https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Hibridna Solarna Eklipsa -20.04.2023.- Veliki izazovi, nevolje i krize

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2023/04/moon-g46245da78_1280.jpg

Hibridno Pomračenje Sunca se dešava kada je Mesec preblizu Zemlji, da bi potpuno blokirao Sunce. Ovo Pomračenje će u nekim delovima sveta biti kao potpuno pomračenje, u ostalim prstenasto.Putanja Pomračenja počinje u Indijskom okeanu, da bi putanja bila vidljiva i u Australiji,kao i južnom delu Indonezije. Pomračenja su od davnina bila loš znak za kolektivne promene, vladare, velike manipulacije, ali klimatsko – vremenske promene, pa pojava požara, posebno erupcija vulkana, velikih zemjotresa mogu biti aktivna. Hibridno jednostavno rečeno je u vezi da ovo Pomračenje zapravo zahvata promenu izmedju dva znaka i to znaka Ovna na poslednjem stepenu i znaka Bika.

Ako vam neko kaže da Eklipse nose sreću, jednostavnim jezikom će vas utešiti. Eklipse su veoma jake na pojedince, ali posebno na nasu planetu. Povećavaju izazove, a s obzirom da veoma važne tačke Severnog čvora prelazi u znak Ovan, a Južnog u znak Vage mi imamo sada jednu konkretniju ratnu zonu posle niza kolektivnih manipulacija vezanih za duhovnost, bolest, ekonomske krize. Solarna Eklipsa se uvek dešava u vreme Mladog Meseca, a ovo prvo Pomračenje ove godine desiće se na poslednjem 29 stepenu znaka Ovna. Na 29 stepenu imamo zvezdu Alšira iz sazveždja Riba, zvezdu u konopcu dve ribe koja tačnije predstavlja njihov čvor.Opšti uticaj ove zvezde su spajanje razlika. Ova zvezda može biti nezgodna jer može nositi povećanje davljenja, samoubistava posebno mladih osoba, porodičnih tragedija i vojnih sukoba.

29 stepen odgovara 12 astrološkoj kući i ukazuje na izrazitu intuitivnost ali jaku povezanost univerzuma i pojedinca. Može često nagoveštavati vidovite snove i jake unutrašnje izazove. Pojačava poseban dar. Medjutim, ovo Pomračenje se dešava u znaku Ovna koji je znak pod uticajem planete Mars koja pojačava borbu, rat, proširuje sukobe, nosi velike politčke manipulacije i korišćenje prirodnih resursa, može uticati na velike izdaje generala ali i problematične izazove na polju velikih sila. Mars je trenutno u padu u znaku Raka i iz tog razloga može povećavati strahove od nedostatka sigurnosti, ali i porodične svadje, patnju i izazove. Koliko god je poruka Severnog čvora potraga za sobom i ličnim vrednostima, Južni čvor u znaku Vage može tražiti mnogo kompromisa i miroljubivosti, jer ovo Pomračenje koje će biti na snazi do 14.10. može uticati na veliku eskalaciju rata, bede, novih sukoba i veoma provokativnih prirodnih katastrofa.

U horoskopu pojedinca veoma je važno videti gde će se odigravati Posebno bi istakla da će ovo Pomračenje osetiti treća dekada kardinalnih znakova i to znaka Ovna, Vage koji će imati velike izazove na lično – partnerskom javnom nivou, ali i treća dekada znaka Raka i Jarca koja će imati osećanje izvesnog straha od nesigurnosti na polju doma, privatnog posla, ili karijere.

U posebnoj osetljivosti može biti: Kina, Rusija, Francuska, Nemačka, Japan, Čile, Venecuela, Engleska, centralni deo Italije, Usa, Meksiko, ali pozicija Balkana može biti izazvana političkim pritiscima i velikim neprijatnostima oko starih problema.

Posebno problematično u vreme ovog Pomračenja je kvadrat Sunca i Plutona, Sunce prelazi 4 sata nakon Pomračenja u fiksan ženski znak Bik, kao i Mesec, ali odmah pravi jedan od najnezgodnijih aspekata kvadrat sa Plutonom( planeta mraka, nasilja, pritisaka i kolektivnih nesreća).Tu dolazimo do fiksne zvezde Mirah na nuletoms tepenu znaka Bika, koja koliko god je zvezda opraštanja i mira, u kontaktu sa Plutonom izaziva sukobe, nerede, strahove, ali mnogo veće pritiske na kolektivnu masu i kontrolu koja može prelaziti u destrukciju. Iz tog razloga svi oni koji su rodjeni na nultom stepenu znaka Bika, Lava, Vodolije i Škorpije mogli bi osetiti ovaj uticaj.

Posebno problematični aspekti kroz generacije koje su rodjene u ratu. Pluton stvara i prirodni pritisak pa pojava zemljotresa, nesreća, požara većih razmera mogu biti vezana za područje: Španije, Turske, Argentine, Bosne i Hercegovine, Kube, Crne Gore, Izraela i Palestine, a pitanja novonastale lažne države Kosovo oko koje će tek biti priče o novom statusu naravno uz veliki vid političkih manipulacija i pritisaka. Ovo može biti vreme osetljivosti vladara i povećanih atentata, ali problema na berzama, jer baš u vreme ovog Pomračenja Merkur će biti u stacionaru( niti levo niti desno) spreman za retrogradni hod od 21. 04. To tek može doneti osećanje zbunjenosti, magle u glavi, nesporazuma, mentalne preosetljivosti i osećanja da idete ulicom i ne znate zapravo gde ste krenuli.Vreme Pomračenja nije najbolje za velike odluke i dogadjaje. Treba se primiriti, pratiti svoj osećaj, pokušati razmišljati pozitivno, polako i umereno završavati zaostale obaveze ili dnevne aktivnosti.

Pošto je Bik znak komfora, luksuza, materijalnih sredstava svakako da pritisak može biti na bogaćenju već bogatih, a većem siromaštvu obično sveta ili uzimanju prirodnih resursa, rivaliteta oko nafte, zlata i sl. Takodje, pitanje hrane, komfora može biti problematično i odredjeniim planiranim eksperimentima. Neće biti neobične finansijske krize, a kao da će ratni sukobi nekom odgovarati da se još više bogati, dok običan svet gladuje. Rizik od velikih zemljotresa je na meti alarma.

Svi smo odavno u Matrixu ili začaranom krugu gde nemamo opcije i zavisni smo od male količine ljudi koji vladaju svetom. Medjutim, Pomračenja na pojedince može uticati i kao promena koja sledi od kraja proleća kada će pitanje lične vrednosti, rezova i veće svesti prema sebi i drugima biti drugačija. Ako osećate da je vreme za rez, sačekajte period od 19.05.-3.06. koji može doneti prve korake.

Šta možemo osećati u ovom periodu?

  • kontakte sa prošlošću ili tema ili podsvesnih strahova kojih smo se uvek pribojavali kao deo slabe tačke naše karme koju osećamo u sebi, nedovoljno samopouzdanje i osećanje manje vrednosti
  • veliku dominaciju, ljubomoru, zavist, političke progone ili političke velike igre( Igra Prestola)
  • pojačana špijuniranja na društvenim mrežama, telefonima i uredjajima, kao i praćenja lične zarade
  • u porastu mogu biti provokacije na mladim ljudima i gubici, kao i seksualno i psihičko nasilje koje može biti u porastu
  • velika žrtvovanja radi ideala
  • u porastu veoma naglašen rasizam, nacionalizam i nameštanja

Iako Pomračenja mogu uticati na kolektivnu svest, oni imaju i pozitivnu svrhu u ujedinjenju i kompromisima ka novim promenama. Negde ovo vreme posle dubokog bola i patnje koji mora eskalirati nosi i vreme ponovnog rodjenja.

Budite dobro – Astro Luna

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.