https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Merkur u Ovnu – ” Mentalno ubrzanje”

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2019/04/say-yes-to-the-live-2121044_1280-1280x959.jpg

Merkur posle skoro 2 meseca od danas prelazi u vatreni, kardinalni znak Ovan u kome će boraviti do 6.05. kada će preći u zemljani znak Bik.

 

Merkur – planeta razmišljanja, predstavlja naše reakcije, pokrete, misli , način komunikacije kroz  Ovan – prvi znak Zodijaka

Upada on u reč, traži da ga saslušate, da vam kaže šta ima, pa da ide dalje, jer on je uvek pun planova i uvek ima utisak da kasni, ima on svoj ispunjen dan, pa ako mu to poremetite“ teško vama.” On je mentalni takmičar, voli da pokaže šta ume, ono što voli nauči odmah, ono što ga ne interesuje, nema nikakvo interesovanje i ne želi da niti uči to, posebno ako je procenio da od toga nema konkretne rezultate. Uvek raspoložen za nove ideje, može biti odličan vodja, često malo opsednut stvarima koje poznaje ili baš voli. Nikad ne voli da čeka, zna da kasni jer često radi više poslova odjednom, uvek je mentalno aktivan. Veoma je subjektivan, uvredljiv i emotivno veruje u ono što govori, prezentuje. Nervira ga sporina, čekanje u redu, nepravda i može u takvim situacija pokazati ekstremnu impulsivnost i neprijatnost koja traje brzo, i brzo prodje. Ne podnosi podcenjivanje, jer on je mentalni borac za pravdu, uvek na strani slabijih.“ Alergičan“ na mentalne parazite, iako zna da se nosi sa svim klasama, ali vremeno nauči da treba manje da se troši. Kod njega su lampice uvek uključene, kao istovremeno kompjuter, tv, mobilni i sve radi istovremeno, kao da ne može nešto da propusti. Može da vozi brzo, pa mu je „ glava“ često u „ torbi“, ali uživa on u nekom novom stilu koji mora da ima neki vid pokreta i adrenalina, inače sedenje u mestu( ne daj bože).

Uvek i malo provokativan, svadjalački raspoložen, sklon da se uvek uključuje u rasprave i veliki polemičar, posebno ako se radi o njegovim ličnim interesima. Zna da duhovito zadirkuje druge, ali vrlo osetljiv na kritike upućene lično njemu. Odličan kada nešto počinje, teško mu pada kraj posla, i zbog toga bolji u kraćim, konkretnijim poslovima. Uvek u istraživanju novih interesovanja.Veoma dovitljive naravi, pun hobija, kod njega se uvek nešto dešava, on ima utisak da može sve, i zbog toga najbolje komunicira i fukcioniše sa sebi sličnima. Frustriraju ga sitnice, najmanji detalji, pa može eksplodirati kad najmanje očekujete.Veoma je vezan za svoje projekte i jako mu znači podrška, iako to neće baš pokazati. Prvi utisci su mu od većeg značaja i nekako se sve dešava po principu“ prihvatio sam te, svidjaš mi se – beži, odbi“. Koncentracija mu je nešto lošija za duži vremenski period jer on fukcioniše sad i odmah.Kad nešto želi, želi odmah, pa nije osoba koju možete staviti na čekanje ili taman posla da mu priredite neku neizvesnu situaciju, možete očekivati veliku destrukciju.

“ Praštajući, čovek se uzdiže iznad onih koji ga vređaju”. – Napoleon Bonaparte

Obožava glasnu muziku, neograničenja, slobodu, kad je srećan to se vidi na njegovom licu, kad je nervozan, može biti sklon znojenju , nemirnom hodu.Voli da bude prvi koji je preneo informaciju i nekako u svemu voli to “Ja sam ipak to prvi shvatio”. Kad žuri ili je uzbudjen toliko može brzo pričati da ga ništa ne razumete. Ne voli da ga niko prekida kad radi nešto bitno, u tim situacijama može biti veoma oštar. Ipak, ima on uvek optimizma da će biti bolje i nekako je rodjen da prebrodi i poraze koje teže doživljava, ali kod njega je sve trenutno, sutra je već Novi dan i on je regenerisan za nešto novo. Stoji da je vrlo nervozan, ali da je dobar i iskren sagovornik, jeste malo samokritičan I freak za stvari koje voli, ali nemojte mu zameriti jer kod njega uvek možete čuti dosta toga zanimljivog. Zna da bude temperamentan, ali zna da i da se izvini, iako sam teže oprašta. Ima malo “arijevska razmišljanja” i način rada , ali je i veoma ubedljiv  i beskrajno šarmantan. S obzirom da je sklon jakom mentalnom naprezanju, često ima problem sa glavom, sinusima, zubima, moždanim udarima,nesanicama,vrtoglavicama,posebno vidom. Ima on nešto detinjasto u sebi, ipak je mentalni početnik koji stalno uči na osnovu svojih nekadašnjih iskustava. Ono što je posebno vezano za njega je da je “ brutalno” iskren , ljutili se vi ili ne, ali ne može da vam kaže da mu se to dopada, ako ne misli tako.Poseduje izuzetnu spretnost.

Merkur u ovnu uvek odbacuje nepotrebno, sklon je stalnim samoispitivanjima, može biti optimističan kad započinje nov projekat, ali veoma umoran kad ga završava. Najbolje deluje u kratkim, direktnim stvarima i poslovima. Njegova snaga je u brzini, snalažljivosti, nekad mu je teško da sačeka odgovor druge osobe, jer on ima još šta će da doda, kaže. Iako zna da bude i brutalno iskren, nemojte mu zameriti, jer on ne govori istinu ljudima koje ne vole, već ljudima koje ceni. Diplomatija mu traje samo u prvi mah kada strpljivo ne želi probleme na poslu, ali ako neko predje granicu i počne da ga „ davi“ suvišnim podpitanjima i kritikama, itekako će konkretno promeniti temu i preći na drugi posao.

On voli izazove i zdravu konkurenciju, voli da raspravlja o svemu što ga okružuje, ali je posebno „ osetljiv“ na oblastima koje su vezane za njegovu profesiju jer ne podnosi laž, nemar, prostakluk ili neprofesionalnost. Kroz obrazovanje, Merkur u ovnu poseduju osobe, posebno deca koja brzo uče, često to ide po principu da sve nauče na času, jer bi konkretno više imala vremena za igru. Ovaj Merkur ne trpi savete, pa ga treba pustiti da sam uvidi svoje greške, jer itekako je svestan da uči na sopstvenim iskustvima.Zna da bude jako euforičan, sklon brzim pokretima ruku, hodu. Veoma je živahan i prosto stalno okrenut novim željama, promenama. Sklon je da sluša sebe i svoje unutrašnje Ja, da bi znao šta je za njega najbolje. Često, osobe koje imaju ovaj Merkur natalno mogu biti sjajni sportisti i novinari. Skloni su takozvanoj instant inspiraciji, mogu biti odlični u reklamiranju nečega, ili veoma ubedljivi kada žele nekom da pomognu. Iako, ovi ljudi rade na svojoj konverzaciji i usavršavanju, mogu biti veoma dramatični govornici i neprijatni u polemikama, ali veoma ironični.

ŠTA MOŽEMO OČEKIVATI U VREME TRANZITA MERKURA KROZ ZNAK OVAN

S obzirom da i Sunce prolazi znakom Ovna, ali od subote pojačanje stiže i sa ulaskom Venere kroz znak Ovan ovo je period pravog budjenja, i mentalnog i fizičkog,  Merkur će nas dobro “ protresti” da ne stojimo u mestu već samo razmišljamo o novim opcijama, promenama, dal će to biti poslovnog ili možda emotivnog nivoa, videćete i sami. Tolerancija će biti u problemu, jer će konflikti padati kao požar u 5 minuta, pa ako možete brojte do 10, ako ne možete pustite drugu stranu da pobedi, jer energija Merkura u ovnu jeste dobra za sportiste i one koji se takmiče na prirodnom nivou,medjutim u normalnim krugovima zna da bude “ stresna”. Nestrpljivost će povećavati greške, čuvajte se besa, posebno brzopletosti jer vam može praviti i veći problem koji niste želeli, pa se trudite ako možete da izbegavate konflikte u ovom periodu! Nadjite pozitivnu stranu ove energije, učenje, usavršavanje, rada na sebi I videćete , osećaćete se bolje… Ipak, pred nama je pravo mentalno ubrzanje i budjenje posle nešto duge pasivne energije kroz znak Riba gde se Merkur uopšte nije osećao dobro. Ako ste u prethodnom periodu mirovali, sada imate priliku da pokrenete sve opcije, ali i rešavanja problema i svega što je stajalo po strani ili što ste držali u sebi. Komunikacija, dogovori mogu brže teći. Ono što nam neće ići na ruku su svakako veće gužve u saobraćaju, kao i povećanja u periodu od ulaska u Maj mesec( računi, saobraćaj, takse). Ipak, pred nama je i energija optimizma i potpunog prolećnog raspoloženja.

18:04 ( 4:30am) : Merkur na zvezdi Kerb iz sazvežđa Pegaz donosi pojačanu hrabrost i ubedljivost, ali povećanje prekida partnerskih odnosa preko telefona, interneta, ali izvesne doze emotivnog pada.

Uoči Punog Meseca 19.04 ( 9:55 am) : Merkur na zvezdi Deneb Kaitos iz sazvežđa Cetus pojačava vreme koje može doneti samoubilačke misli, puno davljenja, gušenja, nesreća i vreme koje može smetati psihički osetljivim osobama. U povećanju migrene i nesanice. Blokade svega što treba da se započne kao novo. Veći problemi sa učenjem, govorom, moguće povrede posebno glave( vozači malo veća opreznost i strpljenje). Dobro vreme za ples i sport. Merkur će biti u konjukciji sa Kironom pa može doneti i veći vid mentalnog čišćenja u vidu suza u toku petka i subote 19-20.04.

24.04( 4:40 am) : Merkur na zvezdi Algenib iz sazvežđa Pegaz može doneti nagle promene vremenskih prilika, ali povećanje probleme na okeanima. Iako vreme jakih ambicija, dosta problema može biti sa procenom i rasudjivanjem, pa ostavite neke odluke da dodju polako.Pozitivno za kolekcionarstvo, skupljanje starih stvari ili čuvanje nečeg što vam kasnije može koristiti. Povoljno vreme za važna putovanja i studente.

26.04.( 14:55) : Merkur na zvezdi Alderamin iz sazvežđa Kefej pojačava probleme sa decom, pojačava neprijatne situacije koje mogu dovesti do neke sramote ili osećaja gubitka reputacije. U povećanju loše vesti. Ipak od 27.04 u isto vreme Merkur će se pomeriti na zvezdu Alferac koja može doneti nagli optimizam, srećne okolnosti, popularnost, uspeh, napredak, rešenje problema, povoljne materijalne prilike.

Ulazak u Maj nosi nam nešto pesimističniji aspekt Merkura i retrogradnog Saturna u Jarcu što može doneti brige, zakašnjenja, odlaganja, problem u komunikaciji, dokumentima, ali i saobraćaju.U pojačanju i problemi na globalnom nivou. U povećanju neka briga i depresivnije misli. Ipak, malo nam može pomoći sekstil sa Marsom u Blizancima koji može doneti hrabre poteze, lakoću kroz učenje, odlično vreme za sportska takmičenja, druženja.

2 maja od 23:50: Tranzitni Merkur u Ovnu biće u kvadratu sa Rx Plutonom u Jarcu posebno donosi ljutnju, destrukciju, osvetoljubivost, mentalnu povredljivost.

Nešto lakši i srećniji aspekt očekuje nas 3.05. kada će tranzitni Merkur u Ovnu biti u trigonu sa Rx Jupiterom u Strelcu pa mnogi mogu dobiti i novu šansu za uspeh, pozitivnije vreme kroz ispite, sredjivanje dokumenata, selidbe i dogovore. Tog dana mnogima može stići povoljna vest i dobronamerni saveti, ali neki vid zaštite.

# currentmood# mercury in aries# samo napred

 

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.