https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Godišnji HoroskopGodišnji horoskop za 2022 – znak Rak

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2022/01/269684067_2209981855846275_5535774773898037750_n.jpg

Rakove u 2022 očekuje puno posla i uspeh na polju karijere. Imaće prilike da sretnu neke interesatne osobe koje će im otvoriti ili pokrenuti duhovnu inspiraciju, ali i da upoznaju nove zemlje i otkriju puno toga o onom što su propustili. Početak godine Rakovima donosi veće testove i iskušenja na polju emocija, ali i osećaj većeg mentalnog umora i nerazumevanja. Medjutim, pravi pokret za Rakove kreće od aprila meseca.

 

 

JANUAR 2022: Rakovi u sam početak 2022 ulaze bez nekih velikih očekivanja, ali mogu imati osećaj jačine, vedrine i dobre motivacije posebno 1,6-8, 14-15 i 28.01. Pun Mesec 18.01 kada i planeta Uran krene direktno može doneti pojačanu osetljivost i uznemirenost koja može da oscilira kako i kroz period od 30-31.01., kao i 12, 22( puno obaveza i trošenja), ali i 5 i 9.01. Mogu se osećati fizički ovog meseca dobro, osim da je jako važno da obrate pažnju da ne preteruju sa ishranom, jer to može nositi stomačne probleme, posebno probleme sa jetrom i žučom od 7.01. Period od 15-18.01. može doneti neočekivane pozitivne vesti, promene, ideje i dobar napredak na poslu. Ovo može biti dobar mesec za pokretanje fizičkih aktivnosti i okrenutosti veri, unutrašnjem miru koja je Rakovima veoma važna. Posebno od 29-31.01. treba obratiti pažnju na odnose sa roditeljima, a posebno šefovima jer može dolaziti do nekih pritisaka ili prolaznih napornih situacija koje mogu izazivati ljutnju i bes.

Rakovi mogu osećati uznemirenost izmedju 1-2.01., a period od 7.01-16.01. može doneti veći blagoslov ili završetak obaveza. Posebna tenzija na polju doma, porodice, braka može se osetiti kroz nešto stresniji period od 18- do kraja meseca kada može dolaziti i do pojačanih troškova, ali osećanja nekog nezadovoljstva ili napora. Retrogradna Venera u Jarcu posebno Rakovima koji su u braku može doneti mnogo kritikovanja, hladnoće, oscilacija i nervoze, na koju bi trebalo obratiti pažnju kako prvih dana januara, posebno od 29-31.01. Mogu razmišljati da sve ostave i započnu nov život, ali će sve to ipak biti prolazno.  Ti dani nisu najbolji kroz polje kredita, finansijskih rizika. Ovo može biti mesec kada Rakovi ipak mogu očekivati nagli napredak preko inostranstva( posao, prijatelji), ali i dobru zaradu. Mogu sresti ili se čuti sa dragim prijateljima koje godinama nisu videli što im  može prijati. Može biti mogućnosti tokom ovog meseca da čuju i jednu lošu vest o smrti drage starije osobe. Posebno im tokom kraja meseca neće prijati naredjenja i da nešto moraju, može im se probuditi neka vrsta hirovitosti ili buntovnosti gde će se osećati da ne žele da pripadaju nikakvim grupama.

U periodu od 27.01. preporuka je veće brige o kostima i zubima. Ovo može biti veoma osetljiv mesec za predeo bešike posebno kod ženskih pripadnika. Ovo je jako dobar mesec za sredjivanje papirologije ka inostranstvu, kraća putovanja, edukacije i hobije posebno od 24.01. Tada možete odraditi nešto što je stajalo duže.Taj period donosi podršku od rodjaka ili osoba za koje ste telepatski vezani.Rakovi koji su roditelji trebalo bi da broje do 100, jer ovaj mesec donosi takodje dosta pritisaka kroz decu, sa jedne strane od svoje dece možete čuti sve mudrosti ovog sveta, a sa druge strane može vas plašiti što prebrzo rastu ili što pokazuju nezavisnost na koju niste još spremni. Ovaj mesec preporučuje samo Rakovima koji se sele ka drugim zemljama povoljan period od 23.01. inače nije najpovoljniji za selidbe, kao i za polje nekretnina, osim da stan ili kuću prodajete duže, gde su nešto lakši aspekti do 15.01. Na finansijskom nivou ovaj mesec je usporen, može dolaziti do kašnjenja kroz dobitke, osim da radite preko inostranstva. Nešto lakše materijalne mogućnosti otvorene od 24-30.01. koje mogu doneti da počinje nešto brže da se dešava. Obratite pažnju u ovom mesecu na moguće probleme sa internetom, autom ili tehničkim aparatima!

Rakovi koji su slobodni neće znati na koju će stranu. Javljaće im se bivše ljubavi koje su odavno preboleli, a oni za koje su posebno vezani neće biti tu.Treba pratiti intuiciju. Rakovi koji su nešto aktivniji mogu upoznati nekog ovog meseca preko putovanja sa kojim mogu osećati bliskost i osobu koja im može pomoći da malo izadju iz monotonije. Rakovi koji su u vezi mogu osećati napor, pritisak, da im kasne planovi i izbegavajte da nervozu prenosite na voljenu osobu. Rakovi koji planiraju potomstvo treba da se opuste i ne planiraju zapravo ništa. Ovo je problematičan mesec za sudske procese, ortakluk, iako može doći jedna interesatna ponuda koja može biti pozitivna za zaradu do 26.01. Rakovima naravno ovo nije mesec jačine, sreće i njihovo prirodno dobro vreme jer pripadaju letnjem znaku, ali mogu imati odličan poslovni optimizam, dobru fizičku energiju i jake predosećaje. Lekcije koje su naučili u prethodne dve godine mogu im dosta pomoći baš ovog meseca da se manje nerviraju oko sitnica i da budu mnogo flegmatičniji. Ipak, imaće utisak da im nedostaju emocije na način kako žele.

FEBRUAR 2022:  Već prvi dan ovog meseca pod uticajem Mladog Meseca u znaku Vodolije može Rakovima da pokrene želju za promenama, ali mogu imati i niz iznenadjujućih dešavanja i period euforije, ali prolazne uznemirenosti. Treba obratiti pažnju da ne ulazite naglo u finansijske rizike, ali da izbegavate svadje po pitanju finansija( posebno Rakovi koji su u braku) jer može dolaziti do opterećenja do 13.02. Ovaj mesec može biti malo izazovan Rakovima po pitanju povreda, kostiju, problema sa hormonima, pa je preporuka da svakako pratite želju za promenama, ali da radite na samoisceljenju i većem miru u sebi. Na zdrastvenom nivou ovaj mesec može doneti loš imunitet, problem sa alergijama, a posebno je važno da izbegavate unošenje nezdrave hrane, posebno kontrolišite poroke, jer prva polovina februara može doneti osetljivost preko polja jetre.

Slobodni Rakovi mogu imati veća otežanja do 12.02. kroz odnose koje su ostavili iza sebe ili kroz neki vid prošlosti.Ipak, može doći do neočekivanog obrta i novih upoznavanja, prijatnih dešavanja posebno od 17-22.02. Poslednji dani februara mnogim Rakovima mogu doneti dosta tenzije i hirovitosti na emotivnom nivou, ali naglih prekida, svadja i impulsivnih postupaka. I Rakovi koji su u dužim odnosima mogu osećati da nisu kompletni i da mogu dosta da brinu za partnera, ali i za starije članove porodice. Ipak sredina februara može biti interesatna Rakovima koji planiraju zajednički neke kupovine, selidbe ili nešto sl. Druga polovina meseca je srećnija za ljubav iako se Rakovi mogu i dalje nalaziti na nekom mostu izmedju prošlosti i budućnosti. Posebna pažnja na početak meseca gde može biti nekih neprijatnosti ili emotivnih povreda.

Ovo je izuzetno plodan period za obnovu ili pokretanja rešenja vezanih za papirologiju, pravne procese, obrazovanje, ali jako dobar mesec za inostranstvo. U poslovnom smislu Rakovi mogu očekivati napredak, nove ideje, srećne vesti i proširenje posla posebno od 21-28.02., ali da se više usmere na rešavanje nekih starih stvari u poslu i da se više okrenu ozbiljnijim projektima posebno od 5.02. Pripazite iako je ovaj mesec jako dobar za posao, može doneti razočarenje u saradnike ili sklonost da previše realizujete druge.  Posebno period od 19-25.02. može biti povoljan za sredjivanje važnijih papira, realizaciju i pokret u nečem novom, medjutim ovaj mesec može biti veoma osetljiv kroz polje pozajmica, kredita i trudite se da ipak ne ulazite u neki rizik.

Ovo može biti period nekog opterećenja kroz prijatelje. Možete steći utisak da stari prijatelji više nisu ono što su bili. Moguća neočekivana pomoć osoba koje ćete slučajno upoznati.Pripazite jer krajem meseca može doneti veće kvarove i sklonost udesima( posebna preporuka bolje koncentracije u periodu od 3-5.02. i 28.02.).

Rakovi se mogu osećati da im treba podhitno neka generalna čistka na svim poljima. Mogu se osećati pod većim naporom kako kroz dom, brak i porodicu i imaće utisak da ne mogu više. Period druge polovine februara i jeste povoljan da se pokrenu neki rezovi ili da se ipak više okrenete sebi a da pri tom nemate osećaj opterećenja. Ovo može biti dobar mesec za studente ovog znaka, ali odličan mesec za sve vidove edukacija, savetovanja ili proširenja u stalnom poslu. Na polju porodice može dolaziti do osećanja ograničenja ali i tuge.

MART 2022: Rakovi će imati jedan poseban “ predosećaj” da im ovaj mesec može biti sudbinski važan. Ima tu istine.  Rakovima je ovaj mesec izuzetno važan po pitanju medjunarodnih poslova, studija, edukacije, obrazovanja, ali se smatra izuzetno važnim i plodnim mesecom za karijeru/ promene posla/ proširenje posla i veoma važan po pitanju materijalnog pobosljanja. Rakovi mogu računati da posebno period od 10-26.03. To je jako važan period kada Rakovi mogu imati zastitu neba, mogu poraditi na sebi, ali imati izuzetnu intuciju koju bi trebalo slušati. Preporuka je u tom periodu da se ne opuštate i da koristite svoje mogućnosti maksimalno. Ne plašite se promena, one mogu doneti dobrobit, jer će vam budjenje biti od velike važnosti. Poslednja nedelja marta može biti veoma povoljna ukoliko imate neke važne lične odluke ili imate želju da nešto menjate. Rakovi koji su duže vremena opterećeni poslom ili nisu zadovoljni socijalnim odnosima, mogu imati mogućnost od 4.03. za naglu ponudu, promenu ili davanje otkaza. Ovo je dobar period za unapredjenja ili pokretanje novih poslova.Samo pratite svoj osećaj, neće vas izdati…

U finansijskom smislu ovo može biti dobar mesec. Posebno period od 2-19.03 može ukazivati na dobre mogućnosti kroz zaradu. Posebna je preporuka rada sa strancima. Dobro vreme za sredjivanje kredita, odplata ili rešavanja nekih finansijskih pitanja. 30.03 takodje moze biti vazan novcani dan. Period od 21-24 i period od 27-31.03. može nositi nešto slabiju komunikaciju ili osetljivost kroz finansijske dogovore, pa nemojte žuriti, a takodje tih dana obratite pažnju na papire, uredjaje i izbegavajte žurbu!

Na emotivnom nivou, ovo može biti malko turbuletniji mesec gde može biti i suza, nagle sreće i sve tako ukrug. Rakovi koji su slobodni mogu očekivati veća uzbudjenja, dosta avantura i novih poznastava posebno od 9.-2203. čak može da se dešavaju neočekivane okolnosti i da neka prijateljstva predju u nešto više. U porastu internet veze, ali mogu biti krakotrajne. Porast razvoda može biti aktivan u ovom periodu za Rakove, ali ako bi Rakovi istrajnije to prošli, može se desiti da sve to smiri kasnije.Treba izbegavati svadje oko prijatelja, novca posebno u periodu od 25-29.03. Jaki fizički odnosi su istaknuti posebno od 19-23.03. To može biti interesantan period za Rakove koji planiraju proširenje porodice. Rakovi koji su u nekim komplikovanim odnosima, mogu doživeti potpunu transformaciju do 20.03, ali i mogućnost neočekivanih novih susreta upravo sa početka proleća. Ovo je mesec kada Rakovi mogu sresti i upoznati nove prijatelje koji im mogu prijati.Biće željni znanja, ali skloni da lako dolaze do istine. Mogu saznati nešto što može da unese veliku promenu u njihov život posebno od 14-19.03. Početak meseca je idealan za kupovine, ali će Rakovi imati izrazito plodne ideje. Kraj meseca izbegavajte registracije, potpisivanje ugovora, jer može dolaziti do poteškoća i trudite se da lakše razumete okolinu, kao i svoje najbliže.

Ovo je izuzetno srećan mesec za odmore, putovanja, kontakte sa vodom, ali sve vrste duhovne discipline. Vera može spasiti Rakove, ali posebno period od 13-17.03. donosi vazne susrete, iskustva, maštu, jaku kreativnost i pomoc drugima.

Pun Mesec 18.03 može doneti osetljivost kroz dom, roditelje i malo pripazite na polje stomaka, genitalija koja jeste slaba tačka ovog meseca, kao i psiha. Ipak ovo je isceljiteljski mesec pa možete pronaći prave ljude koji mogu da vam pomognu. Preporuka Rakovima tokom kraja meseca posebno pripazite na vene, kolena i moguće povrede.

APRIL 2022: Rakovi u ovaj mesec ulaze sa velikim ličnim promenama, ambicijama, ali mogu imati i osećaj neke tenzije u vazduhu, brzine i da imaju puno toga što moraju da završe. Mogu se osećati pod pritiskom iako će većinu stvari završavati i pre roka. Ali će se taj pritisak izuzetno osećati do 13.04. kada mogu biti pod većim stresom. Taj period je jako povoljan za selidbe ili pokretanje nekih imovinskih stvari. Na poslovnom nivou Rakovi imaju mogućnost pobede, velikog rada, novih projekata i velikih promena, posebno kroz dosta važne aspekte od 8.04. Početak aprila iako mogu biti pod većom tenzijom može doneti i neočekivane poslovne ponude, brza rešenja, sastanke, ali jako dobru samoinicijativu da reše sve što stoji dugo.

Pokušajte da budete strpljiviji sa porodicom i svojim najbližima, jer možete nešto reći što ne mislite( 2-8.04). Period od 10.04. moze doneti veću okrenutost osećanju mira, sigurnosti, povećanom hedonizmu, ali okrenutosti zaradi. Na finansijskom nivou posebno povoljan period od 5-7,10-13, posebno od 16-25.04. koji može nositi i rešavanja pitanja nekretnina, povećanje zarade, posebno za Rakove koji imaju privatni biznis. Ovo može biti dobar mesec poslovnog čišćenja, ali i mesec dobijanja novih saradnika ili novog zaposlenja. Rakovi mogu biti skloni da puno troše ovog meseca( posebno tokom prve polovine) pa se trudite da malo kontrolišete svoje “ apetite” jer može biti brzopletih kupovina koje se neće pokazati najboljim, medjutim za Rakove koji planiraju prodaju imovine, ovo može biti jako dobar period, posebno tokom druge polovine aprila meseca. Ovo može biti lakši period za plaćanja na rate ili vraćanje sitnijih dugovanja, ali obratite pažnju ako morate uzeti pozajmicu, da ne preterujete, jer ovaj mesec traži finansijski balans i objektivniju sliku svega. U porodici može dolaziti do pojačanih svadja, pa se trudite da lakše razumete svoje najbliže, ili da tu pravite kompromise. Za Rakove koji očekuju naglu promenu položaja period do 5.04. je povoljniji, a za važnije poslovno -imovinske razgovore lakši aspekti su otvoreni od 21-29.04. Druga polovina aprila je jako dobra za putovanja na egzotična mesta ili prirodu. Mir će posebno biti važan i čuvanje psihe tokom druge polovine meseca.

Ovo je takodje idealno vreme za molitve, duhovna učenja i sve vidove edukacija, ali može biti interesantan za timski rad do 9 i od 28.04. Rakovi i dalje imaju mogućnost proširenja posla, samo je preporuka da obratite pažnju na odnose sa saradnicima, jer može dolaziti do preosetljivosti i nerazumevanju ( period od 1-11.04.).

Pun Mesec 16.04 može doneti preosetljivost na partnerskom, ali i na porodičnom nivou i osećaj nesigurnosti i ranjivosti, pa je jako važno da sve radite polako. Solarna prva Eklipsa ili Pomračenje Sunca 30.04 može doneti odlične planove i plodnost u radu, ali pripazite malo na energiju, pripazite na psihu, izbegavajte poroke i trudite se da se ipak tokom ovog meseca više odmarate. Koliko ćete biti briljatni i sjajni, ostavljati utisak na druge, možete se psihološki više trošiti nego obično, što može da se regustruje kroz povećanje kilaže, vode u organizmu, mogući problemi sa venama, posebno osetljivost psihe. Poslednji dan aprila može doneti nagle prehlade i sklonost problemi sa disajnim organima, kao i prvih 5 dana aprila. Okrenutost veri posebno je važan način dobrog zdravlja. Period od 15.04. je povoljan za važne intervencije ili rešavanja sitnijih zdrastvenih problema.

U emotivnom smislu, ovaj period može doneti dosta zajedničkih planova kroz Rakove koji su u braku, iako im se neće dopadati što nemaju dovoljno prostora za sebe. Slobodni Rakovi mogu doživeti uporedo i iskušenja, ali fatalne emocije koje će im smetati. Ipak, važan emotivni period otvoren od 4-10 i od 21-27.04. Rakovi mogu biti idealistički naklonjeni i posebno zaljubljivi u ovom periodu. Moguće tajne veze ili veze koje su vezane za daljinu. Moguće slučajne i neobične emotivne priče. Ipak, biće medju Rakovima i onih koji će prepoznati baš u ovom mesecu svoju srodnu dušu. 11-12 i 14-16, kao i period od 29-30.04. može doneti razočarenja ili naglu uznemirenost. Pripazite na komunikaciju u partnerskom odnosu, koja može biti otežana pod osećajem da sve morate sami i kroz period od 2-6.04. Sa druge strane ovo je jako dobar period za začeća, proširenje porodice, ali jako srećan period za ulazak u brak, gde je posebna preporuka za Rakove koji to planiraju 10 i 17.04.

Ovaj mesec počinje u nekakvom revolucionarnom nivou, oslobadjanju, ali kako vreme prolazi više će vam prijati intimnost, putovanja, rad na sebi. Izuzetno srećan mesec za Rakove koji se bave kozmetikom, medicinom, uslužnim delatnostima, trgovinom, posebno umetnošću. Rakovima neće prijati autoritet i mogu biti skloni da ne žele da rade kako drugi hoće. Mogu biti skloni da pomažu drugima, ali da u ovom mesecu dobijaju nagrade od strane neba( uglavnom kad ne očekuju). Ovaj mesec je nešto osetljiviji za pravne procese, osiguranja, ali i kontakte sa zakonskim institucijama. Ovaj mesec takodje ima važnu ulogu jer može da vam donese mnogo jače vizije šta zapravo želite da radite, čemu želite da se posvetite. Neće biti neobično da u ovom mesecu pratite ili sretnete osobe kojima možete biti zahvalni ili osobama koje vam mogu pomoći u rešavanju životnih pitanja.

MAJ 2022: Prvi dan ovog meseca Rakovima može da prija da se opuste sa prijateljima, porodicom, a mnogim Rakovima ulazak u maj može doneti i srećne poslovne vesti i dešavanja, kao i dobro vreme za selidbe/ renoviranja. Prva polovina meseca može biti veoma pozitivna u rešavanju imovinskih stvari, ali može većini Rakova biti naklonjena preko pozicije karijere, porodice i poslovnih ciljeva. Period do 4.05-12, kao i period od 25-27.05. donosi mogucnost dobre zarade, ali bi trebalo obratiti pažnju na period od 5-8 posebno period od 16-18, kao i period od 27-29.05. jer može doneti pojačane troškove i sklonost preterivanjima, kojima Rakovi mogu biti malo više skloni u drugoj nedelji maja, pa je preporuka i na zdrastvenom nivou da obrate pažnju na ishranu, posebno kilažu, mogući hormonski problemi, najviše problemi sa jetrom. Neće biti nemoguće da Rakovi u ovom mesecu budu skloni manjim intervencijama. Krajem meseca posebno bi trebalo obratiti pažnju na disajne organe!

U poslovnom smislu Rakovi će nastaviti sa odličnom vizijom, ali će sa prelaskom Jupitera kroz znak Ovan imati mogućnost da postanu samostalniji, prodorniji i energičniji, ali pre svega ambiciozniji, pa mogu lako prihvatiti i veće projekte ili pokrenuti nešto što za njih može imati i trajniju sliku posla. Period do 20.05. je povoljniji za aktiviranje ili rešavanje neke bitnije papirologije, ali i za studente ovog znaka. Poslednja nedelja maja može biti posebno vezana za velika budjenja na ličnom i profesionalnom polju, ali može doneti i veće pritiske i sklonost svadjama, pa je jako važno brojati do 100 posebno od 25-30.05.

Ovo može biti period i koji donosi srećne okolnosti preko suda, ali uspešne veze sa rodjacima ili zajedničke poslove sa prijateljima( period od 8-22.05.). Maj može biti važan jer Rakovi mogu osetiti potrebu da svoj rad više cene i vrednuju, pa većina može imati mogućnost da naplati više svoje usluge. Posebno od 25.05. Rakovi odlično mogu da vode druge, ali jednako da imaju ambicioznije planove za dom i porodicu i moćiće da ih prate samo slični njima. Iako je ovaj mesec pozitivan za druženje, putovanja, razne hobije, ipak Rakovi mogu imati poteškoće krajem meseca sa razumevanjem, ali ih mogu povrediti ljubomora ili neki ružni komentari iii reakcije drugih.U slučaju nezadovoljstva na poslu saradnika, preporuka je rezova od 10.05.Kraj meseca nije preporučljiv za velike kupovine, trgovinu, kako i zbog drugog retrogradnog Merkura iz znaka Blizanaca/ prelazak u znak Bik od 10.05.

Pun Mesec u znaku Škorpije i Lunarna Eklipsa prva ove godine donosi važan ciklus od 6 meseca za sve Rakove. Ipak u vreme Pomračenja može dolaziti do osetljivosti vezanih za zdravlje( stariji pripadnici bi trebalo da paze na srce, psihu, mladji mokraćne kanale ili neke neprijatnosti koje su emotivno otvorene), ali taj dan može doneti dosta manipulacije( pokrenite intuiciju) pad energije, iako veliku poslovno porodičnu motivaciju i ciljeve kojih se posebno treba držati ovog meseca.

Što se tiče ljubavi, iz malo pospane faze Rakovi će krenuti da se bude oko 6.05 kada mogu da im se dešavaju strastvene epizode, pokret, više izlazaka i druženja. Ipak, period od 8-11, 13-14,19-23.05.  može doneti brige, ograničenja, osetljivost, svadje, zahladjenja posebno kroz Rakove koji prolaze kroz sveže odnose. Za slobodne Rakove, period od 15-17 i poslednjih dana maja može biti interesatnija. Maj mesec može doneti jake strasti, ali prolazne emotivne veze ili nešto krakotrajno. Pokušajte da budete malo strpljiviji ovog meseca! U vezama problemi se mogu javiti zbog prijatelja, posesivnosti i drugih. Rakovi koji planiraju brak mogu računati na srećne aspekte od 1,7,28 i 29.05. Rakovi koji su u braku mogu padati sa nogu od obaveza izmedju kuce, karijere i dece, pa mogu imati niz preosetljivosti koje mogu prenositi na voljenu osobu. Ovo nije najbolji period za začeća. U brakumnogi Rakovi mogu nailaziti na nepoštovanje ili uticaj roditelja, što im može stvoriti posebno od 16-24.05. nervozu. Ipak, sve su to prolazniji aspekti.

JUN 2022: Rakovi u Juni mogu ući izuzetno senzibilni i nestrpljivi i negde sa puno obaveza, pa je preporuka da sve rade polako i bez forsiranja, upravo zbog i dalje jakog uticaja retrogradnog Merkura, ali i Saturna koji će krenuti u retrogradni hod. Do 4.06 može dolaziti do nervoze vezane za posao, papirologiju, napetost ko bude planirao putovanja, ali i lična senzibilnost. Ipak, Rakovi se ne predaju i bez obzira što su skloni stalnim oscilacijama, mogu nastaviti pobednički duh i imati visoke ciljeve i ambicije i ovog meseca. Do 27.06 računajte da nećete stati, i da ćete imati izuzetno brz tempo, ali da ćete ići jedan korak napred, dva nazad. Od 27.06 možete se opustiti i taj period je posebno srećan za odmore, završetak obaveza ili da ostavite vreme za sebe i porodicu. Ovo je takodje pozitivan period da se pokrenu neki veći poslovi kroz dom, nekretnine, samo se trudite da računate na puno neočekivanih prepreka, da morate biti krajnje strpljivi. Rakovi koji su na višim pozicijama mogu doživeti neke nagle promene i nezadovoljstvo i moraju biti na oprezu. Ovaj mesec može biti jako osetljiv za kontrole, inspekcije, probleme sa zakonom i sl, pa je takodje preporuka da se o tome povede računa do 27.06, posebno od 1-17.06.

Početak leta i vaši rodjendani počinju ove godine od 21.06.( 11:15) kada ćete se svakako lakše osećati, a posebno emotivni aspekti mogu da donesu nežnost, ljubav i srećnije okolnosti od 26-30.06. Rakovi koji su u stabilnim odnosima/ braku mogu računati na plodan period i podršku partnera do 9.06., ali mogu očekivati srećne momente, materijalni napredak i u periodu od 13-16.06. Rakovi koji planiraju brak u ovom mesecu mogu računati na mesec stabilnosti, mira i sreće, pa mogu računati na posebno plodan period od 4,18-19, kao i 25-26.06. Ovo može biti pozitivan period za začeća i to posebno period do 8.06., ali veoma plodni aspekti istaknuti su i kroz period od 12-15, i od 25-30.06. Ovo je inače jako dobar mesec da ulažete u svoju decu i period koji donosi dosta usmerenosti na polje rodjaka i prijatelja posebno od početka leta. Može biti opterećenja oko zdravlja roditelja, ali će se to završiti zahvaljujući dobrim lekarima.

Što se tiče posla, koliko god je ovo jako ambiciozan period, Rakovi inače teže mogu padati neuspesi, kritike, i više će biti okrenuti samostalnim projektima. Posebno Rakovi vezani za javne i državne službe mogu biti pod velikim pritiskom i imati osećaj da moraju da rade nešto protiv sebe. Obratite pažnju na šefove/ direktore jer može doći do eksplozivnosti i napetosti. Imaćete osećaj kao da se morate stalno sa nekim takmičiti i nešto dokazivati što može izazivati ljutnju. Ovo je dobar mesec za Rakove koji se bave sportom i trgovinom posebno od 12.06.-22.06. Rakovi mogu naći dobar način zarade, i pozitivan period je otvoren do 7, ali i u periodu od 12-16.06., 27-28.06. Prva polovina juna donosi i povećane troškove i sklonost hedonizmu, pa ako imate zacrtane kupovine ili odmor, pokušajte da budete malo ekonomičniji posebno od 8-14 i posebno od 20-26.06. Rakovi koji planiraju putovanja posebno bi trebalo opreznije da gledaju destinacije i uslove, jer mogu doživeti neki vid neprijatnosti. Možete imati želju da uvedete nešto novo u svoj posao. Takodje ćete biti skloni da radite više poslova odjednom i da sebi  pokrenete više posla nego što možete izdržati.Pokušajte da se bolje organizujete. Ovo je posebno osetljiv period za Rakove koji imaju svoj posao kroz odnose sa okruženjem posebno u poslu, jer može dolaziti do dominacije, neslaganja, preosetljivosti i problema u komunikaciji na šta bi trebalo obratiti pažnju u periodu od 11-26.06. Iako ovaj mesec može doneti veću zaradu i uspeh, sve će biti veoma napeto i naporno.

Po pitanju zdravlja, ovaj mesec može doneti pojačane migrene, probleme sa zubima, najviše probleme sa imunitetom, pa se trudite da više mislite na sebe. Iako ćete imati dobru vitalnost i mnogo energije, možete se nervirati oko najmanje sitnice i biti veoma skloni velikom gnevu u odnosu na nepravdu, koja može biti veoma prisutna. Ovaj mesec može doneti i neke nezgodne situacije, ali i prva polovina juna je povećana za razne vrste intervencija i kontakta sa bolnicama. Period od 20-26.06. donosi savet opreznosti sa lekovima, hranom. Ovo može biti veoma osetljiv period za saobraćaj, pa je preporuka mirnije vožnje posebno od 1-7.06. i u periodu od 25-29.06. Sklonost pogrešnijm lekarskim dijagnozama otvoren u periodu 15-23.06. Posebno druga polovina meseca donosi povećane nesanice.

Pun Mesec 14.06 može doneti konfuziju, mnogo posla, ali ipak i mogućnost dobre zarade. Mlad Mesec u vašem znaku 29.06 može doneti sreću preko doma, porodice, putovanja, ali jak umor, mada dobre kreativne sposobnosti i jake snove. Leto koje je vaše godišnje doba može vam prijati, ali ćete biti skloni da puno želite, da se puno trošite i da morate više misliti na svoje zdravlje, Trudite se da mentalno unesete veću flegmatičnost!

JUL 2022: Rakovi će drugog dana jula osećati polet, sreću, radost, bolje samopouzdanje. Ovo je svakako i mesec vaših rodjendana, ali mesec koji može doneti dosta radosti, poslovnih jako dobrih vizija i srećnih okolnosti kroz putovanja. Za Rakove koji planiraju odmor posebno srećan aspekt se otvara do 7.07, a ukoliko planirate kasniji period samo malo obratite pažnju jer može dolaziti do nekih promena zakona, osetljivosti kroz carine ili dugih čekanja koja mogu malo doneti veća iscrpljenja, iako nije tako loš period od 23-30.07. Ipak, ukoliko planirate kraća putovanja, period od 2-6.07 može doneti naglu sreću i zadovoljstvo, dok putovanja sa porodicom mogu biti pozitivna izmedju 11-17.07. Preporuka je da Rakovi se više u ovom periodu odmaraju, pune baterije, jer poslovna strana može nositi opterećenja, ograničenja i veći napor, kao i lošije aspekte kroz zaposlenje od 7-20.07. Period od 4.07. mnogim Rakovima može pokrenuti stare poslove, ali i mogućnost završetka nečeg što je jako važno kroz poziciju finansija. Period od 3-11.07. može biti jako plodan kroz zaradu, novac i inostranstvo, kao i period od 27-31.07. Obratite pažnju tokom sredine meseca, kao i ulaska u prvi dan jula na finansije, jer može biti kašnjenja, ali i neočekivanih troškova za dom, porodicu, decu. Rakovi se posebno mogu osećati samouverenije od 18.07. kada mogu imati olakšanja vezanih za sve vidove učenja, edukacije, ali će im jako prijati zabava, provod, prijatelji. Ograničenja u ovom periodu mogu biti vezana za promenu položaja, posla, pa će biti bitno strpljenje, ali ovaj mesec uglavnom može biti nepovoljniji kroz brige za starije osobe.

Na polju zdravlja iako je ovaj mesec elana, pokreta i dobrog raspoloženja, ipak trebalo bi obratiti na moguće probleme sa varenjem, glavom, ali i moguće hronične probleme sa zubima. Pacijenti koji pate od problema sa bubrezima, šećerom posebno bi trebalo da budu disciplnovaniji od 8.07. Ovo može biti i nešto osetljiviji period za moguće hormonske ili ginekološke probleme, na koje treba obratiti paznju posebno od 12.07. Pacijenti koji imaju problema sa srcem, posebna preporuka prva dva dana jula, posebno u periodu od 16-21.07. jer mogu imati dosta problema sa disanjem.

Na poslovnom planu može dolaziti do kašnjenja, odlaganja nekih važnih odluka ili nekog vida ograničenja. Rakovi posebno u ovom mesecu mogu biti veoma osetljivi na autoritete. Ipak nešto više sreće mogu imati Rakovi koji imaju svoj biznis ili porodične poslove, gde primećujem odlične aspekte od 2-7, periodu od 12-19 koji može biti povoljan za nove ili dodatne poslove, a rešavanje bitnijih imovinskih i porodičnih dokumenata može biti lakše od 22-26.07. Ovo nije generalno najbolji mesec za Rakove koji su vezani za prava, politiku, a takodje period može biti dosta nepovoljan za sudske procese ili moguće kazne.

Rakovima jako može prijati druženje sa prijateljima, rodjacima, ali na putovanjima mogu doživljavati lepe momente. Telefon, more, neka fina muzika i malo opuštanje mozga je idealno za ovaj mesec, jer će im trebati da posao i neke probleme ostave po strani. Mesec nije dobar da se išta forsira ili pritiska da se završi, već sve treba pustiti da ide polako. Na emotivnom nivou, većina slobodnih Rakova može se zaljubiti i imati puno simpatija preko putovanja, sms poruka, društvenih mreža ili slučajnim susretima. Posebno povoljan period za ljubav otvoren od 2-7, dok neočekivane promene, vesti i vazni susreti mogu biti moguci od 12-16, posebno od 23-25.07. Period od 9-13.07. može doneti sklonost preterivanju ili razočarenjima, kao i posesivnost ili krize u vezama baš izmedju 21-22.07. Medjutim, ovaj mesec može doneti dinamiku i jake susrete i kroz veoma pozitivan 29.07. Rakovi koji su u braku mogu imati osećaj nekog ograničenja ili većeg opterećenja.Treba se čuvati da iz nekog nezadovoljstva ne doddje do hladjenja. Rakovi koji planiraju potomstvo mogu računati na veći deo meseca kao jako plodan posebno od 11-26.07. i 31.07. Rakovi koji planiraju venčanja mogu biti pod nekakvim većim pritiskom koje mogu imati veze sa nekim generalnim merama. Posebno srećni dani 2-3, 23-24, kao i 30-31.07.

Mogućnost prolazne melanholičnosti ili brige za nekog iz porodice pojačan 1 i 8.07. Može dolaziti do susreta sa osobama iz prošlosti. 20-22.07. mogu nositi velika odricanja, napore, svadje i tenzije. Posebno tokom kraja meseca ne ulaziti u nepotrebne kredite, pozajmice jer to može doneti veća opterećenja u narednom periodu. Preporuka je ovog meseca posebno od 12-23.07. bez velikih rizika. Na poslu može biti mogućnosti smanjenja plate ili nekih kašnjenja i generalnog nezadovoljstva. 26 i 31.07. mogu nositi neki vid nesporazuma ili problema u komunikaciji. Preporuka tokom celog meseca je čuvanje zdravlja i uzivanje u svakom momentu. Ovo je mesec neočekivanih okolnosti, pa se nemojte iznenaditi da vas povredi ili neprijatno iznenadi veoma bliska osoba. Ipak, mesec će imati mnogo faza, ali i mnogo motivacije, ciljeva, planova, ali i srećnih momenata koje mogu biti od veće važnosti.

Pun Mesec 13.07. u znaku Jarca može doneti osećaj opterećenja, umora, emotivne brige, ali strpljenje i dobre mogućnosti da rešite nešto trajno. Ipak, neki vid praznine može se javiti taj dan.

Mlad Mesec u znaku Lava 28.07 može doneti tenzije na polju papirologije, sklonost povećanim troškovima, ali ipak odlične lične mogućnosti i posle prolaznog stresa ipak period ljubavi i blagostanja.

 

AVGUST 2022: Rakovima ulazak u ovaj mesec može biti veoma naklonjen i za zaradu, rad, porodična putovanja i poslove, ali i za neki lep odmor, posebno do 4.08, kao i od 15-21.08., dok putovanja sa prijateljima posebno za mladje pripadnike posebno srećan otvoren period od 26.08. Uticaj tranzitne Venere u vašem znaku može sa početka meseca da vam donese potrebu za nežnošću, porodicom, pa Rakovi koji planiraju začeće mogu računati na veoma srećne aspekte od 1-3, ali posebno u periodu od 15-30.08. kada će i Rakovi koji imaju decu uzivati. Ovo može biti malko problematičniji mesec za uzimanje kredita, novčane poslove sa prijateljima koji mogu izazivati udaljavanja, pravne procese, osiguranja, ali rešavanja papirologije gde može dolaziti do velikog razdora i stresa posebno kroz period od 14-18.08.( prijatelji), period od 1-19.08( pravni procesi, ograničenja kroz zakon, carine, ali osetljivo vreme za promene polozaja), dok period osetljivosti kroz papirologiju pojačan kroz period od 29-31.08. kada bi posebno trebalo obratiti pažnju i čuvati se mogućih kazni u inostranstvu.

Period od 20-27.08. može biti veoma naklonjen kroz poslovne aktivnosti u inostranstvu, ali može biti pozitivan i kroz odmore i opustanje. Prva nedelja avgusta Rakovima pokreće produktivnost, pa mogu završiti veći deo poslova, ali kroz veći deo meseca Rakovi mogu dosta trošiti, ali imati parolu da davanjem će im se to dvostruko vraćati što je potpuno tačno. Poslednji dani avgusta donose da neke greške, loše procene mogu doneti manje gubitke novca. Posebno Rakovi koji se bave privatnim poslom ili su vezani za inostranstvo mogu računati na plodne materijalne aspekte, ali neće biti neobične značajnije kupovine, pokloni i pažnja koja se vidi kroz period od 3-16.08. kada mogu biti spremni i da pokrenu nove poslove. Prva polovina avgusta može biti lakša za rešavanje dokumentacije, važnih papira, ispita ili potpisivanja gde je posebna preporuka od 1-13,kao i nešto povoljniji 17.08. Studenti ovog znaka moraće da se mnogo potrude u ovom periodu i da zagreju stolicu, jer ništa ne smeju olako shvatiti. Samo kroz veoma naporan rad, mogu očekivati rezultate. Za Rakove koji rešavaju neke bitnije papire za inostranstvo može biti ograničenja ili odlaganja za naredni period ukoliko se radi o poslovnom odnosu.

Što se tiče posla, Rakovi koji su vezani za javne i državne institucije mogu biti veoma osetljivi i imati utisak da stoje na mestu, dok će lakše proći Rakovi privatnici, osim da je preporuka da se obrati pažnja na poreske kontrole ili inspekcije od 28-31.08. Ovo je kreativan mesec, odličan za Rakove koji se bave nekom vrstom pomoći drugima ili uslužnim delatnostima posebno od 8-19.08.

Ovo je jako plodan period za zaljubljivanje i ljubav i porodicu generalno, kao i odlično vreme za veridbe, upornavanja, važne porodične proslave i sl. Rakovi koji su u svezim vezama trebalo bi da obrate paznju izmedju 5-9.08. jer može dolaziti do naglih trzavica i stresa, čak i mogućnosti prekida. Rakovi koji su slobodni tokom celog meseca mogu imati mogućnost da imaju važna ostvarenja i da se osećaju bolje zahvaljujući i prelasku Venere u sunčan znak Lav od 11.08.Za Rakove koji planiraju brak može dolaziti do osećanja opterećenja i osetljivosti oko organizacije, ali ipak preporuka je 14,20,21 i 31.08.

Rakovi koji su dugo u braku mogu osećati zasićenje i može dolaziti do porasta nezadoovljstva koja se mogu prenositi na decu, novac. Puno flerta i upoznavanja pojačanije od 26.08. Posebno težak period kroz Rakove koji se bore sa duzim nezadovoljstvom može biti 26-28.08. Iako ovaj mesec pokreće mnogo akcije, uzivanja, Rakovi neće biti odusevljeni velikim radom, ipak treba obratiti pažnju na aspekt prijatelja jer može doći do većeg razočarenja.

Sa prelaskom Sunca u znak Device od 23.08. Rakovi mogu biti okrenuti učenju, poslovnoj komunikaciji i više radu i boljoj koncentraciji. Pun Mesec 12.08. može doneti puno neprijatnih iznenadjenja, stresa, tenzije i dramatike. Mlad Mesec 27.08 može doneti neplanirane troškove, ali i veću ljutnju, mada će Rakovi više koristiti logiku.Tog dana bi posebno trebalo obratiti pažnju na pluća, stomak i polje disajnih organa!

Na polju zdravlja posebno Rakovi koji imaju hronicne probleme mogu nailaziti na osećaj gušenja, problema sa pritiskom, ali mogu imati i povećan apetit.  Kontrola šećera i štitne žlezde preporučljiv! Ovaj mesec koliko god će Rakovi više biti okrenuti hedonizmu, posebno u drugoj polovini meseca je idealan za promenu ishrane, navika i aktiviranje fizičkih aktivnosti. Treba izbegavati tokom celog meseca brzopletost i nestrpljenje jer to može nositi pre svega poslovne probleme. Ovo je srećan period za porodicu, dom, kućne poslove, a može biti interesantan za nekretnine, samo je preporuka do 20.08. dobro proveriti papire. Period od 22.08. idealan za selidbe.

SEPTEMBAR 2022: Ovo je mesec velike akcije za Rakove iako prvi dan septembra Rakovima neće prijati i mogu se osećati umorno, konfuzno i skloni da ne znaju pre šta da urade. Već od početka meseca Rakovi mogu biti skloni kvarovima, osetljivosti kroz saobraćaj, ali će biti skloni da ipak pod pritiskom uspeju da završe niz starih poslova( 1-2.09., 5-7 i period od 12-17.09. koji može doneti lakšu organizaciju, srećnije aspekte kroz učenje, dnevne obaveze ili papirologiju). Obratiti pažnju posebno na porodične odnose, a Rakovi koji se bave privatnim poslom i dogovorima kroz posao, jer može u ovom mesecu biti dosta nepravde i osetljivosti kroz komunikaciju.

Na polju finansija, situacija može biti oscilirajuća, ali i nešto lakša kroz aspekte od 5-9, i u periodu od 12-18.09 i kroz aspekte od 26-27.09. Početak avgusta donosi dosta kupovina i sklonosti većem trošenju, dok veća ekonomičnost i sklonost štednji ipak može biti povećana od 12.09. Posebno bi trebalo obratiti pažnju na period od 28-30.09. jer može dolaziti do nepotrebnih troškova ili mogućnosti nepotrebnog većeg plaćanja. Ovaj mesec ističe ulaganja u decu, ali u sitnice vezane za dom, kao i ulaganja u posao. Rakovi koji imaju privatni posao mogu očekivati jednu super ponudu, ali će ona zahtevati više rada, pa mogu biti u dilemi šta uraditi ili da li su sada spremni za takav vid odricanja iako su to čekali duže? Rakovi koji su vezani za državne, javne institucije mogu imati period tenzije i dalje većeg nezadovoljstva, iako ovaj mesec može doneti manje povećanje plate tokom prve polovine meseca.

Ovo nije baš najbolji mesec za kupovinu/ prodaju nekretnina zbog promena zakona, ali povećanja cena, ali može biti dobar za uredjenje doma ili renoviranje iako se morate potruditi da budete strpljiviji sa majstorimaa ko planira registracije može biti poteškoća.

U poslovnom smislu ovo nije loš period za dodatne poslove ili proširenje posla( od 10.09.). Na zdrastvenom nivou čuvati se problema sa alergijom, disajnim organima, mokraćnim kanalima i jetrom. Ovaj mesec traži malo veću disciplinu po pitanju ishrane, jer može dolaziti do problema( obratiti pažnju kroz period od 8-11, kao i period od 21-29.09.).Prvi dani septembra mogu doneti jake prehlade i pad imuniteta, ali Rakovi se mogu u ovom mesecu boriti sa nesanicama.

Pun Mesec 10.09 baš kada i Merkur krene retrogradno može pojačavati strahove, psihološke krize, nervozu, napetost i preporuka je posebno uoči Punog Meseca i tog dana se odmarati. Mlad Mesec 25.09 u znaku Vage može biti pozitivan za venčanja, porodične proslave, godišnjice ili važna emotivno -porodična dešavanja. Iako ovaj mesec može nositi dnevni stres, Rakovi mogu doživeti srećne momente upravo preko prijatelja, izlazaka, jer može biti dosta vedre energije. U slučaju pandemije opreznost!

Rakovi u ovom mesecu bi trebalo da naprave plan kojeg će se držati i trebalo bi da pokušaju da ne prihvataju više obaveza nego što mogu da urade. Druga polovina septembra meseca mnogim Rakovima može doneti veći materijalni napredak, ali i veću prodornost i ambicije, kada bi trebalo da izbegavaju neodlučnost ili strah od neuspeha, već da idu samo napred. Ovaj mesec kako i zbog retrogradnog Merkura iz znaka Vage/ Device od 10.09. može Rakovima praviti muke oko komunikacije, uredjaja, razumevanja na emotivnom i porodicnom odnosu iako neće biti raspoloženi za svadju. Ovo može biti mesec pozitivnih društvenih odnosa, ali jako dobar period za Rakove koji planiraju putovanja u daleke zemlje( 7-15.09.) koji je povoljan i Rakovima koji planiraju odmor. Sve pre toga i kasnije može doneti pojačan stres oko kupovine karata, kolektivne situacije ili osetljivost na polju carina.

U emotivnom smislu Rakovi mogu dozivljavati puno novih poznastava, flerta, posebno upoznavanja moguca preko sms poruka, društvenih mreža, kumova, preko putovanja. Ipak, ovaj mesec donosi i neozbiljnost i pojačane simpatije, ali teškoće da se veza brzo razvije u nešto ozbiljno. Rakovi koji su u braku mogu računati na trošenje eveće energije na decu, ali dobre poslovne odnose sa porodicom, voljenom osobom. Rakovi koji su odlučili da prekinu odnos koji dugo trpi mogu imati lakšu situaciju osim osetljivosti oko realizacije vezane za imovinska pitanja. Ovo je korektan i pozitivan mesec za studije, rodjake, krakotrajna poslovna putovanja, učenje. Rakovima će kroz ceo ovaj mesec značiti podrška i biće potrebno da imaju svakodnevno nekog ko će im govoriti da vrede, to što rade imaju smisla, jer mogu dosta vagati sa odlukama! Treba se izolovati od svega što je bilo jer biće teško nešto popraviti i početi izpočetka. Rakovi koji su na visokim pozicijama mogu biti posebna meta kako u avgustu, tako i u septembru od opasnosti da dozive krah. Rakovima je ovaj mesec veoma naklonjen za hobije i mogu imati priliku da nešto novo nauče ili upoznaju nove osobe koje će ih vratiti u period kada su bile najsrećnije.

OKTOBAR 2022: Rakovima je ovaj mesec veoma važan kroz poslovne veće mogućnosti i prekretnice na polju karijere. Ono što je generalni savet da pokušate u ovom mesecu malkice da kontrolišete osećanja i reakcije, jer vam mogu smetati i zdrastveno, ali usporavati poslovni rast koji treba da bude prioritet. Posebno važan period kada Rakovi mogu menjati poslove, zaposaljavati, imati bitnije poslovne ponude ili pokretati nešto originalno je period od 10-18.10. koji donosi izuzetno plodne ideje, spontanost i ličnu harizmatičnost. Ovo je jako dobar mesec da upoznajete nove ljude koji vam mogu prijati kroz posao ili da dobijete nove saradnike. Rakovi koji imaju mogućnosti mogu računati na poslove van zemlje ili dodatne poslove koji im mogu prijati. Može biti mogućnosti da vam se poklope kockice da pokrenete nešto što ste dugo želeli. Računajte da ćete u ovom mesecu biti stalno na telefonu, da ćete manje spavati, a puno raditi, ali to svakako može da donese rezultate. Rakovi koji čekaju unapredjenje ili promene mogu računati na pozitivan mesec.

Ovo može biti značajan i plodan mesec kroz nekretnine, osim da je preporuka da samo malo obratite pažnju na papirologiju kroz period od 15-24.10. Ovo nije loš mesec za veće poslove u domu, registracije firmi ili privatni posao, samo bi bilo dobro da imate nekog ko vas može posavetovati ili vam rešiti bitnije administrativne stvari. Takodje na polju saobraćaja preporuka je da pokušate da budete skocentrisaniji, jer može dolaziti do neplaniranih troškova baš u većem delu druge polovine oktobra meseca.

Na zdrastvenom nivou možete biti prepuni ideja, novosti, skloni da budete inspirativniji u noćnim satima, ali da puno radite. Ovaj mesec može povećavati osetljivost mokraćnih kanala i želuca, ali i alergija. Obratite pažnju na namirnice koje uzimate!

Na porodičnom nivou možete pokazati svoju kreativnost, ali potrebu za savršenstvom pa pokušajte da se ne nervirate oko najmanje sitnice! Pokušajte da razumete i generacijske razlike i da pravite veće kompromise sa roditeljima. Ovo nije loš mesec za studente, osim one koji su na dužoj pauzi.  Ovo moze biti dobro vreme za godisnjice, proslave i društvene dogadjaje posebno kroz period od 8-12, i od 18-26.10 koji inače može biti veoma naklonjen slobodnim Rakovima za ljubav. Ovo može biti značajan mesec kroz kumstva, ali bliske rodjake koji žive daleko od vas.

Ljubav, patnja, jake oscilacije mogu biti vezane za Rakove koji su u  duzim odnosima, medjutim ovaj mesec ipak može doneti i bitniju prekretnicu za Rakove koji planiraju brak ili zajednićki zivot posebno od 15.10. koji donosi naglu sreću. Rakovi koji se dugo muče sa odnosima koji nemaju promene mogu do 23.10 imati prekid i stavljanje tačke. Slobodni Rakovi mogu imati mogućnost jakih strasti i vaznih desavanja izmedju dve osobe, ali do kraja meseca će intuitivno znati za koga da se odluče.

Rakovima će jako biti važna podrška porodice i ljubav koja može biti bonus za sve poslovne ciljeve koje žele da naprave, ali će imati malih problema da donose odluke, jer mogu prolaziti kroz dubje analize. Pokušajte da se opustite i dopustite univerzumu da uradi svoje! Kraj meseca veoma povoljan za začeća, dok za Rakove koji planiraju brak veoma pozitivan može biti 8,16,23 i 30.10.

U porastu karmičke veze, nemoguće veze i nagla začeća od 25-31.10.

Rakovi koji imaju decu mogu ulagati energiju jer je ovo posebno mesec talenata i dobrih potencijala za decu. Rakovi koji imaju decu tinejdzere potrebno je da obrate pažnju na okruženje i prijatelje deteta!

Finansijski ovo može biti jako dobar mesec, posebno do 11.10., 17-19, kao i od 26-30.10. Takodje, ovo može biti povoljan period za vraćanje dugovanja ili investiranje u dom, nekretnine. Pravno ovo nije dobar mesec. Sve što se investira dobro proveriti papirološki.

Pun Mesec 9.10 u znaku Ovna može doneti tenzije na partnerskom odnosu, preosetljivost, pojačane migrene i probleme sa sinusima, napor kroz poslovne autoritete, ali vece ambicije. Pomračenje Sunca 25.10. u znaku Škorpije može doneti jake emocije, zaljubljenost, visoke kreativne sposobnosti, dobru intuiciju i ciklus veće unutrašnje snage, ali važne prekretnice za Rakove.

NOVEMBAR 2022: Rakovi u ovom mesecu mogu imati neke zivotne promene o kojima će razmišljati od samog ulaska u novembar mesec. Nekako Rakovi ulaze u jednu zreliju fazu, a opet fazu da mogu da više odlučuju i da se borbenije bore za svoje ciljeve i počnu da razumeju svoje potrebe. Zato je ovaj mesec idealan da se okrenete sebi, svom telu, svim stvarima koje vam prijaju.

Ovo može biti jako strastven i važan period za ljubav, a za Rakove koji planiraju proširenje porodice jedan od boljih meseca. Posebno važni aspekti otvoreni od 2-3.11, posebno od 6-11, a veoma optimističan period i period važnih ličnih prekretnica Rakovi mogu očekivati od 19.-22 i 28.11. Kraj meseca može doneti Rakovima koji prolaze kroz sveze i još ne potpuno stabilne odnose mogućnost razočarenja ili većih očekivanja. Ipak ovaj mesec kako i zbog Pomračenja Meseca 8.11.može doneti da dožive ili veliku ljubav ili da potpuno zbog ljubavi sve promene. Za Rakove koji planiraju brak posebno srećni dani za venčanja, važne proslave su 6,19,20 i 27.11. Neće biti nemoguće da Rakovi u ovom mesecu dožive fatalne, zabranjene emocije ili da dožive neko jako novo iskustvo. Može biti pojačanih tenzija u vezama/ braku izmedju 4-5.11, kao i u periodu od 26-30.11. kada je preporuka smanjiti stres. Rakovi koji su dugo nezadovoljni brakom, mogu naglo odlučiti da iz njega izadju( period od 11-18.11., i period od 20-25.11.).

Ovo može biti veoma provokativan mesec za poziciju prijateljstva i investiranja, pa je preporuka da posebno 4, kao i u periodu od 14.10 budete oprezniji. Može dolaziti do razočarenja, poteškoća, kao i većih materijalnih gubitaka baš u periodu od 27-30.11. U porastu ljubomora i iritacija koja vam može biti iznenadjenje od strane jednog prijatelja.

Na zdrastvenom nivou kraj meseca upozorava da se pripazi na kilazu, polje hormona i genitalija, jer emotivne stvari mogu uticati na zdravlje. Pokušajte da se pokrenete, jer ovaj mesec posebno kroz preveliko sedenje može doneti i dodatne probleme sa jetrom, krvotokom i cirkulacijom. U slučaju pandemije, opreznost, jer Rakovi mogu biti skloni osetljivosti disajnih organa i pluća u periodu od 7-13, kao i periodu od 29-30.11.!

Na poslovnom planu, period od 12-20.11. može biti značajan Rakovima koji putuju, rade van zemlje ili koji planiraju nove poslove ili neki vid osamostaljivanja. Svakako zbog vraćanja Jupitera kroz znak Riba ovo moze biti odličan mesec za nekakvo smirenje i treba ići po nekakvom rasporedu, ali može biti malo mirniji u odnosu na prethodne. U ovom mesecu možete imati mogućnost da pokrenete neki hobi koji može biti dobar izvor zarade. Ovo je jako dobar mesec da promenite radno mesto ili pokrenete dobre medjunarodne poslove. Odlično vreme za studije ili nastavak obrazovanja, osim da je preporuka zvezda za studente, da nema opustanja od 5-15, i od 28-30 jer može dolaziti do neuspeha. Ovo može biti dobar period za porodicu, roditelje, može biti dosta kontakta sa daljim rodjacima, ali može biti dobar mesec za prodaju/ rentiranje nekretnina ili uzimanje poslovnog prostora.

Na finansijskom nivou ovo je mesec povećane zarade, ali se nemojte opuštati previše jer možete imati odlične mogućnosti. Preporuka je da u ovom mesecu ulažete u trajnije poslovne mogućnosti, ali nekretnine, kao i obrazovanje. Neće biti neobično da Rakovi dobijaju poklone ili novac preko igara na sreću. Bilo bi dobro pratiti svoj osećaj i poslovno i finansijski.

Iako je ovo dobar mesec za putovanja, ipak proverite dobro uslove, hotel i karte, jer zbog retrogradnog Marsa moze biti otkazivanja i poteskoca od 4-12.11. Mogućnost neočekivanih i neprijatnih dogadjaja ili iznenadjenja u odnosu na druge izmedju 8-9.11 baš u vreme Pomračenja Meseca koje može doneti borbenost i jačinu, ali pripremite se da budete mudriji i flegmatičniji istovremeno, jer će vam to trebati. Tih dana porast nesanica. Komunikacija veoma izražajna, ali kontakti sa osobama od kojih ste bežali ali su na neki način bili važni u vašim životnim lekcijama otvoreni su već od početka meseca.

Mlad Mesec 23.11. u znaku Strelca može doneti nagli optimizam, novac i srećne okolnosti preko posla, obrazovanja, ali unutrašnji mir i jake vizije koje treba pratiti tokom celog meseca jer vam mogu pomoći da izbegnete neprijatne dogadjaje.

DECEMBAR 2022: Poslednji mesec u godini Rakovima može biti posebno duhovno plodan i inspirativan. Vizije, nada, vera kojom će saosećajno prenositi na druge činiće ih srećnim. Period do 7.12. može im doneti unutrašnjie tenzije zbog posla, ali sklonost da se troše i više nego što bi trebalo pa je preporuka da više paze na svoje zdravlje. Ovo je mesec kada prioritet treba da bude zdravlje, ali kada mnogi Rakovi mogu osetiti potrebu da se potpuno iscele od svega. Početak meseca može im doneti odredjene nesporazume na polju komunikacije, na šta bi trebalo obratiti pažnju od 29.12 kada Merkur po 4 put krene retrogradno kroz znak Jarac i donese im izvesna usporenja i odlaganja odredjenih obaveza. Period od 8-20.12. može biti lakši, vedriji, veseli i tu se treba skocentrisati na poslovne obaveze, jer posao može biti u porastu i doneti plodnost. Rakovi mogu osećati ponovo veću motivaciju od 20.12. i mogućnost da pokrenu neke nove poslove, ali je sam mesec dobar jer mogu imati neočekivane nove ponude posebno od 8-17.12 kao i periodu od 23-25.12. Poslednje dane 2022 treba iskoristiti već za završetak obaveza i odmor pošto sa početka zime ulazimo u period koji Rakovima ne prija.

Na zdrastvenom nivou najpre Rakovi se moraju čuvati jačih upala, ali problema sa koncentracijom, saobraćajem, kao i kostima i zubima koji mogu biti u povecanju do 7.12. kao i od 26.12. Alternativna medicina, što više umerenosti i šetnje Rakovima može prijati, posebno kontakt sa vodom i toplijim krajevima. Ovo može biti pozitivan mesec za putovanja posebno od 1-7.12, kao i od 18-22.12. Rakovi koji planiraju emotivna putovanja ili imaju veze koje su povezane sa drugim područjima mogu računati na dodatno dobre aspekte od 21-31.12.

Emotivno Rakovima su baš veze koje mogu biti povezane sa drugim područjima više nego otvorene, kao i veze koje mogu biti povezane sa poslom. Prva polovina decembra je laksa kroz završetak najvaznijih poslova. Period do 12.12. kao i period od 24-26.12 za poslove u domu, jer period od 13-22, a posebno 30.12. mogu biti izrazito stresni. Kraj godine povećava i kvarove, ali donosi i pojačan stres oko Nove Godine koji Rakovima nikako ne prija, zato bi im ovaj doček prijao u nekom miru, toplijim krajevima ili sa prijateljima, ali da ne moraju mnogo da se troše pred Novu Godinu.

Rakovi koji planiraju poslove sa nekretninama mogu računati na lakše aspekte od 5-10 i od 24-28.12.  U finansijskom smislu ovo je mesec većih troškova, ali i pojačanih pritisaka posebno tokom druge polovine meseca, pa je preporuka izbegavati preterivanja i prevelika trošenja! Period od 15-25.12. može doneti stabilniju situaciju, ali može u ovom mesecu ipak biti kašnjenja oko redovnih plaćanja ili odlaganja nekih poslovnih važnijih aktivnosti oko 17.12.Poslednji dani decembra mogu biti posebno nepovoljni i doneti opterećenja, pa je generalna preporuka malo veće brige o finansijama, jer tranzitna Venera kao planeta novca može nositi izvesna opterećenja i napor od 13-22.12., ali nositi i neočekivane troškove od 29-31.12. Rakovi će jedva dočekati odmor a veći pritisak mogu osetiti oko 16.12. Zato je preporuka odraditi najvažniji deo obaveza i polako pri kraju godine razmišljati o lepšim stvarima. Na poslovnom nivou ovaj period može biti teži Rakovima koji rade za druge, a posebno kroz državni i javni sektor može doneti i veća opterećenja u poslu, osetljivost kroz šefove, osećaj manje vrednosti, osećaj ograničenja, i manje motivacije. Samo Rakovi koji se bave nekom vrstom nezavisnijih poslova mogu računati na nagli pokret od 20.12.

Pun Mesec u znaku Blizanaca 8.12 uz opoziciju Sunca i retrogradnog Marsa može biti veoma osetljiv dan za saobraćaj, rodjake, okruženje, komunikaciju i mentalni deo. Kroz ceo ovaj mesec treba sačuvati psihu! Mlad Mesec u znaku Jarca od 23.12 tražiće veće strpljenje, da planove koje niste stigli prebacite za narednu godinu, ali ovaj MLad Mesec donosi da ćete postaviti više ciljeve, kao i da možete imati bitne lične lekcije.

Preporuka je u ovom mesecu većeg strpljenja oko roditelja jer može dolaziti do preosetljivosti i povećanja starih problema. Možete imati osećaj manjka energije, ali da ste u ovom mesecu drugima potrebni i da morate sami da aktivirate ono što vas raduje. Nerviraće vas rutina i manje sunca.

U emotivnom smislu u ovom mesecu može biti svega. Samo aktivniji Rakovi mogu doživeti nagle emocije preko interneta, slučajno i može dolaziti tokom kraja meseca do nagle sreće i brzih dešavanja. Ostali mogu biti umorniji, iscrpljeniji, nezadovoljniji i željni pažnje. Posebno Rakovi koji su sami mogu biti nostalgični i skloni zatvorenosti, ali i Rakovi koji su u braku/ dugim odnosima mogu biti opterećeniji decom, okruženjem, finansijama i mogu biti sklonikritikovanju voljene osobe. Rakovi koji jako dugo pate u braku, mogu staviti tačku.Može biti otvaranja tajni sa početka meseca i prevara.Ipak iako ovaj mesec može biti otežan , ali ipak većini Rakova( prve dekade) doneti naglu sreću kroz poslovni plan voljene osobe koja će vam doneti da završetak godine sačekati spokojni. Ovu godinu ipak možete svrstati u godine koje su važne, iako vam cela gužva oko praznika neće prijati.

Srećno Rakovi – Astro – Luna – astrolog Nataša Paunovski

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2021. All Right Reserved by Astroluna.rs.