https://mlbyytp0evj0.i.optimole.com/Bt2AQsA-hL7NpMwF/w:auto/h:auto/q:auto/https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

PlaneteAstrološki aspekti za mesec April 2020

https://mlbyytp0evj0.i.optimole.com/Bt2AQsA-CRChwpg_/w:auto/h:auto/q:auto/https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2020/04/spring-2298279_1280.jpg

Ulazimo u April mesec sa nadom da  ovaj virus koji je napao ceo svet završi, nestane, povuče, kako god želite  i ode od nas.

Da pogledamo aspekte i planete u Aprilu i šta nam nebo poručuje:

Već prvog dana Aprila pred nama je Prva Četvrtina Meseca na 12 stepenu znaka Raka u kvadratu sa Suncem u Ovnu. Ova lunarna faza kroz dva snažna kardinalna znaka donosi nam istovremeno i strah i neizvesnost, ali hrabrost i jaku volju. Na snazi je po našem vremenu od 12:21. Emocije pomešane sa ambicijama, ali ipak podsvesne želje i molitve vladaće prvim danom Aprila. Mesec će iamti i odličan trigon sa Neptunom i Merkurom pa ipak neke vesti mogu biti zadovoljavajuće iako se nalazimo još uvek u ” crnom intervalu” samog virusa. Prvi dan aprila nosi snažne emocije, zaljubljivost, intuiciju i kreativne sposobnosti. Osećaćemo bliskost sa drugima iako nećemo moći da ih vidimo. Zaštitnički odnos prema porodici, ali i sklonost velikim planovima mogu se morati po glavi. Posebno osobe vezane za medicinu, policiju i vojsku mogu imati pregršt posla. Ipak, ostalima neke želje mogu naći put, po principu” kakve siu ti misli, takav ti je život”…

Mesec već 2.04 menja znak i ulazi od 20:27 u znak Lav i nosi jednu dramatičniju energiju, posebno u opoziciji sa Saturnom koji je od 22.03 ušao u znak Vodolije može doneti dosta briga, ograničenja, tuge i patnje.  I jutarnji časovi drugog dana meseca nose veoma nepovoljnu opoziciju izmedju Meseca, Jupitera i Plutona i mogu doneti loše raspoloženje, širenje infekcije i nervozu.

Treći dan ovog meseca posle ponoći očekuje nas i veoma nervozan aspekt Meseca u Lavu i Marsa u Vodoliji , ali od 5:40 am i kvadrat sa Uranom koji može doneti uznemirenost, jak stres, nesanice, nemire emotivne svadje, preveliku napetost i pojačanja sukoba.Ta napetost se može osećati sve do večernjih časova, kada nam Venera menja znak i ulazi u muški, promenjiv, vazdušni znak Blizance u kome će ostati čak do 7.08, ali moram spomenuti da će od sredine maja krenuti i retrogradno.

Venera će već 4.04 napraviti prvi aspekt i to trigon sa Saturnom u Vodoliji što može doneti stabilnost, srećne okolnosti preko polja ljubavi, dodatni elan i mir. Kada je Venera u Blizancima u povećanju su veze preko komunikacije, sms poruka, društvenih mreža. Ova Venera je vesela, razdragana, detinjasta, sklona i dvostrukim odnosima i iskustvima, ali voli pokret. Pošto su takve okolnosti, svakako da nebo daje mogućnost i pod ograničenim okolnostima da se mnogi od vas zaljube ovog meseca. Mnoga prijateljstva mogu preći u nešto novo, a biće od ovog dana i mogućnosti da nešto rešite na trajnijem nivou. Vreme novih stilova bez obzira na okolnosti. Veze sa razlikom u godinama ili razlikama u statusu, opredeljenju. Ipak, težnja nečem trajnom. Ulaganja koja budu aktivna ovog dana mogu imati dugotrajniji oblik sreće. Možete imati mogućnost da rešite neki veći problem.

4 dana ovog meseca imaćemo i prelazak Meseca u znak Device ali ceo dan u praznom hodu što može doneti povećanje depresija, sumnje u pozitivan ishod, zdrastvene probleme, opterećenja detaljima, uz konjukciju Merkura i Neptuna koji mogu dodatno da donesu osećaj lenjosti,zablude, hipohondriju,paranoične misli apatiju, rutine, pojačani strahovi, uspavanost, sporije reakcije,osetljivost na lekove, a samo oni kreativni mogu pod ovim aspektom naći adekvatniju zabavu uz neki film, muziku, hobi. Pojačanje virusnih infekcija u porastu. Jaka okrenutost duhovnim temama, misteriji, zabranjenim temama, ali pripazite i većim dezinformacijama. Svi vidovi meditacija, laganih vežbi, kontakta sa vodom mogu ovog dana posebno pozitivno uticati na organizam.

5 dan ovog meseca  nosi prolazni aspekt Meseca i Venere oko 1 sat posle ponoći što može doneti emotivne poteškoće i nedostatak zadovoljstva, ali ipak od 8h i lakšu energiju kada je važno da zaposlimo sebe i budemo korisni jer nam to može pomoći da ne razmišljamo o negativnim stvarima oko nas. Medjutim, 5.04 dešavaće se izuzetno važan aspekt na nebu konjukcija Jupitera i Plutona kroz znak Jarac na 24 stepenu. Ovaj snažan i važan aspekt imaćemo tri puta u toku ove godine i to 30.06 kada i Jupiter i Pluton budu retrogradni, ali i 12.11. Ovaj aspekt može doneti globalne velike transformacije i velike promene. Koliko god da osećamo privredni pad i da je sve stalo, ovaj aspekt može pomoći na osnovu donacija i dobre volje drugih ljudi. Ovaj aspekt uticaće na duhovni rast, dok za osobe koje ne poznaju to područje ili nisu joj sklone mogu nailaziti na veće poteškoće. Na nebu se može desiti i prvi tračak nade koji će nam dati veliku snagu za nov početak.

6 dan ovog meseca biće praćen strahovima, nervozom, lošom komunikacijom i uzneverenošću i lošom organizacijom, ali od 15h i mnogo lakpim aspektima i osećaju ponovne snage i volje, jer će Mesec koji će boraviti u znaku Device biti u odličnom aspektu sa Plutonom i Jupiterom i ipak doneti blagostanje i osećaj neke sreće. Mesec menja znak i ulazi u znak Vage od 23.17.

7 dan ovog meseca očekuje nas snažan ali izuzetno napet aspekt Marsa i Urana o kome možete pročitati u mom tekstu o Marsu na Mars u Vodoliji – ” Nadji ključ novog vremena”

Mesec će primati odličan aspekt sa Saturnom, Venerom i Marsom i može doneti pokret, bolje raspoloženje, harmoniju, društveni život( koliko to okolnosti nalažu), ali i jake emotivne, lične i fizičke aspekte. Merkur će pri kraju dana imati snažan sekstil sa Plutonom i doneti veliku mentalnu snagu, ubedljivost, samopouzdanje i sklonost lakom dolasku do istine.

8 dana ovog meseca pred nama je Pun Mesec od 4:35 am izuzetno snažan jer će Mesec u znaku Vage na 18 stepenu biti u opoziciji sa Suncem u Ovnu. Ovo može biti kulminacija i jedno od završnih čišćenja neba, ali vreme pojačanih problema sa zakonom, neharmoničnim odnosima u partnerskom odnosu, velikim izazovima na lično – emotivnom nivou, i vreme koje će uz velike izazove tražiti ozbiljne transformacije svakog pojedinca. Loš aspekt Meseca i Plutona, kao i Jupitera nosiće veliku grubost, pojačanje nasilja, napetost i prepuštanje. Ono što može da nam malo pomogne je sekstil Merkura i Jupitera koji ipak uz ove okolnosti može da nam donese neke dobre vesti i podršku od strane prijatelja ili starijih osoba. Ipak, budite oprezni, jer Mesec prelazi u praznom hodu u znak Škorpije od 22:18 i donosi ogromnu pobunu, ali loše vremenske prilike i pojačanje nesreća i gubitaka. Uticaj Punog Meseca mogu osetiti kardinalni znaci posebno Rakovi, Ovnovi, Jarčevi i Vage, ali neće biti prijatan ni Škorpijama, Bikovima, Lavovima i Vodolijama već 9 dana u mesecu kada Mesec napravi izuzetno teške aspekte sa Saturnom( otudjenje, ograničenje, jako velika napetost, tuga, usamljenost), opoziciju sa Uranom( velika odvajanja, dosta smrtnih slučajeva, gubici, emotivni prekidi, pojačanje prirodnih katastrofa) i plus kvadrat sa Marsom u Vodoliji koji može biti krivac za probleme sa strujom, uredjajima, prijateljima.

Ipak, nešto smirujuća energija bi trebala da se oseti od ulaska Meseca u znak Strelac 10 dana u mesecu od 22:36 kada će velika oluja proi i imaćemo osećaj da smo ispraznili veliko smeće, tugu, očaj i patnju iz sebe. Emocije će biti u nivou punjenja. Kontakti sa inostranstvom važni, kao i humanitarna pomoć i medjunarodni poslovi.

11 dan u mesecu biće jako zanimljiv zbog ulaska Merkura u znak Ovan posle 2 i nesto meseca njegovog uticaja kretanja iz znaka Riba/ Vodolije. Mentalno budjenje, brže reakcije, misli, otvorenost, impulsivnost, direktnost, ali veći optimizam definitivno će vladati do 27.04 dokle će Merkur boraviti u vatrenom znaku Ovan. Mentalna hrabrost, borbenost, nestrpljenje, ali vodjstvo. Ovaj dan može doneti niz kontradiktornosti na ljubavnom nivou, ali veliku ličnu snagu i optimizam, jer Mesec iz znaka Strelca će imati  stabilan aspekt sa Saturnom i Marsom. Merkur u sekstilu sa Saturnom može nam doneti obnovu nekih kontakta, ideja, odlično vreme da se iz nekog sna probudimo i počnemo da radimo.

12 april – Srećan Uskrs dragim prijateljima koji slave, sa željom ka najboljem oporavku i zdravlju:-))

13 dana ovog meseca Mesec menja znak i prelazi u zemljani znak Jarac. Tu može doneti izvesnu napetost na polju vesti, komunikacije, brige posebno zbog kvadrata sa Merkurom i velika nerazumevanja. Ipak, uz trigon sa Uranom istrajnost, upornost mogu doneti osećaj prelaska prepreka.

14 dana ovog meseca na snazi je izuzetno problematičan aspekt kvadrata Sunca u znaku Ovna sa Plutonom iz znaka Jarca  koji može spadati u crne dane ovog meseca sa povećanjem broja žrtava, ali problemima sa autoritetima, ljubomorom, velikim problemom sa egom i potrebom za nenormalnom kontrolom koja se nepotrebno i na pogrešnom mestu nameće. Neki mrak pašće na nas i doneti nam velike izazove. Vreme i velikih karmičkih iskušenja.  Ipak ovo je i aspekt ponovnog rodjenja za mnoge koji će tražiti mnogo bola, patnje i pomeranja i učenja.

15 dana ovog meseca imaćemo i veoma snaznu konjukciju Meseca i Plutona, ali i od 55 minuta posle ponoći i novu lunarnu fazu Poslednju Četvrtinu Meseca koja spada u crne faze ovog meseca. Ostanite snazni i izdrzite. Izuzetno puno manipulacije, ljutnje, ali snaznih uticaja poteškoća globalno mogu se dešavati. Od 9:38 am Mesec menja znak i ulazi u znak Vodolije gde će se susreti sa konjukcijom sa Saturnom ali i kvadratom sa Uranom u Biku  od podneva do 22h gde nas očekuje stres, nervoza, gubici, nevolje, nezadovoljstva, ali ograničenje slobode na trajnijem nivou. Pitanje neke rigoroznije izolacije može se pokrenuti od Punog Meseca i upravo u ovo vreme biti na snazi. To će mnogima biti teško da prihvate i biće izuzetno puno zabrana, ali i problema da se to ispoštuje pošto ovog dana imamo i kvadrat Sunca u znaku Ovna i Jupitera u znaku Jarca koji posebno može doneti opšte nezadovoljstvo ljudi, velike troškove, zdrastveni nemir, ali veliku nervozu prema državi, vlasti, kao i opšti haos. Pokušajte da čuvate snagu, ali da ne gubite veru! Budite umereniji!

16 dan ovog meseca može doneti sreću preko internet druženja, prijatelja, ljubavi i da se ipak malo opustimo. Mesec menja znak i ulazi u znak Ribe  od 17.04 kada nam šalje i jednu romantičniju, mirniju energiju.

18 dana ovog meseca Merkur u sekstilu sa Venerom u Blizancima posebno podstiću sreću, zaljubljivanje, dobre vesti, neku veseliju energiju i srećnije okolnosti preko socijalne strane, kretanja, finansija.

 

19 dana ovog meseca moćićemo da Bikovima čestitamo rodjenan od 16:47 kada Sunce menja znak i ulazi u prvi zemljani znak, fiksni ženski znak Bik. Vladaoc Venera u Blizancima donosi nam vreme kada ćemo ceniti više život, našu planetu, ono što  nas okružujemo i ono što možemo da stvorimo.  Isti dan Merkur će imati fantastičan sekstil sa Marsom koji daje poruku da nam je blizu pobeda, i da ćemo biti mnogo snažniji. Sa druge strane, Mesec u konjukciji sa Neptunom sanjace o vremenu koje dolazi i koje je pred nama kao nagrada za sve što smo prošli. Hristos Vaskrse – Va istinu Vaskrse – nov početak, rodjenje, novi mi…

20 dan u mesecu nosi prelazak Meseca u prvi Zodijački znak – znak Ovan od 9h. Strast, ljubav, pokret, brzo razmisljanje, ali stabilnost, jaka okrenutost sebi, svom izgledu..

21 dan u mesecu može doneti veoma jake poruke neba, ali neka samoučenja koja će biti važna za svakog pojedinca. Ono što bi trebalo  da prodjemo je i vrlo pesimističan aspekt Sunca u znaku Bika i Saturna u znaku Vodolije –  Ne opuštajte se, brinite o sebi! Ovo je aspekt  koji donosi možda i najveći test ovog meseca. Sa jedne strane lične potrebe prevelike, sa druge ozbiljna iskušenja i ograničenja kojim moramo da se vodimo. Preporuka je kompromisa.  Samodisciplina je važno pitanje ovog dana. Pokušajte da budete svoji u svom domu, ali da prihvatite globalne izazove koji su pri kraju.

22.04. do večernjih časova možemo osećati energiju koja i zbog lošeg aspekta Meseca, Plutona i Jupitera može doneti lične, emotivne i generalne posledice, ipak Mesec menja znak i ulazi u stabilniji znak Bik od 21:37.

23.04. – očekuje nas Mlad Mesec u znaku Bika gde će se Mesec i Sunce spojiti na 3 stepenu i doneti mir, udobnost, porast privrede, finansijske promene, ali i pozitivne promene na polju emocija. Vreme ponovnog novog početka, vreme stabilnosti i jakih želja. Mlad Mesec će se po našem vremenu odigrati od 4:25 am, a pre toga će imati i negativan aspekt sa Saturnom pa nemojte se iznenaditi da osetite jaku tugu, osećaj nerazumevanja i onda nagli porast emocijua, želja i podrške. Period razvoda, rasta, period kada priroda radi za nas. Velikih iznenadjenja može bii od 10:30 kada će Mesec dotaći Uran koji mu može biti najbolji drug navodeći ga na promene.

25 april može biti sudbinski značajan dan ovog meseca jer Pluton kreće u retrogradni hod sa 24,59 stepena Jarca sve do 4.10. Pred nama je ciklus zatvaranja jednog teškog perioda. Oslobadjanje od predrasuda, ali zabrana. Isti dan Merkur u znaku Ovna biće u vrlo ljutom aspektu sa Plutonom pa može aktivirati odredjene provokacije, ljutnju, kontrolu, svadje i polemike. Mesec od 9.21 menja znak i ulazi u vedar znak Blizance. Biće u praznom hodu i može uticati na poteškoe na polju saobraćaja, govora, papirologije.

26 dan u mesecu nosi i aspekt Merkura i Jupitera u kvadratu od ranih jutarnjih časova, pa razum i želje mogu biti u sukobu. U povećanju razočarenja i neumerenost.  Manjak koncentracije. Prevelika okrenutost budućnosti, bez ikakvog učešća u sadašnjosti. Dobro razmisliti pre svake odluke! Pokušajte da ovog dana dobro razmislite, pre negošto nešto važno saopštite drugima. Od 11:02 am Sunce i Uran će se naći u konjukciji u znaku Bika na 6,35 stepenu – nagla uzbudjenja, velike promene na ličnom nivou( ukoliko imate želju da donesete neke značajne odluke ovo je pravo vreme). Odlično vreme za zaposlenje. Nagli pokret, izlazak iz zatvorenog prostora, izlazak iz rutine, naglo budjenje. Nagla upoznavanja, važni dogadjaji na neobičnim mestima, želja za fizičkim promenama. Ipak, ovaj aspekt može probuditi i veliko nestrpljenje, ali i nervnu napetost, pa pokušajte da budete mudri! Naglo veselje!  U pojačanju problemi sa autoritetima, ali i bežanje od svega što želi da vam neko nametne. Nagli dogadjaji na ličnom nivou. Ovaj dan nosi i važne emotivne promene jer će se i Mesec i Venera naći u konjukciji, ali odličan dan za lepotu i druženje.

27 dana ovog meseca Merkur menja znak i ulazi u znak Bik u kome mu dolazi do izražaja percepcija, vizuelno, estetsko, ali ovde Merkur malo gubi na snazi jer dolazi do sporijih reakcija i odluka. Mesec od 19.29 menja znak i ulazi u znak Rak. Sam dan donosi veću okrenutost sigurnosti, novcu, ali izvesna odlaganja i zakasnjenja.

28. dana ovog meseca Merkur u Biku naćiće se u kvadratu sa Saturnom u Vodoliji – može doneti izvesna odlaganja, ali pesimizam. Mogućnost nepovoljnih vesti ili problema sa organizacijom i odnosima sa drugima.  U povećanju sumnje u pozitivan ishod, potrebno je verovati da će sve biti dobro. Važno je pokrenuti najbolje iz sebe ! Izvesne poteškoće na porodičnom nivou, na polju finansija, pravnih stvari, dokumenata može se očekivati i tokom 29 dana u mesecu u popodnevnim časovima.

Poslednji dan ovog meseca nosiće ulazak Meseca u znak Lav, ali i Poslednju četvrtinu meseca koju ćemo ovog meseca imati dva puta na snazi je od 22:40 na 10 stepenu Lava u kvadratu sa Suncem u znaku Bika donosi potrebu za aplauzom, lakšim rešenjima, ali preprekama.. Poslednji dan ovog meseca nosiće egoizam, sebičnost, probleme sa ambicijama, emocijama, nepotrebnu uznemirenost, paranoju, pa je preporuka da se smirite, pokušate da izvučete najbolje i da budete okrenutiji stvarima koje vam idu.

Srećno u Aprilu do potpunog ozdravljenja:-))

 

# currentmood# april 2020# regeneracija# iskusenja# tuga# radost# oporavak# astrolog natasa paunovski

 

 

 

 

 

 

 

https://mlbyytp0evj0.i.optimole.com/Bt2AQsA-DYmnOzur/w:auto/h:auto/q:auto/https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2020. All Right Reserved by Astroluna.rs.