https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Retrogradni Merkur u Devici/ Vagi( 10.09.-2.10.2022)

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2022/09/5b2ea4a753b7250fea464c2c21e29e78.jpg

Kraj leta i početak jeseni nosi ponovni izazov kako i zbog činjenice da na nebu imamo 5 retrogradnih planeta kojima se Merkur kao šesta, po treći put približava retrogradno od 10.09.( jutarnji časovi).

U generalnom smislu Merkur utiče na kvarove, osetljivost kroz saobraćaj, papirologiju i administrativne službe, odlaganja od dnevnih aktivnosti do nekih krupnijih planova. Postoji pravilo univerzuma” Kada se Merkur vraća retrogradno svoje planove ne govori naglas, zadrži u sebi”, jer nebo će ti se sigurno nasmejati….

U vreme retrogradnog Merkura treba izbegavati: brzopletost i žurbu generalno, impulsivne odluke i zaključke jer dolazi do priličnih nesporazuma, može dolaziti do kašnjenja letova, izgubljenih predmeta, kvarova telefona i osetljivosti kroz društvene mreže, jake konfuzije u nekim ekstremnim slučajevima mentalnih problema praćenih nesanicama i jakom nervozom kao i sklonosti da se previše govori, a da se zapravo u svemu izgubi suština stvari.

Smatra se na osnovu dubljih astroloških analiza i na osnovu dogadjaja iz prošlosti da je najrizičnije vreme za donošenje važnih odluka upravo vreme retrogradnih odluka. U ovom ciklusu  pitanje ulaska u brak ili zaposlenja je vrlo promenjiv.

Merkur uvek ima tri faze: 

Faza prve senke: 20.08. – 10.09. ( Merkur sa 24 stepena Device do 8 stepena znaka Vage). Moram spomenuti da često većina ljudi oseti već problem ove prirode u njegovoj prvoj senci. Često se i dešava kada Merkur krene retrogradno da se nešto ponavlja, obnavlja, pod pozitivnijim aspektima da nešto rešite što dugo čekate. Sve zavisi od natalnih pokazatelja, karaktera i same ličnosti u mentalnom smislu.

Retrogradna faza: 10.09. -2.10.( Merkur sa 8 stepena Vage – do 24. stepena znaka Device. Merkur ponovno prelazi u znak Device 23.09. i u retrogradnom hodu boraviće u znaku Device do 7.10).

Druga i završna faza senke: 2.10.-17.10.( Merkur sa 24 stepena znaka Device do 8 stepena Vage).

S obzirom da retrogradnost Merkura u ovom ciklusu ide preko znaka Device može dolaziti do usporenja na polju poslovnih odnosa, zdrastvenih pregleda, dnevnih aktivnosti vezanih za potrebe vezane za lepotu, hranu, dok retrogradnost Merkura kroz vazdušni znak Vage u kome se Merkur bolje oseća utiče posebno na partnerske odnose, pravne procese, političke dogovore, bračne odnose.Merkur prvi ciklus faze senke nosi i dramatičnost ili šok situacije na polju ljubavi, dok njegova retrogradnost zbog dispozitora Venere u znaku Device može uneti depresivnost i povremenu potištenost jer ne dobijate dovoljnu potvrdu ili pažnju za ambicije ili planove koje želite.

Vrlo je važno pred svaki ciklus Merkura( a poznato da je on 3-4 godisnje retrogradan pa smo i navikli na njega) da prvo utičete na svoju svest da se držite proverenih stvari, znanja i svog samopouzdanja. Da planirate, ali sa dobrom procenom. Da uvek dva puta razmislite pre neke bitne odluke! Da ne brzate, da nebi upadali u nepotrebnu ličnu krizu. S tom razlikom, da ovaj uticaj kao treći donosi i mogućnost javnih osuda, sramote, problem sa okruženjem( posebno rodjacima) a Merkurova standarna problematika usled ovog ciklusa je svakako problem sa koncentracijom, učenjem, u radu, emotivnim razgovorima, kvarove i priličnu nepouzdanost u poslovnim i ličnim dogovorima.

Ne možemo i ne trebamo da živimo sami. Nijedan savet univerzuma nije budi sam i prezivi. Medjutim, pošto je Merkur stvarno važna planeta jer se odnosi na mentalnu stranu, psihu, govori, pisanje, svakako je tu bitno da znamo da malkice usporimo ritam, razmislimo, budemo mudriji i ko ima u sebi, da verujemo sopstvenom osećanju. Znači ne trebamo da strahujemo ali bi bilo dobro da budemo malo pažljiviji i da planovi budu u nekoj rezervnijoj varijanti i da razmišljamo da je moguće da se nešto menja.

Takodje je poznato, da ima mogućnosti u vreme retrogradnog Merkura dosta kontakta sa osobama iz prošlosti ili osoba sa kojima ste imali neku blisku vaznu vezu, odnos ili neko od koga ste naučili nešto, što ste posle toga promenili u svom ličnom životu.

21.08. prvi aspekt Merkura u predretrogradnoj fazi je bila opozicija sa R Neptunom koja je prilično mogla dovesti do konfuzije, preosetljivosti, zaboravnosti gde su posebno brzopleti mogli odmah da imaju izazove. Koliko god je ovaj aspekt više vizuelan i maštovit, ovaj aspekt je izuzetno stresan za psihološki nivo, jer vodi da idemo linijom manjeg otpora, da se okrećemo lošim navikama, stvarima, da možemo biti meta ili smo skloni laži, podvalama, ogovaranjima i velikoj nestabinosti. U povećanju strahovi. Ovaj aspekt možemo osetiti neizmenično izmedju 30.09.-8.10.

22.08. Merkur je primio nešto lakši aspekt sa R Plutonom koji je ipak doneo vraćanje u kontrolu, dnevne aktivnosti, mentalnu jačinu, kao i period nekog vida regeneracije. Dobro vreme za dolazak do istine. Povoljno vreme za traženje pomoći ili učenje. Sklonost lakoći u istriživanjima i povezanosti sa važnim osobama. Vraćanje svesti. Povoljno vreme za rešavanje nekog problema koji stoji. Ovaj aspekt je na snazi i 27.09 i 6.10.

26.08. Merkur je ušao u znak Vage( sklonost kompromisima, estetici, ljubaznosti, diplomatiji, okrenutost emotivnim mislima, pravdi, mentalna nesigurnost ili oklevanje u odlukama).

3.09. aspekt koji će se ponoviti i 19.09 i 11.10. opozicija Merkura iz znaka Vage sa R Jupiterom u znaku Ovna : Veliki planovi, nagli optimizam, velike reči, ali i sklonost razočarenjima ili nemanju energije za realizaciju. Teorija jaka, bez realizacije.Preveliko mentalno trošenje. Sklonost nemaru prema sebi. Osetljivost kroz okruženje, medije. Sklonost iritaciji, cinizmu, sramoti ili analiziranju svog života. Često aspekt nezadovoljstva gde se puno očekuje, a desi suprotno. Oni koji se ističu u različitosti mogu biti skloni da budu odbačeni. Puno kontraverzi.Često pod ovim aspektom možemo grešiti baš na mestu koje odlično poznajemo.

10.09.( 5:39am) Merkur kreće unazad sa 8 stepena znaka Vage u blizini zvezde Vindemiatrik iz sazvežđa Device. U porastu osetljivost bubrežnih bolesnika i osoba koje imaju problema sa kožom. Poseban porast ubistava, nerešenih emotivnih stvari, nesreća kroz avione kriminalnih radnji i sl.

23.09. Merkur i Sunce u konjukciji na nultom stepenu, Merkur retrogradan može doneti ipak pojačano samopouzdanje i snažnu volju na polju mentalnog nivoa zahvaljujući Suncu. Vreme neočekivanih vesti i pokretanja onog što je stajalo, važnih susreta. Može biti važnih promena kroz polje komunikacije, bliskih rodjaka, ali upoznavanja novih osoba. Na kolektivnom nivou veoma važni politički pregovori ili vesti.

26.09.: retrogradni Merkur u konjukciji sa Venerom na 26 stepenu Device, Merkur se vraća u znak Device. Vreme pojačane emotivne energije, susreta, obnove starog, poklona, zadovoljstva i ispunjenja kroz sitnije stvari. Obnova starih veza ili kontakta sa prijateljima koje dugo niste videli. Vreme mirnijih rešenja i kompromisa, kao i odličan dan za pomirenja, kupovine.

Merkur kreće direktno sa 24 stepena znaka Device 2.10. u 11:10 am

11.10. Merkur ponovo ulazi u znak Vage u kome će boraviti do 29.10. kada prelazi u znaj Škorpije.

Vrlo je važno ako poznajete svoju natalnu kartu da proverite gde će ovaj retrogradni Merkur da vam prolazi jer on tu pravi osetljivu tačku na kojoj trebate raditi. Merkur može podsticati ekonomskoj krizi, ali i nedostatku važnih životnih namirnica. Veoma je važno da u ovom periodu malo porazgovarate sa svojim slabim tačkama i da se prilagodite ili pronadjete nova rešenja u stvarima koje vas muče. Svakako, neće biti neobična nepravda ili osećanje nerazumevanja. To može biti znak promene.

U susret Merkuru i njegovim novim lekcijama – vaša Astro Luna

 

 

 

 

 

 

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.