https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

U susret Ovnovima

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2019/03/aries-2549974_1280-1280x1280.png

Sunce – planeta rodjenja ušla je u Prvi Zodijački znak, 20.03.2019 u 23 h po lokalnom vremenu. Ovnovi uvek donose proleće i osećaj pozitivnog adrenalina, budjenja, borbe ka višim ciljevima, ali strast prema životu i uvek optimizam za nove ciljeve i ambicije.

Ovan je pod znakom boga ratova Marsa, a prema Vedama simbol božanske oluje i snage, prvi kardinalni znak. Astrološki simbol Ovna su rogovi agresivnost koja podseća na ovna predvodnika stada, on vodi druge i štiti ih. Vatra Ovna je kao grom, vatra strasti, enzuzijazma, akcije, početka stvaranja, nekontrolisana, ali divlja i neukrotiva. Zna se da je kult Ovna Amona u Egiptu prethodio kultu Bika Apisa.Na keltskom ime ovna  „ram“( na hebrejskom ista reč znači uzvišen), dok Ab znači otac.

Ovan je posebno poznat po  hrabrosti, impulsivnosti i da ima jaku želju za akcijom i borbom. Ovan je znak koji je dosta okrenut sebi, svom izgledu, svojim ambicijama i ličnoj nadogradnji, ali itekako zna da bude isključiv i da ide na sve ili ništa, zna da bude i ekstreman, bezobziran i veoma tolerantan kada želi. Ipak on je pionir, kreator samog početka, stvoren da preživi i ide napred i pod najtežim okolnostima. Njegova glava često deluje kao “ ratno polje”, ali sam ide napred i ne voli nikakav autoritet, kontrolu. Poseduje izuzetnu fizičku snagu. Uvek je raspoložen za otkrivanje novih terena, vrlo je efikasan, otvoren i robustan. Zna da bude veoma ponosan, smeo, preduzimljiv u svemu. Poseduje mladalčki duh. Zbog ambicija je spreman za veliku žrtvu. On živi u sadašnjosti, zaboravlja prošlost i uvek ide napred. Izuzetno je ubedljiv, dobar i nežan roditelj. Ne trpi nepravdu. Loše se oseća kad pogreši. Teško podnosi poraz, pa preko noći sve menja. Poseduje jaku volju, otpor, inat. Uživa u putovanjima i stalnim promenama. Može biti i veoma avanturistički naklonjen. Rano počinje da se probija kroz život i nekako voli da je oslonjen na samog sebe. Ne trpi tudja naredjenja. Zna da bude veoma besan kad mu nesto ne ide. Treba mu dosta širine i podrške da bi se izrazio na pravi način.

“Ne postoji kraj. Ne postoji početak. Postoji samo beskrajna strast za životom.” – Federiko Felini

Ovan je muški znak, prvi znak Zodijaka, pa s toga i predstavlja početak svega.On je veoma hrabar, robusan, otvoren, ali izuzetno nestrpljiv i aktivan, njemu često ono što može završiti ODMAH I SAD je ono što mu znači, jer već SUTRA JE KASNO. Veoma je smeo, ali kad je ljut može biti veoma nezgodan, često reći u afektu i ono što ne misli. U svom karakteru ima jednu veoma lepu stranu, iako deluje oštro, ambiciozno, efikasno, ali često i agresivno, on je izuzetno romantičan, veoma voli pažnju, a pošto je predvodnik u Zodijaku svakako princip Ja, pa Ja, je normalan jer on se u sve razume, želi da objasni i ne dozvoljava poniznost. Smatra se odličnim sportistom, vojnikom,  jer poseduje izuzetnu fizičku energiju, često zaboravlja na umor, ne voli lekare i ne podnosi slabost. Uvek ide samo napred, oslonjen na sebe, ali često i sklon da egoistično nameće svoju volju. Voli kad je sve pod njegovom, prija mu i prirodno mu je da bude autoritet. Zna da bude veoma sklon krajnostima, da voli ili ne voli, a posebno se odlično slaže sa istomišljenicima. Tačno je da je pun elana, energije i da zna svojom dobrom energijom da pokrene okruženje.Pošto je veoma osetljiv na svoj izgled i odnos drugih prema njemu( njega ne možete staviti u pozadini), zna da bude i veoma ironičan i svadjalica, posebno ako mu se suprostavite ili pokušate da ga podcenite. Uvek je raspoložen za otkrivanje novih puteva, istraživanja, nauku, mada je sklon da vatreno brani svoje mišljenje i ono u čemu je najbolji to zna na pravi način da prezentuje.

Ovna uglavno definišu kao mladalački znak, jer on ne želi da ostari, što je zreliji, zna da se ponaša detinjasto, znaju da ga raduju neke sitne stvari, ali se mora spomenuti da je pun kontradiktornosti, unutrašnje tenzije, pa mu je jako često teško da bude razuman i pravi kompromise. Zna da bude sklon rizicima, buntovnosti, sklon da naglo iznenadi okolinu, da bude veoma šokantan. Ne voli tudje uticaje i uglavnom ima poverenja u sebe. Veoma mu je važna sloboda, pun je inicijative, ali iako ne podnosi nepravdu, veoma često zna da bude nepravedan prema saradnicima ili da ima faze jake kapricioznosti. Raduje ga ljubav, akcija, da bude uspešan, da postigne konkretne stvari, a zamara ga sporost, nemaština, apatija i ljudi koji se lako predaju sudbini,  stajanje u mestu. Ovo je veoma otvoren znak i sa njim uvek znate na čemu ste. Sklon je da često menja planove, a itekako zna da bude neorganizovan i konfuzan, jer započinje više poslova odjednom. Tehnika, vodeći i samostalni položaji ga izuzetno zanimaju. Ipak ovo je znak koji je itekako spreman za odricanja, uvek je sa optimizmom okrenut budućnosti, često želi da zaboravi prošlost, nežan i dobar  prijatelj. Odličnost pokazuje na svakom koraku. Nema problem da menja profesije, voli publiku, može biti odličan u javnim poslovima. Ovan je veoma samostalan i veliki individualac, koji često ima faze da se odlično oseća  ponekad sam i kao da mu tada ne treba niko. U emotivnim odnosima je poznat da često avanture i menjanje partnera su za njega nešto normalno, ali da je sklon i ljubavima na prvi pogled, posebno ljubavima sa osobama sa drugih područja i druge vere. Kada mu zabranite nešto, on tvrdoglavo ide ka tome da to što želi ispuni ili figurativno rečeno“ često ide glavom kroz zid“. Veoma mu prija priroda, zna da pokaže nekontrolisanu oduševljenost kad je srećan, ali i veliku ljutitost kad je besan.

Muškarac ovog znaka obožava da ima pored sebe pametnu, lepu i obrazovanu ženu, dok žene ovog znaka najbolje se osećaju pored uspešnog, markatnog i aktivnog partnera,koji će da im parira po snazi i autoritetu.S obzirom da Ovnom vlada planeta Mars, Ovnovi sebe često znaju da unište bolesnom ambicijom ili preteranim patriotizmom( sam primer Hitlera), pa prosto u srednjem dobu moraju menjati neke nedisciplinovane navike jer mogu biti skloni zdrastvenim osetljivostima od problema sa sinusima, alergijama, do problemima sa srcem i mozdanim udarom. Ovnove je teško kontrolisati ili ukrotiti, jer su oni izuzetno nezavisni i ne podnose da ih drugi menjaju. Obožavaju da budu učesnici svega, vole da pomognu, znaju da budu i posesivci kada osete da im neko ugrožava teritoriju. Ipak, nemaju problem da kažu otvoreno šta im smeta i svesni su uvek svojih grešaka koje žele samostalno da menjaju. Koliko god su u stalnom „ haosu“ izmedju posla, porodice, emocija, ovo je znak koji je veoma interesantan i predodredjen za nešto direktno posebno po pitanju uspeha. Jako im je važna stalna podrška i kada pored sebe imaju nekog ko ih u potpunosti razume, znaju da promene loše navike.

2019 za Ovnove

Ovnovi ulaze u Solarnu Godinu sa ogromnim optimizmom zahvaljujući tranzitnom Jupiteru u znaku Strelca koji im može pomoći da probude u sebi nešto što je dugo bilo uspavano, što je dugo zaboravljano. Ovnovima će jako biti važno u ovoj godini da komuniciraju, upoznaju nove prijatelje, ali takodje da pokrenu nešto novo u poslu.Materijalna sigurnost ali uslovi biće od velike važnosti kroz posao, pa Ovnovi više neće želeti da troše svoje vreme na nešto krakotrajno, ali sitno, biće im jako važno da se posvete svojoj viziji, ali da rade punom parom i za to budu dobro plaćeni. Posebno profesionalno značajan period Ovnovi mogu imati u periodu od avgusta meseca  sve do 27.11. kada će imati mogućnost da odrade nešto veliko ili dobiju status kakav zaslužuju, do tad mogu napraviti odredjenu pripremu, ali malko mogu oscilirati izmedju trenutnih ciljeva i želja. Na finansijskom nivou izuzetno važan period može se pokrenuti od 19.04. -24.05., ali mogu imati mogućnost da naplate nešto što dugo stoji ili se čeka baš uoči njihovog najboljeg perioda ove godine od početka avgusta meseca. Mala preporuka da posebno obrate pažnju na juni mesec, ali i ulazak u decembar koji im može doneti neplanirane troškove ili čak veće napore, svadje oko finansija jer tu može biti ozbiljnih previranja sa finansijama ili pogrešnih odluka! Posebno finansijski i imovinski srećan period je period od 4.08. -17.10., kao i period od 25.10. -22.11. Uoči ulaska u 2020 Ovnove će pogledati nebo i mogu imati neočekivane i veoma srećne mogućnosti kroz karijeru i novac, čak neočekivane srećne prilike koje im mogu doneti da planiraju nešto trajno! U periodu proleća finansije mogu ići malo sporije do 15.04., a dosta nervoze na polju porodičnih odnosa, starih saradnika i kočnica kada ne smeju reagovati emotivno i subjektivno očekuje se u periodu od 29.05. – 18.07.!

Ovo je godina u kojoj Ovnovi mogu imati malo više troškova oko automobila, putovanja, ali i period kada mogu dosta trošiti energije na komunikaciju, pa je malo veća preporuka da mentalno čuvaju sebe i da naprave mudre procene u svom okruženju posebno kroz prijatelje! Ovnovima će prijati mir, voda, izolacija, priroda, ali većina neće biti raspoložena za papirologiju, više zajednički život i ljubav, ne velike ceremonije. Pojačane tenzije mogu imati kroz odnose ili roditelje posebno u periodu mart/april, posebno kraj maja i početak juna kada će biti jako važno da smiruju stvari ili se malo više posvete sebi.

Na zdrastvenom nivou Ovnovima je preporuka da pripaze na ishranu, jer ona može loše uticati na probleme sa kilažom, jetrom, dok ženski Ovnovi mogu biti skloni hormonskim problemima, problemima sa štitnom žlezdom i glasnim žicama.Koliko god da će im prijati opuštenost, fizičke aktivnosti i samodisciplina trebalo bi da se pokrene ove godine.

Ovo nije povoljna imovinska godina, pa je i zbog retrogradnog Merkura, ali Punog Meseca kada je Sunce ušlo u vaš znak, preporuka da pripazite na papirologiju, posebno da sa opreznošću kupujete / prodajete nekretnine jer ova godina može doneti niz kontradiktornosti i napora. Nešto nepovoljnija godina za nasledjivanja, odštete, kao i davanje novčanih pozajmica, posebno za uzimanje kredita. Mogućnost da u ovoj godini ipak kupite nešto trajno i vredno biće vezano za vašu strast i potrebu za uživanjem.

Emotivni plan će biti posebno interesantan Ovnovima, pa ih može očekivati dosta poznastva, fizičkih kontakta i susreta. Posebno veze mogu biti započinjane na putovanjima, preko interneta. Cela godina može doneti dve veoma intezivne i jake situacije i osobe koje će označiti ovu godinu. Posebno srećan period za ljubav Ovnovima je naklonjen u periodu od 10.05. -6.06., koji je Ovnovima izuzetno srećan za brak, ali i ulazak u zvaničnu vezu( većina Ovnova mogu imati mogućnost jakih veza sa osobama iz inostranstva), kao i period od 3.08. -11.09., i period od 27.10. -20.11., a sam kraj godine donosi mogućnost da se mnogi Ovnovi uozbilje ili vežu trajnije posebno od 28.12. Mart i april su meseci koji donose dosta romantičnosti, ali više veza koje se baziraju na jačoj fizičkojn privlačnosti. Period jula donosi mogućnost i vraćanja starih ljubavi. Ipak, Ovnovi se neće dugo zadržavati na odnosima koji ih zamaraju i želeće da potpuno uživaju u životu, ali itekako mogu imati mogućnost da im se posebno pred kraj ove godine desi neka neočekivana ljubav.

Ovnovi koji su u braku moraju raditi više na komunikaciji i porodičnim odnosima jer tu može biti većih opterećenja. Ovnovi koji planiraju decu, mogu imati izuzetno plodnu godinu. Roditelji ovog znaka mogu biti krajnje opušteni i optimistični.

Ovnovima će u 2019 biti najača osobina intuicija. Srećan rodjendan Ovnovi!

 

 

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.