https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

PlaneteRetrogradne PlaneteMerkur u Ribama od 10.02. – 17.04.2019.

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2019/02/love-2055372_1280-1280x853.jpg

Merkur planeta naše komunikacije, misli, izražavanja ulazi u vodeni, inspirativni, vizionarski znak Riba, ali znak svog pada, od danas 10.02. Misli prožete snovima, nekom maglom nejasnom, rasejanošću, ali jakim osećajem predosećanja biće pred nama.

Imaćemo inspiraciju da pogledom, pomoću poetičnih izraza kažemo šta mislimo i osećamo po principu ” slika govori više od reči”. Inspiracija sa jedne strane i najdublji strahovi sa druge nisu slučajno zbog dualnog uticaja znaka Riba, pa se spremite i za manja mentalna “ vijuganja, konfuziju, i neobične poglede na trenutni život” u ovom periodu.

Merkur u ribama imaju posebno kroz natalni uticaj najbolji glumci, pesnici, istraživači što nije i neobična crta, jer ova planeta je iz najvećeg bola stvorila i najveće misli i dela. Svakako, da će na skriveni način postojati želja za dolaskom do istine, mističnim, neobičnim sferama života. U razgovorima prvi utisci ili takozvani “ predosećaj” više će igrati ulogu, jer Merkur u ribama gubi značaj na praktičnom i svesnom nivou. On sanjari, mašta, krenuo je po jednu stvar, a kupio potpuno drugu. Činjenica je da i mentalna strana može biti ponekad udaljena, daleka, van tokova, po principu ” slušam te ja, ali mislim na nešto sasvim drugo”.

„ Taj trenutak postoji – trenutak kad nas sva snaga zvezda namah prožme i omogući nam da činimo čuda.”
P. Koeljo

Ipak, ne treba i zaboraviti činjenicu da naše opažanje može biti i vanserijsko, jer ćemo opažati nešto ispod, izvan, nećemo težiti preciznosti ali praktičnoj strani koja je vezana za Merkur, već na kreativno, vizuelno, ja uvek kažem „ čitaj izmedju redova, ali udubi se  u to šta osećaš!“. Mane Merkura su da on zna da bude nejasan, neodgovoran, nerazumljiv, pa ako vam se i to desi u periodu njegovog tranzita, lepa reč gvozdena vrata otvara, pitajte više puta to što vam nije jasno, posebno od perioda kada Merkur krene retrogradno od 5.03.- 28.03. Biće zaboravljanja važnih detalja, pada koncentracije u saobraćaju, ponekad kad se desi „ magla pred očima“ pa pratite svoje stanje i izbegavajte forsiranje( preporuka posebno 19.02, kao i 24.03 kada ćemo imati i tranzitnu konjukciju Merkura i Neptuna, krajem marta u njegovom retrogradnom hodu). Biće potrebe za mentalnim odmorom, ovom Merkuru je potrebna tišina da bi stvarao, ali posebno u retrogradnom hodu biće  potrebe da se na kratko vreme izolujemo od svakodnevnih problema i nadjemo svoj unutrašnji mir. Uticaj i tranzitnog, a posebno natalnog Merkura poseduje osobe jakih emotivnih instikta, a ovaj Merkur u Ribama figurativno rečeno ima u glavi slike, a ne reči, zbog toga će vam pre nacrtati ono što želi da vam kaže ili poslati simboliku svog stanja, nego da vam kaže šta ga muči ili šta planira. Zato se pripremite da dublje pratite i slušate reakcije drugih. To nije neobično, jer priroda Ribe nije logična, ona je linearna, daleka, emotivna, ali duboka. Riba voli iluzije, maštu romantiku, idealizaciju, pa ćemo na kratko odlutati u svet bajki, muzike, nemogućeg, ali će nam biti lepo ili možemo napraviti da nam bude lepo i kroz neobična sjedinjavanja, spajanja, ali izuzetnu platonsku vezu sa nepoznatim osobama i osobama koje žive daleko od nas.. Znači trebamo se bar u ovom periodu isključiti od svega što je ozbiljno, dosadno, standarno, već razmišljati o onom što bi želeli i malo pokrenuti maštu..

Merkur u ribama je skriven, mističan, zna da koristi svoje tajne oružje i da bude veoma manipulativan i da ide linijom manjeg otpora. Ipak kroz njegov tranzit problem će biti memorija, detalji, sitnice koje život znače, a u usponu će biti filmovi, muzika, povećanje poroka, potreba da odlutamo na pusto ostrvo i pustimo da uživamo u trenutnom momentu. To je kad zatvorimo oči i vidimo sebe negde na drugom kontinentu, lepo nam je i ne želimo da se vratimo stvarnosti. Merkur u ribama je human, osetljiv, saosećajan, voli da pomogne, ali nekad ne vidi ono što je realno i što je pred njim. Fotografija, umetnost je pod uticajem ovog Merkura, ali ovaj Merkur voli da fantazira, izmišlja, voli magiju, ali je duhovan, pa donosi da posebno molitve, meditacije, joga ili neki drugi način duhovnog nivoa mogu da vam budu veliki prijatelji u ovom periodu. On ima svoj stil priče, način ponašanja, odevanja i bitno je kako se on oseća u sopstvenoj koži. Ipak često hoće da donese zablude, iracionalno ponašanje, prikrivenu potrebu da zaštiti druge, ali osećaj dubokog preživljavanja svega što se dešava oko njega. Svakako, da njegov tranzit utiče da ćemo više ćutati ali gledati svet oko sebe kroz druge dimenzije. Njemu je potrebno vreme bez sata, ali od njega možemo puno naučiti o sebi, navikama, drugima kroz ovaj predstojeći period. Iako će nam glava biti medju „ oblacima i zvezdama“ možda nam i neće biti tako loše, samo je bitno ukoliko je moguće opustiti mozak, misli, i raditi ono što osećate, volite, bez vremena, ograničenja, navika, pritisaka, jer u suprotnom bićete nezadovoljni. Merkur u ribama je često naivac, pa i sklon brzim razočarenjima, zbog toga uključite srce, jer ono će vam biti najbolji prijatelj, ali i svoj „ unutrašnji osećaj“.

Merkur će krenuti u svoj retrogradni hod ili hod unazad sa 29 stepena Riba 5.03 i to posebno može biti vreme zabune, mentalnog haosa, magle, loše organizacije, pojačanja strahova, manipulacija, osetljivosti kroz saobraćaj, dokumentaciju, dogovore, posete, putovanja. Planovi će se menjati. Čuvajte se gubitaka ličnih stvari, novca i šta obećavate! Merkur će krenuti direktno 28.03. ali će u svojoj senci biti do ulaska u znak Ovan do 17.04.

19.02.2019.: Merkur u konjukciji sa Neptunom kroz znak Ribe može nas odvesti malo u lutanje sebe i onog što bi želeli da budemo, ono što bi želeli da nam se desi. Aspekt jake mašte, predvidjenja, ali preodsećanja. Ipak, zbog Punog Super Meseca mogućnost veoma jake senzitivnosti i psihološke osetljivosti. Ovaj aspekt će se osećati i 24.03. kada Merkur krene retrogradno i kada su posebno u porastu greške, zablude, nesporazumi, unutrašnja nervoza, osećaj odbačenosti i usamljenosti. Ovaj aspekt ćemo imati na snazi i 2.04.

20.02.2019.: Merkur u Ribama u sekstilu sa Saturnom u Jarcu : Mogu doneti jaku odgovornost i svest o onome što je potrebno uraditi. Razum i intuicija na istoj liniji. Dobro za donošenje važnih odluka, završavanje starih poslova, ozbiljnije i trajnije razgovore i planove. Povoljno za potpisivanje, učenje, prevazilaženje nečeg što je predstavljalo veliki teret u prethodnom periodu. Kontakt sa osobama iz prošlosti. Ovaj aspekt će se osećati 20.02. kada Merkur krene retrogradno gde ćemo imati lekcije kako da dovedemo svoju psihu i mentalno stanje u ogledalo naše duše.Ovaj aspekt ćemo imati na snazi 7.04.

22:02: Merkur u Ribama u kvadratu sa Jupiterom u Strelcu: Ozbiljne manipulacije i mentalna trošenja, trošenje reči na pogrešnu stranu ili osobe, nepovoljnosti kroz novac / inostranstvo. Mogućnost problema sa koncentracijom, papirima, strancima, ispitima. Poteškoće u komunikaciji, povlačenje, dramatika i nerazumevanje. Treba dobro razmisliti pre svake odluke! Ovaj aspekt će se osećati 16.03. kada Merkur krene retrogradno gde može biti velikog pada iluzija, razočarenja i osećaja izgubljenosti.Ovaj aspekt ćemo imati na snazi 12.04. kada Merkur krene direktno što može doneti manja olakšanja, ali svakako treba obratiti pažnju na reči, odluke, organizaciju svakodnevnice i okruženje.

23.02.: Merkur u Ribama u sekstilu sa Plutonom u Jarcu : Osećaj unutrašnje snage i velike transformacije. Osećaj da je pred vama nešto važno što sami možete pokrenuti ogromnom voljom. Prodornost, jake reči, ostavljanje utisaka, povećanje ambicija. Ovaj aspekt biće aktivan 16.03. kada Merkur krene retrogradno i može doneti neki vid reprize kroz učenje o sebi. Ovaj aspekt ćemo imati na snazi i 10.04.

Merkur kreće retrogradno 5.03. u 19:20 po našem lokalnom vremenu

15.03.: Sunce i Rx Merkur u konjukciji mogu dati jaku i emotivnu reč koja može promeniti ” svet”. Dobro je u ovo vreme pisati, ali obnoviti propušteno. Biće potrebno mnogo mentalnog mira i odmora, izolacije da bi se napravila velika dela. Sunce ovde Merkuru daje malo više na samopouzdanju jer on inače nema dovoljnu snagu da se pokrene i kaže otvoreno šta ima.

18.03.: Rx Merkur u Ribama u sekstilu sa Marsom u Biku – Pojačan veći elan , mentalna motivacija, hrabrost i produktivnost. Jaka strast u stvarima koje ste mislili da ste propustili. Veće samopouzdanje, važni kontakti sa muškim osobama, povećan aspekt trošenja novca. Ipak, period kada se strahovi mogu zameniti jakom voljom koja vas može voditi da idete napred.

Merkur kreće direktno 28.03. od 15:00 po našem lokalnom vremenu sa 16,05 stepena Riba. U svojoj senci biće do 17.04. kada ulazi u vatreni znak Ovan.

Merkur naš glas, mozak, razum je trenutno najtananini.Na njega više nego obično utiču promene godišnjeg doba, promene navika, novine.On nije trenutno spreman da deli svoju intimu i tugu sa drugima. On želi da stvara u muzici, miru, da kaže rečima na nakreativniji način. On želi da leči druge bez potrebe da bude nagradjen. On želi da voli i miluje pogledom bez suvišnih reči i opravdanja. Merkur, naš drug, može posebno kroz retrogradni hod imati problema sa razmenom, trgovinom, prodajom, finansijskim akcijama. Biće tu velikih nesporazuma. Zato ponovite stvari više puta i učite. Ova prva faza retrogradnog hoda izvlači najtužnije momente vašeg života iz kojih ćete izaći kao POBEDNICI.

# currentmood#merkur u ribama# snovi i karma#

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2021. All Right Reserved by Astroluna.rs.