https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/05/purple_top_divider.png

Strelac podznak Škorpija

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/12/Strelac-podznak-Škorpija.jpg

Po opštoj astrologiji pred nama je Strelac, koji sa jedne strane ima urođen optimizam i veru u život, koja se sukobljava sa unutrašnjim kontradiktornim uticajem Škorpije pa može doneti malo nesnalaženje između potrebe da ide napred i da “pobedi sebe” u stalnom traženju svog mesta pod Suncem.

Izuzetno zainteresovan za sve neobično, novo, drugačije, tajno, sa stalnim nošenjem nekog dubokog bola u sebi, ovaj pripadnik se kroz život bori da pronađe sebe I ispuni svoje želje. Iako spolja može delovati hladno, ponosno, borbeno, iznutra je izuzetno ranjiv i u njemu se konstatno mešaju ”sile građenja i rušenja”. Iako svestan da često I sam zakomplikuje svoju svakodnevnicu, on često i ne želi da se promeni, podredi drugima.

Ne treba mu osporiti izuzetan talenat za zaradjivanje, gde može kroz materijalnu sigurnost osetiti olakšanje i sreću. Ipak mentalno strog, temeljan, ozbiljno shvata reči, ponekad i previše subjektivan. Stalno okrenut na liniji prošlosti I sadašnjosti tražeći dokaz da veruje da ima mesta za njega u budućnosti. Vrlo uporan, sklon sporom, ali detaljnom učenju.

Veoma vezan za korene i na poseban način povezan sa ljudima koje voli, iako će s godinama pokazivati izvesnu probirljivost po pitanju ciljeva, posebno izboru prijatelja. Prija mu da živi u manjim mestima, mirnim ulicama, blizu vode, i da često ima prostor gde bi punio baterije od svega. Svestan da je rođenjem dobio crtu da ništa ne ide tako lako, on nije spreman za kompromise, ali jeste za izazov, borbu.

Itekako, naš pripadnik pokazuje da zna da bude nezavistan, dobar poslovni vođa I da pokaže drugima kako stvari treba da izgledaju. Iako njegov fizički izgled često nema veze sa njegovim intelektualnim kapacitetima, Strelac -Škorpija često može biti primer savesnog radnika, šefa, direktora ili osobe koja je odličan primer kako posao može na pravi način da se organizuje.

Često neosetljiv na patetiku, dramu, jer je i sam  pod stalnom bujicom dubokih emotivnih tragova iz detinjstva. Nervira ga “prenemaganje i gluma”, voli kad su stvari jasne, direktne, kada se zna čije je koje mesto. Poseduje izuzetan istraživački i intuitivno detektivski duh, pa osobu osobu nikad ne smete podceniti ako ne želite da joj kažete istinu, jer će vas uvek “provaliti”, pa je savet istina, ma kakva bila, i samo istina.

Detinjstvo i period razvoja je za ovu osobu od bitnog značaja za dalje, jer nagle promene i selidbe, porodične oscilacije često utiču da osoba ima malu ličnu blokadu nalaženja pravog emotivnog identiteta. Za ovu osobu je najbolje da se što ranije osamostali, ali je Strelac podznak Škorpija poznat kao Strelac koji se stalno seli, putuje, često može imati i dosta rodjaka van zemlje, pa će često biti na putu.

Obožava istoriju, autorska dela i nešto što je realno, nervira ga prevelika doza romantičnosti u smislu preterivanja po principu “ arene laže”. To ne znači da on ne veruje u ljubav, čak naprotiv on je strastveni ljubavnik, on je sklon izuzetno intezivnim emocijama, ali zna da bude impulsivan, nestrpljiv, kao i posesivan. On ne veruje u prijateljstvo posle ljubavi, ali veruje u poštovanje.

Nije umeren, ali jeste uvek direktan i iskren. Potomstvo (ako ga poželi) mu daje samo snagu da nastavi tamo gde je stao. Može biti popustljiv prema deci i naći pravi smisao kroz tu ulogu. Može biti poročan i preterani hedonista, ali kod njega sve to ide u fazama, što je povezano sa ličnim emotivnim i porodičnim borbama, oscilacijama. Naš pripadnik je često “pao” ali je znao da “ustane”. Veruje svojim učiteljima kroz život koje stiče u ranom periodu i često ide njihovim stopama.

Nikad vam neće priznati da ima skrivenu želju da se dopadne drugima, ali će često skrenuti pažnju na sebe provokacijom i iskrenim nastupom da slobodno pokaže šta mu se ne dopada. U interesu mu je kvalitet. Iako ne toliko svestan u mladosti, u srednjem dobu ambicije i moć poslovnih želja ipak dolazi u prvi plan.

Strelac podznak Škorpija pripada i osobama koje imaju puno puteva, ali koje uvek imaju mogućnost da u kasnijim godinama dođu do spontanog dolaska do istine u vezi stvari koje su ih opterećivale u detinjstvu. Poseduje genijalnu kreativnost da sredi svoj stan, stalno nešto menja, voli da mu je dom pun ljudi koje vole. Nema problem da živi na višem spratu, jer na taj način voli da ima pogled na grad u kome živi, posebno grad u kome su rođen.

Ovom tipu Strelčeva- emotivno  pomaže intuicija iako je ne slušaju u izboru bračnog partnera/partnerke. To nekad nosi veća odricanja i otežanja, ali ne mora značiti i potpuni promašaj. Vremenom uče da budu strpljivi, ali imaju potrebu da budu oprezniji u izboru, procenama. Diplomatija im nije jača strana, pa ih treba prihvatiti po principu ”ako me volite, volite me takvog kakav jesam”.

Obožavaju vodu koja im pomaže u regeneraciji kompletnog organizma, ali ne vole lažni autoritet i osobe koje se mešaju u tuđi život, jer imaju parolu da je “život samo jedan i da niko nema pravo da živi vaš život”. Često nalaze dobre prijatelje preko posla, a često imaju mogućnost da se oslone na starije osobe iz okruženja njihovog doma.

Iako kao Strelčevi imaju prirodnu naklonjenost prema putovanjima, neobično da ovaj Strelac  nema potrebu da promeni zemlju i nađe svoj nov početak, već suprotno, on voli svoju zemlju, ne zaboravlja svoje korene, jako je ponosan na svoje poreklo, a i kad putuje trudiće se da pronađe zemlju koja ga podseća na njegovu zemlju gde se oseća udobno.

Pošto svakoj Škorpiji u podznaku rizik nije neobična pojava, tako I ovoj kombinaciji nosi mnogo neočekivanih prilika posebno na polju emocija i finansija.Strelac – Škorpija na život gleda emotivnije nego što deluje na prvi pogled, čak je veoma zaštitnički usmeren. Može pokazati izuzetne mogućnosti kroz humanitarni i profesorski rad, ali pre svega može biti odličan pisac, novinar, izveštač,lekar. Ne voli da gubi vreme na nepotrebne stvari, prija mu i često ima veoma brz ritam u svakodnevnici, a ne dopada mu se neproduktivnost i pasivnost posebno u poslu.

Ovo je pripadnik koji se uvek izvlači iz neprijatnih situacija, ali uvek želi da reši kada nešto nije jasno. Često mogu računati na dobre finansijske mogućnosti kroz život, nasledjivanja na više mesta, ali da često uz maštovitost mogu povećati svoje prihode.Skloni su velikim prodajama i kupovinama i finansijski nivo im se stalno menja. Osetljivi su na kritiku i u tim situacijama mogu biti veoma nepristupačni, cinični.

Ove osobe nije baš jednostavno upoznati posebno na privatnom nivou, ali ne treba im osporiti da druge ne ostavljaju na cedilu, da mogu biti veoma lojalni prijatelji, pouzdani saradnici i osobe koje kad vas prime jednom u život, ne ostavljaju vas na cedilu.

https://astroluna.rs/wp-content/uploads/2018/10/astro-luna-bez-pozadine-bela-slova.png

VAŠ PUT DO BALANSA SA ZVEZDAMA

Copyright © 2019 - 2024. All Right Reserved by Astroluna.rs.