https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Merkur u Biku 6-21.05.2019.

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2019/05/old-couple-2313286_1280-1280x664.jpg

6.05.(od 20:26)-  Merkur je  prešao u zemljani, senzualni znak Bika.U odnosu na njegovo prethodno kretanje kroz brz, vatreni znak Ovna, dolazimo do energije koja će biti sporija, ali produktivnija. Merkur je inače u padu kroz znak Bika. Znakom Bika vlada Venera koja trenutno boravi znakom Ovna. Biće tu eksperimenata da se nešto pokrene brže, ali ne treba žuriti. Ono što treba da se desi –uvek se desi kad je vreme…. a uskoro se sprema za ulazak u svoj dom – znak Bik od 15.05. Naš univezum će tražiti poruke ljubavi, iako će bes i ljutnja biti oko nas. Protiv toga se možemo boriti ljubavlju, i samo ljubavlju.

Tranzitno kretanje Merkura doneće nam veću staloženost, sporije, ali veoma realne poruke i odluke u odnosu na okruženje i lične planove.Postojaće potreba za lepotom u svim oblicima, pre svega da se lepše izraze neke stvari ili vidi u običnim stvarima ono jednostavno, harmonično. Iako Merkur u biku nije toliko jak na rečima i odlučan, on nam nudi mudrost, ali izdržljivost i principijalnost. Vreme konzervativnijih misli i upornih ciljeva. Neće se mnogo žuriti sa odlukama. Pojačana mentalna čula, sporije odluke, komunikacija. Merkur u biku pokreće potrebu da se sačeka svojih „ 5 minuta“, on čeka pravi momenat da se iskaže. Stvari se uzimaju mnogo ozbiljnije, ali svakako će biti prisutnija dopadljivija komunikacija i misli.

Merkur u biku voli konkretne odgovore, on dugo razmišlja o postavljenim ciljevima i ide ka njima, on ne odustaje.Svakako da misli mogu biti usmerene i na materijalne prilike i potrebu da se bolje osećamo kroz neki vid udobnosti na tom nivou. Osećaj za boje, meru, jaka čula i stavljanje akcenta na dodir, jaka potreba za muzikom, kuvanjem, potrebom da se preko estetike bolje osećamo. Ovo može biti vreme kada ćemo stvari koje želimo da naučimo temeljnije pripremati, ali  može biti i  osećaja i manje lenjost ili ostavljanja  obaveza za naredne dane. Za osobe koje imaju natalne brže aspekte i koje su po prirodi nestrpljive ovaj uticaj neće biti prijatan jer će tražiti strpljenje i teže se može podnositi toliko čekanje na odredjene akcije. Ipak, ne treba zaboraviti i činjenicu da tranzit Merkura zbog elementa zemlje nosi fiksno izražavanje, suzdržanije reakcije, potrebu da biramo reči, a sa druge strane mnogo više koncentracije i opreznosti na polju pisanja, dogovora, potpisivanja. Mentalna energija neba trenutno traži lepotu, savršenstvo, ne zadovoljava se brzim rešenjima, traži lekovite informacije i podršku drugih. Zbog toga neki vid osećanja oporavka možete pronaći u kupovini, prirodi, zdravoj ishrani., konstruktivnom traženju saveta. Merkur u biku je pouzdan,odličan sagovornik, osobe koje ga imaju natalno imaju izuzetno puno strpljenja za tudje probleme, ali pre svega znaju da saslušaju druge.

U vreme njegovog tranzita može dolaziti do preciznih dogovora.. Neće tu biti velikih iznenadjenja, ali svakako može biti plodnijih ideja, dubljih razmišljanja, nepoverenja prema novom, ali ne žurbe. Emotivne potrebe će se više bazirati na materijalnim. Biće manje prilika za konflikte, ali svaki projekat koji se započne sa ovim tranzitom može se pokazati kao dobar i dugotrajan. Manje će biti filozofiranja, više će akcenat biti na realnom, naučnom, istraživačkom. Ovaj tranzit vam nudi da uzmete stvari u svoje ruke i da polako završavate one poslove koji su stajali. Pokrenite lepotu misli, govora. Očistite i izbacite suvišno. Unesite harmoniju u svoj dom. Okrenite se samo lepoti u svim oblicima. Zaboravite na bol, tugu, pokrenite radost u sebi. Držite privatnost, ali ne zaboravite one koji vas čine srećnim. Svaka reč ima će svoje značenje kad i u kom smeru treba da ide. Brojanje do 100 biće i dobra poruka ovog Merkura. Dajte sebi vremena, jer ćete ga imati za prave odluke.

Znak Bik je veoma snažan znak , pouzdan, poverljiv i veoma temeljan u svemu što radi. Iako naizgled melanholičan, ipak sposoban da trpi mnogo toga i nije ga tako lako isprovocirati. Medjutim, ako ga povredite, neće birati veličinu i  snagu svog protivnika I može pokazati ogromnu hrabrost, ali bes. Ovo je znak koji vlada prirodnom drugom kućom u Zodijaku, koja predstavlja materijalna dobra, finansije, zaradu,naše želje, pa otud i potreba ovog znaka da bude obezbedjen, da štedi, kontroliše svoj imetak, ali ne treba zaboraviti važnu činjenicu da Bik voli dom, porodicu, sanja o miru i blagostanju svojih najbližih. Ovaj zemljani znak jako voli da uživa, gostoprimljiv je, voli da poseduje ono što ima i voli, izuzetno je izdržljiv. Kontakt sa prirodom mu je veoma važan i obične jednostavne stvari. Bik je jak i energičan znak, medjutim ako se opusti može postati lenj i pasivan. Sklon je da mirno priprema svaku planiranu odluku i akciju, hrabro ide kroz život, itekako je optimističan da se nosi sa svakodnevnim problemima. Zna da bude svojeglav i na polju karijere I statusa, ali I u stvarima koje mu štete. Često mu nedostaje smisao za diplomatiju I kompromis, no zahvaljujući upornosti uglavnom postiže sve što zamisli.

8.05. ( 16:24 ) : Merkur i Uran u konjukciji kroz znak Bik na 3,25 stepenu: Izuzetno neobičan aspekt praćen genijalnim estetskim ali spasonosnim idejama praćenima jakim ličnim vizijama. Ovaj aspekt smo imali 12.05.2018, a ponovo će biti aktivan 30.04.2020. Kombinacija Merkura kao tradicionaliste posebno kroz fiksan znak Bik sa Uranom koji se smatra posebno modernim, može doneti velike lične transformacije posebno kod onih koji su dugo bili uspavani. Promena navika i načina života, pre svega razmišljanja. Nagla putovanja, poznastva, izumi. Dosta kupovina preko neta, istraživanja koja mogu doneti nešto krajnje interesatno za lični duhovni napredak. Osećaj naglog budjenja, ali promena, pojačanog stresnog dnevnog plana. U povećanju popravke, problemi sa strujom, internetom. Ipak, uzbudjenja i iznenadjenja mogu se javljati preko kontakta preko interneta. Odlično vreme za astrologiju. Deca rodjena pod ovim aspektom mogu posedovati proročke, vizionarske sklonosti ali izuzetan smisao za elektrotehniku, kompjutere i modu. Nebo u nekom momentu može doneti naglu uznemirenost i konflikte, pa spasonosno rešenje.

16.05.( 3:22 am) : Merkur u Biku u sekstilu sa Neptunom u Ribama na 18 stepenu posebno podstiče kreativnu inspiraciju, maštu, humanu reč, odlično vreme za molitve, putovanja u nepoznato, idealizaciju koja ima put realizacije. Idealno vreme za fotografiju, slikanje, ulepšavanje, ručni rad, ulepšavanje. U pojačanju jaka telepatija, lako čitanje misli, sklonost mentalnoj bliskosti, otvaranju, ali i dolasku do rešenja i otvaranju nekih skrivenih stvari, tajni. Poruke poetične, komunikacija muzikalna, ideje izuzetno zanimljive i senzitivne. Veoma pozitivno vreme za umetnost, medicinu, humanitarni rad, sport. Jaki snovi. Pratiti intuiciju. Mnogi od vas pod ovim aspektom mogu doći do neočekivanih pozitivnih kontakta i upoznavanja koja mogu ostaviti utisak. Vreme mašte i ljubavi.

17.05 ( 1:10 am) : Merkur u Biku u trigonu sa Rx Saturnom u Jarcu na 20 stepenu : Idealan aspekt za poslove računovodstva, bankarstva, matematičke obračune, ali sredjivanje profesionalno materijalnih poslova. Posebno dobro vreme za sredjivanje papirologije koja je dugo stajala. Mogući kontakti sa osobama iz daleke prošlosti koji se mogu obnoviti. Prijateljstva stvorena u vreme ovog tranzita, kao i poslovna saradnja mogu imati akcenat trajnog i pouzdanog. Odlično vreme za pedagogiju, ispite, sredjivanje ili čišćenje starih stvari, knjiga, ali i davanje ispita koji duže stoji. Pozitivno vreme da se odkloni kvar koji duže stoji. Odlično vreme da se prenosi znanje. Aspekt praktičnih, mudrih, jednostavnijih rešenja. Dobro vreme za kupovinu polovnih uredjaja. Proučavanje istorije, kontakti sa starim saradnicima, prijateljima može biti značajan.

18.05 ( 7:48 am) : Merkur u Biku u trigonu sa Rx Plutonom u Jarcu na 23 stepenu : Odlično vreme za važne ili krupnije kupovine. Posebna mentalna hrabrost, ubedljivost i mudrost može doneti uspešne poslovne kontakte, saradnju, početak većih poslova. Jaka moć u govoru menja stvari. Posebno srećan tranzit  da sve vrste dubljih razmisljanja, istraživanja, dolaska do istine, psihoanalize. Karmički jaki kontakti sa osobama koje su ostavile dubok trag na vašu prošlost. Ponavljanje lekcija. Jaka saznanja i osećanja. Sklonost da se uradi ili nauči nešto što vam deluje kao nemoguće. Možete ostaviti jak utisak i trag na druge. Vreme jake mentalna transformacije i saznanja.

Merkur ulazi u znak Blizance, znak u kome se i najbolje oseća 21.05.2019 u 12:53

” Pronaći ćete mir ne tako što ćete preurediti okolnosti u svom životu, već tako što ćete shvatiti ko ste u najdubljem nivou.”
Eckhart Tolle

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.