https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Venera u Ovnu od 20.04. – 15.05.2019.

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2019/05/tutu-2079978_1280-1280x852.jpg

Nasa draga Venera presla je u vatreni , muški, pozitivan i kardinalan znak Ovan. Energija njenog uticaja pojačava želje, entuzijazam, energiju, vazduh.Venera u ovnu je u izgonu ili kasusu.( što znači da se data planeta najmanje dobro oseća u svom znaku). Evo i zašto?

Venera u ovnu je kao zvezda padalica, ona se “ zaljubiška preko noći“, a već za tri dana posle – su joj osećanja mlaka. Ona voli izazov, novine, nove početke, ona se raduje životu i veruje u ljubav. Ona je strasna, jaka, snažna, nezavisna, kad voli voli mnogo, ali se ne snalazi najbolje u dugim odnosima, jer kod nje sve po principu CRNO –BELO, VOLIŠ ME -NE VOLIŠ ME. Ona ima jake instikte i vrlo su joj bitni fizički odnosi, razlog je i vladaoc znaka Ovna Mars koji povećava tu želju. Nije neobično da u vreme njenog uticaja dolazi do ljubavi na prvi pogled, jakih krakotrajnih strasti, naglih upoznavanja, emotivnih preterivanja. Sigurno da njen uticaj može povećavati unutrašnje „ leptiriće u stomaku“ ali veliko nestrpljenje, za neke i dolazak do neprijatne istine, ali i turbulencija koja će ići od euforije do potištenosti.

Ne voli naša Venera u ovnu da bude sama, ali s obzirom da je njen emotivni nivo slabiji( da nikog ne uvredim time) ona stalno morati puno raditi na sebi, brojati do 100 jer nekad može i „ upropastiti“ dobar početak svojom brzinom. Zna da bude veoma nagla, eksplozivna, sklona da želi Danas ljubav, jer Sutra je već itekako kasno. Osobe koje je imaju natalno sigurno da u emocionalnom smislu prepoznaju ovaj uticaj, mada njen uticaj je drugačiji preko njenog uticaja u drugim poljima, do toga da može pokazati ranu ambicioznost i sposobnost preko uticaja 10 polja, ili biti sklona da puno priča, brzo vozi, brzo piše i hoda preko uticaja 3 astrološkog polja. Svakako, sve zavisi i od kompletnog horoskopa i uticaja dodatnih faktora( aspekata koje ona pravi za osobe koje je imaju natalno).

Venera u ovnu leti kad je zaljubljena, ona je tad veoma detinjasta, zabavna,ona pokreće tad druge na najbolji mogući način, medjutim sklona je i krajnostima, pa kad nešto nije kako je želela ( jer ona nikad ništa ne planira), tad može biti ljuta, prkosna, hirovita, sklona da eksplozivno kaže i šta ne misli. U figurativnom smislu -Ljubav( Venera) u Ovnu( glava –adrenalin) je kao vožnja motorom po prvi put. Ono što se ne može osporiti je svakako strast koju nosi ova Venera i ljudi koji je poseduju. U vreme njenog tranzita sigurno je da će biti pojačane i fizičke želje, ali i unutrašnji izazovi. Ovo je Venera koja je lična, subjektivna,takmičarski naklonjena, zahtevna, ali i  svoja i neće da se menja.U potrazi za ljubavlju promeniće i okolinu i mnogo ljubavnika dok ne pronadje svoju idealnu polovinu. Ona ostavlja tragove i kad je ranjena, ali je spremna da ide dalje. Najviše joj odgovara brz ulazak u vezu, brak, takvo i brzo materinstvo. Muškarac ove Venere je preosetljiv, ali i napet, hrabar, jak, sirov. On voli igre, on voli zavodjenje, ali nije strpljiv. Nikad mu neće prijati komande.

Venera u ovnu, borbena,smela, preosetljiva, hrabra do ludila kada voli, isključiva, nezavisna I svoja, nikome se ne pokorava, nikoga ne traži kad je ostavljena, strastvena i erotična, navaletna, jaka, ubedljiva, uvek ide napred, nikad razumna, uvek luda od trenutnih vibracija svog srca. Ona zna šta želi, ponekad patetična, ali uvek željna pažnje, akcije, otvorenih razgovora. Ne voli ništa mutno, zna i da opsuje kad oseti nepravdu, ali prava dama na štiklama sa Marsovskom energijom, ona može sve i spremna je na sve , uvek prvo za najteže, pa onda i najbolje situacije. Žene ove Venere traže muževne muškarce, vole muškarce koji će se boriti za njih, vole privlačne i jake muškarce. One uvek flertuju, posebno kada se smeju, predstavljaju drugima, to je i njihov fetiš, šarmatne su do krajnjih granica, a u duši detinjaste. Ni njima strpljenje nije jača strana, retko trpe i prihvataju sve, samo ne neke nejasne razloge. Sa druge strane, znaju da ugode sebi, mogu da budu same, ali ustvari uvek imaju nekog, bar na kraće staze, jer su omiljene i  privlače pažnju. Nije im lako da se prilagode drugima, ali da budu na neki način “ robinje” u svom braku, vezi. One vole slobodu, seks, zabavu, one vole emotivnu širinu, ali konkretnost, i ne vole da nikog čekaju, jer one to ne znaju. Iako zahtevne u ljubavi, njima je teško odoleti. Izuzetno su spontane, iskrene i kad za to nije prilika. Uvek su pozitivne, iako jako preosetljive. Njima je najteže da naprave balans jer to je njihovo najveće iskušenje, kao i kompromis. U poslu su veliki autoriteti, i uvek se oslanjaju na sopstveno znanje i snagu. Nerado nekriju kad nekog vise vole. Samokontrola im nije jača strana. One obožavaju da budu osvojene, prihvaćene, pohvaljene i voljene do kraja, uvek, jer se nikad ne odriču svojih snova i jake potrage za nadju idealnog. Takav je nekako i slučaj sa muškarcima koji imaju ovu natalnu Veneru. Iako za njih lično može biti veliki poraz prekid, razvod, one imaju snagu da krenu napred i da potpuno preokrenu svoj život i postanu u kratkom roku nove.

“ Ljubav je vatra, da.Ali nikad ne znate da li će vam zagrejati srce ili zapaliti kuću” – Joan Crawford

Venera će boraviti u znaku Ovna tranzitno do 15.05. Ljubav i zbog vladaoca Marsa može posebno dolaziti preko putovanja, saobraćaja, najviše društvenih mreža i interneta. Zbog vraćanja Plutona retrogradno od 24.04. u porastu može biti veliki pritisak na prošlosti i prethodnim iskustvima, ali vezivanju. April je iako je Venera budila jake emocije i strasti, ipak mogao i zbog konjukcije sa Kironom od 23.04 doneti jako ispoljavanje emotivnih rana, nagle prekide, unutrašnje tenzije i nesigurnosti. Period od 27-30.04 je posebno mogao doneti velika očekivanja, ali i razočarenja. Ipak za one koji imaju natalno ovu Veneru ili primaju dobre aspekte sa njom imamo vreme velikih uzbudjenja, adrenalina, neočekivanog broja emotivnih ponuda i dešavanja.

7.05:( 15:27) :  Venera u Ovnu u kvadratu sa Rx Saturnom u Jarcu na 20 stepenu egzaltacije Saturna, medjutim retrogradno vraćanje odnosi se na karmu, prošlost, veća emotivna odlaganja, napore, pesimizam, osetljivost preko polja položaja posebno finansija. U porastu su brige, veće emotivne poteškoće ili suočavanja sa nekim jakim bolom iz prošlosti. Imaćemo i aspekt nekog vida učenja važnih lekcija i ponavljanja nečeg što smo želeli da izbrišemo. Pojačani strahovi i nesigurnost, posebna osetljivost na kritike. Pojačana usamljenost ili poteškoće emotivnim parovima zbog statusa, daljine, posebno razlike u godinama. Na dnevnom nivou ovaj aspekt može doneti gubitak motivacije, lenjost i osećaj praznine.

9.05. ( 18:57) : Venera u Ovnu u trigonu sa Rx Jupiterom u Strelcu na 23 stepenu : Ovaj aspekt može da podigne raspoloženje i pozitivno utiče na finansije, poslove sa inostranstvom, lične projekte. Pozitivno vreme za ulepšavanje, posete, kupovine. Posebno srećno vreme za odmor.U povećanju popularnost, komplimenti, ali mogućnost srećnog rešenja nečeg što vas je mučilo. Sreća dolazi preko polja kupovina, mode, nakita, mogućih poklona. Pozitivno u ovo vree za prihvatanje poslovnih ponuda. Srećno vreme i za imovinske poslove, kao i za uredjenje doma, kancelarije.

Istog dana od 19:19, Venera će imati i provokativni kvadrat sa Rx Plutonom u Jarcu : Pojačani strahovi i emotivni pritisci, pomešani sa opsesijom i ljubomorom mogu doneti i ozbiljna lična i ljubavna rušenja i izrazite probleme i nagle prekide. Puno dramatike. Opreznost kroz bivše ljubavi. U porastu zabranjene, ali nemoguće emotivne veze. Teško prihvatanje prekida. Stalne tenzije, porast i fizičkih obračuna. Mnogo manipulacije, agresije, ljutnje, vrlo je važno prihvatiti stvari kako dolaze, i ništa siliti. U porastu ginekološki problemi i osetljivost kroz odnose sa ženama.

14.05. ( 15:59 ) : Venera u Ovnu u sekstilu sa Marsom u Blizancima na 29 stepenu : Idealno vreme za upoznavanje, zaljubljivanje, posebno za veze koje su vezane za daljinu, putovanja. U pojačanju jake fizički odnosi, mnogo smeha, upoznavanja preko prijatelja, rodjaka, ali spontanih veza koje mogu nositi jaku strast. Idealno vreme da pokažete svoju kreativnost. Idealno vreme za sport, dijete, da poradite na svom fizičkom izgledu. U povećanju naglo trošenje novca. Venera će biti u blizini zvezde Alriša koja donosi da će se neka karma umešati u mnoge emotivne odnose. Pod natalnim aspektima može biti i velikog bola zbog ljubavi. Mars na zvezdi Menkalinan donosi i povećanje emotivnih ” požara”, kao i nagle emotivne situacije.

# venus in aries # ljubav i sva iskušenja# strast# svaki kraj je nov početak nečeg boljeg

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.