https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Godišnji HoroskopGODIŠNJI HOROSKOP ZA 2022 – ZNAK BLIZANCI

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2021/12/viber_slika_2021-12-15_19-07-57-522.jpg

Blizanci u 2022 ulaze sa velikim osećajem mudrosti, ali predosećajem da će im ova godina biti sudbinska važna i da će ih odvesti u velike transformacije, neke će po osećaju biti dobre, neke ne. Blizanci su spremni da prihvate šta god da je pred njima da bude dobro za njihov razvoj, samo da ne stoje u mestu. Korak po korak ova godina posebno nosi veća ubrzanja pri kraju proleća kada Blizanci kreću u pravu akciju 2022.

 

JANUAR 2022:  Pocetak godine kod Blizanaca moze pokrenuti želju da se vrate obrazovanju, nečem što su jako voleli, a na neki način vremenski propustili, ili da odputuju na mesta koja su imala neki veliki značaj za njih. Partnerski odnos će im biti od velike važnosti, gde će morati imati na neki način i strpljenja da razumeju trenutne nemire svoje voljene osobe, a da pametno i motivišu osobu pored koje su. Posebno 2-3.01. mogu biti veoma pozitivni dani za lični razvoj, porodicu, goste, posete, ispite, ali mogu biti jako srećni kroz aspekt dece, kreativnih mogućnosti i boljeg samopouzdanja. Svakako da ulazak Merkura vaše vladajuće planete u znak Vodolije može da vam pokrene slobodne misli, ali želju da ostavite jak utisak na druge. Izuzetan smisao za pedagogiju i prenos znanja. Veća okrenutost tradiciji, ali i novim stvarima. Obratite pažnju malko kroz period od 9-11.01, kao i period od 19-23.01 jer može dolaziti do većih pritisaka i ljutnje na poslu, čak osećanja neke posesivnosti od strane drugih. Izdignite se iznad toga i pokušajte da budete koncentrisani samo na ono što ste postavili. Ovo je i mesec osluškivanja i osećanja nekog mosta izmedju prošlosti i sadašnjosti, ali i period kada možete očekivati izvestan nagli napredak preko dodatnih poslova, ali i nekog dela profesionalnih interesovanja od 15-18.01. Merkur kreće retrogradno kroz znak Vodolije od 14.01. i sve do 5.02. nosi proces oslobadjanja svega suvišnog, ali obnove svega što mislite da je propušteno. Period od 19-23.01. može doneti osetljivost uredjaja, napade ili osećaj da morate da branite svoje stavove, ali nemojte ih menjati zbog drugih, ali i emotivnu nervozu. Period od 25-31.01. donosi mir, dobru koncentraciju, rešavanje važnih pitanja, a posebno ceo januar donosi studentima ovog znaka jednu borbu, ali napredak kao budjenja iz dubokog sna.

Na polju zdravlja, prvih sedam dana ovog meseca je idealno da regenerišete organizam, da se dobro odmorite, na neki način duhovno iscelite sebe, što je preporuka kroz ceo mesec.  Ovo je posebno važan mesec da osluškujete svoje potrebe, emocije, potrebe, da se disciplinujete u navikama i u onome što vam nije išlo. Pokušajte da malo smanjite fizičke aktivnosti i da ništa ne forsirate. Posebna preporuka od 5-8.01. da se manje mentalno trošite oko voljene osobe, dece i da stavljate previše obaveza na sebe jer to može doneti nepotreban stres, a time i fizički i mentalni umor, kao i da poradite više na strpljenju kroz komunikaciju sa drugima. Ti dani traže nešto bolju koncentraciju na polju saobraćaja! Od 7-11.01 preporuka bez preterivanja u emotivnom, materijalnom trošenju, lakom nerviranju oko sitnica jer može dolaziti do pojačanih migrena i problema sa stomakom. Baš u vreme Punog Meseca u znaku Raka od 18-20.01 pojačani emocionalni problemi, osetljivost i stres mogu loše uticati na ishranu, pritisak i balans iznutra. 31.01 je posebno jak energetski dan koji može doneti poslovnu pobedu, ali jake emocije. Ipak, posebna preporuka od 25-28.01. jer može dolaziti do povreda, preloma, iščašenja, padova, problema sa zubima i kičmom. Emocije jako mogu uticati na zdravlje u ovom mesecu, pa pokušajte da budete malko mudriji, flegmatičniji i da se više okrenete svojim potrebama.

Emotivno januar je mesec i jake privlačnosti u emotivno – bračnom smislu, ali mesec i velikog stresa, napora i preokreta. Posebna pažnja u bračnim odnosima i kod parova koji su u dugim vezama se preporučuje od 24-29.01. koji može doneti jake svadje, napore, emotivnu povredljivost koju možete osećati već od 17.01. Za Blizance koji budu želeli da u ovom mesecu krunišu svoju vezu ili planiraju zajednički život, ipak zvezde će biti veoma naklonjene baš oko 6.01, posebno od 21-31.01. Medjutim, ovaj mesec nosi i neki osećaj zrelosti, a opet i neke povreme tuge i usamljenosti. S obzirom da je mesec u kome se treba okrenuti kompletnom isceljenju, mnogi Blizanci bi trebalo zapravo da se izleče od starih prethodnih veza ili da probaju da stave tačku na sve što je bilo, iako iskušenja mogu biti veća posebno od 8-19.01. Svakako da uticaj retrogradne Venere nosi razmišljanja o velikim ljubavima, kontakte sa simpatija koje žive daleko od vas ili onima koji su vas nečemu naučili. Kontakt Severnog čvora i Venere svakako može biti značajan sa samim početkom meseca, da oni koji vam pripadaju moraju biti pored vas. Sa druge strane, u ovom mesecu ne treba ništa forsirati po svaku cenu, jer ćete iz toga izaći još više povredjeni. Može biti povećanja afera od 6-12.01., ali i naglih strasti i naglih prekida oko 22.01. Ovo je dobar mesec da se okrenete obrazovanju, nekim zajedničkim planovima, putovanjima, i neće biti neobično da prepoznate nekog ko liči na one koje ste voleli. Ali nije preporuka ulaska u vezu po svaku cenu.Ovo je bolji mesec za Blizance koji su duže zajedno u smislu porodičnog mira ili putovanja, ali za slobodne Blizance vreme kada treba osluškivati neke znake. U ovom mesecu se mogu ponoviti i neke stvari koje su bile teške kroz polje prošlosti. Čuvajte se uticaja okruženja oko 13.01, ali i u periodu od 25-28.01.! Mogućnost sitnijih opterećenja oko sredine januara oko zdravlja dece. Kraj meseca može nositi prolazne brige oko prijatelja/ roditelja. Prijaće vam dinamičniji, aktivniji prijatelji, smeli, i neće biti neobična jaka privlačnost na tom polju.

U poslovnom smislu ovo je odličan mesec da postavite nove ciljeve i odradite ono što je ostalo od novembra 2021.  Važno je da budete odmereni i skocentrisani izmedju 8-13.01. Ovo može biti dobro vreme za porodične investicije ili biznis posebno od 20.01. kada Blizanci mogu očekivati i lakši put ka sredjivanju administrativnih i pravnih poslova. Preporuka je ako je moguće izbegavanju kredita i pozajmica! Takodje u partnerskom odnosu pripazite na komunikaciju i dogovore u vezi sa novcem! Moguće manje štete ili različiti životni pogledi. Trudite se da u ovom mesecu otvorite nove poslovne opcije, da prema njima idete polako, ali sigurno i da uključite prijatelje u dalji tok promena. Blizanci koji su vezani za drzavne institucije mogu imati tešku prvu polovinu januara. Blizanci koji očekuju promenu posla mogu računati na napredak do kraja meseca.

FEBRUAR 2022: Prvi dan ovog meseca može doneti osećaj male konfuzije jer nećete znati šta pre da završite. Svakako da će vas i pod uticajem Mladog Meseca u Vodoliji nebo terati da pravite promene, medjutim nemojte žuriti i trudite se da se koncentrišete na najvažnije. Ne obećavajte ono što ne možete uraditi, jer može dolaziti do kašnjenja koji bi vas vodili do malog pritiska izmedju emotivnog i poslovnog i onog što želite. Osećaćete se da želite pod hitno da se oslobodite svega što vam predstavlja muku, ali to neće ići tako jednostavno sve do 9, posebno od 15.02. kada ćete osećati da ste u punoj snazi i potpuno spremni da napravite preokrete i svakako da ćete se mnogo bolje lično osećati da možete da idete napred. Emocije i dalje mogu biti “ tanane” i negde ćete osećati da imate inicijativu, ali da nemate dovoljno podrške koliko želite za sve što ste naumili da uradite. Možete dolaziti do pojačanog stresa preko porodice voljene osobe, ali i poslovnih autoriteta, pa malko obratite pažnju na period od 1-7.02. Ipak, ovo je odličan mesec za dom, porodicu, selidbe, kupovinu novih stvari, ali potpunu promenu profesije, unapredjenja, nove poslove, zaposlenje i sl, posebno kroz srećne aspekte od samog početka meseca, posebno poslednja dva dana ovog meseca. Imaćete osećaj kad ide dobro posao da to ne može da se dobro uklopi u emotivnu sreću i obratno, pa može dolaziti do variranja u raspoloženju ili osećanja manjeg energetskog pada od 6-8.02. Ipak, ovo može biti srećan period da i dalje se okrenete zdravlju i isceljenju, obrazovanju i nekim višim ciljevima( recimo želite da se okrenete pripremi oko inostranstva, novog posla).

Na zdrastvenom nivou, mali pripazite na imunitet, kosti i zube. Kosti i zubi mogu biti pod osetljivoscu pri kraju meseca, dok imunitet više sa početka meseca. Posebno pokušajte da budete disciplinovaniji i da se manje trošite oko drugih, jer možete osećati neku vrstu nezahvalnosti ili sebičnosti izmedju 19-23.02. Period kraja meseca donosi Blizancima koji su skloni gojaznosti povećanje apetita, povećanje vode u organizmu i mogućnost osetljivosti genitalija.

Posebno period od 1-9.02., 13-15 i 26-27.02. mogu biti srećni kroz poslovne promene, inostranstvo, putovanja, studije, a u tom periodu ćete biti veoma okrenuti plodnim novim idejama i sreći preko porodice i prijateljima. Možete biti veoma zaštitnički okrenuti prijateljima, ali skloni da budete i strožiji i surovo realniji. Prijatelji vam neće to zameriti. Odlično vreme za veće projekte sa prijateljima. Blizanci koji su vezani za državne i javne institucije mogu imati dosta konfuznu i osetljivu drugu polovinu februara kada se treba čuvati manipulacija, ogovaranja i osetljivih odnosa sa saradnicima. Ovo je dobro vreme za nove poslove, ali privatni biznis. Finansije će biti bolje položene čak može stizati neki novac koji je kasnio, samo malko obratite pažnju na moguće kvarove. Neće biti nemoguće da u ovom mesecu kupujete tehničke aparate ili da morate da imate kontakt sa majstorima. Možete veoma pozitivno uticati na blisku osobu u porodici koja može biti nagle lične promene koje će vas jako obradovati. Treba će vam promena, i neće vam prijati rutina i ljudi koje svakodnevno vidjate. Medjutim, ka promeni morate ići korak po korak.

Kada se radi o ljubavi, možete pozitivno uticati na voljenu osobu, ali i prepoznati važne talente svoje dece. Kraj meseca nosi jake fizičke kontakte, ali Blizanci koji su sami mogu se i dalje boriti izmedju prošlosti i želje za nečim novim. Neće biti nemoguća pomirenja ili neka trajnija rešenja u periodu od 7-16.02. Blizanci koji su u braku mogu imati i dalje malo veći problem oko komunikacije, dogovora i imaće utisak da sve ide sporo. Nekako morate prihvatiti da ste vi oslonac svojoj porodici i da ovaj period traži veću odgovornost. Svakako, ako niste srećni možete imati mesec da stavite tačku i da odbolujete sami.Povećanje afera,neiskrenosti, usporenosti u novim emotivnim odnosima jeste u povećanju od 6-12.02. posebno od 18-24.02. Ovo je mesec tako tako sa nekim krakotrajnim zaljubljivanjima, koja brzo mogu proći. Blizanci koji planiraju nešto trajnije ili formalnije imaće utisak da sve ide sporo. I dalje je preporuka da ništa ne forsirate. Pokušajte da u ovom periodu ipak se okrenete poslovnim promenama, svojim idejama, svom telu i stvarima koje vam prijaju. Vreme mira, regeneracije i jake intuicije je period od 18-22.02. i 27-28.02.Mogućnost susreta iz prošlosti ili na putovanjima. Ali pustite da stvari idu laganije. Podrška prijatelja ili neki vid psihoterapije može vam prijati pri kraju meseca da se oslobodite nekih emotivnih stega.

 

MART 2022: Blizanci bi u ovaj mesec mogli ući sa velikom nadom da je pred njima vreme za akciju i veliko budjenje na svim poljima. Posebno 1,2, ali i 6-7.03. mogu doneti puno ideja, mentalnog pokreta, okrenutosti prijateljima, timskim aktivnostima, ali i razmišljanjima o nekim većim promenama na polju karijere. 13.03. je odličan dan za ulepšavanje, poklone, ljubav i nežnost koja im može prijati, iako će u ovaj mesec ući malo revolucionarnije i nezavisnije. 15-16.03. donose da lako privučete pažnju, ali da ćete intuitivno osećati kakve odluke treba da donesete. Ovaj mesec može da vam donese i neke neobično posebne ljude koji će vas inspirisati, ali puno mašte, pokreta, možda sredinom meseca i malo oscilacija. Pripazite posebno na period od 21-24.03. jer ti dani nisu uopste povoljni za potpisivanje papira, dogovore, mogu doneti greške, kvarove, mentalnu usporenost i neku prolaznu brigu. 29-30.03. donose jaču volju, brže reakcije o odluke. Bilo bi dobro da ono što zacrtate do 10.03. polako, i kroz svoj osećaj negde zapišete, još uvek ništa ne forsirate i pokušate u miru da promene koje želite napraviti ipak pokrenete od sledećeg meseca. Početak meseca donosi veću odgovornost, mir, dobru koncentraciju, ali značajnu poslovnu prekretnicu koja posebno može biti važna u periodu od 6-10.03. Posebno dinamičan period od 18-25.03. koji može doneti poslovne preokrete, važna poslovna poznastva i potrebu za transformacijom. Ovo može biti interesantan mesec za Blizance koji žele da se osamostale ili promene profesiju( 17-20 i 27-29.03.). Koliko god ćete u ovaj mesec ući pobednički, mogući su neki dodatni problemi, kroz period od početka meseca i manje brige oko roditelja ili planiranih poslova, dok sredina marta i napornije odnose sa saradnicima i preosetljivost i izvesni pritisak na emotivnom nivou. Zato je jako važno da ne žurite i da u ovom mesecu postavite ciljeve, ali ipak veće korake napravite od narednog perioda.

Na polju zdravlja, period izmedju 12-17.03. može doneti pad pritiska, osetljivost na polju vena, cirkulacije, ali i hormona. Stariji pripadnici ovog znaka već sa početka meseca mogu biti u izazovnim aspektima kroz probleme sa srcem, a posebno disajnim organima, pa bi trebalo da se pričuvaju. Kraj i početak meseca su posebno povoljni za lekarske savete ili detaljnije preglede. Ovaj mesec donosi naglo budjenje, pa pad pa naglu euforiju pomešanu sa ljutnjom baš uoči početka proleća. Kao da možete malo i “ izgoreti” u jakim željama. Zato je važno da u ovaj mesec ne ulazite sa naglašenim planovima i obećanjima, već da stvarate, pa gde vas nebo ponese.

Ovo može biti interesantan mesec za nova poznastva i upoznavanja, osim da Blizanci koji su u svežim vezama moraju obratiti pažnju na period od 12-19, i od 21-23, kao i u periodu od 29-30 jer može dolaziti do problema. Za mnoge Blizance ovo može biti i malo presudan mesec po principu ili ćemo biti trajno zajedno ili ćemo se naglo odvojiti. Blizanci koji su u braku mogu imati važne zajedničke planove kroz porodicu, dom, privatne poslove. Ceo mesec je prozet važnosti prijateljima i većoj okrenutosti poslovnoj i finansijskoj nezavisnosti. Ovo može biti nešto naporniji period za studente ovog znaka, kao i nešto sporiji period kroz trajnije planove ili poslove van zemlje. Poslednji dani marta mogu doneti veći osećaj sigurnosti, odgovornost, ali važna rešenja koja su stajala. Možete imati utisak kroz ovaj mesec da vas drugi ne razumeju najbolje ili da se brže umarate objasnjavajući stvari. Zbog toga će vam prijati da se malo udaljite od gužve. Želećete konkretne rezultate i samo da je nešto novo, sveže. Ipak, ovaj mesec može da donese i osećaj velike borbe i tenzije izmedju emocija i poslovnih želja, i osećaj nekakvog rivaliteta kojem ovog meseca itekako nećete biti skloni. Pokušajte da budete strpljivi, ovaj mesec je dobar za pripremu ili pravljenje temelja nečeg važnog za dalje. Posebno obratite pažnju, jer ovaj mesec donosi povećanja emotivnih manipulacija i laži. Trudite se da ne upadnete u situaciju u kojoj ne želite.

APRIL 2022: Blizanci će u April ući sa velikim planovima, brzinom, akcijom i veoma intezivnim drustvenim životom. Može biti značajnih promena preko muških bliskih osoba, ali i prijatelja gde ih mogu dočekati zajednički planovi ili neke nagle dobre vesti. Puno dogovora, komunikacije, nestrpljive euforije, važnih potpisivanja, sitnijih kupovina, puno telefoniranja i stalna žurba Blizancima može da prija sa početka ovog meseca. Neočekivane vesti i pozitivne promene moguće su i u periodu od 9.04., ali jaka mentalna snaga 11.04. U tim danima mogu se dešavati veoma važne profesionalne promene, a neće biti nemoguće da se dešavaju i nagle promene na polju autoriteta. Sa ulaskom Merkura u znak Bik od 11.04. kreće mirniji period, kada ćete moći da se okrenete zadovoljstvu, hrani, društvu, posebno estetici koja će vam biti od velike važnosti. 14-15.04. donose odlične dane za upoznavanja, ljubav, zaradu, moguće poklone, važne susrete, odličnu intuiciju, pozitivne kreativne sposobnosti, i sreću. 26.04. može biti pozitivan dan za porodicu, rodjake, učenje, krakotrajna putovanja. 16.04. može biti nešto osetljiv dan za karijeru i novac. 23.04. može pojačavati stres. Merkur – vasa vladajuća planeta ulazi u znak Blizance od 29.04. koji donosi puno vedrine, dobre mogućnosti preko roditelja, privatnog biznisa i imovinskih stvari.

Prva Solarna Eklipsa u vreme Mladog Meseca 30.04 u znaku Bika  može doneti sreću preko preporuka, posla, inostranstva i prijatelja, ali tog dana možete ući i osetiti ovo Pomračenje Sunca kroz osetljivost hormona, moguće nesanice ili osećati jak umor.

Kroz ceo ovaj mesec bilo bi dobro pripaziti malo na autoritete, mada će na poslu gde raditi dolaziti do oštrih i neočekivanih promena.  Početak meseca donosi da te promene mogu da vam prijaju, ali da morate ipak obratiti pažnju na poslovno okruženje, svoju reputaciju i autoritet od 13-17.04 jer može dolaziti do osećanja praznine. Posebno je važno tokom druge polovine aprila da pratite svoj osećaj kada je posao u pitanju, i da obratite pažnju da budete dovoljno skocentrisani i ne dozvolite nikakav uticaj drugih bez obzira što se oko 23.04. možete osećati usamljenije. Posebno važan period otvoren od 24-26.04. kada možete imati harizmu, ubedljivu i jaku energiju koja može doneti finansijsko poslovni uspeh.

Ceo mesec je jako važan za prijatelje, razne vrste proslava i lepih dogadjaja. Medjutim prijaće vam tokom druge polovine aprila da se malo osamite i stvarate u izolaciji ili da putujete i malo izadjete iz rutine. Možete imati veoma jake snove, ali veoma plodne ideje mogu biti povećane od 9-14.04.

Na polju zdravlja trebalo bi obratiti pažnju na imunitet, vid, grlo i pripaziti na polje cirkulacija, vena. Ovo može biti nešto senzibilniji mesec, ali mesec u kojem vam može prijati mir, meditacije, alternativne tehnike, kontakt sa vodom. Ovo je mesec u kojem možete biti skloni alergijama posebno izmedju 5-7, poteskocama u komunikaciji 20, jacem umoru oko 17.04., ali 22-23.04. može doneti prolazni osećaj praznine, kao nekog vida depresije ili melanholičnosti, prevelike odgovornosti i brige. Mesec možete početi i sa osećajem da vas nešto muči i da vam u glavi stoji neka nerešena situacija koja vas može mučiti sa psihološkog ugla koju ćete prekinuti i na nju staviti tačku od 28.04.

Iako je ovo jedan od boljih meseca za zaljubljivanje, jake romantične susrete, nekim Blizancima ovaj mesec može doneti tugu, prazninu, prekide, mučenje na polju braka/ ljubavi. Trebalo bi posebno obratiti pažnju od 19-25.04. Blizanci mogu u ovom mesecu prolaziti i kroz neki vid zabranjenih, komplikovanih odnosa. Mogu otkriti nešto što ih može uznemiriti u svom odnosu. Medjutim, slobodni Blizanci mogu imati naglu sreću sa početka meseca i mogućnost da ipak do 24.04 dožive nešto posebno. Blizanci koji su u braku ili dugom odnosu mogu biti nezadovoljniji porodičnim odnosima svoje voljene osobe, ali mogu patiti i zbog lošeg uticaja drugih na svoj odnos. Ovo je u emotivnom smislu i mesec karmičkih susreta i fatalnih emocija, ali osećanja i nemogućih veza. Ljubav posebno može uticati na zdravlje. Ipak, možete imati mesec u kojem ćete pokazati sve svoje talente, i kada možete napraviti nešto krajnje originalno. Veoma izražen smisao za psihologiju, ali susret sa osobama koje vam mogu pomoći. Lako možete prepoznavati slične sebi.

U finansijskom smislu možete biti veoma spretni da zaradite novac, iako sredina meseca i period od 20-24.04. može doneti neka kasnjenja, loše aspekte kroz trgovinu ili lođe finansijske procene. Medjutim, ovo je dobar mesec, čak mesec u kojem mnogi Blizanci mogu rešiti nešto što ih je dosta opterećivalo. Ovo je stabilan period za porodicu, a može biti i period kada možete upoznati sasvim slučajno neobične ljude, ili imati priliku da posetite neka zanimljiva mesta. Odlično vreme za kumstva, a Blizanci koji planiraju brak posebno mogu računati na srećne aspekte 9-10 i 30.04. Ceo mesec traži da otvorite oči i pripazite na poslovno okruženje jer može biti manipulacija i laži. Studenti mogu imati poteškoće tokom prve polovine meseca. Pripazite na online plaćanja, a tokom prve polovine aprila i davanje pozajmica. Ipak, iako mesec donosi naglu radost, i tugu, donosi važne lekcije Blizancima.

MAJ 2022: Maj donosi puno pokreta, informacija, mentalne akcije i dešavanja već u prva dva dana.  Ovo može biti interesantan mesec kroz poslovnu prekretnicu i neke promene( posebno kroz Blizance koji su na to čekali duže). Od 10.05 vaša vladajuća Merkur kreće retrogradno i može doneti odlaganja, osetljivost kroz aparate, komunikaciju gde će vam trebati strpljenje( posebna preporuka od 24-29.05. kada Merkur se vrati u znak Bik i može doneti opterećenja i usporenja na polju finansija, osećaj nesigurnosti ili osećaj da stvari idu i u emotivnom smislu sporije). Ovo može biti interesantan period da pokrenete neke stare ideje, ali može biti interesantan period da vidite neke drage ljude, kao i da putujete, dok period do 22.05. može biti naklonjen studentima ovog znaka, samo je bitno da izbegavate lenjost i kampanjski rad.

Ovo može biti mesec kada bi imali potrebu da više napredujete ili se više edukujete. Radoznalost, ali potreba za puno informacija može biti pojačana. 3-4.05. mogu biti nešto naporniji dani za emotivne odnose( u povečanju svadje, posesivnost), ali mogu doneti izvesna veća poslovna trošenja, osećaj rivaliteta, ali nagle finansijske troškove. 5.05. može vam lično biti naklonjen i može biti pozitivan dan da se okrenete sebi. Mogućnost osetljivih odnosa kroz ljubav, ali odnose u poslu( čuvati se razočarenja) povećana od 9-11.05. koji mogu nositi i osećaj neke praznine kroz prijatelje ili zdrastvene probleme prijatelja. U ljubavi svakako uticaj Venere u znaku Ovna doneće jaku potrebu za emocijom, strast, ali i dobre mogućnosti kroz upoznavanja, susrete sa osobama iz prošlosti izmedju 17-19.05. 20.05. može biti malo provokativan kroz emotivne odnose. Blizanci u ovom mesecu neće baš trpeti nerešene odnose i emocionalno mogu biti veoma konkretni. Zbog toga ovaj mesec može doneti naglu zaljubljenost, ali i udaljenost i neki vid konfuzije od 7-12.05.Iako ovaj mesec donosi puno dešavanja, ipak može dolaziti do nesporazuma, naglih prekida i osetljivosti kroz partnerske, ali bračne odnose i kroz period od 18-21.05. Za Blizance koji su u braku posebno pojačane svadje, pritisci i nezadovoljstva mogu biti povećana od 25-27.05. 28-29.05. mogu biti posebno interesatni za upoznavanja za slobodne Blizance. Prijaće vam akcija, izlasci a možete veoma privlačiti pažnju. Za Blizance koji planiraju brak povoljan period otvoren je od 28-30.05., kao i 14 i 21.05. Blizanci će biti skloni da puno rade sa decom, ali da se više troše na porodičnom nivou. Ipak, u ovom mesecu mogu imati šansu da porade na sebi, svom izgledu što će im doneti bolje samopouzdanje.

Na polju zdravlja ovaj mesec može doneti pulsirajuće migrene, osetljivost sinusa, kože, kao i osetljivost disajnih organa. Potrebno je tokom celog meseca pojačavati imunitet! Sklonost jačim upalama, autoimunim bolestima povećaniji od 4-14.05. dok poslednja nedelja maja može nositi sklonost opekotinama ili sklonost udarcima. U periodu od 15-21.05. posebno ženski pripadnici trebalo bi da obrate pažnju na genitalije!

Kraj meseca savetuje da izbegavate registracije vozila ili kupovinu vozila. Pripazite malo na parking, možete biti skloni da plaćate nepotrebne troškove. Ovo je srećan period za dom, porodicu, nekretnine, a bićete veoma skloni da motivišete i svoje prijatelje i svoju porodicu. Koliko ovaj mesec može biti sklon emotivno – poslovnim iskušenjima( više kroz odnose sa saradnicima), on ipak donosi i prekretnicu da uradite nešto veće na šta ćete biti ponosni.

Ovo je dobar period za nekretnine. Na polju finansija možete biti skloni da puno trošite, ali da nalazite odlične načine kako da povećate svoju zaradu. Blizanci koji planiraju prelazak na nov posao ili očekuju zaposlenje mogu računati na posebno pozitivne aspekte do 6.05. i od 22-30.05. U poslovnom smislu prva polovina maja donosi izvesnu uspavanost, medjutim nagle ambicije posebno od 17.05.

Sunce 21.05 prelazi u vaš znak i svakako da ćete se osećati dinamičnije i snažnije. Pomračenje Meseca 16.05. može nositi poslovna iskušenja, ali dobru zaradu, ali osetljivost je moguća preko pozicije zakona, braka i partnerskih odnosa. Na zdrastvenom nivou moguć jači apetit, ali i čudni snovi i jak umor upravo tog dana.

 

 

JUN 2022: Merkur kreće direktno od 3.06, ali možete računati na veću brzinu u dnevnim aktivnostima ipak sa prelaskom Merkura u vaš znak ponovo od 13.06. koji donosi vedrinu, mnogo akcije, planova i lakšu mentalnu motivaciju. Prvi dani juna mogu doneti da završite nešto što vam je išlo sporije od kraja aprila, a da se opuštenije vidite sa dragim osobama ili rodjacima. Nećete ući u vaš mesec sa nekom većom žurbom  što se može pokazati dobrim. 4.06 Saturn ponovno kreće u retrogradni hod što donosi izvesne testove na poslovnom nivou. Početak meseca donosi veće ambicije i mogućnost naglog napretka do 6.06., dok odličan period za posao( dobro za zaposlenje, dodatne poslove, timske poslove) povećan od 26.06. Venera prelazi u vaš znak od 23.06. pa ćete uz Merkur svakako imati dobro raspoloženje, puno planova za društveni život, prijatelje, odmor. Period od 14-28.06. je posebno dobar Blizancima koji planiraju odmor. Juni može biti pozitivan mesec za venčanja, godišnjice, posebno od 2-7.06. i u periodu od 29.06.

Ovo je jako dobar mesec da se okrenete zdravijem načinu života, sportu ili fizičkim aktivnostima posebno od 16.06., dok posebno sportisti ovog znaka mogu imati vrhunske rezultate i puno uspeha. Ovo može biti dobar period za studente, iako će se menjati i odredjena interesovanja u zadnji momenat za buduće brucoše i srednjoškolce. Posebno Blizanci koji su vezani za ekonomiju, poslove vezane za zakon, turizam i prosvetu mogu imati veoma plodan, ali energičan mesec. Za Blizance koji imaju odredjene pravne procese lakši period do 21.06. Leto će vam svakako prijati jer je to prorodno godišnje doba za vas i osećaćete tokom celog ovog meseca mnogo energije i da vam ništa ne pada teško. Lepota vam može biti od velikog značaja, kao i prijatelji. U ovom mesecu, posebno do 16.06. možete računati na sreću preko preporuka.

Na polju posla period do 14.06. može biti malo usporeniji i možete osećati da nisu sve kockice se poklopile.  Ipak neočekivane vesti mogu stići od 15, ali jedna važna realizacija i ispunjenje do kraja meseca. Ovo je dobar mesec za Blizance koji očekuju naglo unapredjenje ili nov posao( mogu računati i na pomoć prijatelja). Period od 5-7 i period od 21-22, kao i 29-30.06. može doneti posesivnost, osećaj nekakvog rivaliteta ili takmičenja na poslu i malo veće pritiske. Na polju finansija prva polovina juna može doneti oscilacije i povećane troškove, medjutim u drugoj polovini meseca moćićete i da se malo opustite. Period od 11-15.06. može doneti osetljivost kroz poslovne autoritete. Ovo je dobar mesec za medije i javne nastupe. Može biti povoljan period za pozajmice, ali je generalna preporuka da ih uzimate ako baš morate.

Ovo je jedan od boljih meseca za začeća. Sa decom možete uspostaviti mir i možete uživati u roditeljstvu. Mnogo će vam prijati mir, životinje, vaša porodica, hrana i neki hedonizam. Ovo je jako srećan mesec za Blizance koji su sami jer mogu doživeti da iz jedne po njihovoj proceni strasnoj priči emotivni odnos prelazi do kraja meseca u nešto ozbiljno.Blizancima koji su u braku malo kraj meseca može biti naporan kada može dolaziti do sudara u životnim stavovima sa partnerom ili nesuglasicama. Ovo može biti veoma plodan poslovni period i za voljenu osobu. Ovo je veoma srećno vreme za porodicu, dom, kućne veće poslove, porodična okupljanja, rodjake, poziciju nekretnina posebno do 20.06. Poslednja nedelja juna može biti veoma srećna za godišnjice ili zajednička putovanja. Blizanci koji su nalaze u komplikovanim odnosima ili nekoj vrsti tajnog odnosa mogu računati na veći intezitet emocija u ovom periodu.

Na polju zdravlja redovne ginekološke kontrole i mogućnost manje osetljivosti vilice, vida i grla mogu pratiti Blizance. Prirodni preparati mogu pomoći. Ovo može biti povoljan mesec za inostranstvo, posebno u poslovnom smislu. Pokušajte da više koristite intuiciju kada je procena drugih u pitanju, jer možete otkriti neiskrenost od osobe kojoj ste verovali.

 

JUL 2022: Blizanci u Juli 2022 mogu ući sa nekom žurbom i pregršt planova od 2.07. Od 6.07. postojaće veća okrenutost finansijama, domu, porodici. Period do 24.07. može biti povoljan za Blizance koji planiraju veće poslove na polju doma ili nešto što može biti značajno za polje nekretnina. ( posebno naklonjen period od 16-24.07.). Prelaskom Merkura u znak Lav od 19.07. možete se osećati bolje, samouverenije, a mnogim Blizancima će period do 29.07. biti veoma naklonjen kroz odmore, zabavu, godišnjice, važne porodične proslave i sl. Ipak prva polovina jula može nositi veće oscilacije u raspoloženju, jači stres i osećaj pritiska, osećaj blage usamljenosti ili neprilagodjavanja posebno 2-5.07., više u periodu od 14-16.07. Period od 6-7.07. donosi jak osećaj da dodjete do istine ili da završite nešto što vam je delovalo kao nemoguće. Tih dana možete biti izuzetno prodorni, emotivni, ali skloni da se držite svojih ciljeva.

Period do 7.07. može biti povoljan kroz poslovne aktivnosti, karijeru, status i zajedničke dogovore. Neki vid odlaganja i brige moguć od 7-9.07. Od 13-16.07. trebalo bi obratiti pažnju na odnose sa rodjacima, posebno saradnicima u poslu. Ima mogućnosti da u Julu imate malo izazove u smislu lođše kontrole, eksplozivnosti, ali ćete osećati da želite da prekinete neke odnose koji vas opterećuju. Neće biti neobično da Blizanci koji žele da promene posao ili napuste  imaju mogućnost važnih kontakta početkom jula, a već računaju na nagle promene u periodu od 13-15.07. Može biti jakog uznemirenja i poslovno i porodično kroz period od 18-20.07. ali neke vrste razočarenja u periodu od 23-25.07. koji se posebno preporučuje izbegavanju kontakta sa lekovima, ali opreznosti sa vakcinama jer to može biti vreme loših medicinskih procena, ali i vreme skrivenih ličnih razočarenja u prijatelje. Prijaće vam više rad od kuće ili ćete razmišljati da se odmorite jer već od 22 možete osećati da vas posao ne motiviše i da vam je potrebna regeneracija. 22.07. može biti pozitivan dan i može doneti dobre vesti. 5-6, 12-17 mogu da nose dobru energiju ka zaradi, važnim finansijskim dogovorima. Ovaj mesec donosi da ćete malo više trošiti, ali da vam to neće biti opterećenje jer ćete biti željni hedonizma, putovanja, ili nekog finog mira gde ćete napuniti energiju. Ovo može biti povoljan period za Blizance privatnike ili osobe koje uz stalni žele da pokrenu nov posao(  posebno srećan period od 17-25.07.). Ovo može biti i dobro vreme za prodaju nečega, ali dobro vreme da se sretnete sa osobama koje dug niste videli, i da vam se probude emocije zahvaljujući i uticaju Venere u znaku Raka. Ovaj mesec može doneti veće troškove oko prijatelja, ali mogu biti neki lepi dogadjaji. Jako će vam prijati priroda, životinje i da se malo sakrijete ili odete od gradske gužve. Blizanci koji očekuju važne pravne procese, mogu ipak imati lakši period od 21.07.-30.07.

Blizanci koji su u vezi mogu prolaziti kroz nešto stresniji period kada može dolaziti do mešanja drugih posebno skrivenih neprijatelja, kao i lošije komunikacije. Mogu to emotivnije doživljavati. Mnoge veze mogu biti na udaru i većem iskušenju u periodu sredine jula, ali i može biti porasta prevara, laži i manipulacija kroz kraj meseca. Blizanci koji su u braku mogu prolaziti kroz neka opterećenja kroz roditelje, dom, kao i moguće zdrastvene probleme voljene osobe. Blizancima roditeljima trebaće više vremena, ali se stvari mogu smiriti malo od druge polovine meseca. Blizanci koji su sami, mogu u ovom periodu sresti staru simpatiju, ljubav ili imati dosta flertova posebno preko proslava i društvenih dogadjaja. Posebno Blizanci koji prolaze kroz komplikovane odnose mogu imati želju da tu stave tačku. Period od 7-9 kao i 19-20, 27.07. nisu loši za upoznavanja ali zajedničke dogovore. Iako ovo nije najidealniji mesec za svadbe, ipak preporuka 2,9-10.07 koji mogu biti srećniji.

Emocije jako mogu uticati na zdravlje, pa je ovaj mesec posebno senzibilan. Mogući problemi sa alergijskim kašljem, hormonima, grlom, ali i genitalijama i stomakom. Pokušajte da stvari ne shvatate lično i da kontrolišete svoje reakcije!

AVGUST 2022: Nagli optimizam, puno ideja, dobro samopouzdanje, putovanja i dobra energija može Blizancima prijati sa ulaskom u ovaj mesec. Period od 7.08. pokreće kreativne sposobnosti, ali i perfekcionizam i temeljnost zahvaljujući Merkuru u znaku Device. Treća nedelja avgusta Blizancima može doneti umor, brige, kašnjenja, lošu komunikaciju, kvarove, nerazumevanja i sklonost melanholičnosti u periodu od 14-19.08. Pripazite na novac, ali poslovne poteškoće, promene rasporeda i dane kada se može pojaviti pojačan stres koji može da se širi i na emotivnom nivou izmedju 21-22.08. I ovaj mesec aktivira jake podsvesne želje, ali dosta rivaliteta, ljubomore, skrivenih neprijatelja, pa bi trebalo da ne pričate unapred o svojim ciljevima/ ili planovima. Na emotivnom nivou trudite se da ne budete nepoverljivi ili da ne ostavljate loš prvi utisak.24-25.08. mogu biti srećni i povoljni dani za važne sastanke, porodična dešavanja, poslove u kući, kao i za studente ovog znaka. Posebno pripazite na polje zakona, kao i na emotivne konflikte izmedju 26-28.08. Tih dana vam jako može smetati nepravda i možete reagovati. Ti dani mogu doneti i odredjenu neprijatnu situaciju koju nećete moći da izbegnete.

Ovo je jako srećan period za brata/ sestru, saobraćaj, stalna kraća putovanja i druženja sa porodicom posebno do 12.07. Jako dobro vreme za učenje do 13.08. Mogući komplimenti, nagrade i dobre poslovne mogućnosti u periodu od 12-13.08. Odlične poslovne mogućnosti, napredak možete očekivati u 4 nedelji avgusta, u periodu od 25-28.08. koji može doneti realizaciju nečeg dobrog, odličnu poslovnu ponudu, dobar period za važna poslovna dešavanja i mogućnost veće zarade i uspeha preko inostranstva Ti dani su idealni za Blizance koji planiraju brak ili proširenje porodice. Za začeća pokušajte da se malo opustite i razmišljate pozitivno.

Ono što vam ovaj mesec može pomoći je promena Marsa u vaš znak koji će boraviti u znaku Blizanaca čak do proleća 2023. Ova planeta može da pokrene odlične poslovne mogućnosti, srećne vesti preko rodjaka, puno priče, putovanja i dinamike posebno od 20.08. ali odlične lične mogućnosti. Ovo može biti dobar period za promenu zemlje ili neki vid edukacija( posebno povoljno od 20-26.08.). Odlično vreme za Blizance koji planiraju luksuzna putovanja, ali i projekte. Odlično vreme za privatni biznis, posebno polje medicine, medija, saobraćaja i pedagogije. Iako tranzitni Jupiter koji će krajem jula krenuti retrogradno kroz znak Ovan može da vam donese intezivniji društveni život, može nositi i tokom ovog meseca poteškoće oko odredjenih prijatelja, ali i osećaj da oko sebe imate nekog za koga intuitivno osećate da nije pravi prijatelj. Razgovori na temu bilo kojih problema mogu biti veoma korisni od 8-13.08.

Možete biti jako okrenuti zdravlju, lepoti. Ovo nije loš mesec za mršavljenje u smislu prelaska na zdraviju ishranu. Na polju zdravlja trebalo bi malo pripaziti na predeo kičme i vrata, a posebno na polje creva( preporuka je redovnog korišćenja probiotika posebno od 13-20.08.). Mogućnost pojačanih alergija i osetljivosti kože moguć od 26-29.08.

Na emotivnom nivou ovo je dobar mesec za slobodne Blizance koji mogu imati mogućnost da upoznaju osobu koja na njih može ostaviti jak utisak. Blizanci mogu biti veoma oprezni i probirljivi i skloni da ostavljaju vreme ili odredjene testove. Posebno interesantan period od 11-14 i period od 24-30.08. Blizanci koji su u braku i dalje mogu rešavati neke probleme iz prethodnog meseca, ali mogu imati i period većih analiza u odnosu na svoj partnerski odnos. Ukoliko je odnos hladan i udaljen, možete prolaziti kroz psihološku ranjivost. Inače ovo nije loš period za brak i bračne odnose, samo pokušajte da izbegavate konflikte oko imovinsko porodičnih odnosa, posebno novca( period od 14-19.08. i period od 27-28.08.). Ovaj mesec stavlja akcenat i na puno flerta, ali i mogućnosti da upoznajete jako puno različitih osoba. U finansijskom smislu iako vas može luksuz i dalje trošenje iskušavati, ovo može biti dobar period da uložite novac u neki hobi koji može postati profesija, a takodje je dobro uložiti novac u sve što može zdrastveno i fizički da vam pomogne. Iako se preporučuje štednja i ekonomisanje tokom prve, posebno treće nedelje avgusta, do kraja meseca možete računati na vredan poklon ili dobitak.

Prva polovina avgusta, ali već prva tri dana mogu doneti Blizancima koji očekuju promenu položaja ili radnog mesta neočekivanu promenu. Pokušakte da budete strpljiviji u toj promeni! Ovo je jako srećan period za učenje, nekretnine, roditelje. Mogućnost da brinete oko jednog člana porodice od 23.08. Mesec je dobar za hirurške intervencije.

SEPTEMBAR 2022: Ovaj mesec donosi jaku potrebu za balansom, umerenim mislima, lepotom. Retrogradni Merkur se vraća unazad po treći put kroz znak Vage od 10.09 ali bi njegov uticaj mogli osetiti već od 3.09 kada se možete osećati uspavanije, mentalno konfuzno, skloni neorganizaciji, prolaznoj apatičnosti ili osetljivosti kroz okruženje. Imaćete utisak do 16.09. da sve što radite morate dokazati jakim argumentima, ali da se osećate i pomalo usamljeno u masi. Period od 17-20.09. donosi jačanje volje i okrenutost rešavanju dnevnih problema i aktivnosti. Ipak, obratite pažnju s obzirom da će retrogradni Merkur boraviti do 2.10. može dolaziti do nepravde, uznemirenosti, ljutnje, velikih fizičkih napora, osetljivosti kroz poziciju uredjaja od 22-23.09. Merkur se u retrogradnom hodu vraća kroz znak Device od 23.09. i može vas vratiti u radne aktivnosti, dati vam veću temeljnost i posvećenost stvarima koje ste propustili od početka meseca. Posebno pripazite na emocije, odnose sa ženama u porodici, saobraćaj, ali pre svega ovaj mesec može biti izuzetno zdrastveno senzibilan da ne zadržavate stvari u sebi, već da nadjete način da izadjete iz tkz “ magle”. Ovaj mesec povećava i neki vid nerazumevanja, emotivne osetljivosti, ali i mogućih razočarenja u druge. Put istine koji ćete tražiti biće spor, ali ipak možete imati osećaj da se nešto dešava iza vaših ledja što je potrebno da saznate. Period od 26-30.09. može biti veoma osetljiv kroz polje kostiju, pluća, a veći deo meseca je veoma nepovoljan kroz pravne procese. Možete imati utisak u ovom mesecu da ne pripadate mestu gde ste trenutno ili da vas drugi ne razumeju , a iako nemate problem sa prilagodjavanjem, da šta god uradite ne nailzite na odobravanje i podršku koja vam znači. Ovo može biti veoma osetljiv period i kroz timski rad, preporuke.

Bez obzira na  to uticaj tranzitnog Marsa može da vas tera na istraživanja, lični razvoj iako ćete biti senzibilniji nego obično. Period do 9.09. je dobar za lični uspeh, razvoj i lična važna dešavanja. Period od 21-24.09. donosi i neke dobre vesti, ali može biti veoma naklonjen za nova upoznavanja, studente ovog znaka. Pripazite malo na poslovne autoritete, dok Blizanci koji se bave privatnim poslom nekim vidom finansijskog rizika, posebno da naivno ne upadnete u probleme zbog drugih. Posebna preporuka povedite računa šta potpisujete, i ukoliko planirate važna putovanja krajem meseca može dolaziti do kašnjenja, opterećenja ili nekog vida odlaganja. Na polju doma posebno obratiti pažnju da ne izgubite nešto vredno, ili da ne dolazi do problema sa vodom.

Na emotivnom nivou ovaj mesec takojde donosi zbunjenost, stanje potištenosti, nagle oscilacije, osećaj nepoverenja, zatvaranja ili analize. Period od 1-3.09., kao i period od 9-12 može biti dobar Blizancima koji su slobodni, dok Blizancima koji su u braku/ vezi posebno osetljiv period otvoren od 5-6.09, kao i u periodu od 18-21.09. kada može doći do osećanja neke udaljenosti, brige ili hladjenja. Problemi u komunikaciji mogu biti osnovni problem, a ovaj mesec može doneti i opterećenja decom. Povećanje laži i prevara moguć tokom celog meseca, pa Blizanci koji su u svežim vezama mogu imati prvi ozbiljniji test ljubavi. Posebno neprijatni dani mogu biti 21 i 27.09 koji mogu doneti veće emotivne izazove, ali doneti i nagle prekide. Za Blizance koji planiraju brak 10/11 i 24.09 mogu biti povoljni. Ovo može biti i mesec kada može dolaziti do velikog odricanja i napora kroz dobijanje deteta, ali kada će Blizanci imati veći osećaj odgovornosti ali i straha za svoju porodicu.

Na polju zdravlja pripazite na disajne organe, imunitet, alergije, posebno moguće povrede. Pripazite na uzimanje lekova i čuvajte se trovanja. Na zdravlje može pozitivno uticati rad, ulepšavanje, razne vrste hobija.

Na poslovnom nivou možete imati mnogo ideja, pokreta, ali ćete se osećati kao da ste malo zarobljeni na mestu gde radite i možete krajem meseca razmišljati da želite da napravite promenu. Početak meseca jeste i najbolji kroz prelazak na nešto novo, dok period od 20-25.09. može biti povoljan kroz važnije poslovne dogovore.  Ovo je dobar mesec da ulazete u sebe, svoj razvoj i fizički izgled. Preporuka je opreznosti i čuvanju ličnih dokumenata, registracijama. 29-30.09. bez obzira na izvesne napore ovog meseca mogu doneti poklon, pažnju ili nešto lepo što će vam zaokružiti ovaj mesec.

OKTOBAR 2022:  Ulazak u Oktobar za Blizance može doneti prezaposlenost, veći trošak i dosta akcije posebno izmedju 1-2.10. Merkur će krenuti iz retrogradnog hoda , ali u svojoj poslednjoj senci može doneti pojačan stres i ponovna emotivna iskušenja, kao i potrebu da prekinete jedan odnos kroz period od 5-8.10. Ovi dani mogu doneti potrebu za perfekcijom koji može i kontradiktorno uticati na emotivne i partnerske odnose na šta bi trebalo obratiti pažnju. 11-12.10. mogu biti povoljni dani za neke važne sastanke, dogovore ili potpisivanja jer možete imati jaču volju. Merkur vasa vladajuća planeta prećiće ponovo u znak Vage od 11.10. Od 18-23.10. imaćete priliku da završite sve poslove koji su stajali, ali da se napokon malo opustite i pokrenete ponovo socijalno drustvenu stranu. To može biti i vreme pomirenja, ali lakših i pozitivnijih misli, mada će jesen biti u obliku potrebe za emocijama, gde će stvari ići gore – dole, ali mnogo toga može da se reši od druge polovine oktobra. 23.10. može doneti opterećenost poslom i previše obaveza, pa pripazite na obećanja i trudite se da izbegavajte žurbu.24-25.10. donose odličnu koncentraciju, poverenje koje ćete ostavljati na druge i mogućnost završetka sitnijih manjih poslova i podrške starijih osoba. Ti dani mogu biti dobri kroz početak nečeg trajnog. 30-31.10 donose moćnu snagu, privlačnost, popularnost, ali odlične mentalne mogućnosti, uspeh preko drugih i mogu biti veoma značajni dani. Merkur će u ovom mesecu čak tri puta promeniti znak i iz jedne skromnije i marljive energije, imaćete veći deo meseca kada ćete vagati, ali ipak tokom sredine meseca napraviti neke super ideje i dogovore, dok Merkur prelaskom u znak Škorpije od 29.10. može doneti tajanstvenost, mističnost, ali jače emocije i dešavanja na tom planu.

Pomračenje Sunca u vreme Mladog Meseca u znaku Škorpije od 25.10 otvara vam ciklus veće borbenosti, intezivnijih emocija i dešavanja na tom nivou, ali i period jačih ambicija, pa koliko god bi u ovaj mesec ušli sa odredjenim opterećenjem, ovaj mesec može biti dobar početak nečeg što sledi.

Vracanje Jupitera u znak Ribe  pokrenuće vam posebnu povezanost sa prijateljima, ali odličnu intuiciju koja će vam pomoći dosta u poslu( u kom smeru krenuti?).

Planeta Mars kreće retrogradno kroz vaš znak od 30.10. i donosi posebno jak intelektualni podsticaj i pokretanje svega što ste želeli a niste imali vremena ili mogućnosti( obrazovanje, hobiji, ambicije, čak i susreti sa osobama koje su u prolazu ostavile jak utisak mogu biti obnovljeni i pokazati se kao značajni).

Na emotivnom nivou period do 12.10. donosi izvesnu nesigurnost, neodlučnost, oscilacije. Period od 13,20, a posebno poslednje nedelje oktobra donosi jake strasti, ljubavi na prvi pogled, jaku privlačnost i veću emotivnu samouverenost. Ovi dani posebno mogu biti naklonjeni za Blizance koji su sami. Neće biti neobično da se Blizanci nadju u dvostrukim situacijama ili udvaranjima, ali da posebno slučajno sreću osobe koje su im se nekad dopadale, ali nije bilo mogućnosti za pokretanjem nečeg konkretnog. Vage koje planiraju brak, mogu računati na srećne aspekte od 8-9, kao i 20 i 23.10. Za Blizance koji su u braku ovaj mesec može doneti dosta planova, ali suočavanja, napora, iskušenja, pa mnogi Blizanci mogu razmišljati o razvodu ili potpunom odvajanju( posebno osetljivi aspekti od 14-31.10.). Za Blizance koji planiraju proširenje porodice posebno period od 11.10. je veoma povoljan, a inače ovo je srećan mesec za decu, proslave i razna društvena polsovna dešavanja, čak i za nove projekte i nagrade.

Na polju zdravlja emocije tokom početka meseca mogu doneti stomačne probleme. Sredina meseca može nositi probleme sa kozom, bubrezima, posebno probleme sa kilazom i samopopustljivost. Kraj meseca posebno savetuje da obratite pažnju na genitalije i hormonski balans! Početak meseca donosi i povećanje prehlada i pad imuniteta.

Druga polovina oktobra je lakša za porodične ili imovinske poslove, poslove sa zemljom/ nekretninama jer ćete osećati da tokom prve polovine meseca nemate energije ili motivacije. Možete brinuti u ovom mesecu oko zdravlja nekog bliskog, ali taj problem će biti rešiv. Pripazite od 19-31.10. jer može dolaziti do padova ili odredjenih nesrećnih situacija. Posebna preporuka tih dana bolje koncentracije u saobraćaju!

U poslovnom smislu iako će se ambicije povećavati i možete imati šansu za napredak, očekivaćete puno. Potrebno je više obratiti pažnju na odnose sa saradnicima. Trudite se da zacrtate ciljeve, ali da ne pričate ništa unapred šta želite. Druga polovina oktobra je lakša Blizancima koji imaju svoj biznis, dok u finansijskom smislu pokušajte da kontrolišete svoje želje, jer ovaj mesec donosi ozbiljne troškove, kupovine i okrenutost luksuzu posebno od 14-24.10. Ovo nije najbolji mesec za naglu promenu posla, ali jeste dobar za dodatne poslove ili neki vid proširenja posla od 22.10.Može dolaziti do naglih promena na polju poslovnih autoriteta. Blizanci koji žive sa roditeljima mogu imati poteškoće i osećaj ograničenja. I dalje veoma nepovoljan period za pravne poslove i sudjenja. Blizanci koji su nailazili na prethodne probleme sa zakonom posebno se moraju pričuvati i tokom septembra ali i ovog meseca. Kraj meseca donosi da možete biti svedok nekog neprijatnog dogadjaja. Ovo je i mesec otvaranja emocija, ali mesec u kojem možete imati dosta želja. Pokušajte da idete korak po korak, i da izbegavate nestrpljenje!

NOVEMBAR 2022: Novembar donosi snažnu volju, prodornost, borbenost i jaku intuiciju koju bi trebalo posebno da koristite u poslu. Ovo može biti mesec u kojem možete rešavati neka stara zdrastvena pitanja.Možete lako dolaziti do istine. Period od 14.11. je posebno srećan za promenu ishrane, ali jako dobar kroz polje doma, porodice i ispita. 18.11. čuvajte se grešaka, i propuštenih prilika, ali se trudite da razvijate i samopouzdanje! 19.11. donosi optimizam, ali da ćete ovaj mesec malo završiti haotičnije jer će obaveze sve više pristizati, ali može biti mogućnosti i za neočekivanu promenu poslovnih planova, ali jednu važnu ponudu koja bi trebalo da stigne. Rad sa strancima, odlično vreme za obrazovanje, nauku, može biti posebno srećno od 28.11. Ovo je posebno dobro vreme za sve vudove edukcije, ali nalaženje dobrih prijatelja i konekciju sa univerzumom. Razvijajte želje, molite se, jer to može biti jako važno za ovaj mesec!

Ipak, ovaj mesec neće proći bez povećanog stresa, jer retrogradni Mars može doneti i dosta promena na polju karijere, položaja, osetljivost kroz saobraćaj i rodjake do 11.11. Možete imati mogućnost da čujete ili da se susretnete sa osobama koje su vam preneli neke životne akcije, ali i osobama koje su vas u prošlosti povredile ili govorile o vama loše. Posebno pripazite krajem meseca ukoliko putujete, može biti ograničenja, pritisaka ili finansijskih troškova! Kraj meseca može biti osetljiv kroz disajne organe, kao i period do 12.11., ali i za predeo jetre, krvotoka, žuča, pa je posebno važno da kontrolišete  reakcije, impulsivnost, ali da ne zadržavate stvari u sebi.

Ovo poslovno može biti značajan period za Blizance koji su vezani za medicinu, turizam i ugostiteljske delatnosti. Početak novembra baš pred drugo Pomračenje Meseca 8.11. može doneti vest o smrtnom slučaju koji vas može pogoditi. U slučaju planiranih operacija bliskih osoba, ovaj period može proći uspešno. Period stabilnosti kroz dom povećan od 17-23.11. i period od 26-28.11. Ovaj mesec može doneti i neka suočavanja ukoliko ste prolazili kroz nezadovoljavajući dug period. Bez obzira što ćete osećati težinu kroz ljude koje volite, ipak poslovne ambicije mogu biti visoke. Pripazite na poslovne autoritete i uslove posla. Novembar jeste naklonjen Blizancima koji planiraju totalnu promenu ili poslovno čišćenje, ali tokom prve polovine novembra ipak obratite pažnju šta potpisujete i kakve poslovne dogovore pravite.  U finansijskom smislu ovo može biti mesec dobre zarade, odličnih sposobnosti i komunikacije sa puno ljudi, ali će novac i brzo odlaziti. Ovaj mesec donosi naglu kupovinu koja vas može obradovati. Novembar donosi i malo veće pritiske oko finansija na porodičnom nivou ili osećaj nekakvog pritiska u odnosu na najbliže. Iz tog razloga je bolje da neke finansijske planove malo zadržite za sebe.

Period do 15.11. donosi jake, fatalne, intezivne emocije. Ovo je mesec jakih strasti i zbližavanja. U porastu mogu biti karmičke i sudbinske veze, ali i nemogući odnosi koji mogu nositi niz osetljivosti preko polja komunikacije. Za Blizance koji planiraju proširenje porodice posebno period od 10-14.11. može biti plodan. 16-17.11. mogu doneti opterećenja vezana za porodične odnose, ali i osećaj velikih razlika u partnerskom odnosu. Problemi u komunikaciji posebno povećani 23, 28-30.11 koji može nositi nesporazume i osetljivost kroz decu. Ipak, ovaj mesec može otvoriti i mogućnost povezivanja sa nekim ko će biti značajan za vas, dok Blizanci koji su u braku mogu ući u mirniji period, iako će morati da postoji veći kompromis. Blizanci koji su dugo zajedno mogu računati na srećnije okolnosti kroz dete, pa onda brak.  Druga polovina novembra može biti posebno nestabilna Blizancima koji su emotivno vezani za daljinu i druge države. Kraj meseca može nositi afere i neiskrenost. U porastu zabranjene veze posebno od 8-16.11.

U poslovnom smislu ovo može biti pozitivan periiod da polako spremate teren za osamostaljivanje ali vas može zainteresovati nešto sasvim novo. Pripazite na komunikaciju sa kolegama! Možete osećati da se gušite na mestu gde radite i da je vreme da pokrenete promenu.

Pomračenje Meseca 8.11 u vreme Punog Meseca na 16 stepenu znaka Bika  može doneti porast neprijateljstva i ljubomore na poslu, zdrastvenu osetljivost, veci stres i veća iskusenja.

Ovaj mesec bez obzira na velike turbulencije ipak može otvoriti jedan nov ciklus vašeg života kada će vam istina, vera i nada biti dostupnije, ali kada možete imati ličnu promenu i želju da isečete sve što vam ne prija.

DECEMBAR 2022: Ulazak u Decembar može biti naklonjen Blizancima koji planiraju zajednički život ili kupovinu nekretnine gde su aspekti posebno do 6.12., i u periodu od 11-14.12. veoma naklonjeni. Ovo može biti mesec u kojem ćete posebno pokazati odgovornost, ali će se mešati idealizam, mašta, stari poslovi, kao i ozbiljnost u svemu što zacrtate. Obratite pažnju na Pun Mesec koji će se dešavati u vašem znaku 8.12 koji može uz retrogradni Mars doneti dramatičnost, nestrpljenje, ali i važne vesti i dešavanja. Ovo može biti interesantan period za uzimanje kredita, ali i poslove sa zemljom. ( posebno period do 16.12. i period od 27.12.). Posebno period od 19-22.12. donosi pogrešne odluke, procene i mentalno trošenje , pa obratite pažnju na to. Ceo mesec donosi mnogo akcije, ali osećaj da sve kasni i da sve morate završiti u 5 do 12 što jeste povećano tokom druge polovine meseca.

Na poslovnom nivou neće biti neobično da Blizanci mnogo rade, putuju, pokreću i povezuju stare i nove ideje, ili da budu uključeni u više projekata što jeste veoma zanimljivo od 24.12. Pocetak meseca može biti otezan i praćen nekim opterećenjem i nerazumevanjem, ali vesti koje možete dobiti do 10.12. mogu puno toga promeniti na polju karijere. Dobra strana ovog meseca je da ćete imati previše obaveza, pa i nećete imati vremena da razmišljate kako se osećate ili da li imate konkretan problem, energija će vas voditi napred. Ovo može biti interesantan mesec za posete rodjacima, prijateljima ili voljenim osobama van zemlje, ali ovaj mesec može doneti neočekivana putovanja koja mogu ostaviti jak utisak. Na poslovnom nivou pomoć neobičnih, revolucionarnih, ali i starijih i mudrijih osoba može vam značiti.

Na emotivnom nivou, posebno Blizanci koji su u braku mogu očekivati uspešan ulazak sa pregrst ozbiljnijih planova. Medjutim, ovaj mesec pokreće niz razočarenja, promena planova, naglih prekida i tenzija na koje bi trebalo obratiti pažnju posebno od 6-12.12., 17-18.12. Itekako za Blizance koji su u vezi može dolaziti do nerazumevanja i osećanja neke udaljenosti ili preterane zaokupljenosti karijerom. Blizanci u periodu od 15-20.12. i u periodu od 26-31.12. koji su prekinuli veze mogu imati obnovu i važne kontakte, a prijaće im i kontakti sa dragim osobama koje nisu videli. Prva polovina meseca donosi i puno afera, avantura, kontakta sa različitim osobama i da će neki adrenalin i nagle situacije biti u porastu bez obzira što mogu biti prolazne. Na polju emocija treba izbegavati teranje inata! Period od 10-15.12. i od 29-30.12. može biti povoljan za Blizance koji planiraju decu.

Period do 26.12. može biti nemiran, turbulentan, praćen stalnim pokretom, napetošću sa naglim promenama vedrine. To se može osećati i porodično i emotivno i poslovno, a najbolje stvari Blizanci ipak u ovom mesecu mogu praviti planski i mudro. Na polju zdravlja mogućnost osetljivosti genitalija, disajnih organa, pluća i kolena. U povećanju upale i nezgodne situacije tokom prve polovine meseca, ali i pad imuniteta i jak hronični umor tokom samog kraja. Posebno u periodu od 16.12. pripazite na polje zakona, kazni, pravnih procesa! Period od 16-25.12. može doneti Blizancima bez obzira na prepreke i važnu promenu na polju karijere koja im može doneti osećaj sigurnosti. Prva polovina meseca preporučuje važnije kupovine i pripremu pred praznike, dok tokom druge je dobro kontrolisati finansijske apetite ili pokušati više štedeti. Ima mogućnosti u poslednjoj nedelji decembra da završite i dobijanje važnog papira na koji ste dugo čekali.

Doček 2022 može biti jako lep na nekoj planini, putu u nekom miru ili sa prijateljima posebno od 1.01 Iako nećete mnogo očekivati već će vam samo trebati odmor, Doček 2023 nosiće jaku snagu i optimizam!

 

Srećno Blizanci – Astro Luna – astrolog Nataša Paunovski

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2021. All Right Reserved by Astroluna.rs.