https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Venera u Ribama ( 26.03. – 20.04. 2019)

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2019/03/beach-1836377_1280-1280x853.jpg

Od danas tačno od 20:44 po lokalnom vremenu , Venera će uploviti i preći u  znak Ribe pod uticajem vladaoca Neptuna, suvladar Jupitera pa je pred nama vreme kada ćemo na dublji način razmišljati o emocijama, ali vreme mnogo sentimentalnije i nežnije energije. Biće tu i patnje i idealizacije i sanjanja o neostvarenim ljubavnim zeljama, i skrivenih erotskih priliva, ali ce energija ovog tranzita nam dati i “ krila” da poletimo osluškivajući Univerzum na intuitivan način. Jaka predosećanja, telepatija, zabranjene veze, komplikovane emocije, mistika, povezanost sa porocima ili poročnim osobama, snovi o idealu i sanjanje onih koje volite, a nisu pored vas, poezija, pravi zvezdani ples pod zvezdama.

Energija tranzitne Venere u ribama u periodu od 26.03. – 20.04.  nosiće neočekivane okolnosti, neko će doživeti bajku, neko će se povući od svih i tako preboleti neki emotivni poraz, neko će bacati skrivene signale, neko će samo sanjati zvezde i svog princa, ali da će biti povećana neka( lažna) ili prava romantika, sigurno je da energija ovog uticaja može da donese i neki raniji praznik ljubavi. Na pomolu će biti skriveni signali, poruke, nepoznati udvarači, pokloni bez poruke, ali i neočekivana telefonska upoznavanja onako , baš nenamerna. Neko će verovati u čuda, neko će imati utisak da je umoran od čekanja na pravog, ali svakako da ovaj tranzit može biti delotvoran po principu ” kakve su ti misli, takav ti je život”, pa bez obzira na okolnosti u kojima se nalazite i šta želite, molite se, šaljite pozitivne poruke za sebe, druge ili one za koje mislite da  im pripadate i nebo će vas čuti. Upišite neki kurs, neki hobi, jer nikad ne znate šta nešto novo može doneti. Pokušajte, posebno vi koji ste u ozbiljnijim odnosima da osvežite svoju vezu nekom promenom, pa i romantikom na svoj način, nekim finim iznenadjenjem i budite srećni što imate pored sebe osobu koju volite.

Ovo je vreme kada može postojati osećanje “drugačije” ljubavne energije, ali kada onima koji imaju sjajnu intuiciju i šesto čulo i  koji veruju u snove može doći period nekog novog početka ili ciklusa. Biće tu osetljivosti, ali i  velikih traženja. Mnogi će u ovom periodu želeti da dodju do mnogih odgovora koji su ih mučili. Pitanje karme, okultnog, parapsihološkog, ali skrivenog biće u prvom planu. Biće i dosta suza, ali i nostalgije. Mnogi će poželeti da se dobro odmore u nekim spa centrima ili da već u ovom periodu planiraju letovanja. Umetnici i oni koji pomažu, praviće divne stvari, proizvode nešto- mogu biti u napretku. Pitanje duhovnosti biće u porastu. Pitanje ljubavi najbitnije, prosto neće biti čudno da čujete da neko kaže ” Ja želim da se žarko zaljubim !” A ako još nije ni vreme za neke od vas za ljubav ( svako dočeka svoje vreme) sigurno je da ćete u periodu tranzita ove Venere dobijati bitne poruke kako da se dalje usmerite na svoju sadašnjost, pa i budućnost.

” Hiljade i hiljade godina
nece biti dovoljno
da iskazu
onaj tren vecnosti
kad si me poljubila
kad sam te poljubio
onoga svetlog jutra
u parku Monsuri u Parizu
na zemlji
koja se u zvezde racuna.”

Zak Prever

Za one koji ovu Veneru imaju natalno:

Venera u ribama nosi pojačana uzvišena osećanja, jaku sklonost žrtvovanju u ličnim odnosima, pa je time sklona i većim očekivanjima i razočarenjima. Ipak, na prvi pogled nosi emotivni intezitet koji ne poznaje granice, maštovite junake svojih ljubavi koji su u potrazi za idealom skriveno  tražeći  nešto posebno. Osobe koje ovu Veneru imaju natalno “ osetljivi “ su na bol i tugu drugih ljudi, saosećajni su  prema drugima da time često ne primećuju da gube ličnu vrednost. Svakako , priznanje treba odati saosećajnosti, nesebičnosti i velikoj odanosti, jer ova Venera ima meko srce, popustljiva je, pa iz tog razloga lako je izbačena iz ljubavne ravnoteže i na neki način etiketirana da bude ranjiva, da joj je tuga drugo ime ili da nekako sama oseća da kad joj je lepo da se plaši koliko to može trajati, jer ona veruje u ljubav za ceo život i to vrlo zanosno, jako i sa velikim snovima. Ono što je posebno vezano za uticaj ove planete je romantika, “ ah ta divna romantika” i zanos kojoj je ona sklona i stalna težnja ka savršenstvu u potrebama, očekivanjima, emocijama. Osobe koje poseduju ovu Veneru sigurno da na ljubav gledaju na neki način telepatski, platonski i da osećaju kad nekog vole da su u jednoj  dubokoj psihološkoj vezi sa tom osobom. Ovo je Venera koja voli da fantazira, koja je vrlo osetljiva na ukus, boje i koja ima izuzetne kreativne – muzičke sposobnosti. Veoma inspirativna, rodjena za glumu, rodjena da živi samo od nade jer to joj je dovoljno da” prezivi “. Ona često biva suočena uticajima sa strane pa se veoma teško snalazi sa bitnim odlukama, zna da bude konfuzna, da se povlači kad joj nešto ne odgovara, ali često beži u neki svoj svet mašte koji samo ona poznaje I može vam pokazati slikama, ne rečima.Zbog toga I osobe ove Venere vole da daju ljubav, ne tražeći zauzvrat nešto posebno, često postaju zavisnici emocija, a često znaju da imaju nepotreban osećaj krivice iz nepotrebnih razloga.Iz svega pomenutog, ova Venera je nekako osudjena da pati, da čeka, da sanja. Ipak ne treba joj osporiti smisao za flert, zavodjenje, jer kada ona zavede nekog niko ne ostaje imun.

Osobe ove Venere se smatraju izuzetno osetljivim, senzibilnim, u stalnom strahu od povredjivanja, ali ipak osobe koje često i upadaju u komplikovane i zagonetne emotivne situacije jer ih to iznutra privlači. Venera u ribama ne voli da ima raspored i dužnost, ona želi da iz kreativnog nivoa i trenutnog raspoloženja napravi svakodnevno zadovoljstvo, i zbog toga je mnogi vide kao neorganizovanu i rasejanu. Zna da bude promenjiva, ali poseduje jednu izuzetnu osobinu – MOĆ PRAŠTANJA koja je zadivljujuća i  ne vidja se svakodnevno. Nekad joj je teško da napravi granice izmedju sebe i  uvek poseduje osećaj ljubavi ili empatije jer joj teško da bude u krugu osoba koje joj se ne dopadaju. Tome možemo dodati i činjenicu da ovi ljudi imaju jake vibracije i  osećaj “predosećanja” pa možda nekad i  treba poslušati njihov unutrašnji osećaj.

Venera u ribama  je prava “ filmska “ diva koja voli i  pati ali očekuje srećan kraj. U prijateljstvu ove osobe su izuzetni slušaoci, terapeutu, vole da pomognu, daju adekvatan savet i  poseduju osobinu da u drugima pronadju ono najbolje. Vole da budu uključeni u probleme drugih ljudi. Uče dok su živi i ljubav za njih predstavlja večitu enigmu. Obožavaju priče o karmi, razne alternativne tehnike, paranormalne teme, duhovni su, obožavaju krimiće, a lepa reč je za ove ljude kao muzika, poseduju jake i istinite snove što nije neobično s obzirom da znakom Riba vlada planeta Neptun koja ih često dovodi do tajnih i komplikovanih odnosa, prevara i izdaja u ljubavi. S obzirom na sanjalački emotivni karakter, ovim osobama je potrebna čvrsta osoba kao oslonac da bi trajnije očekivali emotivni mir koji je veoma povezan sa njihovim zdravljem.

TRANZITNA VENERA  26.03.- 20.04..2019.

Kroz natalni uticaj mogli ste da osetite energiju ove Venere koja nam se približava koja je u odnosu na tranzitnu Veneru u vodoliji, meka, nežna, saosećajna, mistična i  emocionalna.Ona može pojačavati emocije baš u aprilu kada očekujemo “ nebesko svašta”, ali da ne bude sve crno kako se najavljuje, svakako da će njen uticaj doneti zanos, zaljubljenost, sve po principu vruće-hladno, od jake euforije praćene i  uticajem strastvene energije Sunca u ovnu, do direktnih izjava i brzih razmišljanja kada  se i Merkur približi vatrenoj energiji znaka Ovna od 17.04. A Venera ona deluje usamljeno, a ustvari nudi emotivne poruke, jaka unutrašnja emotivna dešavanja koja mnogi mogu držati u sebi skriveno tajeći šta im se sve dešava. Iako uticaj ovog tranzita može povećavati i manipulacije, idealizacije, varke, ipak njen uticaj će biti po principu jakog esteteskog doživljaja,  potrebe ka duhovnim odgovorima, pa će molitve i meditacija pozitivno uticati na ljubavne poruke. Ljubavi će nastajati iz haosa, neobičnim spletom okolnosti, tajno, zabranjeno, ali jako, pa tu može za mnoge biti nastavaka nečeg što su samo “ stavili pod tepih”, ali će biti I mogućnosti da većina vas izjavi da je doživela veliku emotivnu transformaciju i emotivni ideal.

Poruka Venere je” mene je lako voleti!”, medjutim posle prvog zanosa mnogi će pasti na prvim ispitima zrelosti, pa koliko će vam Venera dati najidealniju situaciju može vas dovesti do pada i  jake zaljubljenosti sa kojom se morate suočavati. Prvi emotivni utisci biće veoma važni, ali zbog njenog romantičnog ulaska vratiće se pisanje divnih stihova, poezija, beg u neki drugi svet u kojem postoji uzvišenost. Iako svakodnevni problem neće nestajati, Venera može da vam i ponudi trenutnu “ magiju” . U generalnom smislu biće većeg emotivnog davanja, velikodušnosti, pomoći, ali i iznenadjenja čak za one koji su mislili da  im se takva situacija ne može desiti.

27.03. : Venera će napraviti sekstil sa Uranom u znaku Bika na 1,03 stepenu, da nas uvede u period promena i krajnih pozitivnih transformacija. Pojačan ali skriven adrenalin ispod površine. Odlično vreme za početak emotivnih veza i mogućnost krajnih ljubavnih iznenadjenja. Pokloni, neočekivan novac, vesti. Nagla sreća i dobre okolnosti. Posebno srećno vreme za aktiviranje talenata.

10.04.: Venera će biti u konjukciji sa Neptunom u znaku Riba na 17,27 stepenu : osećaj zaljubljenosti, neke čarolije koji će se osećati u vazduhu, saosećajnosti, bliskosti sa nepoznatim osobama, neobičnim ljubavnim okolnostima, vladaće velika mašta i pomalo nestvarna energija, kao da će razum na par dana biti isključen iz funkcije. Mnogi mogu pod ovim aspektom stvoriti izuzetno snažne i  bliske veze sa svojim partnerima, doživeti neki svoj” kosmos” , ali sa druge strane Neptun hoće da donese zavaravanja, prevelika očekivanja, razočarenja, pa samo oni koji imaju dobar sklad natalnih i tranzitnih pozicija mogu očekivati nešto lepo, od poklona, pažnje, neobičnih pozitivnih situacija. Vreme sjajne inspiracije, muzika kao” ljubavni začin” i motiv. Mnogi će doživeti ovaj aspekt po parolom ” ništa nije slučajno”. Neće biti neobično da sa potpuno nepoznatim osobama ostvarimo u kratkom vremenu blizak odnos ili da imamo utisak da nekog novog ko ulazi u naš život doživimo kao izuzetno važnog. Biće tu i bežanja od stvarnosti, obaveza, osetljivosti psihe, ali neke energije osećaja magije I pokreta.U povećanju prevare i izdaje, pa budite pažljiviji i slušajte svoj unutrašnji osećaj!

12.04 : Venera u Ribama u sekstilu sa Saturnom u znaku Jarca na 20 stepenu, sekstil Južni čvor, trigon Severni Mesečev čvor : Jaka lojalnost, poverenje, odgovornost prema voljenoj osobi. Mogućnost vraćanja bivših ljubavi. Karmičke ljubavne zavrzlame ali i podudarnosti i povezanosti. Ovah aspekt ne donosi toliku radost, koliko jake poruke karme i sudbine, ali telepatsku povezanost i brigu o drugima. Dobro da se naplati novac koji duže čekate, ali mogući i manji novčani dobici. Podrška od zrelijih osoba. Dobro kroz polje porodice, ali i profesionalnog statusa. Za osobe koje su dugo same, osećaj nostalgije, vraćanja na prošlosti, ali jake čežnje i usamljenosti.

15.04 : Venera u Ribama u sekstilu sa Plutonom u Jarcu na 23 stepenu : Venera u blizini zvezde Markab iz sazvežđa Pegaz može pojačavati nemire i ozbiljne promene u vašem ljubavnom životu. Oni koji su dugo čekali na pravu ljubav mogu doživeti potpuni vrhunac i promenu okolnosti. Dobro kroz upoznavanja preko prijatelja, slučajnih ljubavi koje će ostaviti snažan utisak. Na polju okruženje ubedljivost. Dobra pozicija za dolazak do većih prihoda uz dobar unutrašnji osećaj i prodornost. Odlično vreme za rešavanje ličnih stvari i problema koje treba saseći.

16.04 : Venera u znaku Riba u kvadratu sa Rx  Jupiterom u Strelcu na 24 stepenu : Venera na zvezdi Sadalbari, može nositi dosta problema sa emotivnom komunikacijom i povezivanjem stvari. Tuga, preveliko trošenje, unutrašnja napetost ili veća očekivanja. Skrivene ljubavi posebno na udaru. U povećanju prevare. Retrogradni Jupiter na zvezdi Lesat savetuje da ne pravite iste greške. Trebalo bi obratiti pažnju na organe za varenje, vodu u organizmu, ali i ishranu ! U povećanju nepotrebni materijalni troškovi i osetljivost u inostranstvu ili sa inostranstvom. Treba obratiti pažnju na kontrole. Puno zabluda i napora. Moralni konflikti, udaljavanje od duhovnosti, očaj, gnev, pravljenje grešaka u stanju apatije. Potrebna mudrost u svim, posebno emotivnim odlukama !

# venus in pisces # roy dupuis# tango# ples pod zvezdama#

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.