https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Jupiter u Biku( 16.05.2023-25.05.2024.) 1 deo

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2023/05/sea-g99f96b812_1280.jpg

Od danas Jupiter pokreće veliku promenu na nebu i ulazi u prvi zemljani, ženski, plodan i fiksan znak Bik.Poslednji put vidjen 2011/2012. Bik kao znak predstavlja izobilje, novac, imovinu, luksuz, banke, ekonomiju, poljoprivredu, farme, pijace, hranu, životinje i prirodu i zemlju pa svakako da njegov uticaj vezan i za širenje po kome je poznat može doneti dobrobit.

Jupiter je 11 put veći od Zemlje i njegovo mesto je posebno važno u Sunčevom sistemu, a njegova gravitacija je  toliko velika jer nas čuva od nebeskih krhotina i sudara planeta. Iz tog razloga poznat je kao Veliki zaštitnik u mnogim drevnim kulturama ili benefik.U astrologiji je predstavljen ekvivalentom grčkog boga Zevsa. Jupiter je na kraju postao bog neba i groma ili kralj svih bogova.

U astrologiji Jupiter je kosmički andjeo čuvar koji predstavlja i izobilje, olakšanja i plodnost. Budući da je antiteza Saturnu, koji se smanjuje i donosi teške lekcije, Jupiterov uticaj je zabavan, jer je njegov posao uvećati sve što dotakne. I dok se planeta povezuje s optimizmom i urođenom radošću života, Jupiterova ozbiljna strana leži u njegovoj potrazi za dubljim značenjem. Jupiter je planeta kojem se možete obratiti kada vam nedostaje vere, jer vas inspiriše da verujete u budućnost i sve njene mogućnosti. Na kolektivnoj nivou, Jupiter predstavlja filozofiju, duhovnost, mudrost, putovanja svetom i  višeg znanja. Na ličnom nivou (unutar vaše karte rođenja), Jupiter predstavlja vaše duhovne sklonosti i sposobnost privlačenja sreće i bogatstva. Pod lošim aspektima donosi preterivanje, gubitke, poročnost i ne korišćenje dobrih mogućnosti, kao i pad.

Jupiter je poslednjih godinu dana iz dva ciklusa putovao vatrenim znakom Ovna( 10.05.-28.10. i 20.12.2022.-16.05.2023.) i tokom tog putovanja imao važnu konekciju sa Kironom ili ranjenim isceljiteljem koji je mnoge od vas naučio da otkrijete svoje najdublje rane i poradite na njima.

 

Prolazak tranzitnog Jupitera kroz znak Bik podstiče materijalni napredak, plodnost prirode i zemlje, ali neki vid kreativne renesanse. S obzirom da je pod dispozitom vladajućom planetom Venerom, Jupiter širi ka emotivnim dozivljajima, jačim materijalnim i fizičkim potrebama, a kod mnogih od vas može doneti umetničko budjenje i inspiraciju. Novi trendovi, stilovi, budjenje prorode i prirodnog, ali veći materijalni prohtevi i bogaćenje mogu biti zanimljivi u vreme ekonomske krize. S obzirom da je Bik sporiji znak, sve će se odvijati polako. Ali da može pokrenuti više ljubavi, komfora i hedonizma, to je sigurno. Bik je poznat da zna da bude tvrdoglav, ali istrajan, pa u vreme ovog tranzita je dobro raditi na nečemu dugotrajnom i nečemu što traži spore korake do cilja. Zato ako imate velike želje, Jupiter vam može pomoći, ali će od vas tražiti jaku želju i strpljenje.

U vreme tranzitnog Jupitera biće primećena:

 • veća opuštenost, potreba za ljubavlju, porodicom, širenjem i posedovanjem
 • bolju apetit, ali i potreba da zasadimo ono što ćemo želeti da pojedemo
 • veću želju za ljubavlju i materijalnom sigurnošću
 • veće ulaganje u nekretnine
 • velike promene na polju bankarskih pravila, sistema i veliki porast berzi

Zadnji put je Jupiter prošao kroz Bik od juna 2011. do juna 2012. Tokom tog perioda svedočili smo rađanju Occupy Wall Street — pokreta stvorenog za rešavanje ekonomske nejednakosti okupacijom fizičkog prostora u financijskom srcu zemlje. Kad god je Jupiter u Biku, traži od nas da stabilizujemo svoje resurse i život na ovom planeti.

Tokom prethodnog tranzita tranzita Jupitera u Biku, objavljen je i prvi film Igre gladi, koji je poslužio kao  naklon Jupiterovim apetitima u fiksnom zemljanom znaku.  gomilanja resursa, kompleksa pohlepe i ukupnog porasta materijalizma.

Nastupajući Jupiterov boravak u Biku pojačat će ovu stranu senke, zahvaljujući činjenici da će Severni čvor zauzimati isti znak prva dva meseca. Severni čvor je tačka u svemiru za koju se zna da aktivira velike apetite. S Jupiterom ta bi glad mogla biti usmerena na održivi rast i životna zadovoljstva – poput mirisa poljskog cveća, osećanja prolećnog sunca na vašoj koži ili uživanja u vašem omiljenom obroku. Ali ako se ne drži pod kontrolom, moglo bi dovesti do pasivnog načina razmišljanja, pohlepe i preteranog uživanja. Zato se svakako priklonite velikodušnoj strani Jupitera, ali budite oprezni s potrošačkom stranom – i ne zaboravite pozvati druge da uživaju sa vama.

Budući da Jupiter deluje kao planeta ekspanzije, a Severni čvor povećava glad i ambiciju, previše dobrih stvari moglo bi otići na jug tokom ovog tranzita. Zbog toga treba obratiti pažnju i na sledeće:

Sebičnost i sitničarenje
Preterano uživanje
Ograničen način razmišljanja
Povećan materijalizam
Rasipništvo
Kompleksi pohlepe

Generacije koje imaju natalni Jupiter u znaku Bika koje će posebno osetiti ovaj važan tranzit: 

 • Maj16, 1940—Maj 25, 1941
 • April 28, 1952—Maj 8, 1953
 • April 12, 1964—April 21, 1965
 • Mart 26, 1976—Avgust 22, 1976
 • Oktobar 16, 1976—April 2, 1977
 • Mart 8, 1988—Juli 20, 1988
 • Novembar 30, 1988—Mart 9, 1989
 • Jun 28, 1999—Octobar 22, 1999
 • Februar 14, 2000—Jun 29, 2000
 • Jun 4, 2011—Jun 10, 2012

 • Poznati pod natalnim uticajem Jupitera u znaku Bika: Martin Luther King, Pablo Piccaso, Mahatma Gandhi, John Lennon,John Kennedy, Bruce Lee, Audrey Hepburn, Bob Dylan, Patrick Swayze,Vladimir Putin, Keanu Reeves, Shakira, Monica Bellucci, Adele, Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Orlando Bloom, Colin Farrell, Sarax Jesica Parker, Chris Martin,  Zoe i Lenny Kravitz, Kamala Harris, Boris Johnson,Andy Warhol, Liam Nesson

 

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.