https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Dnevna doza Lune – 2.04.2020

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2020/04/girl-1712682_1280.jpg

Prva Četvrtina Meseca. Mesec negde u senci se smejuri i sanjari. Malo nam se ruga što moramo da sedimo u kući, dok on šeta gradom i proverava dal svi spavaju, izigrava nebesku policiju. Posebno prvi deo dana dobar da mirujete, jedete neku laganu hranu i prilagodite svoje aktivnosti koliko okolnosti dozvoljavaju.

S obzirom na opoziciju Meseca u Raku i Jupitera u Jarcu na 24 stepenu,  od 10.50 am neki vid neorganizacije, lenjosti, nostalgije i jakih oscilacija kako emocija, tako i hormona su mogući.Uzimanje laganije hrane i čajevi mogu prijati organizmu.Pustite da se emocije isprazne.Ovo nije dobro vreme za operacije dojki, želuca, creva!

Pojačana sentimentalnost, vraćanje na uspomene, jaka povezanost sa roditeljima, porodicom. Reakcije mogu biti iracionalne. Teško prihvatanje realnosti i poraza. Mogu vas okupirati sitnice i poslovi u domu. Jaka potreba za saosećanjem i sa iskazivanjem emocija. Nemojte biti rob  stvari, nadjite vremena za sebe, romantiku, za ono što volite… Pazite na želudac, grudi. Dobro je čuti neke drage ljude koje niste dugo videli. Ipak težite umerenosti, jer ovo može biti period izvesnih blokada i pesimizma, nekog crnila i povećanja briga i da ih nema. Trudite se da pratite veselije teme i da pokušate da se pozitivnije prilagodite situaciju. Posebna pažnja, pripazite na finansije…. !  U ovo vreme treba izbegavati finansijske rizike i nepotrebne troškove!

Od 11:21 Mesec u Raku u vrlo oprečnoj opoziciji sa Plutonom u znaku Jarca može doneti laku povredljivost, ali ljutnju i destrukciju, osećaj veće odgovornosti, ali problema sa autoritetima. Vrlo osetljivo vreme kroz generalni aspekt virusa. U povećanju emotivna nezadovoljstva, ali brige oko roditelja, potreba dece, doma. Lako vraćanje na prošlost, ali veoma osetljivo vreme kroz ljubavne i partnerske odnose. Može biti dosta frustracije, kontrole, dominacije i manipulacije. U povećanju posesivnost, sklonost menjanju drugih, sklonost opsesivnim postupcima koje treba izbegavati ili prevelikoj isključivosti i usled unutrašnje nesigurnosti i straha.

U nešto lakše aspekte možemo ući od 18:50 kada će Mesec koji će biti na kraju znaka Raka biti u sekstilu sa Venerom u znaku Bika koja je stigla do zvezda sestara Plejada i koja se od sutra sprema da predje u vazdušni znak Blizance u kome će se zadržati prilicno dugo, sve do početka avgusta. Vreme pojačanih emocija, potrebe za toplinom, sigurnošću, hranom, zadovoljstvom koje ipak možete bezbedno napraviti u svom domu. Pozitivno vreme za upoznavanja, dopisivanja, kao i ko radi u ovo vreme i povećanje manjih prihoda, čak kupovina ili dobijanja poklona. Vreme posebno pojačane emotivne intuicije koju treba pratiti. Dobro vreme za kuvanje, uredjenje doma, kao i timska posebno ženska druženja. Odlično vreme za hobije.

Mesec menja znak i ulazi u vatreni znak Lav. Vladaoc Sunce trenutno putuje znakom Ovna i dolazi na 13 stepen i povećava volju, samopouzdanje, borbenost, ali i hrabrost, uz energiju Lava i ponos, dostojanstvenost, teatralnost, pod negativnim aspektima i paranoju i dramatičnost, osećaj panike.

Ipak, mnogo toplija, strastvenija energija, potreba da drage ljude, ali prilično skrenemo pažnju na sebe pa će poruka biti ” primeti me”! .Jaka potreba za provodom, uživanjem, odpuštanjem nekih „ ventila“ pa se može osećati veća kriza zbog vanrednih uslova jer Mesec ima prvi aspekt upravo sa Saturnom( ograničenje) kroz znak Vodolije( kolektivno).

Na zdrastvenom nivou dok je Mesec u lavu može dolaziti do problema sa krvotokom, problema sa ledjima, lupanja srca, treba izbegavati uznemirenost i teže fizičke poslove. Ipak, u vreme Meseca u Lavu imaćemo potrebu da se ulepšavamo, i napravimo neku modnu reviju kod kuće ili da pratimo kanale o modi, kozmetici, poznatima ili gledamo crno- bele filmove. Potreba za maženjem i emocija vrlo intezivna.

21:50: Mesec u Lavu u opoziciji sa Saturnom u Vodoliji: Velika pobuna i teško prihvatanje ograničenja, društvenih standarda i ono što je potrebno. Malo teže prihvatanje trenutne situacije. Zbog meteropatskih promena ovo vreme može biti u zdrastvenom smislu veoma neprijatno kardiovaskularnim bolesnicima, ali reumatičarima. Osećaj bola, tuge, usamljenosti, emotivne udaljenosti, nerazumevanja od strane prijatelja ili teškog prilagodjavanja novim stvarima. U povećanju i emotivna hladnoća/ distanca, zatvorenost, veća kolektivna briga.Koliko duša može tražiti da bude u centru pažnje, može nailaziti na zidove i blokade. Oprez, vreme nekog mraka kada treba pokrenuti najbolje iz sebe i samo razmišljati pozitivno.

Mesec će oko ponoći biti u praznom hodu što donosi samostalno delovanje, ali odredjena odlaganja, kao i moguće pojačane manje kvarove i prolazne tenzije, sa brzim pomirenjima. Izvesna nerazumevanja , ali važnije lekcije mogu biti u vezi sa okruženjem, prijateljima, decom.

Idemo dalje, ostanite dobro:-))

# currentmood# mesec u raku# mesec u lavu# april 2# dnevna doza lune

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.