčanja ili važnije formalne emotivne dogadjaje, posebno u periodu od 7-20.10., kao i 22,23, i period od 30-31.10. ali planiranje roditeljstva i začeća od 25-30.10. Mnogi Ovnovi se mogu u ovom mesecu zaljubiti, ali pronaći skladnu osobu. Sam početak meseca može doneti sitnije nemire ili emotivne prolazne krize, posebno od 1-3, 16-21.10. kada mnogi parovi mogu prolaziti kroz testove. Medjutim, ovo je jako dobar mesec za upoznavanja, društveni život i pokretanje nečeg konkretnijeg.

Na polju zdravlja, početak i kraj meseca može doneti jak osećaj pritiska kroz posao, kao i moguću preosetljivost na probleme sa crevima, hemeroidima ili probavom, pa bi bilo dobro ako niste, da promenite ishranu i navike, jer će vam u ovom mesecu posebno biti važno kako izgledate. S obzirom da ćete mnogo boraviti u autu, posebna preporuka je obratiti pažnju na saobraćaj, jer vaša vladajuća planeta Mars kreće retrogradno od 30.10. i može doneti veće neprilike sa kolima, ali i osetljivost kroz mobilne telefone, kao i osetljivost preko pozicije okruženja, rodjaka i komšija.

Ovo može biti nešto lakši period za finansije, mogući ovog meseca i pokloni ili da imate mogućnost da sebe počastite nečim što ste želeli, ali na poslovnom nivou posebno će dobro proći Ovnovi koji se bave pravima, marketingom, javnim poslovima, privatnim biznisom, modom. Period od 14-21.10. i 29-31.10. može doneti da završite nešto što ste dugo čekali i dobijete važan papir/ vest i profesionalno završite nešto od veće važnosti. Trebalo bi obratiti pažnju na period od 6-9.10. i period od 25-27.10. kada ponovo možete biti pod većim pritiskom da ne dodje do neki loših procena. Ipak, u poslovnom smislu možete imati veću ponudu ili odličnu mogućnost za neki partnerski odnos. Period od 20-31.10. savetuje da pripazite na autoritete, ali može doneti manju brigu oko roditelja. Prva polovina oktobra može doneti jak optimizam i odlično vreme za samostalne poslove, kao i važna putovanja. Period od 20-31.10. nosiće izuzetnu mentalnu oštrinu, puno mentalnog rada, odlično vreme za učenje i dobijanje raznih vrsta diploma i licenci, ali može biti period jake euforije i izuzetno bogatih ideja. Ovnovi čiji posao je vezan za saobraćaj, It sektor posebno mogu očekivati naglo povećanje posla. Ipak, iako je ovo važan mesec za vas, obratite pažnju jer ovaj mesec može pokrenuti nezgodne situacije, ogovaranja i loš uticaj drugih. Trudite se da budete diskretni i birate prave prijatelje! U slučaju da u ovom mesecu planirate važnu finansijsku investiciju, kupovinu, pozajmicu, kredit, lakši aspekti otvoreni do 15.10. Iako ćete biti raspoloženi za nove ideje, zabavu, ljubav a jednako i nove poslove, trudite se da u ovom mesecu više spavajte, jer možete iscrpeti organizam.

Pomračenje Sunca 25.10 može lošije uticati na komunikaciju, dogovore i autoritete, ali Ovnovi mogu osetiti nagli pad energije i osetljivost. Ipak, u vreme Solarne Eklipse mogu imati važne emotivne testove i jak intezitet na polju emocija.

NOVEMBAR 2022: Retrogradni Mars u znaku Blizanaca kroz ceo novembar Ovnovima može doneti izuzetnu mentalnu energiju i brzinu, medjutim obratite pažnju na saobraćaj, registracije, okruženje, jer Mars može da aktivira niz problema( malo veća opreznost izmedju 1-11.11. kao i periodu od 16-23.11.). Ovo je period kada ćete biti gladni znanja, radoznali za sve što vas okružuje, a opet može dolaziti do neočekivanih neprijatnosti kroz rodjake, na putovanjima, pa je jako važno da budete skocentrisani i da vodite računa o govoru. Period do 11.11. donosi i jaku usmerenost na finansije, berze, kredite gde morate imati malo veće strpljenje jer su moguće glavobolje oko dokumentacije, dok period od 16-30.11. donosi veći optimizam, vedrinu, puno akcije, važnih vesti iz inostranstva, ljubav i dobre lične mogućnosti. Ceo mesec vas neće držati mesto, a možete posebno biti aktivni na društvenim mrežama, ili razmišljati o nekim većim prijektima. Ovo može biti problematičniji period kroz poslovne kontakte, ali i period koji može doneti glavobolje i opterećenje okoprodužetka ugovora, ličnih dokumenata. Ipak, u nešto srećnijem periodu možete računati kroz 18-20.11. Druga polovina novembra donosi puno posla i može finansijske mogućnosti, samo što je preporuka da se manje trošite na tudje mišljenje i da u ovom mesecu gradite sebe kroz znanje i duhovni razvoj što je posebna preporuka izmedju 11-12.11. i od 21-23.11.

Što se zdravlja tiče, posebno prva polovina novembra može nositi probleme sa debelim crevom i plućima, a novembar može biti izazovniji mesec za aktiviranje hroničnih problema sa petama, posebno osetljiv za saobraćaj. Zbog toga je koncentracija, umerenija vožnja veoma važna. Pripazite na moguće povrede! Iako će vam prijati mir, u ovom mesecu sve ide veoma aktivno i bolje ćete se osećati u stalnom pokretu. Pripazite na ishranu!

Na emotivnom nivou ovo može biti pozitivan mesec za Ovnove koji su u braku. Jaka fizička privlačnost, strast i dosta planova. Mogućnost važne finansijske investicije moguće preko voljene osobe. Za Ovnove koji su sami, period posebno od 15-27.11. može biti veoma interesantan i praćen jakim utiscima i vezama koje počinju kroz jak fizički kontakt. Poslednji dani novembra kroz Ovnove koji su u vezi može doneti pojačanje svadja i napetosti i emotivne krize( 28-30.11.). Ovo je mesec u kojem treba obratiti pažnju na komunikaciju kako u poslovnim, posebno u emotivnim odnosima, jer može dolaziti do nesporazuma. Manja zabrinutost moguća oko dece tokom početka i kraja meseca, ali je rešiva. Novembar je mesec i odredjenih većih testova na polju prijatelja, ali i kumova, kao i period koji može doneti preosetljivost kroz socijalne odnose. Ovnovi će biti skloni da odmah seku šta im ne prija, biće veoma brzi na rečima i neće trpeti autoritet. Ovo može biti interesantan mesec za kupovinu nekih stvari za dom, a a za Ovnove koji planiraju selidbu ovo može biti stresniji period, ali im može doenti tokom druge polovine meseca naglu sreću.

Druga polovina meseca je povoljna za putovanja radi posla ili zabave na kratko. Nije preporuka kontakta sa dalekim zemljama, ali i dužeg ostanka van zemlje. Period od 3-7.11. posebno upozorava da vodite računa o finansijama, jer su moguće greške ili odredjeni gubici. Ti dani mogu doneti nagle emotivne krize ili osećaj odustajanja. 7.11 može nositi kašnjenja i izvesna odlaganja na polju zarade ali emotivnu hladnoću i distancu. Posebno stresni dani pojačani od 9-11.11 kao i 29.11 kada je potrebno smiriti energiju.

Pomračenje Meseca 8.11. može doneti plodne ideje, ali izvesne nemire i zabrinutost za finansije, kao i emotivne krize. Studentima je period od 15-28.11. lakši, ali pokrenite u ovom mesecu disciplinu i redovno učenje, jer može dolaziti do hronične lenjosti i osećanja stajanja u mestu.

DECEMBAR 2022: Retrogradni Mars – vasa vladajuća planeta nas čeka i kroz ceo ovaj mesec. Uz to imamo i poslednji retrogradni Merkur baš pred doček 2023 koji može malo pomutiti planove i nositi jaku mentalnu iscrpljenost, medjutim bez obzira na sve, vi ćete ići parolom “ malo padam, ustanem i idem dalje”. Hiljadu nekih planova može biti vezano za inostranstvo, bićete i dalje mentalno veoma informisani, aktivni i praviti planove za proširenje posla, promenu ili nešto treće. Posebno obratite pažnju na poslednju nedelju decembra jer može doći do jakog pada imuniteta, osećanja slabe volje, jakog umora, pa je preporuka ako možete da najznačajnije obaveze završite ipak do 25.12. Iako u ovaj mesec možete ući vedri, veseli( 3-6.12.) ipak imaćete i osećaj stalnog nemira i osećaj da ne možete da postignete sve obaveze. 6.12. baš pred Pun Mesec u Blizancima može posebno biti tenzičan, nositi emotivno – materijalne troškove i osećaj prolaznog besa. Pokušajte da radite na kontroli, posebno strpljenju kroz uredjaje, saobraćaj. 7.12. mož biti dan neočekivane sreće, dok period od 9-15.12. jake brige, osećanja da sve ide sporo i da je sve protiv vas, ali ti dani mogu biti praćeni velikim poslovnim pritiskom, otudjenjem, zatvorenošću i emotivnim strahovima. U periodu od 18-27.12. može biti prilike da se smirite i okrenete karijeri, porodici i da odradite niz dobrih obaveza. Ovaj mesec nosi optimizam, ali ćete lako vratiti realnosti od sredine meseca sa kojom ćete završiti ovaj mesec. Neće biti neobično da većina Ovnova u ovom mesecu izgubi posao ili krene iz nekakvog početka. Mogućnost velikih pritisaka 10, ali od 24-31.12 vezanih za posao, ali ćete u tim danima imati utisak da kasnite i da ne možete da se izborite sa svim stvarima. Bilo bi dob VASAro ukoliko nešto bitno potpisujete da završite sa 9.12. jer sve kasnije obaveze će ići sa velikim guranjem i nerviranjem. Period od 10-14.12. savetuje veću brigu o kolima, mobilnim telefonima, uredjaju, strpljenje u potpisivanjima i radu.

Ono što može biti pozitivno je ponovni ulazak Jupitera u vaš znak od 20.12. koji će vam pomoći da izdržite sve pritiske i da više verujete u sebe. Za Ovnove koji planiraju novogodisnja putovanja, laksi aspekti otvoreni od 26.12. Bilo bi pozeljno izvrsiti kupovinu karata vec od novembra meseca jer sve može ići sa otežanjem kako zbog vremenskih prilika, kako zbog organizacije posebno od 9.12.

Što se finansija tice, mesec možete započeti dobrom energijom, ali u drugoj nedelji kao da novac može stati i kasniti, medjutim u normalnu fazu možete uci od 16.12. Poslednja nedelja decembra može biti praćena neplaniranim troškovima( kupovina nečega što uopšte niste planirali).Poslednja nedelja decembra donosi i manje razočarenje u nekog koga ste smatrali važnim, ali ćete i 2022 završiti sa vrlo bitnim iskustvima o drugima( retrogradni mars posebno može da vam donese realniju sliku prijatelja, poznanika i poslovnog okruženja, potrebno je samo pratiti). Dolazak zime neće vam prijati jer će nositi niz problema, pa ako imate mogućnosti bilo bi idealnije ići u toplije krajeve, spa centre ili mesta gde u nekakvom miru možete raditi/ stvarati.

Što se tiče zdravlja, ovo je mesec koji može nositi i dalje osetljivost pluća, disajnih organa, ali može dolaziti do povećanja osetljivosti vilice, zuba, kičme. Iako nećete biti baš disciplinovani, ovaj mesec može da vam donese i manju opomenu da se promenite. Poslednja nedelja decembra posebno savetuje izbegavanje alkohola u voznji. Pušačima se posebno savetuje ostavljanje cigareta ili bar smanjenje. Izbegavati toksična mesta i mesta vezana za jača zračenja. Mogućnost nesanica.  Sa druge strane, ovaj mesec može doneti da vas nešto jako obraduje a može biti vezano za decu. Pripazite na starije članove porodice jer mogu imati zdrastvene probleme od 11.12.!

Ovnovi koji su u braku mogu ući u mesec optimistično, i početak meseca jeste dobar i za zaljubljivanje. Medjutim, ovaj mesec traži mnogo pažnje prema roditeljima, posebno poslu koji vas može opterećivati, pa kao da nećete imati vremena za ljubav. Posebno poslednja nedelja ovog meseca može biti opasna, jer može doneti nagle raskide, svadje i emotivne probleme( posebno od 28-31.12.). Doček 2023 može nositi krakotrajne obnove starih veza, ali sve će biti prolazno ili nova krakotrajna poznastva. Ovnovi koji su dugo nezadovoljni, mogu imati mogućnost razvoda i potpunog stavljanja tačku na dugogodišnji odnos, posebno od 9-17.12. i periodu od 21-31.12. Može biti obnova sudbinsko vezanih partnerskih odnosa od 28.12. Iako vas doček 2023 neće previše fascinirati jer ćete osećati jak umor i da želite samo da se odmorite, može biti mogućnosti da poslednji dan 2022 dočekate srećniji.

SREĆNA NOVA 2022 OVNOVI:-)) Astro- Luna – astrolog Nataša Paunovski

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2021. All Right Reserved by Astroluna.rs.