https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

MAJ 2022

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2022/05/278714047_3075456896003040_8670164514718755391_n.jpg

Maj 2022 nosi veoma interesatnu energiju jer će nam kosmički aspekti nositi velike promene. Ovo je mesec strasti, ali velikih izazova kada moramo naći ipak malo trezveniju energiju u odlukama. Ovaj mesec može da vam donese toliko oscilirajuće energije, da se u jednom momentu osećate da ste pali i nemate nadu, i da se predajete i momenat da ste nasli smisao života i da ste u potpunom full raspoloženju. Planiranja mogu biti teška, ali spontanost, bolja socijalna strana i dosta vedrine svakako da. Ovo je mesec posebnih emotivnih izazova, ali naglih zaljubljivanja. Ipak, mnogi od vas koji su čekali momenat da pokažu svojih 5 minuta, mogu se osećati da su napokon dobili šansu od univerzuma…

Najvažniji aspekti/ promene ovog meseca: 

Dve promene Venere, Venera u znaku Ovna od 2-28.05., prelazak Venere u svoj dom -znak Bik( vreme hedonizma, uživanja, posesivnosti, zadovoljstva)

Sunce i Uran u zagrljaju 5.05.  kroz znak Bik- vreme jakih izazova, transformacija, promena, neprijatnih iznenadjenja, ali budjenja posebno na individualnom nivou. Mogućnost velikih promena preko polja banaka, valuta, ali i naglih povećanja ličnih potreba.U povećanju prirodne katastrafe pošto se inače nalazimo u periodu izmedju dva Pomračenja.

10.05 Merkur po drugi put ove godine – kreće retrogradno sa 4 stepena znaka Blizanaca. Njegovo vraćanje u znak Bik može posebno doneti usporenja od 23.05. Merkur u retrogradnom hodu do 3.06.( vreme osetljivije energije kroz komunikaciju, telefone, saobracaj, posebna odlaganja i ograničenja na polju emotivne komunikacije, kao i zastoja na polju finansijskih pitanja otvorena od 23.05.)

Ulazak planete Jupiter u vatreni znak Ovan 11.05. biće veoma pozitivan dogadjaj do 28.10., kao i od 20.12. kada će Jupiter po drugi put ući u znak Ovan. Neka poruka Jupitera je pokaži sebe u najboljem potencijalu i budi napokon Ti…

Jedan od najvažnijih dogadjaja ovog meseca je Lunarna Eklipsa ili Totalno Pomračenje Meseca 16.05 u vreme naravno Punog Meseca, nazvan Blood Moon na 25 stepenu znaka Škorpije koje može biti veoma izazovno, a istovremeno i vreme kada mnogima od vas bolovi mogu isplivati i doneti nov početak. Sunce će se naći u blizini zvezde Algol pa ovo pomračenje može povećavati nasilje, tenzije, pad, sramotu i finansijske izazove.

Kontakt Marsa i Neptuna u konjukciji 18.05. kroz znak Riba posle Pomračenja može doneti otkrivanje tajni, ali povećavati izdaje, zablude, manipulacije.

Ulazak Marsa u svoj dom- znak Ovan doneće hrabriju energiju, ali jedno potpuno budjenje uz pomoć Jupitera, ali povećanje ratnih sukoba, ali osećaj većih ambicija i borbe kod pojedinaca od 25.05.

LUNARNE FAZE OVOG MESECA: 

Prva Četvrtina Meseca 9.05.2022. u 2:23am  sa Mesecom u znaku Lava u kvadratu sa Suncem u znaku Bika na 18 stepenu može doneti sukob izmedju ega i želja, osetljivost kroz poštovanje i emotivnu dramatičnost, ali veću sklonost luksuzu i neumerenosti.

16.05. – Totalno Pomračenje Meseca i prva Lunarna Eklipsa sa Punim Mesecom na 25 stepenu znaka Škorpije u opoziciji sa Suncem u znaku Bika može doneti vreme velikhi izazova, smrti, bolesti, ratnih dejstava, žrtava, ljubomore i zavisti i finansijskih svetskih padova, ali povećanih prirodnih katastrofa. Ovo Pomračenje će moći da prate stanovnici Juzne Usa, ali istočnog i južnog dela Evrope, Artika, Atlantika, Pacifika, Indije. U odnosu na vremenske uslove ovo Pomračenje ćemo moći da vidimo u periodu od 3:10am -5:05am maksimalne magnitude. Ovo Pomračenje mogu osetiti najviše pripadnici znaka Raka i Lava, ali naravno Škorpije i Bikovi koji mogu imati direktan udar. Kontakt južnog Mesečevog čvora na Mesecu i Severnog Mesečevog čvora na Suncu donosi posebna karmička iskustva i sudbinska pomeranja na planeti.

22.05.- Poslednja Četvrtina Meseca u znaku Riba( 20:23) na 1 stepenu sa samim prelazom Sunca u znak Blizance može doneti fazu kreativnih i intelektualnih vizija, ali vreme jakih i intezivnih emocija i duhovnih potencijala.

30.05. Mlad Mesec u znaku Blizanaca (13:30) na 9 stepenu može doneti jednu vedru energiju prepunu informacija, komunikacije, pokreta, putovanja, novosti. Može biti senzacija. Odlično vreme za obrazovanje i učenje.

VENERA

U Maj ćemo ući sa Venerom u znaku Riba koja u zagrljaju sa Jupiterom i u sekstilu sa Plutonom može doneti zahvalnost i blagostanje, ali jaku potrebu za mirom, kao i posebnu povezanost prema onima koje volimo. Već 2 maja Venera ulazi u vatreni znak Ovan( u kojem je inače u padu) i donosi jednu probudjenu energiju posebno kod žena kada možemo biti više okrenute fizičkom izgledu, ambicijama, ali kada ćemo biti sklone da imamo veću inicijativu na ljubav, s obzirom na suprotan pol može do kraja maja biti uspavaniji. Venera posebno može probuditi vatrene znake, ali je preporuka da sa većom dozom taktičnosti udjete u ovaj mesec, jer ova Venera koliko bi sve dala za ljubav, ipak joj je najvažnije koliko joj dajete emocija i koliko je volite. Od najvažnijih aspekata Venera će napraviti sekstil sa Merkurom 6.05 koji moze doneti lepa drustvena desavanja, poklone, vesti. Od 24.05. sekstil sa Saturnom može doneti mudrije odluke, završetak nečeg što je ostalo odavno, ali obnovu nečeg starog. Ipak, trebalo bi pripaziti na jedan pomalo dramatičan aspekt tranzitne Venere i Plutona 27.05. koji moze doneti emotivne ratove, tenzije, povredjivanja, svojeglavost i emotivne povrede i neku vrstu rivaliteta.

Venera će uci u svoj dom – znak Bik 28.05 i malo usporiti emotivna očekivanja, i tenzije i doneti potrebu za mirom, sigurnoscu, prirodom i spontanim odnosima, ali moze doneti i pozitivno vreme za imovinske stvari, proslave, zivotinje i plodniji period za začeća.

 

MARS

Tranzitni Mars će boraviti u znaku Riba sve do 15.05 mastajući o nečem posebnom, ali sa primesama nekog fizičkog umora, težeg ustajanja ili povremene lenjosti. Ovo može biti dobro vreme za umetnost, ali vreme kada muskarci mogu biti suptilniji, tajanstveniji i skloni da nemaju mnogo inicijative u vezi sa devojkama.  4.05. Mars će biti u sekstilu sa Uranom pa moze doneti budjenje, potrebu za samostalnoscu, odlučniju energiju i prepoznavanja prioriteta. Kontakt tranzitnog Sunca i Marsa u sekstilu 7.05. može nositi vreme koje može biti pozitivno za finansije, zaradu, rad, fizičke aktivnosti, ali vreme pojačanih strasti. Konjukcija sa Neptunom kao dispozitorom može umanjiti energiju i 18.05 nositi osećaj razočarenja, iscrpljenosti, ali povećanje trovanja, enigmatične situacije, povećanje izdaja i dosta manipulacije u emotivnim odnosima. Sekstil sa Plutonom 23 moze doneti vreme produktivnije energije, ali rešenja nečeg što je bilo komplikovano, ali bolji osećaj samopouzdanja i usmerenosti na nešto konkretno dobro. 24.05. kontakt sekstila R Merkura i Marsa može doneti prodorniju mentalnu energiju, radoznalost, ali osećaj da se izborite sa nečim što vas je plašilo.

Ulazak Marsa u znak Ovan moze biti pod sjajnom energijom jer će doneti osećaj pobede, budjenja, ali povećanja ratničkog duha. Puno osvajanja, hrabrosti, odvažnosti i momenat kada će postojati konkretna akcija, ali fizičko budjenje i direktna realizacija nečeg što ste planirali. U emotivnim odnosima period jake strasti i lakih emotivnih osvajanja. Mars će se 29.05 naći u konjukciji sa tranzitnim Jupiterom pa to ipak moze biti odlično vreme za početak vezbanja, poslova, vaznih licnih projekata i vreme velike lične akcije i zadovoljstva.

MERKUR

Merkur je već uoči Solarne Eklipse( od 26.04.) usao u svoju prvu senku i može doneti da dodje do prekida filma u glavi, zaboravljanja stvari, mada sa ulaskom u znak Blizance da ćemo biti više zainteresovani za dogovore, da ćemo puno pričati telefonom ili koristiti uredjaje, ali imati mogućnost da pokrenete neke stare želje i navike i pokrenemo nešto što smo jako voleli u prošlosti. Merkur se vraća unazad sa 4 stepena Blizanaca od 10.05. gde može nositi ranjiviju stranu kroz poziciju dogovora, sastanaka, papirologije, porodičnih dogovora i uredjenja doma, ali će vam trebati veće strpljenje u porodičnim poslovima/ odnosima. 20.05. sekstil sa Jupiterom iz znaka Ovna može doneti optimizam i dobre mogućnosti, kao i jako srećan period za pisanje, rad, učenje, inostranstvo i završetak nečeg što duže stoji.Od 23 .05. Merkur se vraća u znak Bik i usporava u mentalnom delovanju i nosi dane kada ipak sve može ići sporije i vizualnije. Trigon sa Plutonom koji je 29.04 krenuo retrogradno može doneti ponavljanja raznih aktivnosti, ali ipak velika odricanja u onome što vam je bitno, kao i susret sa starim klijentima, prijateljima, ali usporenja na polju komunikacije. Kraj maja nosi da će nam priroda, čist vazduh, životinje i domaća hrana pozitivno uticati na raspoloženje.Merkur kreće direktno sa zvezde Algol koja je vrlo opasna 3.06. i može doneti osetljivost i svojeglavost, ali prilične crne misli i osvetoljubivost. U svojoj drugoj senci Merkur će biti od 3-18.06., a u ponovni ulazak u znak Blizance ucice 13.06. Ovo može biti vreme zavrzlama, nepotrebnih troškova, ali ipak i mogućnosti da pokrenemo nešto što duže stoji.

JUPITER

Ovaj mesec ima i prekretnicu jer Jupiter menja znak i ulazi u kardinalni, vatreni, muški prvi Zodijački znak Ovan. Ovde Jupiter ima odličan polozaj jer daje samopromociju, motivaciju, optimizam, pozitivan uticaj i lični pokret. Ovo može biti jako dobro vreme za političke dogovore, sport, kurseve, ali neki vid rizika kada možete odrediti da ste odavno spremni. Prvih 10 dana maja sa uticajem Jupitera kroz znak Riba može da odredi vaše želje i zamisli koje možete pokrenuti sa ovim uticajem. Jupiter je poslednji put boravio u znaku Ovna od januara do juna 2011. Njegov uticaj će se osećati i većim delom sledeće godine( do sredine maja 2023). Ovnovima donosi veliku pomoć da se osećaju časnije, dostojanstvenije i motivisane, ali svakako ima odličan uticaj i na ljude koji imaju natalnu poziciju ovog Jupitera. Sreća prati hrabre:-)

Saturn će se ovog meseca pomeriti za jedan stepen planirajući retrogradno kretanje sledeći mesec, a Uran čak dva stepena, kao i Neptun koji ide na jedan stepen vise. Pluton je krenuo retrogradno vraćajući obnovu transformacije i karmički ciklus koji u ovom mesecu predstavlja veliko ogledalo vas samih.

Srećno u Maju – vaša Astro Luna

Dnevne aspekte možete pratiti od maja meseca i na mom starom blogu: www.natasaluna.blogspot.com

 

 

 

 

 

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.