https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Devica podznak Ovan

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/11/image001-1.jpg

Iako su ova dva znaka u velikom sukobu, jer je Ovan vatreni vodeći znak, veoma aktivan i impulsivan, dok Devica zemljani pasivan, promenjiv, ženski, ipak ova kombinacija radja jednog velikog perfekcionistu koji neprestano radi, traži savršenstvo u svim oblicima životai nalazi svoje pravo zadovoljstvo u uslužnosti, detaljima, radu u ogromnim količinama.

Devica se ovde dosta kontroliše, ali oseća potrebu da pomogne i nađe se drugima, ali da u kritičnim situacijama pokazuje izuzetnu hrabrost i odlučnost, pa je sklona da nekad i „iznenadi samu sebe“. Ovo je osoba koja se vezuje za sigurnost, ali podsvesno dobro krije svoje emocije i potrebu da realizuje svoje skrivene želje i snove. Iako deluje pasivna, strpljiva, profesionalna, ona je izuzetno osećajna, ali stalno u želji da ne rizikuje puno, a dobije.

Veoma je teško da kontroliše svog „Ovna“ u podznaku i njegove hirovite ispade. Zbog toga se trudi da bude diskretna, održava neku mentalnu ravnotežu, radi na sebi. Imam utisak da je ova osoba stalno zabrinuta za nešto, i da nikad do kraja nije opuštena, zbog toga mora da sluša svoje unutrašnje impulse i da se nekad preda trenutnoj situaciji, momentu i da uživa u životu.Ona može biti rob stvari, ljudi, marki, svog posla i stalno u krugu obaveza, dužnosti, pa emocije i njen mir su stalno pod znakom pitanja.

Devica–Ovan je i veoma uporna, dobro utiče na druge, sjajan je savetnik, posrednik, ali su joj potrebni neopterećeni, optimistični prijatelji koji će joj u svakom momentu dati „zeleno svetlo“ i podršku da veruje u sebe (možda i zbog stalnih mozganja i analiza). Ona je jako okrenuta porodici, harmoniji u poslu i partnerskim odnosima, ali može biti veoma ranjiva i teško podnositi emotivne krize. U takvim momentima može se povlačiti bez reči ili trpeti nešto zarad idealne slike braka.

Jako je plaši samoća, a posebno bolesti i pitanja zdravlja, pa može pokazati s godinama da je veliki „hipohondar“. Ima veliki strah od porodjaja, trudnoće, a podsvesno teži miru i potomstvu bez ličnog i spoljnjeg pritiska drugih. Ipak najviše dolazi do izražaja u neplaniranim situacijama i kada se prepusti bez ikakvog plana, tada se ovoj osobi događaju i NAJBOLJE STVARI.

Može biti veoma pedatna, uvek dobro svakodnevno i poslovno organizovana, ali privatno i malo odsutna, rasejana, jer je sklona da započinje više stvari odjednom. Zbog toga joj je potrebna duhovita, razumna, harmonična, sređena osoba koja će joj pomoći da pronadje neki vid balansa, nikako agresivna, navaletna, naporna, zahtevna osoba koja će joj “zagorčati” život svojim uslovima.

Sposobna je da se suoči sa težim zadacima i situacijama, jer pripada energičnijem i prodornijem tipu Devica, ali često poseduje nepotrebne strahove i fobije. Kao i većina Devica ona stalno pravi planove, analizira, meri. Veoma ceni fer odnos, temeljnost posebno na finansijskom planu, kao i korektan odnos u prijateljstvu.

Uz dobru organizaciju može i imati finansijski mir. Često je igrom slučaja povezana sa osobama koje nisu blizu nje. Veruje u sudbinu, povremeno je sujeverna, ali opet strahuje i može biti pomalo pesimistična kada se radi lično o njoj/njemu. Često primećuje stvari koje drugi ne vide.

Zbog prezaposlenosti, uvek mora naći više vremena za sebe kroz  odmor, stvari koje je opuštaju, svoj duhovni mir.Može biti izuzetno samokritična, ali kritikovati i ono dobro uradjeno, jer je njen idealan svet praćen detaljima i sitnicama, ali stalnoj kontroli u smeru tog savršenstva.Iako oslonjena na sebe, u drugoj polovini života može dobijati neočekivanu veću pomoć od drugih, kao i emotivni mir.

Ovoj osobi su potrebne stalne promene (nekada i promene koje sama inicira bez straha šta će biti dalje), da bi privatno bila zadovoljena, dok profesionalna strana nikad neće biti u problemu, jer Devica/Ovan poseduje izuzetnu marljivost i posvećenost svojoj profesiji.

Ova osoba je izuzetna intelegetna i sigurno je da je njena snaga u njenom razumu i idejama, praktičnoj strani života. Ima mogućnost da na pravi način prenese svoje znanje svojoj porodici i dočeka mirnu budućnost, ako nauči  i da  više čuva svoju energiju, psihu i da prihvati stvari kako dolaze. Na zdrastvenom planu očni pritisak, zubi, stomak mogu biti praćeni osetljivošću i povezani trenutnim emocijama.

Devica/ Ovan uvek bira lekare, jede i voli odabranu ishranu, ali ide od perioda kada mnogo vodi računa o sebi do potpune nemarnosti, zbog toga je na polju zdravlja važno naći „zlatnu sredinu“. Sitnice je čine srećnom/ili vrlo nesrećnom u odredjenom momentu. Poslovni odnosi su joj od velike važnosti.

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.