https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Merkur u Biku od 3.04.-11.06.( retrogradnost od 21.04.-14.5.2023.)

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2023/04/1ac5265c30a5659d54f8d153d4ac9a71.jpg

Ovog proleća jedan od značajnijih tranzita jeste svakako prelazak Merkura u Venerin dom – znak Bik koji će zbog retrogradnosti ostati u ovom znaku do 11.06. Merkur kada se nadje u fiksnom, prvom zemljanom znaku prvo što ističe je osećanje sigurnosti, puno misli o ljubavi, zadovoljstvu, komforu. Ovaj Merkur je vizuelan, okrenut prirodi, ljubavi i zadovoljstvu, jakih principa i uporan, ali negde je njegov uticaj sporiji. Bik je znak sigurnosti i našeg sistema vrednosti, finansija i emocija, komfora i osećanja zadovoljstva preko hrane, udobnosti. Zato njegov uticati u retrogradnosti tjs vraćanju unazad može biti osetljiv.

Merkur je usao u svoju prvu senku ili preretrogradnu fazu 7.04 baš posle Punog Meseca u znaku Vage na 5 stepenu. Secam se da sam negde u Italiji platila racun za benzin 70 eura vise nego što je račun. Dobila sam odgovor da će mi se to vratiti i da se u Italiji uvek plaća više nego što je postojeći račun pa se naknadno vraća ostatak, što me je potpuno zbunilo. Inače tih dana sam primecivala da Merkur koji prolazi mojom 2 astroloskom kucom mi oduzima vise novca što mi je bio prvi znak koji me je na neki nacin i malo nasmejao( ipak se nalazimo u Evropskoj Uniji sve je moguce). Svakako dispozitor tranzitna Venera koja predstavlja novac u kvadratu sa Saturnom često može doneti kašnjenja, odlaganja ili manje probleme sa novcem. Znači, mnogi od vas su mogli osetiti njegov predretrogradni uticaj.

Danas 21.04 Merkur od 10:36am krece unazad ili retrogradno sa 15 stepena znaka Bika u kome će ostati do 14.05. kada će ponovo doći na 5 stepen, a u drugoj senci ostati do 31.05 što jeste odredjeni ciklus kada je jako važno obratiti pažnju na dogovore, odluke, papirologiju, saobraćaj, reći. Veoma je važno da ostanete strpljivi ali i uporni u dnevnim aktivnostima. Pomeranje sastanaka, završetak kupovina iz trećeg puta ili menjanje kupljenog, osetljivost kroz dokumenta, ali pre svega osetljivo vreme za velike odluke jeste vreme retrogradnosti, kada je posebna preporuka da se izbegava davanje ili uzimanje novčanih pozajmica i kredita, estetske operacije, otvaranje deviznog ili tekućeg računa, problem sa hipotekama ili podelom imovine, kupovinom ili prodajom nekretnina i sl.

Medjutim, svaki uticaj retrogradnosti može imati i neki povratak i kontakt sa prošlošću ili nešto po principu Deža Vu. Može biti dobar za obnovu ili uspostavljanje ponovne emotivne komunikacije sa bivšim partnerom ili prijateljicom, obnovu starih prijateljstava ili dobijanje dokumenta ili novca koji se čekao godinama. Ovo može biti i vreme podsećanja na srećne momente ili neočekivane susrete sa osobama za koje ste bili veoma vezani ili od kojih ste nešto naučili.Neće biti neobično, da nadjete stvar za koju ste mislili da ste je izgubili ili da je nestala.

S obzirom da retrogradnog Merkura počinje u vreme Solarne Eklipse napadi panike, strahovi, unutrašnja nervoza, konfuzija i magla, gubljenje stvari ili novčani troškovi mogu biti prvi znak ovog prolećnog retrogradnog Merkura. Povećanje rata za kredit, odplate hipoteka ili povećanje kirija, pojačanih troškova stanovanja, ali poskupljenja osnovnih životnih namirnica može biti u porastu.S obzirom da je Merkur mentalna strana nas itekako možemo u ovo vreme praviti loše procene ili imati nesporazume, a posebna kašnjenja su moguća na polju saobraćaja, kao i pojačanih kvarova i osetljivosti uredjaja koji mogu doneti dodatne troškove. On često može pokazati i okruženje, čak u vreme perioda do 7.05 i nepouzdane, loše komšije, rodjake ili osetljivost kroz okruženje doma, fakulteta ili škole. Može biti puno nepouzdanih informacija ili lažnih informacija u medijima, a svaka online kupovina može biti praćena kašnjenjem, ali i odredjenim problemima. Kašnjenje plata ili novčane kazne, osetljivost kroz autoritete, dugo čekanje na majstore i sl mogu biti pokazatelji ovog Merkura.

Treba obratiti pažnju na kartice, a komunikacija sa bankama može biti veoma osetljiva. Treba pripaziti na ključeve, posebno od vikendica, ali ponajviše automobila i lokala. U karmičkom smislu posebno ukoliko vam retrogradni tranzitni Merkur pravi teške aspekte sa Marsom, Plutonom, Neptunom, Uranom možete osetiti psihički pritisak, velika mentalna opterećenja, bes i ljutnju.

Merkur će biti u stacionarnosti od 19-21 kada će krenuti retrogradno, što ćemo imati i u periodu od 14-17.05. 24.05. njegov kontakt sa Marsom iz znaka Raka može probuditi pokret, budjenje, snažniju volju, važne vesti i ubedljivost i odličan fokus, ali hrabrost u rečima, reakcijama i odlukama!. 12.05. njegov kontakt sa Saturnom u sekstilu može doneti bolju koncentraciju, mogućnost završetka nečeg starog, odgovornost i temeljnost a taj aspekt ćemo imati i 19.05.. 13.05. sekstil izmedju Venere iz znaka Raka i retrogradnog Merkura može doneti kontakte sa prošloscu, ali puno ljubavnih poruka i važnih pozitivnih susreta.

U vreme Punog Meseca u znaku Strelca 4.06. Merkur i Uran će se naći u konjukciji i mogu doneti puno isključivosti, hirovitosti, pravljenja grešaka, impulsivnosti, ishitrenih odluka, ali i napetosti, iako ovaj aspekt može doneti neke super ideje vezane za emocije, finansije i posao, i mogućnost da dobijete neka rešenja u 5 do 12.

9. jun može posebno biti jak intuitivan dan, dan neočekivanih susreta, ali blagostanja od strane univerzuma i dan kada mašta i produktivnost mogu doneti dobre rezultate. Ovo je kreativan aspekt, donosi izume i odličan je za nauku, astrologiju i neke promene u načinu razmišljanja.Možete biti skloni da se prilagodite novom okruženju ili imate neočekivane susrete koji na vas mogu ostaviti utisak. Puno dobijanja informacija iz prošlosti.Jak aspekt izmedju Merkura i retrogradnog Plutona 11.06. može doneti da uz napor ipak rešite nešto što vam je stajalo kao ogromno opterećenje.

Ono što je još jako važno da će retrogradni Merkur krenuti u blizini zvezde Menkar koja donosi ozbiljna iskušenja, povrede, i traži izuzetno strpljenje i istrajnost u svim odlukama i ponašanju u naredne tri do četiri nedelje. Merkur je planeta koja se posebno smeje vašim planovima koje izgovorite naglas i uvek promeni i menja nešto. Pokušajte ako možete da ovaj period retrogradnosti dočekate sa više fleksibilnosti.

Naredni retrogradni Merkur: 23.08. u znaku Device

 

Srećno – vaša Astro Luna

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.