https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Godišnji HoroskopGODIŠNJI HOROSKOP ZA 2022 – ZNAK BIK

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2021/12/264084233_2199205233590604_7502259166566888335_n.jpg

Bikovi u 2022 sa jednom važnom životnom misijom, ali i lekcijama iz 2021 koje će se pokazati kao jako vredne. 2022 za Bikove je godina preokreta i pripreme za stabilnost, ali i godina kada moraju menjati navike, način života, jer će biti srećniji. Iako oprezni Bikovi mogu biti veoma vedri za doček 2022. Ova godina može doneti i potpunu promenu zemlje i velike profesionalne izazove. Ljubav će biti tačka velikog mosta i posebnih prekretnica.

 

JANUAR 2022: Bikovima sam početak godine može prijati da odputuju negde ili da se potpuno okrenu karijeri i završetku nekih poslova koji su stajali, što je povoljno do 7.01. Period do 3.01. donosi sreću, blagostanje, mir i strpljenje. Malo pažnje se preporučuje kroz period od 10-13.01. koji može nositi neki vid ograničenja, poslovno -emotivnih napora ili distance ili preosetljivosti. Ipak, s obzirom da su Bikovi izuzetno uporni, uz strpljenje, odličnu organizaciju i unutrašnju motivaciju Bikovi mogu da pokrenu veliki trud koji može doneti rezultate od poslednje nedelje meseca. Posebno pozitivan lično – emotivni period otvoren je u poslednjoj nedelji januara kada Bikovi mogu da se nadju na raskršću prošlosti i kada bi trebalo da donesu važne odluke, ali kada im se može vratiti i bolje samopouzdanje i lične vrednosti. Poslednja nedelja januara je povoljna Bikovima koji planiraju proširenje porodice.

Što se tiče zdravlja imaćete jaku potrebu da nešto naglo i potpuno menjateveć sa početka ove godine, osećaćete da je vreme da napravite neku fizičku promenu. Obratite malo pažnju na hormone, posebno oko 11.01., a problemi sa vidom, kostima i zubima može biti problem. Period od 12-18.01. može doneti nagle promene raspoloženja i povremenu odsutnost. Može dolaziti do problema u komunikaciji i sa koncentracijom. 22-23.01. može doneti posebno veliko trošenje i laku sklonost većim očekivanjima, dok 31.01. može doneti jake pritiske i bes koji bi trebalo kontrolisati. Bikovi koji su skloni povećanju kilograma, opreznost od 17.01 jer može dolaziti do anglog povećanja kilaže.

Putovanja, puno rada, emotivna zatvorenost a opet i jaka povezanost sa nekim koga duže poznajete može doneti ogledalo ovog meseca. Imaćete osećaj da je pravo vreme da poradite na sebi i sebi od početka godine zadate i neke teže zadatke. Mala preporuka na polju posla je da treba pripaziti na saradnike/ autoritete u periodu od 10-22.01., dok kraj meseca može doneti brzoplete zaključke ili nešto lošiju komunikaciju. Ako ste odlučili da se ovaj mesec odmorite, biće vam jako lepo i prijaće vam da napunite baterije, da probate nešto novo i da ne razmišljate o onom što ste ostavili u 2021. Uticaj retrogradnog Merkura kroz znak Vodolije i prelazak u znak Jarac od 14.01. može doneti manje probleme sa mrežama, internetom i sitnije kvarove vezane za auto, posebno ukoliko ste skorije imali kupovinu( posebno obratite pažnju na gume, parking, ali majstore). Roditelji Bikovi mogu malo više brinuti za decu, jer može dolaziti do neke manje promene kod deteta u ponašanju. Bikovi koji su u braku mogu imati dosta planova, putovanja, dešavanja i period do 15.01., kao i period od 30-31.01. može biti značajniji Bikovima koji su dugo zajedno ili su u braku. Jako dobro vreme za sport.

Medjutim, mala pažnja kroz samu komunikaciju, gde bi trebalo izbegavati posesivnost, ljutnju ili nagla zahladjenja izbegavati u periodu od 18-21 i periodu od 26-27.01.! Tih dana mogućnost brige oko starijih članova porodice, ali neke veće brige preko voljene osobe. Bikovi koji su sami, mogu očekivati plodniji period od 1-5, i od 17-23.01., ali će se boriti izmedju prošlosti i osobe koja može da ih privuče. Posebno se čuvati nekog vida zabranjenih veza ili prošlih prethodnih veza jel može doći do neke kulminacije krajem meseca.

Januar može biti malko osetljiv za kupovinu uredjaja, kao i odnose posebno sa muškim mladjim rodjacima. Sa druge strane je dobar mesec za inostranstvo, obrazovanje i razne vrste edukacija. Na zdrastvenom planu posebno alternativna medicina može imati smisla. Bikovi koji žele promenu na poslu mogu iz jednog napornijeg perioda imati neočekivane vesti od 20.01. Bikovi koji se bave privatnim biznisom mogu očekivati solidan period, samo je preporuka da se u ovom mesecu ne ulazi u neke rizične finansijske akcije! Mesec može da vam donese i nove prijatelje koji će vam plemenitošću i iskrenošću doneti posebne utiske. Imaćete utisak da vas okolina guši i da vam je potrebna neka potpuna promena. Na poslu možete biti podjednako i štreber i nekonvencionalni. Odlično vreme za psihoterapiju ili neki vid savetovanja( posebno od 24.01.), a mesec donosi odlaganja operacija ili izvesna otežanja kroz polje lekarskih pregleda i dijagnoza. Finansije će varirati, ali ćete više biti usmerenije na posao i želju da u narednom periodu nešto menjate. Ovo može biti dobar mesec da naplatite zaostale dugove ili da pokrenete neki stari zanat/ talenat. Ceo mesec, a posebno 21.01. nosi jaku intuiciju i snove. Bikovi koji su na višim pozicijama mogu biti pod mnogo većim pritiskom, ali će uspeti sa tim da se izbore.

FEBRUAR 2022: Ovaj mesec može biti mesec velikih izazova i iznenadjenja, ali mesec kada možete sagraditi jedan važan lični temelj uz puno discipline, reda i odricanja. Prva polovina februara donosi da možete nastaviti tamo gde ste stali, i da period do 14.02. može doneti odlične lično – profesionalne mogućnosti i sklonost jakoj volji, dokazivanju i okrenutosti znanju. Bikovi mogu biti idealističniji, ali će se ponašati oprezno i dostojanstveno. Ipak, malo veća pažnja potrebna je tokom druge polovine meseca koja može doneti niz naglih neprijatnih situacija i briga koje mogu biti vezane za posao( Bikovima koji su u problemu sa poslom može slediti otkaz ili propadanje mesta gde rade), a posebno ovaj mesec može biti osetljiv za politiku, osiguranja, rad sa prijateljima, i veoma negativan po pitanju prodaje/ kupovine nekretnina tokom druge polovine meseca gde su mogući problemi. Mogućnost veće brige oko jednog roditelja i jednog bliskog prijatelja. Druga polovina meseca može doneti i usporenja, zakašnjenja i veliki napor na poslu, pa bi trebalo obratiti pažnju na period od 16-19.02., ali i poslednji dan februara može doneti psihološke pritiske, povredljivost i osećaj nekog mraka. Ono što može da vam pomogne u ovom mesecu je istrajnost, upornost, jaka volja i čvrsti stavovi i toga se treba držati. Ovaj mesec može biti izuzetno izazovan po pitanju doma, porodice, ali može doneti osećaj da neke emotivne odluke koje ste doneli ne idu baš u planu kako želite. Može biti perioda usamljenosti ili emotivnih zahladjenja od 16-20.02. i posebno 27-28.02. kada i Bikovi koji su u braku mogu osećati da sve prelazi u rutinu. Ono što ženski Bikovi mogu očekivati to je poslovni nagli napredak voljene osobe što će ih umiriti, jer je njima jako važna sigurnost.

Bikovi koji su slobodni mogu imati pozitivan period do 13.02. kada neko druženje može prerasti u nešto više ili ako nisu mogu imati drugi pokušaj da se povežu sa osobom koju su voleli. Razlike u godinama, vaspitanju, načinu života mogu biti interesatne kako tokom ovog meseca, tako i prethodnog. Opreznost bi trebalo da postoji jer se može desiti da čujete ili vidite u vezi sa osobom koju ste mnogo voleli posebno oko 16 i poslednja dva dana februara što može da vas odvede u potpuno zatvaranje, patnju i krajnost. Emocije će posebno u ovom periodu uticati na zdravlje i mogu se pokrenuti problemi sa ledjima, vodom u organizmu, ukočenjima ili prelomima pa budite oprezniji( 1-9.02. i periodu od 24-26.02.). Ovaj mesec može aktivirati i hronične ili stare probleme, pa se trudite da se okrenete potpuno svom zdravlju i da pokrenete optimizam iako vam nije do toga. Period izmedju 10-12.02. kao i 18.02. mogu doneti simpatije, važne sms poruke, udvaranja i pozitivne nove kontakte. Ovo je posebno osetljiv period kroz porodične odnose, ali i prijatelje gde Bikovi mogu proći još jedan test poverenja. Druga polovina februara može biti lakša kroz sredjivanje papirologije, davanje ispita, saobraćaj, važne dogovore ili kupovine posebno od 10-18.02. Novac i dalje može oscilirati, a generalna preporuka ovog meseca je da bi bilo dobro da ne rizikujete i ako možete da donosite malo sporije odluke u vezi sa novcem. Pošto ste poznati kao hedonisti, itekako će biti mogućnosti da putujete, uživate na lepim mestima ili ulažete novac u znanje, što vam može pričinjavati zadovoljstvo.

Na porodičnom nivou možete imati osećaj da sve što uradite, uradite pogrešno ili da vas najbliži, a posebno žene ne razumeju. Za Bikove koji imaju decu, ovo može biti vreme kada je dobro sagledati i pratiti decu sa kojom možete ostvariti otvoren prijateljski odnos, ali kada deci može prijati neka promena. Manja osetljivost kroz obaveze, rodjake ili decu moguća izmedju 18-20.02., medjutim veoma srećni dani za Bikove koji planiraju proširenje porodice može biti 23-24.02. 22.02. može biti veoma stresan dan za emotivne odnose, ali i planiranje začeća, porodjaje, pa je jako važno mirovati. Posebno srećno vreme za inostranstvo, vreme kada može dolaziti do velike zaštite i pomoći, mogu biti 9-11.02. i 23-24.02. Tih dana moguća dobra zarada, pokloni i zadovoljstvo. Preporuka je da izbegavate neke bitnije sastanke, ali imovinska ili pravna potpisivanja u periodu od 17-21.02. jer možete biti konfuzni, a ti dani donose da možete biti pod jakim stresom oko primanja informacija. Ovo je posebno loš mesec za Bikove koji se bave politikom, pedagogijom, ali može biti izazovniji sportistima jer mogu biti pod velikim pritiskom i skloni povredama. Iako emocije mogu nositi jaku fizičku privlačnost, imaćete osećaj da nije sve kako vi želite. Mnogi Bikovi mogu biti okrenuti samo poslu i putovanjima i negde mogu dobro sakrivati emocije ili se baviti sobom. Ovaj mesec može doneti manje proslave gde se možete osećati prijatnije. Ovo posebno može biti težak mesec Bikovima koji imaju svoj biznis, osim da nisu povezani sa inostranstvom.

MART 2022:  Sam ulazak u Mart 2022 Bikovima može doneti neku važnu poslovnu prekretnicu iako će biti pod velikim pritiskom. Ima mogućnosti da moraju da donesu ali da istovremeno i rizikuju profesionalno. Podrška prijatelja, ali i neočekivana prijateljstva otvorena su prvih dana marta. Period od 2-9.03. posebno može biti srećan i nositi dobre vesti, zaradu, dobro vreme za upoznavanja i važna potpisivanja. Ti dani mogu biti dobri za zaposlenje/ unapredjenje ili završetak nekog važnog porodičnog posla. Okrenutost prijateljima, planovima, ali sklonosti da se previše dajete može biti vezano za period od 11-13.03, ali posebna pažnja se preporučuje kroz emotivno -prijateljske odnose jer može dolaziti do krize, osećanja nesigurnosti, ali naglih dešavanja koja vam neće prijati posebno od 17-18.03. 24.03. je posebno plodan dan da napravite nešto trajno, okrenete se sigurnosti, ili da donesete važniju odluku. Veće oscilacije na polju raspoloženja, doma, druženja, a posebno emocija gde možete imati osećaj gubitka kontrole moguć kroz period od 25-26.03. Iako ćete imati želju da se potpuno menjate u ovom mesecu, dobro razmislite kakvu promenu želite i da li je ona vezana za neku lično emotivnu prazninu, jer se može desiti da vam se ne dopadne. Ovo može biti povoljan period za studente ovog znaka posebno od1,7-8,13 16-25, i od 27-31.03.

Iako ćete u ovaj mesec ući i nešto oprezniji, slobodni Bikovi mogu doživeti neko neobično iskustvo, nešto jako lepo, slučajno što može prerasti u nešto lepo. Imaćete utisak da ne smete da se opustite i zbog nekih prethodnih dešavanja. Ipak , period od 1-14.03. i period od 16-18.03. i 19.03. može doneti zadovoljstvo, sreću i ljubav.Neočekivane dobre okolnosti mogu se javiti od25-26.03. Bikovi koji su već duže vremena nezadovoljniji svojim odnosom, mogu biti skloni povlačenju, zatvorenosti, ali mogu biti skloni emotivnim svadjama kroz period od 20-22.03 i dramatičnim prekidima. Ovo za Bikove koji su u braku može biti veoma stresan mesec posebno od 12-19 i od 29-31.03., dok je početak meseca nešto lakši kada su mogući zajednički trajniji planovi. Svadje oko dece i prijatelja mogu biti neminovne. Preporuka je da se ne ulazi u veze nakon dobrog prijateljstva, jer se taj odnos može poremetiti, ali da su potrebnije mudrije emotivne odluke, ker ovaj mesec može doneti dobar početak, ali puno “ oluje i turbulencija”, i većeg stresa oko drugih, posebno emocija.

Na polju zdravlja treba pripaziti na nezgode, a jači stres bi mogao lošije da utiče na stopala, imunitet, posebno kolena. Preporuka je izbegavanju brze vožnje i opreznost u saobraćaju( period od 1-12.03.). Ovo je mesec kada vam može prijati mir, kontakt sa vodom, masaže i putovanja. Gužva, stalni stres, gledanje na sat može opterećivati nervni sistem koji može biti u većem intezitetu od 12.03.

Iako na poslu možete očekivati veće promene, pripazite na odnose sa kolegama ili saradnicima, klijentima, jer posebno sredina meseca može biti otežana, u odnosima sa ženama poslednji dani ovog meseca. Ovo nije dobar mesec za ortačke odnose, a posebna opreznost kroz društvene mreže/ medije jer možete doživeti neku nezgodnu situaciju ili osećaj razočarenja. Bilo bi posebno važno da poslušate svoj unutrašnji osećaj koji može da vam donese dobre poslovne mogućnosti daleko od mesta stanovanja i kroz povezivanje sa osobama koji se mogu pokazati kao sjajni saradnici ili prijatelji od 10.03. Iako period od 20-26.03. može biti konfuzan i sklon manjim greškama ili zaboravljanju važnih stvari, poslednja nedelja marta može biti veoma značajna za mentalno budjenje, učenje, putovanja i realizaciju svega što vam je stajalo od 12.03. Novac može teći, a inače većć prvog meseca marta možete donositi neke važnije odluke i u vezi sa poslom. Novac može odlaziti na kvarove ili sitnije štete, ali se može desiti da trebate nekom da pomognete u ovom mesecu. Ovo je jako dobar mesec za promenu poslovnog enterijera, mesta, novo okruženje ili pokretanje novih poslovnih projekata ili pokretanja neke vrste veće nezavisnosti. Iako ćete se držati po strani i pokrenuti najkreativniji deo sebe, nemojte se iznenaditi da u ovom mesecu budete na meti tračeva, izdaja ili ljubomore, pa se preporučuje posebna opreznost od osoba u znaku Lava ili Vodolije jer tu može dolaziti do poslovnog konflikta. Neće biti nemoguće da vas dve osobe koje su vam jako bliske potpuno razočaraju ili da otkrijete neku tajnu. Na porodičnom nivou pokušajte da budete jasniji i nadjete vremena za svoje najbliže, jer kao da ćete bežati od pitanja od strane porodice i druženja sa njima. Obratite pažnju posebno tokom samog početka i kraja na odnos sa majkom ili važnijom ženom u porodici!

Za Bikove koji planiraju odlazak u malu izolaciju ili toplije krajeve ovo može biti jako srećan mesec. Početak meseca jako dobar za kontakt sa planinama. Ovo je jako srećno vreme za pokretanje raznih kurseva, psihoterapiju, nauku, ali jako dobro vreme da pokrenete nešto što vam je nedostajalo jako dugo. Nešto nepovoljnije vreme za nekretnine ili selidbe, osim da je u pitanju inostranstvo. Pripazite tokom prve polovine marta, možete biti skloni da gubite dokumenta ili plaćate stalne kazne. Ovo može biti dobar mesec za trajna preseljenja na druge kontinente.

Bez obzira što ovaj mesec može krenuti blago, sa puno planova, može biti veoma emotivno izazovan. Medjutim, u ovom mesecu se pokreće najbolje iz vas i možete napraviti pravo malo čudo sa rezultatima. Period donosi jaku povezanost sa decom, samo pokušajte da ih više kontrolišete, jer možete biti u saosećajnijoj i popustljivoj fazi. Ovo može biti posebno dobar mesec za Bikove koji se bave IT, medicinom, farmacijom, umetnošću, muzikom i sportom. Veoma osetljivo vreme za osobe koje se bave majstorskim poslovima, avijacijom i ugostiteljstvom.

APRIL 2022: Bikovi u ovaj mesec mogu uci sa izuzetnom snagom i željom za nekom većom lično – poslovno promenom. Veoma jaka intuicija i odlični kreativni potencijali pojačani od 1-3.04., kao i jaka emotivna moć 1.04. Malo pažnje na poslu komunikacije, razgovora, dogovora i dokumentacije jer može dolaziti do krakotrajne nervoze može doći od 4-8.04. koji može biti stresan period i period naglih promena.  Period od 9-16.04. može biti odličan za veću zaradu, ali doneti uspeh i sreću preko polja inostranstva i zaštitu na polju zdravlja i poslovnih mogućnosti. Moguća i neočekivana pomoć/ naklonost od ljudi od kojih to nećete očekivati. Potreba za mirom, samoćom otvoreniji kroz drugu polovinu meseca. Bikovi koji prolaze kroz komplikovane, tajne odnose mogu doživeti fijasko ili niz neprijatnosti koja može voditi patnji i izdaji posebno uoči Solarne Eklipse ( Pomračenja Sunca) koja će se dešavati u vašem znaku 30.04. Veća pažnja u poslu od 27-30.04. jer može dolaziti do grešaka, konfuzije i nesporazuma, a tih dana je preporuka da više brinete o svom zdravlju, jer emocije mogu da utiču na pad imuniteta, depresivnost i potpunu povučenost. Druga polovina aprila donosi čudne snove, moć predvidjanja, ali sklonost da pomažete drugima. Ovo može biti presudan mesec gde možete oblikovati poslovne ciljeve, ali gde bi želeli da izadjete iz nečega emotivnog što vas dovodi do lošeg raspoloženja. Jako dobar mesec za kontakte sa dalekim kontinentima, kao i za sve vidove humanitarnih aktivnosti, kumstva. Nekako u ovom mesecu ponovo ćete imati i realniji pogled na koga možete da se oslonite. Jako će vam biti važna privatnost, a mogu vam prijati ljudi koji ostavljaju inspiraciju na druge i koji su jednostavniji. Od 29.04 možete imati jači uticaj na druge, a Bikovi koji su na višim pozicijama mogu imati uspeh. Ovo može biti dobro vreme za pravne poslove.

Merkur ulazi u vas znak od 11.04. i može vam pokrenuti veću kreativnu i umetničku stranu, mirnije misli i želju za sigurnošću. Period od 11-19.05. može biti odličan za zaradu, finansijska ulaganja, važne sastanke po pitanju posla, ili da pokrenete i neku fizičku promenu koja bi vam se dopala. Period od 23-30.04. može biti veoma naklonjen kroz posao, a ovo može biti period mira, stabilnosti i srećnih okolnosti, posebno za Bikove koji rade samostalno ili Bikove koji nalaze zadovoljstvo u svom poslu. Mogućnost bonusa ili poklona je otvoren. Ovo je dobro vreme i za poslove koji se mogu raditi na crno. Ovo posebno može biti dobar mesec za Bikove koji se bave umetnošću, finansijama, turizmom, ugostiteljstvom( od druge polovine meseca), ali nekakvo poslovno budjenje i prelazak u stabilnije vode. Ukoliko ste nezadovoljni sa poslom, preporuka je da sve ostavite i pokrenete nove poslove od 15.04.

Po pitanju finansija sigurna sam da ćete u ovom mesecu počastiti sebe nečim što će vas obradovati. Druga polovina meseca je jako dobra da se neki novac ostavi u štednju, ili da pokrenete i neki kredit. Ovo može biti dobro vreme za nekretnine i ulaganja. Malo veća pažnja po pitanju zarade, troškova i dogovora u vezi sa novcem preporučuje se od 7-15.04.!

Na polju zdravlja trebalo bi malo pripaziti na vid, kosti, i sklonost nezgodama do 14.04. Imunitet, moguće alergije i prolećni umor je povećan, medjutim emocije i produktivnost na poslu jako mogu uticati na dobro zdravlje. Odlično vreme za učenje i davanje ispita, putovanja na mesta na kojima niste bili dugo ili kontakt sa ljudima od kojih možete naučiti puno. Idealno vreme za meditacije i psihoterapiju.

Iako Bikovi mogu biti u maloj turbulenciji emotivno, ipak ovaj mesec je jako plodan za slobodne Bikove kojima se mogu dešavati nagle nove promene, veoma povoljno vreme od 8-10.04, posebno od 16-30.04. Neće biti neobično da iz jedne veze izadjite i naglo udjete u novu. Bikovima koji se žele osloboditi prošlosti, ovo može biti period da uzivaju u nekim malim stvarima koje su im bile potrebne. Bikovi koji su u braku mogu imati veća trošenja oko dece početkom meseca, ali Bikovi koji duže prolaze kroz raskršća mogu razmišljati o razvodu, iako se sve to može smiriti do kraja meseca. Period koji je srećan Bikovima koji planiraju brak ili porodicu je posebno 9-11.04. kao i period od 21-29.04.

Solarna Eklipsa 30.04 u vreme mladog Meseca u vašem znaku može biti ciklus ličnih promena i velikih transformacija, jakih prepoznavanja, iako malo većeg umora. Možete osetiti da ulazite u mirniju luku i da možete sa više rasterećenja da planirate svoje dalje životne korake. Ono što ne valja možete ostaviti u ovom mesecu. Ceo mesec traži da pratite svoj osećaj, snove i da ne odustajete jer se nalazite u ciklusu novog rodjenja.

20.04 kada slavimo rodjendan planete Zemlje – slavimo i vaše rodjendane, neka je srećno i pozitivno:-))

MAJ 2022: Prvi dani maja mogu doneti neku lakoću, romantičnost, puno komunikacije, krakotrajnih putovanja i mogućnost uživanja. Veća akcija, ali i mogućnost stresa i napetosti može se pojaviti od 3-4.05. kada je preporuka da pripazite na troškove, ali da ne forsirate ono što ne ide. Tih dana pokušajte da smanjite “ gas”. Tokom prve polovine maja povećajte samopouzdanje i veću svest o sopstvenim vrednostima. Mogućnost neočekivanih prijatnih dogadjaja moguć u periodu od 6-9.05. Malo veći pritisci u odnosu na autoritete, ali na poslovnom planu otvoreniji od 15-19.05. kada bi trebalo smirivati ego i praviti kompromise. 19.05. može biti plodan i srećan dan za porodicu, porodična okupljanja i imovinske poslove. Od 23.-25.05. pozitivno vreme za druženje, ljubav, ali i može doneti dobre poslovne mogućnosti. Venera – vaša vladajuća planeta ulazi u vaš znak od 28.05. što može pozitivno uticati na ličnu sreću, lepotu, ali dobre poslovne mogućnosti koje možete uspešno realizovati poslednjih dana maja meseca.

Period do 17.05. može biti naklonjen slobodnim Bikovima. Period od 19-21.05. može biti jako srećan za začeća, decu generalno, kao i period od 29-31.05. za one koji planiraju proširenje porodice, kao i bitnije porodične poslove i proširenja. Bikovi koji su u vezi trebalo da obrate paznju na period od 3-5, 10-13, posebno od 24-26.05. koji mogu doneti neku prolaznu dramatičnost i nepotrebne trzavice. Period do 15.05, kao i od 23, 29-31.05. može biti stabilan za Bikove koji su u braku. Period od 17-19.05. može doneti poteškoće voljenoj osobi, kao i zdrastveni problem izmedju 24-27.05.

Ovo je jako dobar mesec da pokrenete svoje ideje i se okrenete sebi i svom telu.  U periodu od 16-21 i 25-27.05. možete osećati nagli pad energije i izvesne nemire i unutrašnju nervozu. Razlog može biti i Pomračenje Meseca( 16.05.) koje će se dešavati u vreme Punog Meseca u znaku Škorpije koji može direktno uticati na vas i doneti vam napetost i nervozu. Preporuka je da u ovim danima ne zakazujete hirurške intervencije.

Početak meseca donosi jaču strast i lični optimizam, a kraj meseca izuzetnu fizičku snagu i sklonost da ono što zacrtate i realizujete. Bićete veoma oslonjeni na sebe i svoju snagu. Bikovi koji se bave sportom mogu u ovom mesecu imati uspeha. Ovaj mesec donosi mnogo pozitivnih društvenih dešavanja, zavodjenja i puno hedonizma.

Na polju finansija , mogućnost brzih, impulsivnih odluka, naglih troškova izmedju 3-9.05 i 13-19.05. Uticaj retrogradnog Merkura savetuje da izbegavate kupovinu kola, mobilnog telefona i da povedete računa šta obećavate ili potpisujete! Jako vas može nervirati čekanje i što odredjene stvari morate ponoviti. Strpljenje će biti jako važno u poslu, posebno dnevnom životu. Pripazite na kupovine, jer možete kupiti ono što vam ne odgovara, a posebno obratite pažnju na online plaćanja i usluge! Prva polovina maja donosi da možete biti pod nešto stresnijim dnevnim obavezama i da ćete mnogo žuriti ili sebi davati više obaveza. Radoznalost vam može povući da nešto novo probate, a zarada može dolaziti uz stalni i kroz dodatne poslove. Pokušajte da budete strpljiviji u odnosima sa drugima, jer ovaj mesec može doneti da kažete ono što ne mislite, i da se dešavaju veći nesporazumi. Period od 19-31.05. može doneti jaku volju, odlične poslovno finansijske mogućnosti, ali ćete tokom većeg dela ovog meseca više trošiti.

Ovo je izuzetno pozitivan period za inostranstvo, a za mladje pripadnike nešto izazovniji period za školu/ studije, pa pokušajte da budete bolje skocentrisani ili pripremeljeni. Ceo mesec donosi puno neočekivanih vesti koji vas mogu i prijatno/ neprijatno iznenaditi, ali bezbroj putovanja i druženja. Kao da vas neće držati mesto. Nervni sistem može biti posebno senzibilan, kao i mogućnost jakih pulsirajućih migrena, osetljivosti vrata, grla. Pokušajte da budete malkice disciplinovani i da smirite psihu, ono za čim težite, sačekaće vas kasnije, nemojte pritiskati i žuriti! Period od 16-26.05. može doneti da budete svedok jedne neprijatne situacije koja vas može uznemiriti. Sa druge strane ovaj mesec donosi da možete biti i svedok nekom srećnom dogadjaju, ali da ćete biti veoma ponosni na sebe, jer možete uraditi nemoguće. Možete naglo upoznati ljude koji će vas inspirisati ili vam dati neke nove ideje. Bikovi koji planiraju promenu posla, neće imati problema. Bikovi koji planiraju neka otvaranja, laksi kraj meseca. Posebno krajem meseca se trudite da budete emotivno jasniji, jer može dolaziti do nesporazuma sa voljenom osobom. Ovo može biti stresnije vreme za sredjivanje dokumenata, lekarske preglede, ili registracije. Nešto lakše vreme za odštete/ osiguranja. Ipak, jača vera sa ulaskom Jupitera u znak Ovan od 11.05 vodiće vas kroz ovaj mesec koji možete zapamtiti kao veoma značajan.

JUN 2022:  Juni donosi već prvog dana pregrst obaveza, plaćanja, jurnjavu i malo veće trošenje.Pripazite malkice na novac i apetit prva dva dana ovog meseca. Ono sto je dobro da je period od 6-11.06. izuzetno povoljan za ljubavni, poslovni napredak, a tih dana može da se nešto dobro “ kuva” kroz polje položaja i statusa. Prijaće vam da se dopadnete drugima, a možete imati potrebu da se kroz brojne obaveze i sami menjate i da osećate da ste jači. 25-27.06. bez obzira na vladaoca Veneru na zvzedi Algol može da donese zadovoljstvo, mir, poklone, dobro društvo. Kao da u ovom periodu možete manje spavati i osećati neki veliki adrenalin koji će vas terati na stalnu akciju. U periodu od 12-14.06. mogućnost prolaznih poteškoća na polju doma, roditelja.  Period od 21-23.06. može doneti važne vesti, putovanja, i srećne okolnosti preko braka i ljubavi, dok period od 25-26.06. prolazni stres, ali obratite pažnju da izbegavate brzopletost i emotivni nepotrebni problem/ nemir.

Period od 1-12.06. nosiće sjajnu energiju i odlične ideje. Odlično vreme da se oslobodite svega što je suvišno. Možete osećati jači temperament, ali veću upornost u ličnim i poslovnim ciljevima. Mala pažnja je potrebna kroz period od 15-19.06. koji može doneti blokade, strahove, probleme sa autoritetima, treba se čuvati povreda, dok pripadnici ovog znaka koji imaju problema sa štitnom žlezdom, dijabetisom moraju se više pričuvati. Period od 19-24.06. odličan je za sredjivanje i obavljanje većih poslova u domu, renoviranja, krečenja ili neki bitniji posao u vezi sa nekretninama. Iako možete osećati mali pad energije izmedju 13-17.06. i izmedju 24-27.06. čak i možete imati jednu dramatičniju situaciju krajem meseca, ovaj mesec možete završiti ispunjeniji i sa novim visokim ciljevima.

Period od 1-10.06.i period od 21-25.06. je posebno povoljan za Bikove koji planiraju odmor, dok bi trebalo izbegavati period od 14-21.06. koji može doneti glavobolje na granicama ili probleme sa dokumentima. Ovo može biti nešto stresniji period za djake i studente posebno zbog uticaja retrogradnog Merkura koji iako kreće direktno od 3.06 može doneti pometnju. Ipak, oni koji budu imali najviše vere i energije da mogu uspeti, mogu proći ovaj period bez problema. Posebno povoljni aspekti kroz period od 1-15.06., dok nešto dramatičniji period moguć kroz drugu polovinu meseca. 18-20.06. mogu biti stresniji dani kroz avio saobracaj, kao i 24-26.06., a inače u ovom periodu bez obzira na sjajne potencijale, trudite se da sve radite lakše, mirnije.

Period od 7-17.06. može biti pozitivan Bikovima koji su dugo zajedno, kao i Bikovima koji su slobodni. Bikovima koji su u braku bez obzira na sjajnu strast, mogućnost rivaliteta, ljubomore i velikih napora u komunikaciji. Sveže veze mogu biti na velikim testovima izmedju 16-19.06. kada su moguća i manja razočarenja, pad energije i osećaj potištenosti. Sa ulaskom Sunca u znak Rak, kao i početka leta vratiće vam se jedna lepa energija i osećaj radosti. Možete biti jako okrenuti porodici, posebno bliskim rodjacima koji mogu imati veće lične promene. Ovo može biti interesantan period za pokretanje novih projekata ili samostalnih ideja. Prva polovina juna može doneti stabilnost na polju novca, dok veća pažnja se preporučuje tokom druge polovine kada novac može samo da odlazi i zapravo nećete znati šta ćete pre želeti da završite.

Ovaj mesec donosi otvaranje neprijatelja i skrivenih ljudi loše energije. Imćete mogućnost da ih izbacite iz svog života. Iako na ličnom nivou možete rizikovati i uraditi nešto što nikad ne bi u normalnom situaciji, tačno ćete znati šta želite. Kraj meseca donosi veće dobitke. Ovo je posebno dobar mesec za Bikove koji se bave estetikom, trgovinom, kulturom, prosvetom, a posebno za Bikove koji se bave sportom ili nekom vrstom rizičnije profesije.

Na poslovnom planu ćete imati jak uticaj na druge, ali nećete trpeti pritiske i nekako ćete brojati dane do odmora. Ovo je jako dobro vreme za planiranje potomstva.( 6-10 i od 19-23.06). Možete imati mogućnost zarade i dodatno ili spontane ponude za posao koja vas može obradovati. Za Bikove koji imaju završetak pravnih procesa ili imovinskih stvari nešto lakši period do 9, posebno od 20-24.06. Period od 17-27.06. može biti zdrastveno osetljiv jednom članu porodice, kao i osetljiv kroz povećane prehlade dece. Posebna preporuka ne ulaziti u konflikte na poslu od 16-20.06.!

Ovaj mesec može vam doneti mnogo uzbudjenja i srećnih okolnosti, ali nebo će tražiti veće strpljenje posebno u braku/ kroz polje poslovnog autoriteta.

JUL 2022:  Juli kreće dinamično, sa puno smeha i vedrine i planova za putovanja, porodična okupljanja, ali i sa jakom voljom da završite poslovno započeto.Ukoliko planirate porodične odmore jako dobar period otvoren od 16-29.07.Planeta Mars ulazi u vaš znak od 5.07. i može vam doneti veću istrajnost, jaku potrebu za sigurnošću, ali izazovima. Mogućnost važnih materijalnih promena kroz Bikove koji su u braku do 10.07. Period od 11-13.07. može biti nešto stresniji, pa je jako važno obratiti pažnju na finansije, ali aspekt inostranstva kao i period od 27-28.07. Za Bikove koji planiraju važne poslove period od 16-28.07. može biti značajan, a taj period pojačava emotivnu strast i važna upoznavanja na emotivnom nivou.

Početak jula je posebno srećan za uredjenje doma, porodicu, kraća putovanja i kontakte sa prijateljima. Period od 6-9.07. traži da malo obratite pažnju na zdravlje jer se mogu povećavati upale ili hronični problemi, a ti dani mogu doneti opterećenja oko starijih članova porodice. 17.07. može biti dan pojačane emotivne ljutnje i sklonosti nerazumevanju.Ipak, od 18-26.07. možete u potpunosti uživati u letu, i posebno slobodni Bikovi mogu imati priliku za zadovoljstvo i ljubav. Mladji pripadnici ovog znaka mogu se naći u dvostrukoj situaciji, ali će do kraja meseca se okrenuti osobi koju već poznaju.

Za Bikove koji planiraju brak ili da nešto važno ozvaniče, veoma srećan period otvoren od 1-9.07., kao i period od 19-24.07. Period do 6.07. i period od 20-30.07. može biti naklonjen studentima ovog znaka, posebno studentima pred koji su zahtevniji ispiti ili onima koji duže studiraju. Bikovi koji se već duže vremena nalaze u nezgodnoj i stresnoj bračnoj situaciji, mogu imati želju od sredine meseca da nešto prekinu ili stave tačku. Moguća situacija koja može prethoditi toj odluci.

Na polju zdravlja trebalo bi pripaziti malo na moguće probleme sa stomakom, kičmom i vidom, dok stariji pripadnici ovog znaka mogu imati aktiviranje hroničnih problema. Poslednja nedelja jula je posebna srećna roditeljima Bikovima, a posebno onima koji očekuju prinovu. Na polju braka bi trebalo izbegavati neki vid kontrole, dominacije, posebno posesivnosti jer to može kvariti sam odnos. Mogućnost mešanja porodice ili opterećenja oko prošlosti. Više flegmatičnosti i smeha je preporuka za ovaj mesec. Ovo je posebno srećan mesec za inostranstvo, bilo rad ili odmor. Bikovima će prijati leto i osećaće se dobro.Ovo može biti dobar mesec za druženja sa prijateljima, ali može doneti i dobre mogućnosti kroz timske poslove sa prijateljima. Posebno Bikovi koji se bave nekretninama, finansijama, umetnošću i privatnim porodičnim biznisom mogu očekivati nagli napredak od kraja meseca. Juli može doneti i jednu hiruršku intervenciju koja će vas ili osloboditi dugog problema ili vam doneti veće zadovoljstvo.

Iako je ovo socijalno praktični mesec gde će najviše energije biti usmereno na zaradu, porodicu i ljubav, pokušajte da se malo usmerite više ka veri i strpljenju jer ovaj mesec može da vam donese bolji lični razvoj. Pokušajte da u ovom mesecu budete malo skromniji. Period od 5-15.07. može nositi neplanirane troškove koji mogu imati veze sa uredjajima ili kolima. Inače, ceo mesec traži da malo obratite pažnju na zakon ili pravila. Mogućnost obnove ili kontakta sa osobama iz prošlosti u poslovnom smislu. Dobar mesec za nasledjivanja, porodično imovinske poslove ili podelu imovine. Druga polovina meseca nešto lakša kroz investicije ili ulaganja u dom ili nešto trajno.

AVGUST 2022: Prvi dan avgusta Bikovima može biti otežan, brižan i sve nekako može ići sporije, kao i 6-7.08. Početak meseca nije loš za porodicu, i može doneti sreću preko završetka starih poslova, majstorskih stvari, slava, porodičnih dešavanja( povoljno od 8-11.08.). Sa ulaskom tranzitne Venere kroz znak Lav kao da će vam se podići raspoloženje i samopouzdanje i možete krenuti intezivnije u ovaj mesec.  14.08. može doneti dobre mogućnosti i prijatna iznenadjenja, ali jako dobro vreme za brak, porodicu, dom i ljubav može biti period od 25-31.08. Pripazite malo na troškove kroz period od 12-14.08. Posebno ukoliko planirate putovanja period samog ulaska u mesec i sredina meseca može biti malo opterećujuća. Mnogo lakši aspekti slede krajem meseca koji je idealan za odmor ili važnija putovanja.

1-2.08. mogu doneti neki razor izmedju ličnih zelja, porodice, finansija. Period od 7-9.08. može biti produktivniji. Period od 12-18.08. može pojačati strast i nositi važna emotivna dešavanja, a period izmedju 12-24.08. može biti i jako dobar za putovanja, posebno kroz aspekt posla, komunikacije i važnih dogovora.  Polje finansija može biti malkice turbuletnije do 9.08 kada ćete biti bolje organizovaniji. Period od 10-19.08., 24-25 i 29-30.08. mogu doneti dobre mogućnosti kroz zaradu. Može biti mogućnosti u periodu od 26-31.08. da nešto važno potpisujete, registrujete ili tih dana dobijete dobar savet. Mala pažnja oko trošenja i dogovora u vezi sa novcem preporucuje se i kroz period od 20-23.08., dok sklonost pojačanim troškovima ili kupovinama moze biti moguc od 27-28.08. Na poslovnom nivou ućićete u ovaj mesec sa većim samopouzdanjem, ali i veoma temeljni i analitični. Uticaj Venere u Lavu može vam pomoći da nadjete jaču vrednost i da napravite u ovom mesecu neke prioritete. Ovo može biti povoljan mesec za studente, ali za sve one koji se edukuju ili očekuju diplomu.

Bikovi koji su u braku mogu biti skloni opterećenju oko posla, ali i jakim oscilacijama u raspoloženju. Pripazite na komunikaciju sa voljenom osobom! Kraj meseca traži da se obrati pažnja na saobraćaj, posebno moguće kazne ili nešto sl. Bikovi koji su slobodni mogu imati mogućnost sreće, blagostanja i zaljubljenosti koja je moguća ili preko posla ili odmora posebno u periodu od 10-19.08. kao i poslednje nedelje avgusta. Bikovi koji su duže nezadovoljni svojim odnosom mogu imati svadju, veći konflikt i mogućnost naglog udaljavanja u periodu od 20.08. Ovo je posebno dobar period za Bikove koji planiraju proširenje porodice, dok za Bikove koji planiraju brak posebno srećan period od 20-27.08. Mogućnost dodatne zarade ili veće usmerenosti na novac, povećan je od 20-23.08. i od 28.08.

Na polju zdravlja ovaj mesec može aktivirati probleme sa vidom, pritiskom i kičmom, kao i povremene manje probleme sa dijarom pri kraju meseca.  Za Bikove koji planiraju hirurške intervencije trebalo bi izbegavati period od 1-3, 9-14, ponajvise period od 25-27.08. Ovo može biti mesec dodatnih troškova kroz letovanja ili sitnijih napetosti kroz avio saobraćaj posebno od 26-28.08. Ipak, period može naglasiti ljubav i želju za većim ambicijama. Pokušajte kroz ceo mesec da malo lakše razumete najbliže članove porodice! Ovo je nepovoljan mesec za finansijske dogovore sa prijateljima!

SEPTEMBAR 2022: Ovo je jako važan mesec za Bikove. U septembar će ući sa jakom harizmom i velikom ubedljivošću. Ovo može biti jako važan mesec za ljubav, posebno poslovne mogućnosti. Posebno važan period otvoren od 1-2.09.( odlično vreme za brak, zabavu, zaljubljivanje), kao i period od 5-6.09. i period od 17-23.09. dobro za lekarske preglede, okrenutost poslovnim mogućnostima. Period od 10-15.09. može biti naklonjen za inostranstvo, zaradu i ljubav. Poslednji dani septembra od 28-30.09. mogu biti snažni za začeća, brak i prijateljstvo.

Što se tiče nekih nepovoljnijih dana, pojačan stres i emotivna nervoza, kao i nagli troškovi mogući su u periodu od 4,7-8, kao i u periodu od 24-25, 30.09. Zbog uticaja retrogradnog Merkura u znaku Vage od 10.09. posebno trebate pripaziti šta kupujete, potpisujete i obratite pažnju na finansijske papire( preporuka u periodu od 26-28.09. Iako možete biti okrenuti poslu, skloni većem perfekcionizmu i okrenutosti radu, sitnice mogu da vas često uznemiravaju. Novac često lako može odlaziti, pa je jako važno da u ovom periodu sa oprezom birate ljude koji će vam dati neku vrstu usluge. Kraj meseca za Bikove koji se bave privatnim poslom zahteva veću opreznost u saobraćaju, posebno pripazite na finansijske kontrole i inspekcije!

Iako ćete u ovom mesecu više biti okrenuti zdravlju, mogući su česti sitniji problemi sa stomakom, kožom, imunitetom. Stres može biti neprijatelj ovog meseca, pa pokušajte da se malo opustite. Bićete skloni stalnoj kontroli i želji da sve bude savršeno. Period od 19-24.09. ipak donosi da možete završiti nešto na šta ste čekali jako dugo. Ipak jaka energija usmerena na novac, ali i tudji uticaj kroz okruženje, povremeno mogu izazivati jaku napetost i povremenu melanholičnost.

I u ljubavi možete biti oprezniji, analitičniji i skloni da se ne otvarate lako. Ipak za Bikove koji su u dužim odnosima prva polovina septembra može biti korisna i praćena zajedničkim dogovorima i raznim dešavanjima u porodici. Za slobodne Bikove nešto aktivniji period pokreće se od 23-30.09. koji može biti interesantan, kao i prva dana septembra meseca. Za Bikove koji su u braku, može dolaziti do nesigurnosti i nepotrebne napetosti kroz period od 7-9, posebno kroz period od 17-21.09. Potrebno je smanjiti kontrolu i nepotrebne pritiske.

Na poslovnom nivou može dolaziti do osećanja nepravde ili težeg prilagodjavanja navikama drugih ili osetljivosti kroz poslovne odnose sa saradnicima. Bikovi koji se bave modom, uslužnim delatnostima ili medicinom mogu imati uspeha, kao i Bikovi koji se bave kulturom i pedagogijom. Kraj meseca može doneti manja opterećenja oko dece. Retrogradni Merkur može da vas unosi mali nemir oko zakazivanja važnih obaveza, a posebno u ovom mesecu možete biti okrenutiji zdravlju, lepoti, svom fizičkom izgledu.

Mogućnost važnih poslovnih dogovora sa rodjacima. Nešto nesigurnije vreme za pravne procese. Pripazite na registracije ili zakon! Period od 21.09. može doneti osećaj neke praznine, brige za ženske osobe u porodici, ali posebno osećanje praznine u odnosu na poslovne autoritete. Ovo je posebno osetljiv mesec za prijatelje koji mogu prolaziti teže periode, ali osetljiv period kroz jedno prijateljstvo, neće biti nemoguće da vas u ovom mesecu neko potpuno razočara. Bez obzira na oscilacije, ipak od 20.09. može dolaziti do nekih neočekivanih srećnih okolnosti, pa ćete pomisliti da vas je nebo nagradilo. Bićete oslonjeni na sebe. Pokrenite malo bolju društvenu sliku i nemojte se izolovati u ovom mesecu, čak i da vas drugi ne razumeju na način kako vi to želite! Može biti iznenadjenja na emotivnom nivou od naglih prosidbi, do naglih prekida veze početkom meseca. Ovaj mesec može za mnoge Bikove imati sudbinsko karmički uticaj.

OKTOBAR 2022: Ulazak u Oktobar 2022 može biti praćen željom za ulepšavanjem, okrenutosti lepoti, modi, ali Bikovi mogu očekivati i izuzetan napredak kroz poslovnu stranu. Mogućnost povoljnih promena već prvog dana oktobra. Period od 12-14.10. može doneti neku vrstu iskusenja i izazova, pojačane brige oko roditelja, kao i neki vid poslovnog zahladjenja ili otkazivanja nečeg što je bilo važno. Ipak od 18.10 možete imati snažnu snagu i jaku volju da ono što ste zacrtali i realizujete. Može vam veoma značiti podrška drugih, komplimenti, a može vam biti jako važan odnos sa drugima, pa možete biti skloni da patite zbog loših postupaka drugih, koji jesu otvoreni od 11-17.10, 23-24.10. i 31.10 kada možete biti meta ljubomore ili će neko pokušati da vas podceni. Ovo može bez obzira na sve, biti važan period za poslovne aktivnosti, posebno za Vage koje planiraju veće projekte.

26.10. može biti značajan dan za novac,  a spada u povoljnije dane po pitanju kredita, osiguranja i sl. S obzirom da će Merkur krenuti direktno, možete osećati lakšu komunikaciju, zaradu i dogovore sa drugima od 9-19.10, kao i 26.10. Malo veće brige oko kasnjenja dokumenata i poslovnih dogovora mogao bi se osetiti kroz period od 21-23.10. Ovo može biti nešto zahtevniji i teži period po pitanju obrazovanja za studente ovog znaka. Biće potrebno mnogo odricanja, upornosti. Bikovi inače u ovom mesecu mogu biti opterećeniji nekim nepotrebnim samoispitivanjima, moralnim stvarima ili nepotrebnim strahovima pri kraju meseca.

Po pitanju zdravlja pripazite na kožu, bubrege, predeo bešike, a u slučaju pandemije, kraj meseca može biti osetljiv za virusne infekcije i probleme sa plućima. Bikovi koji čekaju da se vrate na posao ili da produže ugovor, mogu imait dosta poteškoća u drugoj polovini oktobra meseca. Posebno period od 9-27.10. može doneti nezgodne situacije, povećanje operativnih zahvata, jako isterivanje nepravde, ali i iritaciju kroz poziciju prijatelja. Bikovi se mogu osećati usamljenije od ljudi koje duže poznaju, ali preko posla imati priliku da upoznaju one koji će im davati puno pozitivne energije. U slučaju pravnih procesa lakši aspekti od 27.10. Inače, period od 27-31.10. donosi dobre vesti, odlične finansijske mogućnosti, dobre vesti i dobar mentalni razvoj.

Period do 7.10., period od 11-13,17-22.10 može biti povoljan za Bikove koji planiraju venčanja ili važnije ceremonije. Za slobodne Bikove veoma plodan period srećnih okolnosti otvoren je od 27-29.10., ali dosta interesantan period od 14-20.10. Bikovi koji su u dugim odnosima mogu proći kroz malo teži period izmedju 10-13.10. i u periodu 31.10. Bikovima će emotivna strana biti od velikog značaja. Mogu biti dosta okrenuti svom izgledu i socijalnoj strani. Prošlost je potrebno ostaviti po strani i trebalo bi izbegavati sve što je vezano za ono što je prošlo. U ovom mesecu se mogu pojaviti dve osobe gde je potrebno da date vremenu da odlučite. Kraj meseca može doneti snažne emocije i strast koja će posebno biti važna Bikovima koji su u braku.

Pomračenje Sunca 25.10 u vreme MLadog Meseca u znaku vaše opozicije može vam doneti osećaj ličnih izazova, jaku intuiciju, ali ipak otvaranje nekih odluka koje mogu biti vezane za budućnost. Ceo mesec može doneti sklonost da lako trošite, ali dosta radite. Ovo je dobar mesec za putovanja posebno od 26-31.10.

Mogućnost manjih briga oko roditelja. Na polju saobraćaja pripazite na policiju i moguće kazne posebno od 12.10.

NOVEMBAR 2022: Ovo je mesec isceljenja, jake strasti, jakih prepoznavanja, ali i velikih oslobodjenja. Za Bikove koji planiraju brak prva polovina novembra može biti veoma interesatna. Neće biti neobično da se većina Bikova u ovom mesecu strasno zaljubi posebno kroz veoma intezivne aspekte u periodu od 5-20.11. Mnogi Bikovi mogu osetiti da ovaj mesec nije slučajan i da ima tu nekakve karme. Na ličnom nivou možete se osećati magično, prepoznatljivo, privlačno i moćno. Ovo je posebno srećan mesec za Bikove koji planiraju potomstvo ili planiraju zajednička putovanja ili život sa voljenom osobom gde se izdvajaju veoma srećni aspekti i od 16-17, posebno od 29-30.11. Poslednji dan novembra može biti srećan za Bikove koji planiraju renoviranje, kupovinu ili prodaju stana. Treća nedelja novembra može biti interesatna i Bikovima koji planiraju da napuste ili promene zemlju.Ovo može biti mesec neočekivanih i neobičnih ljubavnih iskustava. Mesec može za slobodne Bikove početi pod nekim stresom pomešanim sa strastom, ali se može završiti sa većim iznenadjenjima i naglom euforijom.

Neki osetljiviji dani s obzirom da nas 8.11 očekuje Pomračenje Meseca u znaku Škorpije koje možete i vi Bikovi osetiti kao neki vid provokacije, ali ulaska u novi životni ciklus potrebno je malo obratiti na želje, porodične odnose. Takodje dani koji neće biti najnaklonjeniji su 6-7.11.( emotivne krize, zdrastveni problemi, napori, preosetljivost), 14-15.11. mogu biti veoma osetljivi kroz finansijska pitanja, komunikaciju, ispite, krakotrajna putovanja, okruženje. Tih dana je preporuka pripaziti na hormone, posebno štitnu žlezdu i vid, a kroz veći deo ovog meseca trebalo bi pripaziti na genitalije i predeo krvotoka. Retrogradni Mars iz znaka Blizanaca može nositi i manje provokacije na polju saobraćaja, telefona, okruženja, pa je jako važno pre svake odluke dobro razmisliti.

Posebno je važno izbegavati rizične finansijske akcije u periodu od 4-6,9.11 i pripaziti na dogovore 16.11. koji inače donosi mentalni mrak, pesimizam, sumnje, greške i lošu koncentraciju.Ipak period od 17.11. donosi veći optimizam na polju zarade, plodne i originalne ideje, snalažljivost, dobre vesti, važne kupovine do kraja meseca koje vas mogu usrećiti i mogućnost da ipak ono što ste zacrtali i realizujete. Ima mogućnosti već 1 dana ovog meseca da očekujete srećne vesti u vezi sa ispitima ili poslom, ali da može dolaziti do mogućnosti dobre zarade.

Ovo je mesec dobre intuicije, i jakih prepoznavanja. Odličan za pokretanje nekih kurseva i inostranstvo Odličan za pravne poslove. Odličan za studente. Samo početak meseca može biti izazovniji Bikovima koji prolaze kroz porodično-emotivne- finansijske krize. Ljude koje ćete sretati u ovom mesecu mogu biti izuzetno važni za vas. Česta podrška nepoznatih. Jaki snovi. Od 23.11 imaćete utisak da ste izasli iz jednog dugog perioda učenja i kao da počinje da se nešto dešava što ima smisla. Za Bikove koji očekuju zaposlenje, ovo može biti jako dobar mesec.

DECEMBAR 2022: Prva tri dana decembra mogu delovati optimistično i možete razmišljati o daljim planovima. Manja nesigurnost, i emocionalna osetljivost može se javiti u periodu od 4-8, ali velika ljutnja, napori, nezgodne situacije izmedju 8-10.12. kada je jako važno da brojite do 100. Period od 16-19.12. može biti stabilan i nekako ćete ući u realniju fazu, ali ćete i čvrsto stajati na zemlji. Period od 17-19.12. može biti emocionalno značajan i doneti sreću preko polja profesionalnih planova, ali i dece. Možete imati ovog meseca bolji autoritet i posebno dobu organizaciju dnevnih obaveza od druge polovine meseca, zahvaljujući i uticaju vaše vladajuće planete – Venere u znaku Jarca. 21-22.12. mogu biti značajni da obnovite ili pokrenete važnije korake na profesionalnom polju, medjutim nešto teži dani koji mogu doneti usporenja, brige, otežanja i osetljivost preko poslovnih autoriteta mogu se javiti od 23-24 i 29-30.12. kada iako ćete dobro organizovati ovaj mesec može se desiti da sve radite u 5 do 12 i da se osećate veoma pritisnuti poslovnim obavezama uz privatni stres. Ipak, ovu 2022 možete završiti srećni i sa velikim porukama koje ste imali. Doček 2023 baš očekujemo uz uticaj Meseca u vašem znaku i on može doneti ličnu sreću, mir, jako lep doček, iako će sve kasniti, biti pod stresom na kraju će ispasti jako dobro. Razlog tome je i retrogradni Merkur od 29.12 koji može otežavati stvari i nositi velika kašnjenja iako ćete od početka meseca sve pripremati za kraj godine, mogućnost da ovaj mesec ispadne mnogo stresniji nego što očekujete, iako moram ponoviti sam doček može biti blagosloven i veoma srećan.

Za Bikove koji planiraju važna putovanja, sredjivanje dokumenata u vezi sa inostranstvom lakši aspekti ipak slede do 21.12. Pripazite u poslednjoj nedelji decembra da izbegavate registracije, kupovinu karata i sl, jer ćete sve plaćati mnogo skuplje nego što ste želeli. Period od 21-31.12. posebno traži da pripazite na kontrole, inspekcije, poreze, zakon i moguće kazne, kao i pojačane kvarove.(8,28-30.12.).Iako ovaj mesec može doneti dobre finansijske mogućnosti, pokušajte da manje trošite u poslednjoj nedelji decembra, jer novac može doneti nepotreban stres i napetost. U ovom mesecu je inače dobro tražiti pomoć i podršku od drugih i trudite se da ne budete oslonjeni samo na sebe, jer će sve delovati teže.

Bikovi koji su na važnim funkcijama posebno moraju obratiti pažnju na kraj godine jer mogu doživeti pad. Bikovi privatnici mogu imati jako puno posla, ali trebalo bi pripaziti na moguće neplanirane troškove krajem meseca. Ovo može biti mesec kada će vam prijati da vidite stare prijatelje ili drage ljude, ali ćete biti pod malo većim pritiskom pri kraju godine. Na polju braka je potrebna tolerancija i kompromis, jer posebno period od 20.12. može doneti obostrani poslovni stres koji može kvariti odnos. Izbegavati posesivnost i kontrolu u poslednjoj nedelji decembra jer može nepotrebno doneti hladjenja odnosa.

Za Bikove koji su sami lakši period do 20.12. Za Bikove koji su u vezi ovo može biti period sreće i stabilnosti.Posebno period od 26-27.12. može doneti zajedničke dobre planove koji će vam dati snagu da izdrzite. Bikovi koji su u dugim vezama moraju izbegavati odnos iz navike ili preopterećenost drugima, jer to može nositi potpuno zahladjenje prin kraju godine. U ovom mesecu ne treba ništa pritiskati, izbegavati osudjivanje, i potrebno je opraštati, ali i izbegavati povratak u prošlost kada su emotivni odnosi u pitanju.

Na polju zdravlja, ovo može biti mesec pojačanih upala, prehlada, a posebno osetljivosti kičme i kostiju. Trebalo bi obratiti pažnju na period od 8-10 i posebno na period od 18-21, kao i period od 29-30.12.

Ovaj mesec traži red i strpljenje, svakako uz veću dozu strepljenja i unutrašnjeg optimizma. Energija odlična, ali potrebno je da stvari ne shvatate previše lično i da se malo oslobodite predrasuda. Ovo može biti period i velikog rada, pa iz tog razloga je važno da više brinete o svom zdravlju.

SREĆNA NOVA 2022 BIKOVI – Astro – Luna astrolog Nataša Paunovski

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2021. All Right Reserved by Astroluna.rs.