https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Retrogradni Merkur u Blizancima/ Biku

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2022/05/b2bff690f80d506200a9c941dd5edfbf.jpg

Padni, ustani,nasmej se, regeneriši se, ispravi se, ponovi i obnovi, idi dalje, razmisli, ne brzaj, nastavi dalje, pokušaj da ne polupaš nešto, spremi se za iznenadno, ali ostani trezvena, i tako, idemo dalje….

Retrogradni još nije krenuo a ja sam već počela od svojih najbližih da slušam sledeće: Ode bojler, ne radi mi kablovska, zvao sam te, izgleda da mi pukao telefon, ova farba mi nije uspela, ja mislim da nešto nije u redu sa cenama u Maksiju, da li si videla da je cargo povećao cene – o lop, gužva kasnim, ne mogu da dodjem na konsultacije imala sam neki slučaj, nisam videla poruke…

Hahaha, naviknuta na retrogradni Merkur ( moram da vam priznam ja sa njim zivim i kad nije retro kod mene je jako često takav) zaboravljamo na neke druge aspekte, ali ovaj put vas razumem, jer znam kakvo nam je nebo. Negde izmedju mraka i traženja svetla,Eklipsi, još nam samo fali retrogradni da nas pljusne vrućom vodom. Pucaju oni mali detalji koje se držimo toplo da ih ne izgubimo. I ne znam dal ste primetili da zapravo u vreme retrogradnog pucamo više na male, nego neke krupnije stvari. Kao da se nekakva eksplozija skuplja od jednog retrogradnog do drugog da se naoštre u areni.

Merkur ima tri faze. Fazu prve senke u koju je ušao 26.04 sa 26 stepena znaka Bika na zvezdi Algol koja nije bas prijatna, pa su zalbe bile upucene na platni promet, banke, prenos podataka i novca, i priča o novcu će nam biti u glavi i dosta vas opterećivati u vreme sve veće ekonomske krize do sredine juna posebno od 23.05. kada Merkur ponovno krene  a sad i retrogradno po drugi put kroz fiksni i nešto sporiji znak Bik, kada sve nešto kasni. Merkur je stacionar na 4,51 odakle kreće retrogradno od 10.05.( 13:49) sve do 3.06. kada će se ponovo naći na 26.stepenu znaka Bika i ući u drugu senku sve do 18.06 kada dodje na 4,51 stepen znaka Blizanaca. Sve posle toga trebalo bi da bude lakse.

Mi ćemo ove godine imati 4 retrogradna Merkura, što nije neobično, jer se on pojavljuje svake godine. Setite se da je ove godine bio retrogradan u periodu od 14.01.-3.02. sa 10 stepena znaka Vodolije do 24 stepena znaka Jarca.

Merkur se sad u svom sedistu, svom domu u znaku Blizanaca ali svoje retrogradno kretanje kreće na liniji sa vrlo neobičnom zvezdom Prima Hiadium ili Kišne zvezde Hijade koje itekako hoće da utiču na suze, tugu, neraspoloženje, povrede, groznice i sl. U grčkoj mitologiji Hijade su bile ćerke Atasa i Etre u periodu  naše istorije pre katastrofe. Kao i njihove sestre Plejade bile su tuzne i donosile kisu i nemir.

Ukoliko se osećate nemirno razlog nije samo retrogradni Merkur( Merkur je planeta komunikacije, saobraćaja, razmene znanja, učenja, medija, trgovine, a može predstavljati i uredjaje) već i uticaj perioda izmedju dve Eklipse, jer retrogradni baš pada u vreme Potpunog Pomračenja Meseca ili Lunarne Eklipse 16.05. To dodatno pospešuje napetost, nervozu, lošu komunikaciju, dodatne finansijske troškove, kvarove i taman kad pomislite da ste rešili sve muke, može doći do novih problema. Poseban akcenat je na partnerskim odnosima koji u ovo vreme mogu nositi dosta nesporazuma, osetljivosti, brzopletosti, ćutljivosti ili pesimizma. Posebno ženska populacija može iz nekog nezadovoljstva da traži veći glas u javnosti ili da otvorenije priča o problemima žena. Posebno kraj meseca ali ulazak u drugu senku može doneti pohlepu, posesivnost, sebičnost i osetljivost kroz deljenje.

Zanimljivo je kad je Merkur usao u prvu senku da je već pravio kvadrat sa Mesecom i nosio i jak uticaj retrogradnog Plutona, a sutra imamo ponovo los aspekt Meseca i Merkura koji posebno može uticati na emotivna neslaganja, nesporazume i pucanje zbog sitnica.

Retrogradni Merkur je veoma povezan za nervnim problemima, posebno problemima u govoru, komunikaciji, i tehničkim aparatima koji mogu biti posebno osetljivi, kao i automobili, ali i osetljivost kroz decu ili mladju populaciju. Može povećavati izazovne vesti, pregovori se odlažu ili kasne, dokumenti znaju da se zagube, ali izuzetna nesigurnost može vladati kroz učenje ili prenos informacija. Posebno povećava nesigurne informacije i osetljivost kroz rodjake, okruženje, automobil, telefon i može doneti  dosta površnih detalja i osećanje iscrpljenosti jer može doneti da jednu stvar ponovite više puta. U povećanju kontakti sa osobama iz prošlosti, ali vraćanje na neko vreme u kome ste nešto doživeli što podsvest sada budi više nego obično. Osetljivost kroz kupovinu ili registracije auta, uzimanje kredita, završetak papirologije za posao, slanje emailova ili sms poruka nosiće ili stalna opravdanja ili greške, ali jako puno sumnji.

Može doneti probleme sa alergijama, disajnim putevima, ali poseban osećaj da ne možete da dišete. Često može doneti da se zaboravi šifra na telefonu ili kompjuteru ili pogreši nešto poverljivo. U ovom mesecu prilično može da uzrokuje materijalne troškove i veliku tenziju i rečenicu ” Gde baš sad!”. Na kolektivnom nivou posebno političkom velike manipulacije, glumu, tajne dogovore, a nešto potpuno sliku medija.

Ne treba zaboraviti da je Merkur usao u prvu senku, ali i njegova zavrsna druga senka kada krene direktno prolazi preko zloćudne zvezde Algol ili Gorgone Meduze koja posebno može izazivati nasilje, borbu, tenzije i lošu energiju.

Nešto optimističnije može da deluje ulazak Jupitera u znak Ovan koji može ipak na sve probleme da nas samomotiviše da se individualno pokrenemo i ne oslanjamo mnogo na obećanja i druge( jer možete imati osećaj da nikog nema kad vam je najpotrebniji), kao i dobro prihvatanje njegovog uticaja koji dok bude u znaku Blizanaca ipak može doneti neku vedrinu, smeh na svoj račun i rečenicu tako je, rešićemo.U vreme retrogradnog ima i pozitivnog uticaja, da se pokrene nešto što je baš dugo stajalo i da se nešto reši, da bude i prijatno iznenadjenje.

20.05 R Merkur biće u pozitivnom sekstilu sa tranzitnim Jupiterom u Ovnu i taj dan ipak može doneti sreću kroz neka rešenja, obnovu nečega i dobre vesti, ali dobru motivaciju i blagostanje i zaštitu univerzuma, jaku inspiraciju i vreme za dobre razgovore. Može se čak tog dana dobiti neki novac, nešto prodavati, ili putovati.

21.05. baš kad Sunce predje u znak Blizance desice se jaka konjukcija ili kazima izmedju Rx Merkura i Sunca što ipak može biti dan jakih reči, izražavanja, poruka, ubedljive i mentalno snalažljive energije koja može doneti jake susrete, ali bolje samopouzdanje i obnovu nečega, kao i jako dobre ideje i dobre mogućnosti na ličnom nivou.

Merkur prelazi u znak Bik 23.05 – po drugi put i boraviće u znaku Bika do 13.06. Merkur dolazi na zvezde Plejade i može posebno usporavati stvari nositi blokade, kasnjenja, i neki osećaj straha od nesigurnosti, problem sa materijalnim apetitima, ali dosta nestrpljenja na emotivnom nivou. Osećanje jake ambicije, ali brzopletosti koja se kosi sa sporijim uticajem Merkura može nositi brige i pojačan pesimizam. Može dolaziti do kašnjenja u javljanju, uplatama, razgovorima, do jake vizuelne osetljivosti i osetljivosti na lepotu. Osećaj materijalne sigurnosti i okrenutosti hrani može doneti prolazni osećaj mira. Ipak, ovaj uticaj može da nas uspori.

24-25.05. : R Merkur u sekstilu sa Marsom  iz znaka Riba ipak može doneti spoj intuicije i trezvenosti, pa i neke dobre odluke, ali veću temeljnost i oštroumnost, a trigon R Merkura i R Plutona 25.05 može pokrenuti stare veze, otkrivanje tajni( u ovom i početkom sledećeg meseca može biti puno laganja i nepoštenja) ali uz samo strpljivu i upornu fazu rešavanje problema koji stoje od aprila meseca.

3.06. Merkur kreće direktno, a 4.06 Saturn planeta karme kreće unazad pa se možemo naći u periodu kao na nekom mostu izmedju prošlosti i sadašnjosti kada poruke neba posebno jesu vezane da je potrebno primiriti se.

10.06. Merkur u direktnom hodu ponavlja trigon sa R Plutonom nalazeći veću sigurnost i rešavajući dugo pitanje problema nastalo od aprila meseca. To može biti vreme izazovnije energije, ali uz brojanje do 100 i ozbiljnu posvećenost odlične mentalne energije i hrabrosti. Može se rizikovati ili nešto pripremati za nov početak.

Merkur se vraća 13.06. u znak Blizance. Kreće nam svakako vedrija, letnja energija ponovno sa puno informacija, telefoniranja i pokreta. Merkur izlazi potpune faze senke 18.06, da bi krenuo sa letnjim planovima i radosti 20.06. kada će ponoviti srećan sekstil sa Jupiterom.

 

Vreme uticaja retrogradnog Merkura treba da nosi vreme fokusa na konkretne ciljeve, ali nikako da započinjete više poslova odjednom Polako osluškujte svoje želje i prioritete, slobodno se savetujte ako vas nešto blokira ili muči. Naravno uticaj retrogradnog Merkura mogu veoma jako osetiti Blizanci, Rakovi, ali i Bikovi i Škorpije koji ovaj mesec jesu na udaru zbog eklipsi, kao i osobe sa ovim podznakom. Dosta teško može biti Vodolijama koje mogu osećati kvarove i jake nervne udare.  Ljudi koji su navikli na uska dnevna pravila i rutinu mogu imati problem i moraju se prilagodjavati. U emocionalnim odnosima može biti jake borbe, tubulencija, teških reči i izražene subjektivnosti, pa je potrebno da jedna strana pomiri i izleči drugu. Kakve god da su okolnosti, morate ih prihvatiti da morate da ih ostavite za neki drugi dan. Nemojte ništa forsirati ili pritiskati, jer će biti gore.

Svakako ne mislim da treba da postoji strah, jer nam je dovoljna energija na nebu koja provocira kolektivno.

Budite mi dobro, vaša Astro Luna

 

 

 

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.