https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Astro Vremeplov 26.02.

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2019/02/victor-hugo-489784_1280-1280x851.jpg

Na današnji 26 februar 1802 rodjen je francuski književnik, dramaturg, aktivista za ljudska prava – Victor Hugo ( rodjen u znaku Riba i to u sa teškom  opozicijom Sunca, Plutona i  Saturna (4 polje) – ekstremna konzervativnost u mladosti, bio je proteran iz svoje zemlje za vreme Napoleona sa podznakom u vrlo dubokom znaku Škorpiona, Mars 1 stepen Vodolije kroz 3 astrološko polje – znak njegove strastvenosti na političkom, umetničkom nivou).

Pripada istaknutim ličnostima francuske književnosti, bio je dosta okrenut romantizmu što je jeste jak znak njegove astrološke kombinacije.Venera u 4 iako pod lošim aspektom Saturna imala je značaj njegove ljubavi iz detinjstva za koju se vezao. Imao je troje dece uz jedno izgubljeno( vrlo loš aspekt Merkura i Marsa iz petog polja).

Osim umetničkog rada i sjajnih dela u pozorištu malo ljudi zna da je Hugo napravio 4000 crteža, ( skriveni talenti praćeni tihim radom stelijuma Riba).Victor Hugo je svetac u Vijetnamskoj religiji Cao Dai. Grad Pariz očuvao je njegova boravišta na Guernseyu i u Place des Vosges 6, Pariz i pretvorio ih u muzeje. Kuća u Viandenu, Luksemburg u kojoj je boravio 1871. takođe je pretvorena u komemorativni muzej. Posebno poznat po omanima Jadnici (Les Misérables) i Zvonar crkve Notre-Dame (Notre-Dame de Paris). Među njegovim mnogim pjesničkim zbirkama, Les Contemplations i La Légende des Siècles .

Na današnji 26 februar 1932 rodjen je muzičar i pevač – Johnny Cash ( rodjen u znaku Riba sa duplim ascedentom na 22 stepenu Riba koja je prava umetnička, maštovita i izuzetno neobična kombinacija koja radja samouke umetnike). Stelijum planeta u Ribama donosi jednu osećajnu, tajanstvenu prirodu punu vizija, ali osobu koja se borila sa svojim snovima i osećanjima. Mesec u škorpionu je pojačavao stvari što se oseća kroz tekstove njegovih pesama. Sažljiv na druge (velika saosećajnost za američke domoroce). Pozicija Merkura sa Neptunom u opoziciji često je znak koji je savršen za note, muziku, ali se Johnny dosta teško snalazio u svakodnevnici, ima mogućnosti da je bio poročan ( jak znak drogiranja koju je ostavio uz pomoć svoje druge žene), a gubitak brata mu je doneo veću zatvorenost, ali želju da stvara muziku koja mora biti posebna. Često je sanjao neverovatne stvari što i jeste pokazano kao bitno ( imao je priliku da kaže da je često sanjao raj i andjele). Umro je od dijabetisa. Iza sebe je ostavio izuzetna dela, kao i petoro dece iz dva braka. Svoju veliku ljubav Junu upoznao je nešto kasnije. Njegova muzika i dan danas živi (“I Walk the Line”, “Folsom Prison Blues”, “Ring of Fire”, “Get Rhythm” and “Man in Black”.) Dobitnik je Gremmi nagrade.

Na današnji 26. februar 1953 rodjen je pevač i tekstopisac – Michael Bolton (poznat po romantičnim baladama iako je 70 bavio hevimetal muzikom. Spada u plaćenije i angažovanije muzičare, izdao 17 studijaskih albuma i 35 singlova 1975. Dobitnik Gremija. Rodjen u znaku Riba sa vrlo inovativnim Suncem u trigonu sa Uranom, sa podznakom u vatrenom Strelcu i plodnim Jupiterom u biku koji osim što mu je doneo tri ćerke, doneo mu je plodnost u kreativnom radu). Njegove pesme : ” When A Man Loves A Woman , A Time For Letting Go  su hitovi koji se i danas slušaju sa istim žarom.

Na današnji 26. februar u Sarajevo, 1970 rodjen je bivši jugoslovenski košarkaš Saša Danilović. Danilović je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio 4 evropska prvenstva i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama. Proglašen je za evropskog igrača godine 1995. i najboljeg igrača italijanskog prvenstva 1998. Trigon Sunca u Ribama sa Mesecom u Škorpionu nosi osobu izuzetnog senzibiliteta, harizmatičnog i sa jakom vizijom.Venera u ribama mu donosi dobroćudan karakter, ali da je vrlo osećajan i izuzetno senzibilan.Vrlo okrenut svojoj porodici, supruzi i ćerkama.Malo temperametni uticaj Marsa u ovnu koliko je Saši doneo sjajan sportski duh, smisao za takmičenja i uspeh na polju košarke, često nosi isključivost i impulsivnost koja mu je s vremena na vreme smetala. Izuzetno pravičan i sjajan prijatelj. Pozicija Jupitera u lošem aspektu sa Saturnom može doneti da će imati spor, ali siguran uspeh ili napredovanje u zrelijim godinama, ali da treba uvek obratiti pažnju na finansijska ulaganja. Ne bi trebao da se bavi politikom jer bi se veoma razočarao. Mislim da je ostao onaj isti Saša kao na početku i da je jako vezan za svoj prvi klub. Saša može imati posebno u narednom periodu jaku viziju čemu želi da se potpuno posveti, uz veću podršku porodice. Može često imati svoj tajni dom koji će koristiti da se odmori sa porodicom.

 

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.