https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png
https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/11/architecture-2567206_1920-1280x853.jpg

Rak podznak Ovan pripada osobama jake volje i odlučnosti zahvaljujući vladaocu ascedenta Marsu i Plutonu, iako stvara malu tenziju  između unutrašnjih potreba želja i snova i realnosti. Ovo su osobe koje pre svega jako vole svoj dom, majku, koje teže proučavanju porodične genetike, koje se najbolje i najudobnije osećaju u svom domu iako često imaju utisak da im fali uvek više prostora da bi sve sitnice, uspomene stavili u svoj stan.

Iako mogu biti izuzetno senzitivni kao i sva Mesečeva deca, poznati su po “isključivosti”, tvrdoglavom teranju po svome kada nešto odluče, pa često u mladosti lekcije uče po principu” udaranje glavom kroz zid”. Inače poseduju veoma plemenitu i dobrodušnu crtu karaktera, veoma su dinamične prirode, jer Ovan ovde tera Raka na buđenje, borbu, da ne posustaje, da radi, da ne kuka i ne stoji u mestu. Većina se oseća zaštićeno pored roditelja, pa nerado napušta svoj dom i domovinu, iako stalno sanjari o nekoj kućici na moru, ostrvu, nekom domu negde daleko.

Rak-Ovan je sjajan učitelj i pedagog, veoma je zaljubljive prirode, ali može posesivno čuvati ono što poseduje i voli. Ne voli baš da deli da drugima intimu i može biti veoma zatvoren. Veoma je pričljiv, veoma popularan kao dete. Ne trpi autoritete i to nikad, ni kad je mlad, ni kad je star, prosto ne voli da mu neko naredjuje, zbog toga se poslovno najbolje izražava u porodičnim, kreativnim i samostalnim poslovima. Kada se posveti nečemu, zna da bude izuzetan,veliki perfekcionista, osoba koja primećuje detalje, najmanje sitnice i neko ko  dosta rano pokazuje visoke ambicije.

Ljubav i partnerski odnosi su mu od velikog značaja, nekako kad ima ljubavi, zdrav je, inače često ga muče stomačni problemi, jake migrene kada je pod jačim porodičnim stresom, osetljivost zuba (gde se mora redovnije kontrolisati) i problemi sa stopalima. Iako poseduje izuzetno zaštitnički odnos i sjajan aspekt da voli da pomaže drugima, često ne voli kontakt sa lekarima i ne oseća se dobro kada mora da izvrši preglede, zbog toga zna da bude i nemaran. Ipak, uvek će strogo voditi računa o higijeni, jako ga zanima kozmetika, voli da čuje novosti na temu zdravlja, dijeta kojima se često podvrgava jer zna da se opusti po pitanju ishrane (poznato je da je Rak medju prvim znakovima u Zodijaku koji je sklon ranom gojenju jer je vrlo osetljiv na slatkiše).

Rak Ovan mora biti oprezan sa lekovima koji mogu često biti kontradiktorni po njega, a posebno u drugoj polovini života treba da čuva psihu, jer je sklon zbog zaštitničkog i emotivnog odnosa prema drugima, subjektivnom stavu prema sebi da trpi i da bude sklon ” pucanju”. Sklon je i nesanicama, kao i većina pripadnika ovog znaka.

Na finansijkom planu ima faze da štedi, pa da preko noći sve potroši. Veoma se dobro oseća kad kupi nešto za svoj dom ili kada pokloni nešto što će obradovati njegove najmilije. Ima smisao za sport. Na polju prijateljstva dopadaju mi se različite osobe, ali voli opuštene, duhovite, ali pre svega poštene osobe. Često ima kontakte sa dalekim zemljama ili važne bliske osobe na drugim kontinentima.

Često mnogo sanja i snovi mu ukazuju na važne dogadjaje koji će se desiti. Zna da bude veoma nestrpljiv, brz, često će voleti da radi poslove u kući, da priča dosta telefonom. Nestrpljivost može biti neprijatelj braku, kao i žurba da se udje u zajednicu koja često kroz pripadnike ove kombinacije vodi i ranim razvodima. Ipak, u drugoj polovini života nalazi pravi emotivni mir i podršku.Posebno žene ove kombinacije često u svom partneru traže oca.

Što je stariji, više ga plaše promene, neizvesnost. Teže podnosi kritike. Zna da bude i malko narcisoidan. Ovan mu pomaže da bude direktan, otvoren i da često izbaci ono što ga muči. Teži miru i zdravoj porodici. Izuzetan je roditelj, a iako ga muče sumnje u vezi roditeljstva, može biti iznenadjen koliko može i koliko njegovo potomstvo obećava. Jači je nego što misli da može.

Na polju saobraćaja ne bi trebao da vozi kad je uznemiren i ljut. Teško podnosi loše vesti, posebno sahrane, jer sanja da život bude lep, da svi budu srećni, zadovoljni, pa mu je nekad teško da se nosi sa svakodnevnim problemima. Ipak, velika je podrška drugima i na njega se u svakom smislu prijatelji i porodica mogu osloniti. Nosi privlačnu markatnost i harizmu u svom izgledu. Uvek misli da može bolje, više, pa mu nedostaje samo malo samopouzdanja.

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.