https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Merkur u znaku Raka ” Ako mi loše krene”

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2019/06/face-3106485_1280-1280x631.jpg

Merkur  je u vreme Mladog Meseca ove godine, tačno 5.06. u 22:06 po lokalnom vremenu prešao je u vodeni, ženski znak, kardinalni znak Rak, pod uticajem Meseca. U ovom znaku biće kratko, sve do 27.06., medjutim s obzirom da ćemo imati ponovni retrogradni hod Merkura , vratiće se u znak Raka unazad od 19.07. i boraviti do 11.08 direktno kroz svoj ponovni hod. On šalje  sentimentalnu mentalnu energiju i misli, osećaj jakih emocija u „ glavi“ od kojih baš nije dobro. Kontrola misli i razmišljanja o emocijama nam u ovom periodu neće biti „ jača strana“, suze će biti kao okeani, bilo da se radi o radosnicama ili onim sa razlogom, ali ajde da shvatimo da je ovo period kada mislimo “moramo” da se vratimo nazad, da bi krenuli ponovo napred, kao da smo ( fugurativno rečeno) nešto ostavili na nekom ostrvu želja što moramo povratiti.

Vreme ispitivanja savesti, analiza prethodnih 6 meseci, ali malo i drame oko ničega biće prisutno u ovom periodu. Lepe reči mogu biti lek za dušu, dok kritike izazivati jak bes i nagle reakcije iznenada. Zato probajte da koristite i lepu stranu ovog Merkura“ probajte da ne reagujete naglo i eksplozivno“, i da malko čitate šta je druga strana želela da vam kaže. Biće tu i mentalnog prepuštanja, lenjosti, življenja mislima na nekoj „ drugoj planeti“ ili da se „ mozak“ pusti na pauzu. Razmišljanja o detinjstvu, ali prihvatanje stvari koje nismo radili godinama. Puno kontakta sa osobama koje dugo niste videli, čuli, čak i onima koje ne želite baš i da vidite, kao da će Merkur malko iskušavati srce i videti koliko ste spremni da odolite trenutnim iskušenjima.

Ovo vreme nosi da se prisetimo neke prošlosti pa da nostalgično uzdahnemo i kažemo“ bilo je to dobro vreme“, da melanholično strahujemo za bliske nam ljude, ali da razmišljamo na dublji način o porodici, svom detetu, majci, ocu. Telefoni će najpre biti usmereni na one najbliže koji su nam u domu ili za koje smo telepatski vezani, pa tek onda  sa oscilacijama mentalne Lune u ovom periodu na stare ljubavi, neku nepravdu koju duboko preživljavamo u sebi, stare slike sa venčanja i matura, ali i jakih emocija gledajući kako nam deca brzo rastu. Može biti posebno osetljivosti u emocionalnim odnosima i problema u komunikaciji koju mogu voditi prekidima.

Sve u svemu,  nemojte se iznenaditi da vidite veoma emotivno, jako, duboko, ali sve sa malim strahom da li će sve biti dobro. Merkur u raku je brižan, ima vibracije da oseti druge, on je kao prijemnik koji se menja i mislima i komunikacijom iz časa u čas. Čas nasmejan, čas naglo tužan, zabrinut, pa u fazi“ ma baš me briga“. Nije lako ljudima koji ga imaju i natalno, jer koliko god su oni sjajni „ vidovnjaci“ da osete kad im neko blizak nije dobro“, rodjeni psiholozi jer najbolje razumeju tudju muku i nesreću, oni nemaju akumulatore da izbace te brige, pa se to dosta zadržava u sebi, što zna da registruje i zdrastvene probleme( depresije, stomačni problemi, osećaj gušenja). Zapamtite, ovi ljudi imaju sjajnu osobinu: imaju izuzetnu memoriju i vizuelnu moć, nemojte pokušavati da ih zavarate, manipulišete, jer će vas lako otkriti. Sećanja čuvaju u srcu, kao i svoj prvi dom, svoju prvu školu, vrtić, svoju prvu ljubav, rodjenje svog deteta. Oni razgovaraju emotivno, iako su zatvoreni na prvi kontakt i potrebno im je da se opuste i osete vašu energiju, da osete ko ste…

Imaju izuzetan smisao za ritam, osećaj za muziku, intuitivni su i znaju da nadju uvek teži način da dodju do cilja, nego ostali, iako moram da dodam ima tu i mazohizma. Vole: poeziju, tepanje, pažnju u neograničenim količinama, posebno da se vi sami setite njihovih potreba, a da ne moraju da vas pitaju i opominju pogledom, rečima( to je zadnja faza da vam kažu zbogom ljubavi). Brine ih uvek porodica, dete, uvek su jako usmereni na emocije sa te strane, potrebe doma, vole nekako red na mestu gde žive. Imaju oni neku malu suptilnu provokaciju kada žele nešto da vam kažu, a ne  žele da budu direktni, jer oni su retko direktni( čitaj izmedju redova). Kada donose odluke, treba da budu sami, povučeni od svih da bi najbolje „ osetili“ šta je dalje dobro za njih. Inače tražeći mišjenja drugih, često znaju da budu još nesigurniji.

Zbog znaka Raka koji je i hirovit, ali preosećajan, znaju da imaju i faze jakih frustracija i nepodnošljivost za same sebe. Ipak, ne može se zanemariti činjenica da su jako pažljivi, sjajni pisci jer uvek svoje emocije stavljaju na papir( poznato mi skroz), da znaju da budu i stidljivi, sramežljivi, osetljivi na bol, lošu energiju. Ako tražite prijatelja koji želi dobro da vas sasluša, prava osoba je sa natalnim Merkurom u raku, jer ona pripada onima koji razumeju sve i vrlo temeljno prilaze tudjem problemu. Ne vole svadje i koliko god u afektu bili oštri, to je njihov zid odbrane i to ih može „ razboleti“. Obožavaju romantiku, istoriju, posebno istorijske velike ljubavi i dešavanja.Imaju poseban osećanja svoje publike.Vole muzeje, koncerte, zemlju, patriote su.Mrze lažno laskanje. Često prijatelje doživljavaju kao članove porodice. Bitna im je sigurnost. Ne vole da menjaju svoje navike.

PORUKA MERKURA U RAKU: “ Jednog dana ćeš se probuditi i više neće biti vremena da uradiš stvari koje si oduvek želio uraditi. Uradi ih sad. „ – Paulo Koeljo

Šta nas očekuje u vreme njegovog tranzita?

Iako je prvi aspekt Merkura 7.06 bio pozitivan u sekstilu sa Uranom, gde smo mogli pokrenuti neke nove ideje, gde je moglo biti i pozitivnih vesti i dešavanja, ipak Merkur će ovog meseca imati izuzetno izazovne aspekte sa kojima moramo strpljivo i hrabro da se izborimo.

16.juna od 13:44: Tranzitni Merkur će imati lep trigon sa Neptunom u Ribama na 18 stepenu u konjukciji sa Severnim čvorom i neka mašta, intuicija mogu biti baš u porastu. Neočekivani susreti iz prošlosti i pozivi, telepatija, odlično vreme za sredjivanje nekih papira koji stoje, ali lepe reči, romantika i platonska energija mogu biti u porastu. Ovo je i aspekt koji može pokrenuti vaše talente, kreativnost, blisku povezanost sa osobama koje volite. Odlično vreme za ples, muziku, umetnost, putovanja i kontakte sa strancima. Komunikacija lagana, spontana.Puno priče o prošlom vremenu, istoriji, politici, ali pre svega i jedan mentalni aspekt zaljubljivosti. Inspiraciju pustite i videćete šta sve iz toga može dobro izaći.

16.juna od 16:02: pred nama je i jedan krajnje izazovan i težak aspekt Merkura koji će se naći u opoziciji sa Rx Saturnom u Jarcu na 18,50 stepenu, uz sve to uz uticaj i konjukcije sa tranzitnim Marsom koji će posebno jak uticaj imati 18 juna i unositi posebnu preosetljivost i svadjalačko ponašanje, pa koliko prethodni aspekt može da nam pokrene neku super energiju, ipak ovaj aspekt može da nas potpuno ” uozbilji, ohladi i dovede do briga”. Aspekt koji može da donese tugu, potištenost, suze, nesigurnost iz koje se mogu pojaviti kompleksi. Jako teško ćemo razgovarati ili zatvarati u sebi neka prethodna pitanja koja nas muče. Puno odlaganja i problema sa rokovima. U pojačanju saobraćajne nesreće i jaki udarci, u opasnosti kroz vodu. Dosta osetljivosti kroz mlade osobe, posebno decu. U pojačanju stomačni problemi kao razlog nečeg što vas duboko može mučiti i sa čime se morate suočavati. Puno nezadovoljstva i samokritike. Pesimizam u porastu. Moguče negativne vesti i napor. Nepovoljnost kroz donošenje važnih odluka. Problemi sa dokumentima, poteškoće sa starijim osobama, kostobolja. Nesigurnost zbog obrazovanja, ispita.

18.juna od 18:06: Merkur u konjukciji sa Marsom u Raku na 21 stepenu: Izuzetno svadjalački aspekt, posebno u vreme Punog Meseca pojačava osetljivost i loše iracionalne reakcije. Sve može da se doživljava subjektivno. Jaka tenzija, reakcije, mada i prodornost. Treba malo opustiti mozak jer može biti kao varnica i pokušati raditi stvari polako, bez pritiska, naći mir. Itekako može biti grubosti, napada, skandala. Puno neprijateljstva i otpora, ali puno suza i nervoze. Vozači posebna opreznost. Jako loše vreme za operacije. Moguće povrede, tuče, porodično nasilje.

19.juna od 5:22 am: Merkur u Raku u opoziciji sa Rx Plutonom u Jarcu na 22 stepenu: Iako ovaj aspekt može biti idealan za sve vidove istraživanja, okultne nauke, otkrivanje tajni, njegova negativna strana je ozbiljna manipulacija, pretnje, zastrašivanje, sukobi, ozbiljna dominacija i problem u komunikaciji jer može takodje biti veoma puno ljutnje i destrukcije. U povećanju političke zavere, špijunaže, posebno porast zlostavljanja i ubistava. Sakrivanje javnosti. Zloupotreba mentalnih mogućnosti i problemi sa autoritetima. Jako veliki pritisci.

Merkur ulazi u znak Lav gde će se nakratko osećati superiornije od 27.06., medjutim u fazu svoje prve senke ućiće već 26.07., u retrogradni hod ulazi 8.07., a vraćanje kroz znak Rak dolazi 19.07., ali će u julu primati nešto lakše aspekte od Sunca i Venere pa to neće biti tako ” dramatičnije ” kao u ovom mesecu.

Pripremite se na strpljenje. Kontrola i čuvanje psihe je u toku većeg dela juna jako važan. Pišite ono što osećate, može vam biti lako da izbacite trenutnu ljutnju ili ono što vas muči. Pokušajte da prihvatite trenutne okolnosti, jer svakako se one mogu promeniti od druge polovine jula. Srećno!

# merkur u raku# ako mi loše krene# na tebe neću biti ljut# znaću da sam sam#

 

 

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.