https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Dnevna doza Lune – 10-16.08.2020

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2020/08/woman-5466608_1280.jpg

Cudno leto, cudna godina. Univerzum trpi mnogo grehova sa zemlje. Tačka. Idemo dalje. U pronalaženju iskrenosti i prirode ove godine svi smo negde odlutali sa svojim mislima na neke druge predele planete zemlje.Smusena energija, kao i vreme cas kisa, cas zapara. Hvatanje sunca kao ping pong loptica. Domaci turizam koji je totalno razočarenje ove godine sa cenama i ljubaznoscu. Ne ponovilo se, koliko dosade i bezobrazluka   na jednom mestu.Imamo mi da ucimo mnogo. Neki pate za nasom letnjom energijom, a mi ponajvise.Avgust 2020 skriveno trazi vremensku dimenziju ali i klimu. Sve je nekako jasno, a sve stoji u mestu. Oguglali smo na gluposti. Cekamo neki novi poredak i bolje ljude. Tv se redovno iskljucuje. Kompjuter nikad.Tviterasi zagrejani za jos jednu borbu. Nije me zaobišao nijedan pun mesec da me nije zabolelo nesto sto sam povezala sa nedostatkom morske vode ove godine.

Muzika i terasa zamenjuju pun bazen. Gledanje u nebo koje menja oblake i udisanje omiljenog doba godine koje se muči kao i mi. Mirni pokusaji normalnog shvatanja svakodnevnice. Maske dodju kao zastitni znak. Otkad ih nosim moje lice vise nije isto i čisto.Umor upija nebo, a optimizam se pojavi kao zvezdica koja nagovestava da ce sutra biti toplije. Sanjanje mora i dragih ljudi. Sloboda je napisati ono sto osecas. Zelja za mnogo cim. Jel to 1914 ili 2020? Negde smo na istom. Gledam ljubomorno neke tamo automobile koji produzavaju ka nekim lepim predelima. Povedite me na dan. Dobar dan, dobri ljudi, tacka, zarez, idemo dalje…

Nedelja koja je pred nama nosi dosta aspekata ali i energije. Avgust je krenuo sa promenom Merkura u superioran znak Lav, pa malo samouverenosti nije naodmet u ova teska vremena. Venera je posle dugog lutanja kroz vazdusni znak Blizance, usla u znak Rak, gde ce da nam donese jos jednu dozu sentimentalnosti, jakih emocija, osetljivosti i mastanja, ali i vraćanja u neko dobro vreme. A Mars, spreman od ove nedelje za ” opasnu borbu i rivalitet i rusenje” jer mu je svega preko glave… Uran krece retrogradno, dok nam energija Sunca u znaku Lava donosi neki vid motivacije da sve ovo prodjemo dostojanstveno. Neki humor se pravi od ove situacije pa se mozemo s vremena na vreme i nasmejati i malo podetinjiti. Neko cekanje da nas neko spase ili da nebo odradi neku generalnu čistku. Ova nedelja moze biti nesto napornija senzitivnijim osobama, ali osobama koje vole konkretizaciju. Nedelja u kojoj se moze lako izgubiti novac. Vremenske prilike izuzetno oscilirajuce i teske. Ipak, pri kraju nedelje mnogi od vas mogu dobiti neka prva resenja…

 

Ponedeljak, 10.08 Mesec prelazi od 3.30 u fiksan ženski, zemljani znak Bik, pod uticajem Venere koja boravi u znaku Raka može nam doneti neki osecaj hedonizma, opustenosti, ali dan kada cemo vise biti okrenuti ka emocijama, nekoj potrazi za sigurnoscu bilo u emotivnom, bilo u novcanom smislu. Mesec u sekstilu sa Venerom od 8:20 donosi vreme prijatne, lakse energije, leph poruka, nekog trenutnog zadovoljstva, ali dana kada ljubav moze doneti nagli rast raspoloženja. Hormoni u porastu. Emocije kao imperativ. Pojacan apetit. Blaga osetljivost grla i vida. Zagrljaji koji ne smeju biti zabranjeni.

Od 14:53 na snazi nam i nesto neprijatan aspekt Merkura u znaku Lava sa Uranom u Biku pojacava i menja svakodnevnu usporenost i moze doneti dosta uzbudjenja i promena koje mozete uvesti u svoj zivot. Ipak, u povecanju neprijatna iznenadjenja, problemi sa strujom, mrezama, nagla promena planova i velika pobuna. Nestrpljivi zaključci i mnogo dramatike. Mozete se osecati naglo razočarani, imati promenu planova, ali dosta problema na polju papirologije i saobracaja.Puno gresaka i neplaniranih obaveza.Nepovoljno za bilo kakav nov pocetak koji moze rezultirati necim kratkotrajnim. Dobro razmislite kome mozete dati poverenje, obratite paznju na procene danas, jer moze dolaziti do velikih sudaranja .Pokazite svoj stav i pokusajte da budete strpljivi i umereni. Vozaci, posebna opreznost! Posebno osetljiv aspekt za srcane bolesnike!

 

Utorak, 11.08 donosi i lunarnu fazu Poslednje Četvrtine Meseca od 18.45 kada ce se Mesec u znaku Bika na 19 stepenu i Sunce u znaku Lava naci u kvadratu i doneti fazu koja posebno pojacava emotivne zelje, ambicije i potrebu da nesto menjamo. Tvrdoglavost i ishitreni potezi, ali neocekivane ponude bice na snazi. Veliki rivaliteti oko vladara. Dosta provokacije na polju autoriteta i poslovnog probijanja. Novcani troskovi. Vece emotivne zelje nego trenutne mogucnosti.

Sunce ce se naci i u inkonjukciji sa Rx Jupiterom u Jarcu posebno pojacavati napetost na licnom planu, ali sklonost preterivanju, zavisnosti. Posebno aspekt koji mze da pogodi one koji ne rade i trenutno se bore sa poslovnim ciljevima i planovima. Mozete imati osecaj da zivite trenutno nesto sto vam ne prija ili da se ne osecate ispunjeno i slobodno. Ovaj aspekt ce biti na snazi od 9:30 am.Malo olaksanja ovog dana imacemo od strane trigona Meseca i Rx Jupitera koji moze doneti neke dodatn povoljne okolnosti, kao i od sekstila Meseca i Rx Neptuna koji u vecernjim casovima moze doneti paznju, ljubav, neznost ili neki fini izlazak. Ipak, utorak moze biti pracen osecanjem nesigurnosti ili dodatnih problema na poslovno -finansijskom nivou.

Sreda 12.08 nosice intezivan, ali pozitivan aspekt izmedju Meseca i Rx Plutona i Saturna koji mogu doneti da se uozbiljimo i uzmemo stvari u svoje ruke. Mozete imati vise motivacije, odgovornosti, osecanja savesti i zelje da napravite nesto dobro. Emocije u rastu. Od 15.42 Mesec u krakotrajnom praznom hodu prelazi u veseliji znak Blizance gde donosi dosta price, putovanja, ucenja, radoznalosti i mentalne satisfakcije.

Sunce ce se naci u inkonjukciji sa Rx Neptunom sto pojacava ponovo zaraze, epidemije ali i sppletke, manipulacije, ogovaranja i tajne neprijatelje. Preporuka je vece brige o zdravlju, posebno za hronicne bolesnike. Posebna senzitivnost moze se osecati kod osoba koje imaju jak ego ili su osetljive na kritike. Osecaj neke sramote, nesigurnosti, skrivanja dobrih kvaliteta ili samosazaljenja. Pokusajte ako to osetite, da promenite, i da radom na sebi pomognete sebi. Ne prihvatajte ono sto vam ne prija. Trudite se da izbegavate osecaj krivice za nesto sto niste uradili!

Četvrtak 13.08 nece imati aspekte Meseca, sto znaci da danasnji dan uopste nije najbolji za nove projekte i započinjanje neceg novog,  ali nam je snazi jedan od najneprijatnih aspekata izmedju Marsa u znaku Ovna i retrogradnog Plutona u znaku Jarca. Velike borbe moci. Veliki rivaliteti, nasilje i pretnje. Veliki sukobi za polozaj, ega, tesko prihvatanje trenutne situacije. Veoma neprijateljski aspekt koji moze doneti dominaciju i kontrolu nad drugima, ljubomoru, zavist, ali i dosta kolektivnog nasilja i pobune.

Petak, 14.08. donosi nagle promene raspolozenja od ranih jutarnjih casova i neku konfuznost i lenjost pracenu kvadratom Meseca u Blizancima i Rx Neptuna, ali i inokonjukcijom Merkura sa Rx Neptunom i Jupiterom, kao i veca ocekivanja. Ipak malo bolja energija bi mogla da se oseti od 10:34 kada Mesec primi dobar aspekt sa Suncem i donese bolje raspolozenje, ali i novosti, ali i od 13:20 kada u sekstilu sa Marsom donese hrabrost, dinamiku i odlicno vreme za sport, fizicke aktivnosti. Iako ce se osecati energija gore – dole, petak moze biti vise nego interesantan kao dan, pa mozete planirati drustvene aktivnosti i neka fina vidjenja.

Subota 15.08 moze biti poseban iz razloga da Uran sa 10 stepena znaka Bika krece retrogradno i kao peta planeta koja je u retrogradnom hodu preti da usporava puno toga. Uran ce biti u retrogradnom hodu do 18.01.2021 kada ce se naci na 6 stepenu znaka Bika. Iako Uran krece unazad u vreme vrlo stresnih aspekata, on ce najaviti mnogo vise uzbudjenja, zabave, promena i nece biti toliko negativan kao stelijum planeta u kardinalnim znacima. Svakako da mnogo vise pobune donosi njegovo kretanje unazad, ali ako ste imali zelju da nesto dugo pokrenete kao svoju promenu, Uran itekako moze da vas iznenadi. Sa druge strane los aspekt Mars/ Pluton, ali i Saturn u retrogradnom hodu donose ozbiljne bolove ovog meseca i jaku tugu. Uran kao planeta moze doneti da to ipak i brzo prodje ili da imamo snage da se suocimo sa sopstvenim strahovima i pozelimo da celokupnu situaciju promenimo individualno. Zapamtite i ovo, retrogradni Uran moze najaviti za mnoge od vas koliko god da vam je tesko i neocekivanu romanticnu romansu i nesto sto ce vam delovati kao poklon sa neba.

Zanimljivo je da Uran krece unazad u sazvežđu Kasiopeje, ali male planete Albion koja je prvi trans neptunovski objekat otkriven posle Plutona i Hirona. Njeno znacenje u susret Uranovoj promeni donosi i nov poredak koji je uskoro pred nama, ali do tad dobijacemo mnogo šifri koje trebamo odgonetnuti do kraja ove godine.

 

Subota 15.08 nosice i promenu Meseca koji ce uci u svoj dom i doneti posebnu pojacanu osetljivost, emotivnost, okrenutost domu i subjektivnost, ali unutrasnju snagu. Ipak, Mesec ce se naci u konjukciji sa Venerom i u sekstilu sa Rx Uranom od 15:30 i tokom vecernjih casova i doneti dosta paznje, ljubavi, zanimljivih poziva, pomirenja, podsecanja, vracanja na nekog iz proslosti, zaljubljenost, ali jaku okrenutost roditeljima, domovini.

Ipak budite i malko oprezni jer nismo ove nedelje zavrsili sa provokativnim aspektima, Sunce u znaku Lava, ali i Merkur nacice se u inkonjukciji sa Rx Plutonom i pojacavati manipulaciju, igre moci, ali osecaj nedostatka poverenja i slobode.Neka karma ce se ukljuciti u neki vid provokacije ili mogucih iskusenja. Ipak, imacete i mogucnost da svoj zivot sagledate bolje tako sto cete videti neke svoje greske koje necete vise praviti. Kontakt sa ljudima koji su vas povredili ili napravili od vas ono sto jeste, mogu biti posebno interesatni. Na globalnom nivou, velike igre moci i manipulacije, samo cemo ih posmatrati… Reči posebno mogu doneti probleme, pa se trudite da se ovog dana ne zauzimate za nikog, ali ne potpisujete nesto sto nije provereno. Preporuka je cuvati se prevara jer ih moze biti u porastu! Svi cemo biti skloni mracnom humoru, ali ozbiljnim istrazivanjima i dobijanju zanimljivih tajnih informacija.

 

Nedelja, 16.08. nosice izuzetno osetljive aspekte Meseca i Rx Jupitera i Rx Plutona pa ce se raspolozenje, emocije menjati i nositi indoletnost, inferiornost, nesigurnost i prevelika mozganja i ljutnju.Medjutim, nedelja je posebno inspirativan dan za pisanje, umetnike, mornare, putnike, i one posebne kreativce. Nemojte se iznenaditi da i ovaj dan bude vise nego dramatican jer Mesec moze u vecernjim casovima primati los aspekt sa Marsom i doneti nezgode, prekide, odvajanja, tenzije koje se mogu emotivno izrazati vise. Onos to ovog dana moze da nam pomogne je snazan trigon Sunca i Marsa.Osecaj pobede, hrabrosti, jake fizicke privlacnosti, spasenja. Sve sto se ipak preduzme ovog dana moze imati dobar efekat, samo verujte u sebe. Vece ambicije i vise pokreta moze doneti upravo nedelja. Nedelja moze biti osetljiv dan za porodicu i emotivne odnose, medjutim u smislu licnog napretka i neceg sto mozete sami iskreirati, moze biti vise nego pozitivan dan. Mozete imati priliku da nekog imresionirate ili ostavite snazan utisak na vecu masu ljudi.

Ostanite dobro:-))

# currentmood# lunin nedeljni izvestaj# dnevna doza lune#

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.